Zdravím, kde na Filipínách se vám líbilo nejvíce? Poletím tam na měsíc a chci procestovat více ostrovů a na každém strávit týden. Dopravovat se plánuji busy a taxíky.  .

Měsíc na Filipínách, duben-květen

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

16 reakcí

Zdravím, kde na Filipínách se vám líbilo nejvíce? Poletím tam na měsíc a chci procestovat více ostrovů a na každém strávit týden. Dopravovat se plánuji busy a taxíky.

0

Na doporučení vhodného ostrova by to chtělo napsat, co hlavně preferuješ při cestování. Pro mě to byl Siquijor, ale tam to chce půjčit si motorku. Taxi je určitě možné, ale bude to spíš osobní řidič a průvodce, což někomu vyhovuje, ale mě ne. Stačily by 3-4 dny, dá se připojit k Boholu (spojení trajektem), kde taky mohou postačovat 3-4 dny a kde je několik míst, která stojí za to.

Severní půlka Palawanu je taky výborná a tam motorka není třeba. Týden by stačil na to hlavní tj. výlety na lodi z El Nida a při zařazení Port Bartonu, kde je mnohem méně turistů raději o něco víc.

0 Citovat

Vrtá mi hlavou, jestli mezi ostrovy budeš jezdit busem nebo taxíkem. Ono to totiž dost ovlivní to plánování 😉.
Mně se nejvíc líbí tam, kde je málo lidí. Jiným zase tam, kde jich je moc. Někdo má rád venkov, jiný města. Někdo moře, jiný hory. A někdo dokonce od každého trochu. Někomu nevadi dlouhé přesuny, jinému ano. Někdo utratí za měsíc 100 tis a jiný 20 tis. Takže je dost obtížné poradit, když nenapíšeš, do které skupiny patříš.
Jinak za mě bych dal Cebu a okolní ostrovy (Bohol, Camiquin, Siquior, Comotes, Bantayan atd. Tam nebudeš muset přelétávat.

0 Citovat

Díky oběma! Mezi ostrovy se chci dopravovat letecky, na ostrově výhradně busem/taxi. Hlavní cíl cesty je odpočinout si od stresu.

0 Citovat

Tak jestli si chceš odpočinout, volil bych něco klidnějšího než Cebu a Bohol. I ten Siquijor už je dost profláklej.

Byl jsem teď na Catanduanes a to je oáza (a levná oáza). Jedinej bílej na ostrově (ohledně toho klidu to má trochu nevýhodu, že se s tebou lidi chtěj družit, ale toho se účastnit nemusíš), je tam i co poznávat, moře čistý, pláže pustý...

Nebo takovej Camiguin. Ale tam toho moc neni a je to odlehlejší. To by bylo fakt spíš na odpočinek.

3 Citovat

Přesuny mezi ostrovy se dají  taky dělat lodí. Hlavně se musíš rozhodnout co  chceš navštívit. Doporučuji být 2-3 dni před odletem na ostrově z kterého  se budeš vracet. / např. Luzon ,Cebu /. Tajfun ti může ti může zabránit v přeletu/plavbě  a nikdo ti zmeškaný dálkový let nezaplatí, protože jsi se na letiště nedostal  včas. /Nemáme zkušenosti s tajfuny a proto si tohle riziko vůbec neuvědomujeme a kvůli změnám počasí se nedá říct které období je bez tajfunů/

1 Citovat

Před pár lety jsme na Camiguinu čekali 3 dny, než kvůli rozbouřenému moři odjel trajekt na Bohol a to žádný tajfun nebyl. Prostě chce to být jako pionýři, buď připraven, vždy připraven😉

0 Citovat

Borracay, tam může být současně jen omezený počet turistů, všude se da jít pěšky nebo tuktukem,  je tam jedna z nejhezčích pláží kam lide chodí na západ slunce jak do kina. Když do El Nido tak i na Coron, my jsme to bohužel nestihli

0 Citovat

Boracay je krásnej, souhlas. Ale turistů je strašně moc. Tam si od lidí moc neodpocines. A cenově je to taky výš...

0 Citovat

pokus napsal(a):

Borracay, tam může být současně jen omezený počet turistů, všude se da jít pěšky nebo tuktukem,  je tam jedna z nejhezčích pláží kam lide chodí na západ slunce jak do kina. Když do El Nido tak i na Coron, my jsme to bohužel nestihli

 

 

 

Jo, v Boracay a El Nidu si člověk fakt dobře odpočine 🤭🙄

0 Citovat

Ja som bol len Coron a Bohol a teda oba ostrovy na par dni akurat. Hlavne z Coronu bol skvely island hopping, tie ostrovceky ako Bulog, Malcapuya alebo Banana island boli fakt ako v raji. ale ako to tam je teraz, tazko povedat. Ved ked sme boli na Bohole, tak tam bolo len male letisko v Tagbilarane a teraz uz velke medzinarodne "cez polovicu" Panglaa

0 Citovat

Pokud tě zajímají malé ostrůvky a šnorchlování tak nás hodně bavil severní Palawan, kde jsou krásné pláže i příroda obecně a z El Nida jede trajekt na ostrov Coron, kterej byl za nás ještě hezčí. Byly jsme týden na každém ostrově a paráda. Na Coronu je asi nejhezčí potápění, vraky letadel, lodí z 2 světové a ty laguny. Když budeš chtít mrkni na můj cestopis s fotkama https://cestovanisfotografem.cz/...s-02-2019/ a https://cestovanisfotografem.cz/...v-coron/ 

0 Citovat

Já bych upřesnil, že trajekt nejede na ostrov Coron, ale do města Coron na ostrově Busuanga. Na ostrov Coron se z města Coron jezdí na výlety lodí. Nicméně na odpočinek od stresu by byl Coron, El Nido a Boracay asi jen pro určitý typ lidí.

0 Citovat

Prosím o radu. Vypadá to, že budu muset uprostřed května na služebku na Filipíny. Je možné si to protáhnout o 5 celých čistých dnů na soukr. Jaký ostrov / oblast byste zvolili? Váhám mezi Boholem a Palawanem. Ale ráda si nechám doporučit cokoliv. Díky.

0 Citovat

Opět záleží na tom, co preferuješ, jak je psáno výše. Další možnost je Coron. Tam se dá jet z Manily i na větší lodi přes noc. Výhoda Coronu oproti Palawanu je ušetření si dlouhé cesty z Puerto Princesa do El Nida, kde jsou v okolí ta nejhezčí místa oblasti. Do El Nida se dá letět i přímo, ale je to výrazně dražší (nebo aspoň dřív bylo).

0 Citovat

Plán je vidět to nejhezčí. Asi u toho snesu potkat i nějaké lidi. Proto jsem na vážkách, kam. U Palawanu se mi právě moc nechtělo do té cesty, El Nido vychází skutečně draho. Zůstala bych i na Luzonu, ale věci, které mne tam zaujali, jsou taky na druhé straně ostrova :/

Takže hledám nějakou rozumnou kombinaci na to něco vidět a zároveň kvůli tomu nesedět desítky hodin v dopravních prostředcích.

 

 

0 Citovat

Právě na to by se hodil Coron. Ten jsem takto navštívil, když jsem měl kolem půlky května 2 týdny - nejdřív na sever Luzonu a pak zbývajících několik dní na Coron. Tam jsem jel lodí a zpět do Manily letěl letadlem. Na místě jsem měl asi 3 celé dny na výlety. Trajekt by nemusel vadit, že jede dlouho, protože se spí v posteli (i když klid na spaní být úplně nemusí v dormitory s mnoha lidmi). Jede ale jen 1x týdně - tam 17. 5. a zpět 19. 5.

0
16 reakcí