Není to tak dávno, co jsem četl, že by se měla u letů do USA kontrolovat elektronika, kterou si s sebou berete do příručního zavazadla na palubu, tedy měli byste být schopní notebook/iPad/mobil zapnout a ukázat tak, že fungují. Chci se zeptat, jestli to opravdu při kontrole ověřují a jestli to teď někdo absolvoval? Kontrolují to přímo při bezpečnostní kontrole nebo někde hned před/po ní? Beru noťas i iPad, přítelkyně taky noťas, tak bych jen potřeboval vědět, jestli to tam všechno budu muset opravdu zapínat nebo ne. Mám takový pocit, že to musí hrozně zdržovat, kdyby tam měl každý člověk každý kus elektroniky zapínat a ukazovat, že funguje. Dík! .

Kontrola elektroniky při letu do USA

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

8 reakcí

Není to tak dávno, co jsem četl, že by se měla u letů do USA kontrolovat elektronika, kterou si s sebou berete do příručního zavazadla na palubu, tedy měli byste být schopní notebook/iPad/mobil zapnout a ukázat tak, že fungují. Chci se zeptat, jestli to opravdu při kontrole ověřují a jestli to teď někdo absolvoval? Kontrolují to přímo při bezpečnostní kontrole nebo někde hned před/po ní? Beru noťas i iPad, přítelkyně taky noťas, tak bych jen potřeboval vědět, jestli to tam všechno budu muset opravdu zapínat nebo ne. Mám takový pocit, že to musí hrozně zdržovat, kdyby tam měl každý člověk každý kus elektroniky zapínat a ukazovat, že funguje. Dík!

0

Myslim ze to plati pre viacej krajin nie len USA ze ta mozu vyzvat by si elektroniku aj zapol asi aj pre Britaniu, no po mne to nikdy nikto nechcel ani v USA ani inde. Skor si myslim ze je to nahodne. Raz sa nam stalo vo Svedsku ze chlapik pred nami notebook aj zapinal ale inac nikde...

0 Citovat

Při posledních letech do USA mi taky funkčnost elektroniky (ntb, tablet) nikdy nekontrolovali, ale chtít to můžou.

0 Citovat

Díky, lidi, takhle mi to stačí. Jen mě zajímalo, jestli to důsledně požadují po každém, nebo je jen možné, že mě o to požádají. Přišlo mi, že ty články v médiích vyznívaly zase tak trochu hystericky. smiley Každopádně kabely vozím taky v příručním, takže přinejhorším bych se na chvilku někde napíchnul. Stejně jezdím vždy plně nabitý, ale teď letíme 11 hodin LHR-LAX, takže mě to zajímalo, kdybych se náhodou na téhle trase úplně vybil, tak ať vím, jestli musím plašit před úsekem LAX-HNL. Na druhou stranu letíme A380 a podle toho, co jsem našel, tak by tam měly být zásuvky. Takže vlastně můžu být úplně v klidu a ptám se zbytečně. smiley

0 Citovat

Ahoj, tak to nás kontrolovali. Jen si nepamatujeme jestli na WAW nebo na LHR, když jsme letěli na JFK vloni v září. Museli jsme ukázat mobily, tablet, mp3, kamerku - na tu koukali a ptali se co to je. Všechno to ještě přejízděli takovou destičkou, nebo co to bylo, i vnitřek batohu a kabelky. Brali to náhodně, ale bylo nás víc.

0 Citovat

Ahoj, me loni udelali dukladnou kontrolu prirucaku s fotovybavou ve FRA pred odletem do karibiku. Nejprve me pozadali abych nasledoval ostrahu do vedlejsi mistnosti k podrobne kontrole zavazadla. Nejdukladneji zkoumaly externi blesk, nahradni sadu baterek do blesku a mini USB kabel. Vse bylo v jedne bocni kapse smiley. Fotaku a objektivu si ani nevsimli. Stejne tak tabletu a mobilu. Blesk byl v prubehu kontroli testovan v nejakem zarizeni, ktere porad pipalo a tisklo nejaky dlouhy seznam. Na zaver se omluvili za zdrzeni a poprali hezky let smiley . Jinak pri cestach do USA jsem zadne kontroly zatim nezazil.

0 Citovat

Nechapu proc kazdej druhej trouba sebou taha 10 mobilu a pocitacu smiley

0 Citovat

No, po me zadne "zapnuti" NB nechteli, ale docela jsem se modlil, ptz notebook mam uz hodne stary a bez kabelu vydrzi asi tak 2 minuty a ja blbec jsem si kabel zabalil do odbavovaneho zavazadla smiley
Jinak k nabijeni v letadle, pozor na zasuvky! na letu Londyn - JFK - byli UK a US zasuvky...

0 Citovat

Ano, při odbavení do letadla z Evropy do USA jsem osobně zažil kontrolu elektroniky z otázkama: je funkční veškeré vaše elektronické zařízení, bylo v poslední době v servisu, mohl někdo cizí manipulovat s tímto zařízením? K tomu jsou dva důvody 1, v elektronice jde do letadla přinést výbušné zařízení viz let 858 dne 29. listopadu 1987 2, ACTA kontrola globálního obchodu s padělaným zbožím a nelegálně šířenými autorsky chráněnými díly.

0
8 reakcí