Ahojte, chcem kúpiť letenky pre svoju mamu a brata do Milána s návratom z Benátok na termín 25.-31.8. Nikdy som v Taliansku nebola tak vôbec netuším ako je to v tomto termíne s počasím, cenami ubytovania atď. Myslíte si, že v tomto termíne je tam ešte teplo, alebo už začína pršať? A čo ubytovanie, doporučujete hotely, hostely, alebo airbnb? Budeme 3 a chcelo by to zlatý štandard  .

Miláno-Benátky

Založila ve fóru Co se nevešlo

19 reakcí

Ahojte,
chcem kúpiť letenky pre svoju mamu a brata do Milána s návratom z Benátok na termín 25.-31.8. Nikdy som v Taliansku nebola tak vôbec netuším ako je to v tomto termíne s počasím, cenami ubytovania atď. Myslíte si, že v tomto termíne je tam ešte teplo, alebo už začína pršať? A čo ubytovanie, doporučujete hotely, hostely, alebo airbnb? Budeme 3 a chcelo by to zlatý štandard smiley
A čo vidieť v Miláne a Benátkach? Zastaviť sa aj vo Verone, Bergame? Sú pri Benátkach pekné pláže?
Ďakujem za vaše rady smiley

0

Srpen v Italii je (podle me) nesmysl.. Ceny jsou v peaku, vsude narvano.. Milan (podle me) nestoji za navstevu (pokud nejedes pro kabelku Prada - a i pro tu bych si radsi zaletel do Pisy do outletu).. Pocasi super, koncem srpna uz neni az tak velke vedro, ale porad se da koupat.. Plaze pri Benatkach jsou, zadny velky zazrak ale necekej - navic tam bude strasne narvano.. Ale samozrejme se vykoupete..

0 Citovat

Ďakujem za odpoveď. A ako je to prosím s dopravou? Keď cestujeme do Benátkom, ale s viacerými zastávkami (napr. Desenzano del Garda, Sermione, Perschiera del Garda, Verona) oplatí sa viac autobus alebo vlak?

0 Citovat

kabelka Prada Itali smiley smiley smiley

0 Citovat

jasný, srpen nejhorší (nejdražší) měsíc pro návštěvu Itálie, nebukuj ubytko v Milaně (od 1.5 - 31.10 je tam EXPO, takže ceny hotelů o cca 50% vyšší), vlak ok, s těma zastávkama do 15 éček - hlavně si označ lístek před nástupem do vlaku v takový žlutý mašince, já to před 4 rokama nevěděl a měl jsem co vysvětlovat průvodčímu doprovázeným asi dvoumetrovým černým bodyguardem smiley

0 Citovat

to jsem zvědavej jakej tam bude teď smiley, jedu tam 20.5. (do Milána na fotbal, jinak tam kromě toho chrámu na náměstí není nic)

0 Citovat

Ďakujem všetkým za odpovede. No vyzerá to tak, že ak pôjdeme tak Miláno vynecháme. Nie som veľmi na nákupy ani pamiatky skôr na prírodu, s čím ma zasa tak trochu problém mama smiley Ale vidím to tak, že rovno z Bergama smer Lago di Garda, Verona a spol. Pri Lago di Garda som našla ubytko za 65$/noc/3osoby cez Airbnb. Pri Benátkach je to už horšie.. :/

0 Citovat

ak sa chces ubytovat v Benatkach, priamo Benatky ani nepozeraj, skus hned vedlajsie mesto Mestre odkial do Benatok chodi priamo bus a vlak kazdych par minut.
Tam je ubytovanie za ovela rozumnejsie ceny.

0 Citovat

20.5. - 20.5. jedem tři trasu Milán - Benátky - Florencie - Milán tak ti potom můžu dát vědět. Já osobně mám ubytko u Lido di Jesolo, kousek od pláže a lodí z Punta Sabbioni jsi v Benátkách za půl hodiny a bungalov za 39 éček (v srpnu 59) na noc http://www.caberton.it/en/?post_type=vh ... ion&p=2962 - uvidím jak to bude vypadat ve skutečnosti smiley
Přímo v Benátkách je to min 100 éček noc (v srpnu to bude ještě víc) a to ještě není nic moc, spíš Mestre je levnější.... ale hlavně v srpnu bude v Benátkách šílený mraveniště (přeturistováno)

0 Citovat

Jak už psali výše, termín je příšerný. Všude hrozně lidí a riziko, že bude vedro k zalkknutí. Vlakem jsem po Itálii jezdila hodně, všechny jízdenky jsem kupovala on-line předem a ceny byly v pohodě (Miláno - Benátky a zpět rychlíkem za 30 EUR pro dva apod.), jinak jejich dráhy mají hodně akcí na předprodej a občas jsou jízdenky vážně za super ceny. Pokud se snažíte vybrat termín, aby bylo teplo na koupání, raději bych volila září, to je ještě v pohodě, ceny lepší a půlka lidí. Pokud jde o prohlídky města atd. tak my jezdíme v únoru a březnu, počasí bývá luxusní, nikde nikdo a pokud jde o ceny, tak pokoj v perfektním hotelu vedle San Marca seženete za 100 EUR na noc (není-li zrovna karneval) a v ostatních místech za hubičku. Z měst na severu v dobré dostupnosti vlaku na trase mám ráda Veronu a Padovu. Pokud přiletíte do Milána někdy ráno, zajela bych do města na střechu katedrály, to je tak to jediné, co v Miláně (kromě nákupů) stojí za to.

0 Citovat

Ďakujem vám veľmi za odpovede. Som rada že som sa dopredu spýtala. Inak to ubytovanie som samozrejme pozerala v Mestre nie Benátkach. Už som to tu niekde čítala, že je to omnoho lacnejšie smiley
Norbic, potom daj vedieť aké boli tie bungalovy smiley

0 Citovat

Inak ešte sa chcem spýtať. Máte skúsenosť s Name Your Own Price cez Priceline na hotely? Rozmýšľam, že to skúsim, ale nikde nevidím, že by sa dalo navoliť počet osôb. Sme traja a bojím sa, že keď to skúsim, tak mi to hodí dvojlôžkovú izbu a budeme v pr... smiley Alebo pred tým než vám to stiahne peniaze tak sa spýta, či vám ponuka vyhovuje? Ja mám skúsenosť len s letenkami a tam vám prišijú hociakú letenku, ktorá spĺňa dané požiadavky. Diky. smiley

0 Citovat

Ahojte,
prosím o radu. Koncom augusta ideme do (mimo ineho) Benatok 28.-31.8. Chceme si urcite pozriet mesto ale radi by sme stravili 1-2 na plazi. Citala som ze v Benatkach sa oplati Venice Pass ale tu som narazila na problem.
1. Najprv som rozmyslala ze sa ubytujeme v Mestre a kupime 3 dnovy pass (vratane cesty na letisko). Lenze na plaz by sme sa potom z Mestre trepali 1 hodinu.

2. Druha moznost bola byvat v Lido di Jesolo kde by sme mali plaz kusok. kupili by sme len 1dnovy pass a Benatky si nechame na pondelok a vecer pojdeme rovno na letisko. Tu nastal problem. Ked prideme v piatok do Mestre/Benatok musime sa nejak dopravit do Lido di Jesolo (netusite niekto cenu busov? dost by to pomohlo). Je mozne ze cena za dopravu Mestre/Benatky-LdJ sa predrazi az na tolko ze sa viac oplati 3dnovy pass.
3. Dalsi napad bol ze Benatky si pozrieme rovno v piatok ked do nich prideme, cize nam bude stacit 1dnovy pass ale ako potom na letisko z LdJ? Ked si kupim 1dnovy pass tak tu cestu na letisko musim podniknut v tom casovom limite, alebo aj potom? Na stranke sa pise "1 day (24 hours) + 1 one way ticket from/to Marco Polo Airport (1 trip per time validity of ticket)" takze pocitam ze je to ta prva moznost.
Tak co si myslite, ktora z moznosti je najviac money friendly ak ubytovanie v Mestre a LdJ stoji rovnako? (Odhliadnuc od toho ze Benatky su v tomto termine hrooozne predrazene)

A tym co dosli az sem a vyznaju sa v mojej spleti myslienok nielen gratulujem ale aj pokladam dalsiu otazku smiley Naozaj to plati tych 24hod? Nie ze vecer o 23:00 si to aktivujem a o hodinu mi to skonci smiley Dakujem krasne za vase napady. peace smiley

0 Citovat

uf, ono asi fakt staci niekedy napisat sem a ono to cloveku dojde smiley
Vyzera to tak ze najvyhodnejsie vychadza 1 dnovy Venice Pass bez transportu na letisko (20€) a potom si zaplatit bus z LdJ na letisko samostatne. Aj ked neviem uplne dohladat tie ceny iba cez Rome2Rio.

0 Citovat

Nevím, co řešíš, jestli dopravu z Milána do Benátek, ale ta se dá v srpnu za 1,- euro Flixbusem.

0 Citovat

Ak si prečítaš príspevok predtým tak uvidíš čo riešim. Dopravu z Verony do Benátok už máme zabezpečenú cez Flixbus smiley

0 Citovat

Nechci to číst..Je to na mě moc zmatečné:) Ale jestli hledáš bus z LdJ na letiště, tak stojí 3,5 EUR http://www.atvo.it/index.php?lingua=en

0 Citovat

Ďakujem, to som presne hľadala smiley

0 Citovat

Zdar priatelia,
Buduci tyzden ideme smer Benatky a rad by som sa opytal ohladne aktualnej situacie tykajucej sa dopravy Benatky a okolite ostrovy.
Este stale plati, ze 1/2 dnovy plati na 24h/48h od oznacenia a je mozne vyuzit ho aj na okolite Lido?
Pripadne ktory ostrov by ste z vlastnej skusenosti odporucali, hlavne plazou a celkovo prostredim.

Dakujem,
Vsetko dobre

0 Citovat

Zdravím, mám podobné otázky ako matus258. Narazil som na výhodnú ponuku pre ľudí vo veku 6-29 rokov. Platí to tak, že mi stačí ukázať občiansky (nepotrebujem ani štatút študenta)? Platí karta teda pre všetky ostrovy?

Edit: ok už som zistil, že naozaj stačí občiansky smiley

0
19 reakcí