zdravím, mám takový nezvyklý dotaz, letím s ČSA a na příruční zavazadlo je limit 8 kg. Váží tato zavazadla ČSA? jak? chtěl bych se vyhnout odbavení zavazadla, neboť letím na lehko a spěchám, ale do té váhy se nevlezu… (zároveň můžu předpokládat, že když jej neodbavím hned, pak už mám smůlu a zaplatím pokutu?) děkuji za poradu a vaše zkušenosti .

vážení příručního zavazadla u ČSA

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

zdravím,
mám takový nezvyklý dotaz, letím s ČSA a na příruční zavazadlo je limit 8 kg. Váží tato zavazadla ČSA? jak?
chtěl bych se vyhnout odbavení zavazadla, neboť letím na lehko a spěchám, ale do té váhy se nevlezu…
(zároveň můžu předpokládat, že když jej neodbavím hned, pak už mám smůlu a zaplatím pokutu?)

děkuji za poradu a vaše zkušenosti

0

Buď v klidu...u ČSA nikdo nic neváží smiley ještě aby vážili, za ty peníze smiley

0 Citovat

Litam kazdy mesic s CSA linkou PRG-CDG a nekdy vazi, nekdy ne. Nicmene vzdy kdyz jsem mel do 11kg a nahodou to vazili, tak jsem se slusne pozadal a mohl jsem si jej vzit na palubu. Pokud tam nemas nejaky randal, tak bych v tom nevidel problem.

0 Citovat

díky za dobré zprávy, snad to bude v pořádku.
těžké věci (pokud je tím míněn ten randál) jsou notebook a zrcadlovka, můžu ji mít na krku?
let mám Porto-Praha

0 Citovat

Také bez problému.. smiley u ČSA vás nikdo nekontroluje..klidně mějte zrcadlovku na krku, tašku s notebookem v ruce a v druhé ruce příruční zavazadlo smiley

0 Citovat

Ahoj, jednou mě čapli se zrcadlovkou na krku, notebookem v brašně a příručním zavazadlem. Požádali mě, abych to hodil na jednu hromadu a potom mi to zvážili. Zaplatil jsem pár stovek navíc a letěl jsem. ČSA právě zaučovala novou pracovní sílu. Jinak bez problému.


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

díky všem.

Porto-Praha bez jakékoliv kontroly, tuším u všech. na krku zrcadlovka a příruční zavazadlo jsem pro klid duše vůbec nevážil.

0 Citovat

Kvůli neschopnosti personálu MEX zapsat zavazadlo jsem měl na ČSA letu SVO–PRG příručně přes 20 kilo – velký kufr a batoh. Nikdo se ani nepodivil. smiley

0 Citovat

Ono je to podobné, jako u bezpečáků na kontrole - záleží, na koho narazíš na check-inu a v gatu. Obecně platí, že se příručky neváží, pokud to vyloženě nebije do očí. Samozřejmě je brán větší zřetel na rizikové pax, což jsou hlavně asiati, kteří se snaží podfouknout kdekoho a pronést do letadla co nejvíc věcí. Češi jsou většinou v pohodě, člověk si i pokecá a tímpádem není důvod dělat vlny a vážit mu příručku smiley Takže bych na linkách ČSA (aspoň při odletu z Prahy) zůstal v klidu.

0 Citovat

Nějaké nedávné zkušenosti na letech s OK, zda kontrolují hmotnost a počet příručních zavazadel? Mám klasicky velké a malé, což je standard u většiny legacy aerolinek, ale u ČSA mají bohužel jen jedno v tarifu Lite, další menší je možno vzít jen k ostatním/dražším tarifům. Je to kocourkov, ale kvůli přebookování letenky na mě padla past v podobě jednoho segmentu s ČSA, kde je pouze "český standard".

0 Citovat

Co jsem zažil za poslední půl rok (5 segmentů), tak to kontrolují dost přístě, co se týče počtu zavazadel, u hmotnosti se mi to ještě nikdy nestalo...

0 Citovat

To me taky docela zaujalo ., tyka se to i letu koupeneho u akce KLM , kdy tam pak zpatecni let je operovan CSA ,ale oznacen je  AF ? Vaha me celkem nezajima , mame tam i odbavene zavazadlo, ale  prirucni  tedy jen jedno ? Na ticktu KLM uvadeji  dve  ,asi to stejne plne nevyuzijme ,jak to odbavene, tak to prirucni , ale jen abych byl v obraze ,  s legacy aerolinkama jsem neletel hodne let -) U vahy mam od KlM uvedeno 12 kg , v pokynech je pak zminka , ze mam zkontrolovat podminky jine spolecnosti ohledne prirucnich zavazadel  Jake pak plati tedy podminky ? KLM , Air Mauricus , AF, nebo  CSA ?, nebo na kazdem s tech letu ty jejich ?, kdyz je to  od KLM  cele ?

0 Citovat

Na segmentu s čsa platí podmínky čsa, tedy 1 ks/8 kg a druhý kus jen pokud nemáš tarif lite. Ale většinou, pokud je letenka koupená přes jiného dopravce než čsa a máš v ceně i zapsané zavazadlo, tak pak u čsa máš sice tarif lite, ale na palubní vstupence je nápis "additional item" a příruční zavazadla můžeš mít dvě - jedno osmikilové a druhé menší (personal item - kabelka, taška na notebook, menší batoh, atd). Tarif lite se ti pak projeví jen v tom, že si na segmentu čsa nemůžeš vybrat zadarmo sedadlo a také máš nástupní skupinu C a měl bys nastupovat mezi posledními... Dříve se letenka koupená u jiného dopravce se zapsaným zavazadlem propisovala jako tarif plus, kde jsi měl nástupní skupinu B a zdarma výběr z klasických sedadel, ale nedávno to změnili, že se taková letenka tváří jako klasická lite jen s přikoupeným zavazadlem na základě čehož můžeš mít tedy i ty dva kusy příručáku, ale není to vidět na první pohled, když to tak řeknu. Spolehlivě se to dá poznat podle toho nápisu additional item na palubce, ale na 99% pokud je letenka koupená jako codeshare od AF a tak, kde je v ceně zapsané zavazadlo, tak by měl mít cestující nárok na 2 kusy příručáku, i když má Lite. Jinak se to kontroluje hodně přísně, ale spíš ten počet než váha - i když se často i váží. 

0 Citovat

  • Zdravim cestovatele, takze je mozne, ze budou kontrolovat pocet kabinovych zavazadel? Letim v cervnu do Nice pres Brussel s Brussels Airlines a od minuleho tydne je prvni let do Bruselu operovan CSA😢 a ty maji dovoleno pouze 1 kabinove zavazadlo, takze kabelka nebo maly batuzek k malemu kufru asi neprojde???

0 Citovat

V tomhle případě ale hádám, že budou platit pravidla Brussels Airlines.

0 Citovat

Včera jsem se ptala Davida Eiselta - viz korespondence níže, ten si myslí, že platí pravidla prvního dopravce, tak uvidíme . Zdraví Martina 

Dobry den, mohu se zeptat na jednu vec. V lete poletim s Brussels Airlines Praha -Brusel- Nice a zpet. Od pondelka naskocilo, ze prvni let do Bruselu operuje CSA. Jak je reseno kabinove zavadlo, kdyz brussels airlines ma limit 12 kg a csa 8 kg. Na hotlines csa nevedeli, jak to je. Diky moc a hezky den. Martina 11.03.2019 12:35 Dobrý den, platí vždy podmínky prvního dopravce, ale příruční vám vážit nebudou na 99 %. I tak se do 8 kg vejdete a přesáhnout jde těžce :) 11.03.2019 14:45 Diky moc. Nemate zkusenost jak jsou prisni. Protoze kdyz mam v csa jedno kabinove zavazlo uz nemohu mit kabelku. U brusselu mohu mit i kabelku obe zavazadla do 12 kg. Jen aby neprudili. 11.03.2019 15

0 Citovat

zeby som Eiseltovi veril.. :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

zeby som Eiseltovi veril.. :D

No sám bych nevěděl Tonicu co si myslet, když David říká jedno a Kryštov druhé a oba jsou to zaměstnci (majitel) tohoto fora.  

0 Citovat

No něco jiného by bylo, kdyby první let skutečně operovaly ČSA. Ale jak jsem pochopil, tak v tomto případě je to jen o tom, že si Brussels Airlines pronajímají letadlo ČSA, v tom případě by platily podmínky Brussels Airlines. 

0 Citovat

niemandos napsal(a):

No sám bych nevěděl Tonicu co si myslet, když David říká jedno a Kryštov druhé a oba jsou to zaměstnci (majitel) tohoto fora.  

presne, este ci aj vobec Krystof lieta :))


koniec zabavy, tiez by som vazenie neriesil ... som to zazil ja osobne vlastne len raz v zivote s UIA v Kyjeve ... 

0 Citovat

No zas pozor, ČSA počet zavazadel rozhodně řeší, váhu ne, ale počet určitě ano. I takové kraviny jako foťák přes rameno navíc často neprojdou.

Ale jak koukám, jedná se skutečně jen o pronájem, lety Brussels Airlines "operated by CSA" ČSA samostatně vůbec nenabízí, budou platit podmínky Brussels Airlines a to se klidně vsadím :D

0 Citovat

Díky všem za diskuzi a přeji bezproblémové cestování !

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

No zas pozor, ČSA počet zavazadel rozhodně řeší, váhu ne, ale počet určitě ano. I takové kraviny jako foťák přes rameno navíc často neprojdou.


Jak píše Kryštof, řeší se počet zavazadel (pak je to za poplatek... ) a už se na náhodné lety nosí i přiruční váha. Takže bych nepsal, že se váha neřeší a takhle deziinformoval ostatní. Poslední 2 týdny to vidím na gate pořád. Lety jsou náhodně vybírané, kam se dojde s váhou. 


0 Citovat

Už před dvěma lety vážili u přepážek příruční zavazadla při letu z Petrohradu. Využili toho, že na tomto letišti nešel udělat online check-in. 

0 Citovat

este takto offtopic - vazili niekomu v zivote batoh?

0