Ahojte, planujeme prodlouzeny vikend po priletu do Bergenu a pujcujeme auto a chceme se podivat zde Stavanger Kjerag Trolltunga - vim ze je to dal ale treba to nekdo z vas spojil priletime v patek vecer, odlitame v pondeli ve 4 odpo Zajima me toto - jak nejlevneji se dostat hlavne na body Stavanger a Kjerag a zkusenosti s vyslapem Dival jsem se na ceny trajektu a dalnic a docela to neni hezke ;o) nevadi mi najet 50km navic kdyz nebudu muset platit. Budeme mit asi neco ve stylu nissan micra. Nejaky jinsi bod co by jste doporucili... Spani budeme resit individualne asi v aute nekde po ceste, nebo u trajektu na parkovisti atd to neni problem. Diky za rady .

Norsko - Bergen a okoli - kdo byl, poradite s cestami/spanim

Založil(a) ve fóru Cestopisy

11 reakcí

Ahojte, planujeme prodlouzeny vikend po priletu do Bergenu a pujcujeme auto a chceme se podivat zde

Stavanger
Kjerag
Trolltunga - vim ze je to dal ale treba to nekdo z vas spojil

priletime v patek vecer, odlitame v pondeli ve 4 odpo

Zajima me toto -

jak nejlevneji se dostat hlavne na body Stavanger a Kjerag a zkusenosti s vyslapem
Dival jsem se na ceny trajektu a dalnic a docela to neni hezke ;o) nevadi mi najet 50km navic kdyz nebudu muset platit. Budeme mit asi neco ve stylu nissan micra.

Nejaky jinsi bod co by jste doporucili...

Spani budeme resit individualne asi v aute nekde po ceste, nebo u trajektu na parkovisti atd to neni problem.

Diky za rady

0

Podle mě se toto za dva a půl dne stihnout nedá. Trolltunga je Bergenu nejblíž (3 hod). Výšlap na Trolltungu je celodenní a už se to s níčím moc spojit nedá, myslím, že budete rádi, když stihnete to. Kjerag je z Bergenu zrhuba 7,5 hod cesty autem, samotný výšlap 5 hodin. Musím upozornit, že dlouhé přejezdy po Norsku jsou ubíjející, protože zhruba z 80% se v této oblasi jede pouze 60 nebo 70km za hodinu a vše se zdá nekonečné.

0 Citovat

@Danke - ahoj a co tento plan

Patecni vecerni prejezd k Trolltunga , rano ve 4am vstat a vyslap. Pote v sobotu vecer/noci s nekde prespanim prejezd k Kjerag, vyrazit rano brzo nahoru a pak prejezd na Preikestolen s vyslapem

Nebo - patecni prejezd k Preikestolen, rano vstat a vyslap na Preikestolen a Kjerag a pak prejezd vecer/noc k Trolltunga a pondeli nekde stravit....

Jedu tam poprve tak nevim co se da a co ne. ten Stavanger klidne vynecham, jde mi o vyslapy na ty vrsky smiley

0 Citovat

Asi záleží na tom, jak zkušení jste turisti, ale já bych do Preikestolenu a Kjeragu v jeden den nešla (v jednom cestopisu jsem ale četla, že to někdo zvládnul). Obě místa jsou od sebe zhruba 3 hodiny jízdy. Na Preikestolen je potřeba si nechat zhruba 4 hodiny a na Kjerag 5 hodin. To když sečteš, tak to vydá už na dost dlouhý a náročný den. Jsou to docela náročné výstupy, tak opravdu záleží na tom, jak jste fyzicky zdatní.

0 Citovat

@Danke - ahoj, diky za info, ty jsi tam byla taky na tech mistech? Vim,ze Preikestolen je parkovaci centrum, nevim ale kde je u Kjeragu, to si nejak dohledam.

No otazkou pro nas neni jak zdatni sme ;o) ale kolik mame casu.. V pondeli nam letadlo leti zpet ve 4pm, takze jedine ranobrzo vstat na ten Preikestolen a pak zpet do Bergenu na letadlo ale i toto se mi zda docela sibenicni.... a nejiste... kdyz vyrazim ve 4am tak v 9et-10et rano jsme dole a hura do Bergenu.. Bavime se o vystupu a sestupu z hlediska casu,ze jo ;o) jen pro jistotu.

Jeste jeden dotaz, priletime v patek vecer... Nevis jestli bude nekde otevreno nakoupit vodu na 3 dny a nejake jidlo abychom neumreli hlady smiley

0 Citovat

Byla jsem na Preikestolenu a Kjeragu před měsícem. Na Kjeragu se parkuje u Kjerag Restaurant (Øygardstøl), je tam velké parkoviště. Parkovné u obou míst stojí 100 NOK. Nevím, kam přesně koukáš, ale z parkoviště na Preikestolenu do Bergenu mi to ukazuje cestu 6,5 hod. a v tom nejsou započítány čekací doby na trajekty. Nevím, jak chcete stíhat letadlo ve 4 hod. pokud budete vyjíždět v deset.

Velké obchoďáky v Bergenu zavírají v devět večer, ale v centru jsme viděli pár obchůdků, které měli do jedenácti. V sobotu se ale dá v obchoďácích nakoupit, zavřeno je jen v neděli.

Být vámi tak si vyberu buď Kjerag a Preikestolen a nebo jenom Trolltungu.

0 Citovat

Ahoj, tahle Vaše konverzace mě nahlodala k výletu do Bergenu smiley Chci se zeptat, na kolik vyjde v Norsku benzín ? + bude na konci září ještě počasí na výšlap na Trolltungu? (Vím trochu otázka do křišťálové koule) Díky za info, já si jenom potřebuju dát dohromady na kolik by takový prodloužený víkend vyšel smiley

0 Citovat

@Danke - priletime 21:15 takze jeste pak auto a pak nevim nekde nakoupit na tri dny vodu atd. Z hlediska vyletu sem zvedav. Musime to nejak namyslet jeste. Ohledne Preikestolenu a Kjeragu. Jakou jste jeli cestu. Jeli jste z Bergenu? A prosimte jak je to s benzinkama? ;o) Chapu,ze chci vtesnat co nejvice do co nejmene. tak musim nejak popremyslet.

Kdyz bychom v patek vyrazili a v noci pak dospali u Preikestolenu nebo Kjeragu tak to by se dalo za sobotu zvladnout a pak prejet k Trolltung a tu zvladnout v nedeli.. No a pak je to jasne a to v pondeli se nekde vymrtvit "na plazi" u Bergenu smiley

Co nejake obcerstveni v pristavech nebo po ceste... nejake ryby ochutnali jste?

Jo a jeste jsem si objednal slunecne pocasi smiley

Diky za info

0 Citovat

@Baruse - zatim nevim, ale neni to zrovna levne bych rekl, co jsem videl docela dost penez za mytne atd.. nevim hledam tu http://www.autopass.no/en/autopass kde se plati a kde ne a chce to asi detailne si zvetsit a vymyslet cestu.

Jeste me napadla cesta busem, ale ta me presla po tom co jsem videl cenu smiley

Zatim rozpocet nevim. Nechcete se pridat k nam? letime 21 srpna tam a 24 zpet s norwegian z Prahy.

0 Citovat

Benzin 15,46NOK, cena ze vcerejska u Holmenkollenu na Shellce.-)

0 Citovat

@Danke - moc diky za info. Bohuzel kdyz jsme to v unoru kupovali tak jsme meli moznost jen na prodlouzeny vikend.

Osobne me moc mesta nelakaji a u norska me lakaji ty hory a reky v nich. S tim snehem to je docela dobry ;o) sem na to zvedavy. Osobne sem v Norsku nikdy nebyl a zatim ani nevim jak se pripavit.. Budeme spat v aute tak docela resim i jaky spacak abychom nezmrzli smiley

Taky musime mit plan kdyby prselo, tak jen na dve tury a jak pises ze je to hladke na ten Kjerag tak to by moc sranda nebyla smiley

Diky za ochotu

0 Citovat

Ahoj, v pátek navečer letím do Bergenu, v sobotu ráno bych chtěl pokračovat vlakem do Myrdalu. Budu mít stan a spacák, má někdo zkušenost, kde je nejlépe přenocovat? Zvažuji, jestli zůstat někde v okolí letiště (nebo snad přímo na letišti) a k vlaku dojet busem až ráno anebo dá se přespat někde ve městě poblíž nádraží (park, pobřeží...)? A další věc - kde se dá co nejrychleji koupit bombička k vařiči? Díky moc.

0
11 reakcí