Ahoj, tady je moje cestovní video z Thajska: https://www.youtube.com/watch?v=4tsSftTWPcU . Za 14 dnů jsme projeli tato místa: Ko Samui, Ko Phangan, Ao Luk, Ao Nang, Ko Lanta, Phuket a Bangkok. Kdyby byl z Vaší strany zájem, tak napíšu i cestopis. .

Thajsko 2015

Založil(a) ve fóru Cestopisy

11 reakcí

Ahoj,
tady je moje cestovní video z Thajska:
https://www.youtube.com/watch?v=4tsSftTWPcU .
Za 14 dnů jsme projeli tato místa:
Ko Samui, Ko Phangan, Ao Luk, Ao Nang, Ko Lanta, Phuket a Bangkok.
Kdyby byl z Vaší strany zájem, tak napíšu i cestopis.

0

Ahoj, cestopis by byl super, za 14 dní jste toho stihli opravdu hodně smiley)

0 Citovat

Ahoj, video je parádne smiley
tiež by som si rada prečítala cestopis... smiley

0 Citovat

Pěkné! Taky bych brala cestopis smiley

0 Citovat

Ahoj, rád čtu cestopisy a rád je i píšu. Thajsko z mého pohledu zde: http://daweb.one/daway/thajsko2011.html
Na stránkách je i spoustu jiných cest a cestiček smiley

0 Citovat

Předpokládám, že spousta z vás má zkušenosti s ostrovem Ko Lanta v oblasti Krabi. Zajímala by mě obyklá cena a dostupnost transferu z letiště Krabi (KBV), zda se dá vše vyjednat až na místě nebo si někdo něco objednat dopředu? Co ubytko, máte nějaké doporučení, vzít něco předem (čekat na poslední chvíli) nebo hledat až na místě. Jedu tam teď v září na 4 dny a vyloučil jsem Ao Nang, Railay a další v blízkém okolí...
Díky všem za jakékoli informace smiley

0 Citovat

Nikdy jsem nedojednával nic dopředu (člověk se nemusí alespoň na nic vázat), na Ko Lantě určitě není třeba shánět nic předem, je tam toho na místě spousta a vybere si každý - od spořiče za ubytka jako jsem já, až po marnotratné smiley Ale to platí myslím pro celé Thajsko. Spoje mezi Krabi a Lantou jsou místníma cestovkama velice dobře pokryty, takže cena je opravdu jen lehce vyšší, než místní bus, vše bych řešil až na místě smiley
Na Lantě se nevaž na nějakou konkrétní pláž, půjč si skůtr a objeď celý ostrov, nejlepší koupání bylo stejně až cestou dole na Laem Tanot.

0 Citovat

Díky Beare, zkusím tedy premiéru se zařizováním na místě smiley, snad z toho nezešedivím

0 Citovat

V přístavu stojí spousty naháněčů jak na ubytko, tak na odvoz. Možná bych si vybral nějaké možnosti dopředu a pak si tam nechal zavolat od řidiče. Nejlevnější je určitě půjčit skůtr a jet a vybrat si sám. Ale pokud máš málo času tak bych se možná trochu připravil. Je škoda ztrácet čas kuli 200kč smiley.
My měli větší bagly, tak jsme se nechali za 500bth odvest do Top view Bungalows. ( 800bth noc za pěkný bungalow v přírodě, únor 2013 ). Je to sice na kopci, ale večer si člověk lehl do takové kóje na útesu a při večeři a pochlastávání koukal z restaurace na úžasný západy slunce. Pod kopcem byl 7eleven, prodej benzínu a skůtr půjčoval hotel za 250bth.
Doporučuju zajet k majáku na jihu a pláže jsou určitě také hezčí na jihu. Dali jsme i masovější výlet na ostrovy se šnorchlováním ( Ko Ngai apod. ), ale stálo to zato. Myslím, že 700bth.
Na východním pobřeží nebyla špatná projížďka na kajaku v mangrovech.

0 Citovat

Ten skůtr by byl fajn, ale kvůli spolucestujícímu neřidiči tahle varianta odpadá. Je případně nějaké jiné místo okolo Krabi, kde se dá nekomplikovaně dojet a není tam hotel na hotelu?

0 Citovat

Dojet se da zalevmo z Krabi (mysleno mesto, letiste) do okoli vsude. Cestovky Te zavezou napr. na Lantu, pripadne az dolu do Trangu (na 4 dny by to bylo ale na ostrovy asi malo...i kdyz treba Ko Mook by se narychlo dal). Kdyz nechces na Lante vyrentovat skutr, jezdi tam po hlavni trase ze severu na jih ten jejich pick-up s lavicema (Song teo), takze neni treba platit manikum s motorkou a sajdkou predrazene ceny. Lanta je proste pro turisty ideal, tam neni zapotrebi vpodstate nic resit smiley Ale se skutrem je to tam idelani, ja vozil taky neridice za sebou a slo to smiley

0 Citovat

Nakonec jsem se rozhodl pro nejprofláklejší Ao Nang. Byl jsem v Thajsku prvně a zrovna v off season, což samozřejmě přineslo řadu výhod, levné ubytko, levné výlety, skoro prázdné pláže atd. Za čtyři dny dvakrát krátce pršelo, ale jen přes noc.

0
11 reakcí