Dobrý den, 29.9. - 12.10. budeme trávit dovolenou na Floridě. Chci se zeptat, jestli někdo tady náhodou nemá podrobný itinerář...Rádi bychom např. navštívili nějaký zábavní park v Orlandu. Nebráníme se ničemu. Děkuji za každou reakci. .

Florida - podrobný itinerář

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Dobrý den, 29.9. - 12.10. budeme trávit dovolenou na Floridě. Chci se zeptat, jestli někdo tady náhodou nemá podrobný itinerář...Rádi bychom např. navštívili nějaký zábavní park v Orlandu. Nebráníme se ničemu. Děkuji za každou reakci.

0

Ahoj, podrobny itinerar sve breznove cesty ti muzu vytahat z tripadvisoru - v zasade nejhorsi misto ktere jsem navstivil bylo Orlando (samozrejme jestli jedes s detma < 12 let tak to smysl dava) - vsichni turisti z EU ktere jsem tam potkal se shodli na tom samem - znova uz me tam nikdo nedostane.. Americani prekvapive tuhle zabavu miluji a nemuzou si ji vynachvalit..

V zasade jsem letos jel takhle:
3 dny Fort Lauderdale
3 dny Cedar Key
2 dny Orlando
3 dny Madeira Beach
3 day South Beach

+ samozrejme vsude nejake vylety, ubytovani 2x pres Airbnb (ve FLL soukromy pokoj s koupelnou, na Madeira Beach jsme meli super beach cottage), jinak hotely 3* - 4* (muzu ti poslat konkretni jmena).. Na celou dobu jsem mel auto z Dollaru, bylo trochu pouzite (par skrabancu zvenku) ale jinak spokojenost.. smiley Klidne bych tenhle itinerar zopakoval, akorat bych 100% vynechal Orlando a misto Fort Lauderdale bych asi radsi protahl pobyt na South Beach (ve Fort Lauderdale se mi zdala horsi plaz)..

Kdyztak mi napis pres PM, muzu ti poslat link na video na youtube + info o rozpoctu etc.. smiley

0 Citovat

Téééda...pecka...budu rád za kompletní informace smiley Jak si půjčoval auto u Dollaru, tak sis ještě něco připlácel - placené úseky (mýta), nebo to je v ceně půjčovného. Jinak jsme ještě přemýšleli na jednodenní plavbu na Bahamy...ale vůbec netuším,jestli se to musí objednávat dopředu, nebo stačí až na místě. Jéva, jak já se těším smiley smiley

0 Citovat

Tak zrovna Orlando bylo super, pravda byli jsme s dětmi, ale i tak. Rozhodně doporučuji zkusit aspoň něco, třeba Universal Studios a nějaký aquapark, třeba Wet´n Wild. Pravda, že Disney World je víc pro děti, ale oba parky US jsou super. Stejně jako Seaworld. Já miluji adrenalin, takže horské dráhy to je moje. Když jsme byli poprvé, tak akorát otvírali Hollywood Rip Rockit a to jsem se najezdil:-) A nebo Tampu, Bush Gardens v kombinaci s aquaparkem. Vyplatí se pak na amerických serverech koupit nějaké vícedenní bundles, dá se dost ušetřit. Na FLL ti stačí den, tam dohromady nic není a mnohem lepší pláže jsou třeba ve West Palm Beach. Zajímavé je, že našim dětem se líbilo daleko víc u zálivu než na pobřeží Atlantiku. Třeba Sanibel Island a Fort Myers Beach. Ale co člověk, to názor, těžko radit. Rozhodně nevynechat Kennedy Space Center, to je taky dobré vidět. Co mě osobně zklamalo je Key West, za tu cestu autem to vůbec nestálo. Ale opět podotýkám - věc názoru. Pokud budeš mít zájem věnuji ti funglovku Fort Myers and Sanibel od Lonely Planet. Já říkají moji známí z Německa, co tam již 24 let žijí, vše tu stojí na návštěvu a nikde se člověk nebude nudit:-) Začátkem října začíná NHL, návštěva Bolts nebo Panthers je také zážitek. Přiznám se, že neznám sever, třeba Pensacola nebo Jacksonville, třeba i tam to stojí vidět. A půjčení auta raději předem, vždy mě prudila ta snaha prodat jiné auto, pojištění atd. Bývá to i levnější. Nevím, kde si budeš auto půjčovat, ale velké půjčovny mají na letištích zpravidla tzv. choice line, kde si auto sám vybereš v dané kategorii.

0 Citovat

Díky za skvělé info...NHL bych chtěl taky navštívit (možná to je poslední sezona Jágra). Loni jsem byli v Kalifornii...byli jsme v Universal Studiu...úžasný zážitek. Musím cestu pořádně naplánovat...hlavně ubytování...máte někdo zkušenost s jednodenní plavbou na Bahamy?

0 Citovat

Proky, díky moc za info... smiley Slečna to má hezky napsané....

0 Citovat

Jestli te zajima plavba, tak napis Standovi Rojickovi PM, byl letos.. My jsme zjistili ze plavba neni nic pro nas - my si nejvic uzivame kdyz muzeme sedet v aute a jezdit si kam mame zrovna naladu.. Stejne tak mi nic nerikaji zabavni parky, radsi si rano sednu na plaz s kafem a koukam se na more, u toho si odpocinu nejvic.. smiley Jinak ja na Americe miluju, ze si tam kazdej najde to svoje smiley

Key West je overrated (jak pise Cali) - jedine co se mi libilo byla cesta autem (neskutecne odstiny modre a zelene smiley) a Princess Anns Beach - jedina prazdna plaz co jsem na FL videl.. Jinak urcite bych doporucil ten sever - ale fakt zalezi jakym zpusobem cestujes - je mozne, ze pokud mas rad zabavu a parky, tak te to tam bude nudit a naopak si uzijes Orlando.. Premysleli jsme puvodne nad Bahamas, ale nakonec jsme vyrazili misto toho na Cedar Key a bylo to jedno z nejzajimavejsich mist, ktere jsem v zivote navstivil a jedno z nejlepsich cestovatelskych rozhodnuti ktere jsem zatim udelal (hned po napadu vyrazit na rok pracovat do Indie) smiley

0 Citovat

Fííha...já jsem cestovatel amatér...loni jsme projeli Kalifornii...bylo to tam úžasné...přijde mi, že je tam všechno hodně blízko (poušť - Las Vegas, hory, lesy -Sekvojový park --potkali jsme i medvěda,takže super zážitek) Napsal jsem ti soukromou zprávu tady na foru, tak, prosím, mrkni a jak budeš mít čas, tak budu rád,když si na mě s dalšími informacemi vzpomeneš (odkaz na youtube atd.)

K Indii,,,já jsem v tomhle srab...nedokázal bych takhle někam odjet na rok....cestování je nejlepší investice...zážitky ti nikdo nikdy neveme smiley

0 Citovat

njn, špatná předletová příprava. Dollar to má v AGB "If you decline to purchase the toll bypass option, you will pay us for all unpaid toll roads violations (including violations captured by camera) charged by the toll authority plus a $15.00 administrative fee per violation". Je lepší si pronajmout auto, které má toll-by-plate. Což sice umožňuje i Dollar, ale chtějí to zpravidla předobjednat a i to od nich stojí nejvíc. Třeba od Alamo, National stojí 19.75 USD + mýto. Otázka je, kde člověk jezdí - Orlando a záliv, tam bych se bez něj obešel.

0 Citovat

Taky kdyz si zablokujes kartu tak nic nevyresis - akorat te to muze stat pri pristi navsteve USA dost penez a neprijemne problemy !

Jinak co se Orlanda a zalivu tyka - je to stejne jako v CR - da se bez toho, pokud mas na dovolene naladu a cas jezdit po vedlejsich komunikacich smiley

0 Citovat

souhlas, navíc kolikrát to je i krajinově zajímavější a díky rychlostním limitům i časově +/- stejně. Problém je jen, že někde nejde platit cash a pak se bez sunpassu nebo toll by plate v autě asi neobejdeš. Hlavně směrem z Miami na Keys. A pravda s tou blokací, bacha na to, to může být zaděláno na problém.

0 Citovat

Auto si chci objednávat dopředu přes www.rentalcars.com . Nejlíp mi vychází zatím Dollar, ale když čtu zkušenosti, tak nejspíš risknu jinou společnost. Jsem v tomhle totální amatér, takže na letišti mi můžou cokoliv nakukat a já jim to odkývám...Sunpas teda nemá nikdo v ceně smiley

Pájo, máš to opravdu moc hezky napsané smiley Budu rád, když mi ještě prozradíš, jak dlouho dopředu sis objednávala cestu na Bahamy...nám bude stačit jeden den (nevíš, na kolik vyjde cesta a jaké společnosti dělají takové kraťoučké výlety?)

Díky všem za super informace smiley

0 Citovat

Něco jsem o tom napsal http://cali9134.blog.cz/1505/system-pla ... topujcovny

0 Citovat

Ahoj,
jestli můžu, tak bych něco přidal z pozice daleko méně zkušeného "floriďáka" než většina předchozích. Byli jsme tam jednou jako rodina s dvěma malými dětmi.
1) Auto jsme měli půjčené bez jakékoliv záležitosti ohledně mýta a za celou dobu si nevzpomínám na žádný problém s čekáním nebo něčím jiným na bráně. Ani výdaje mě nijak neutkvěly v paměti, takže to určitě nebylo nic významného na rozdíl třeba od Disneylandu smiley . Jeli jsme zhruba Orlando - oblast Miami (vč. Key Biscayne apod.) - Key West - Everglades - Naples - Sanibel - St. Petersburg - Orlando. Za sebe, určitě bych to tak udělal znovu. Nedokážu si představit něco složitě řešit, když to funguje jednoduše s hotovostí. Jenom upozorňuji, že jsme vůbec placené úseky neřešili. Jak nás navigace vedla, tak jsme jeli. Měli jsme ji, mimo jiné, koupenou u nás od Garmina na asi 2 měsíce. Ale to ještě nebylo tak jednoduché s navigací v mobilu. Dnes už bych to nechal na něm.

2) Co se týče zábavních parků, tak my jsme byli logicky v Disneylandu. Stálo to strašnou raketu, mě to neuchvátilo, ale děti byly nadšené. Co mám i zkušenosti od kamarádů, tak podle mne, to prostě k Floridě patří. Na Mácháči to nemáme. A třeba na Universal Studios slýchám chválu. Já to mám asi tak, že až tam pojedu příště, tak určitě zase nějaký park dáme. Jen určitě ne 2x do toho stejného. To by mě asi nebavilo.

3) O Bahamách jsme taky před odletem uvažovali, ale i vzhledem k ceně neabsolvovali. Teď si říkám, jak jsem o tom vůbec mohl uvažovat. Na 14 dní je toho na Floridě tolik, že to prostě z mého pohledu absolutně není třeba. Kdybych tam někdy jel třeba popáté, tak bych tu myšlenku možná oprášil. Já mám ale radši trochu rozlet než být někde na lodi a pak půl dne na ostrově.

Brali jsme to všechno tak trochu povrchně i vzhledem k dětem. Líbilo se nám opravdu všude. Z toho co nebylo zdůrazněno máme hezké vzpomínky na Everglades. Byli jsme jen asi na dvouhodinové procházce u Aligátorů apod. Dále ostrovy Sanibel a Captiva, kde bylo mraky mušlí. A když už jsme u parků v Orlandu, tak se nám v Orlandu taky výborně nakupovalo. Ať už to byly Outlety, T.J.Max, Burlington nebo i jiné "normální" obchody.

Chtěl bych upozornit, že jsou to jen moje osobní postřehy a jak psalo několik přispěvatelů přede mnou, záleží na každém co mu vyhovuje. V tom si myslím, že je Florida nejdokonalejší. Zatímco na mnoha místech na světě jsou omezené možnosti co dělat, tak na Floridě je opravdu mraky variant.

0 Citovat

Trochu se musím smát...Sorry, nic ve zlém. Jestli jsi nic neřešil, měl jsi započtené v ceně pronájmu, pak opravdu nemusíš nic řešit:) Na druhou stranu by jsi se možná divil, kolik to ve finále stálo.
Navíc dnes se tam speciálně s tvojí trasou přes Miami na Keys na některých úsecích dá projet jen cashless lanes. To samé na Key Biscayne, od roku 2014 jen SunPass nebo toll-by-plate. Trend je jasný, vše až na výjimky bude jen elektronicky.
Jinak souhlas s parky, speciálně v Orlandu mám za sebou všechny včetně aquaparků a kdykoliv bych šel rád znova:))

0 Citovat

Cali, který park se ti nevjíce v Orlandu líbil? Universal má tam tuším dva...který je lepší? smiley

S autem budu asi "bojovat"...moc anglicky neumíme...ale ted už díky vám znám nějaké pojmy SUNPAS apod. smiley

A díky za podrobný příspěvek ohledně půjčení auta smiley

0 Citovat

Těžko říct, protože to je ryze subjektivní, ale asi Island of Adventure. Skvělý je Seaworld. Možná úplně nej byl pro mě Bush Gardens v Tampě, kde je to kombinace ZOO a zábavy a také skvělé coastery. I Disney parky nejsou špatné, třeba aquapark Blizzard Beach, kde je vše hozené do zimy. Občerstvení je třeba v rolbě, na tobogany jezdíš lanovkou s lyžema... Musíš přijmout tu hru, že je to zábava a stroj na peníze:) Chce to ale koupit nějaké bundle lístky, ne jak lolek je kupovat na kase, to je opravdu vražda. Mimo sezónu bývají akce hotel + vstupy. Já jsem to takto chytil jednou na konci října a to bylo bezkonkurenční, s celou rodinou Mariott a vstupy do Universals a Seaworldu, včetně busu atd. to stálo 600,- USD a to byl dolar asi 16 Kč. Pokud budeš něco k tomuto chtít, napiš případně na cali@seznam.cz.

0 Citovat

pajushca.....děkuji za vyčerpávající info... smiley

0 Citovat

Dobrý den,s manželkou letíme v listopadu na 3.týdny na Floridu.Plánujeme 14 dní cestovat po Floridě a 1.týden asi na Bahamy.Má někdo podrobný itinerář,ubytování,rozpočet...Předem děkuji

0 Citovat

Čaute, tak jsem sestavil mou cestu na Floridu,,,,prosím, kdyby někdo věděl o nějakém TIPU (představení, akce), který bude v době, co budeme na Floridě, tak budu rád za INFO....snad ten program, co jsem vymyslel, se dá fpoho stihnout. Díky za reakce smiley
Florida
Letenka: 10000,-
Půjčení auta: 8000,-
Ubytování: 300 x 14 cca 10000,-
Jídlo: 3000,-
Atrakce: Everglades (národní park—aligátoři) projížďka vrtulovým vznášedlem stojí cca 20 dolarů
Universal Studios: cca 100 dolarů
Busch Gardens (Sea World + Bush Gardens vychází dohromady na 99 dolarů)
Key West—nejjižnější část USA…je tam moc dlouhý most 
Cape Canaveral (NASA) 50 dolarů
Státní park John Pennekamp Coral Reef na Floridě – korálové útesy, půjčení kajaku 20 dolarů, možnost projížďky lodí 2,5 hod. s proskleným dnem 24 dolarů
Návštěva NHL, NBA, MLB? Lístek na zápas NHL od 10 dolarů
Dále návštěvy pláží…koupání, koupání a zase koupání…
Tohle je napsáno jen v rychlosti…určitě se nemusí vše navštívit  Později bych rozepsal místa s adresami, plus přesný plán všech cca 12-14 dnů…
Všechny atrakce vycházejí na cca 380 dolarů.
Náš program:

1. Den: přílet do Miami cca v 18:30 místního času, vyzvednutí auta na letišti, odjezd do Hotelu – večerní procházka. 29.9.
2. Celodenní čvachtání Miami Beach 30.9.
3. Bahamy – lodí (jednodenní výlet)1.10.
4. Vzhůru na jih směr Florida Keys a Key West, přespání v Homesteadu blízko Everglades. 2.10.
5. Everglades: stezka Anhinga Trail, pak dál do Gator parku 3.10.
6. Naples, Fort Myers – koupání, odpolední přesun do Tampy 4.10.
7. Tampa Bay – celodenní návštěva Bush Gardens, přesun do Orlanda 5.10.
8. Návštěva Universal Studios (2 parky – dvoudenní)6.10.
9. Druhý park Universal Studios, 7.10.
10. Cesta do Cape Canaveral – celodenní návštěva, v odpoledních hodinách přesun do Cocoa Beach 8.10.
11. Fort Lauderdale- čvachtání 9.10.
12. Návrat do Miami – koupání od 19:00 návštěva NHL Florida Panthers – Philadelphia Flayers 10.10.

0 Citovat

Sem zvedavej na ubytko za 10k na 14 dnu na Floride smiley smiley smiley (a 300 x 14 neni 10k mezi nama).. To same jidlo - 3k je pro dva na den, pokud budete jist v restauracich.. Samozrejme se to da stahnout toastovym chlebem s dzemem z Wallmartu, nicmene tech 3000kc se mi zda dost nerealny..

Fort Lauderdale beach je dost hnusna plaz (a blbe se tam parkuje) - koupani bych si urcite uzil na druhy strane v Mexickym zalivu (zatim nej plaz co sem videl je Clearwater u Tampy).

Jinak stihnout se to da, nicmene budete dost sedet v aute, nektery ty prejezdy jsou dost dlouhy..

0 Citovat

Jasne...300x14 neni 10 000,- pocital jsem to u jednoho...a vysledek jsem dal cca za oba...sorry za chybu...letim tam s manzelkou...spis mi slo o ten program, jestli je to zvladnutelne...rad bych videl wrestling, monster truck apod....ale to v te dobe asi na Floride nebude smiley

0 Citovat

btw. jinak mas pravdu, ze 10 tisic na hotely nestaci...ten uvod v prispevku jsem psal nekdy v dubnu, kdy jsem premyslel o couchsurfingu :/ kdyz se na ubytko ted realne divam, tak si myslim, ze by 1000,- pro oba za noc se stestim mohla vyjit-nechci luxus...jen prespat...Orlando je levnejsi...Miami drazsi...prumer 1000,- smiley

0 Citovat

Kde budeš kupovat výlet lodi na Bahamy?Kde budeš kupovat vstupenky na NHL?Budes si kupovat simku do telefonu nebo beres navigaci?Diky

0 Citovat

S Kickassone(m) obecně bez výhrady souhlasím, ale myslím, že Orlando prostě na Floridě je "ein Muss" - mě daleko více zklamalo Miami, ale je to opravdu věc názoru. Navíc je tam obrovská ubytovací kapacita, takže i šance najít vhodné a levné ubytko. Jednou jsem měl "low budget trip" sám s dětmi a měli jsme týden hotel v Kissimmee se snídaní a dopravou do Disney World za 20,- USD/noc a děti na to dodnes vzpomínají, jako na nejlepší trip v US. Myslím, že se dá speciálně v Orlandu najít levné a dobré ubytování. Zkus hotwire nebo priceline, někdy se povede a slepé kuře najde zrno. Jednou jsem měl Hyatt ve FLL za 39 oproti 120. Ale ubytování není ta největší položka. I jídlo, pokud si budeš kupovat třeba ve Walmartu nebo Targetu mražená jídla a ohřívat si je v mikrovlnce, ten budget ti vystačí, ale jíst se to nedá. A ještě perlička - když jsem byl kdysi poprvé na Floridě, měl jsem podobný rozpočet. Pak, když jsem to počítal, tak jsem to při 100% navýšení přestal počítat a papír zahodil:-)

0