Ahoj, mate nekdo zkusenost s Dubai, letenky a hotel napr ted listopad jeste? popr neco levnyho? chtel bych primo Dubai, ne ty kolem (rad bych poznal Dubai), zajezdy obvykle s polopenzi zacinaji na 17k, nevite o zajimavejsi variante? .

Dubaj na vlastní triko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, mate nekdo zkusenost s Dubai, letenky a hotel napr ted listopad jeste? popr neco levnyho?
chtel bych primo Dubai, ne ty kolem (rad bych poznal Dubai), zajezdy obvykle s polopenzi zacinaji na 17k, nevite o zajimavejsi variante?

0

1) všeobecně u cest do SAE je nutné počítat s nákladem na vízum - což není malá částka! ( s CK jsou ceny od 2500 do 5000 Kč). Zde je výhoda pokud poletíš sám - ono vlastně nevidím žádnou výhodu proč někam jet s CK, ale to je jiné téma. Informace k vízu řešíme zde >>
nějak jsem to zakecal, pokud poletíš sám, tak k letenkám od ČSA, Emirates dostaneš vízum za cca 1500Kč

2) letenky na listopad - noo, last minute u tohoto zboží nečekej. Ale i tak se dají najít cena za 8.999 Kč z Prahy - tedy super cena. Např. 21.-28.listopadu >>

3) ubytování - v Dubaii nalezneš přes 400 hotelů smiley Kompletní nabídku nalezneš zde >> Ceny začínají na 950 Kč na noc pro 2 osoby. Takže zase nic drahého - už teď je ti jasné, že CK na tom rejžujou sakra hodně tvrdý peníze!

Ale abychom nekecali jen teoreticky, tak nadhodím kompletní itinerář pro tvou cestu.

Letenky tedy na 21.-28.listopadu s ČSA za 8999 Kč a k nim zakoupené vízum za 1500 Kč (konkrétní cenu si zjistíš na infolince). Potom ubytování - teď tu na mě vyskočila nabídka ve 4* v centru za skvělých 18.200 Kč vč. daních! smiley
cena je pro 2 osoby na 8 dní !
Pokud se spokojíš s 2*hotelem tak cena na stejné období vychází na 8.200 s daní. Výběr je samozřejmě širší, nadhodil jsem jen 2 základní.
Suma sumárum máš 8 denní pobyt s odletem z Prahy, vízem a ubytováním ve 4* za 39.200 Kč nebo za 29.200 Kč ve 2* pro 2 osoby. A ubytovaný budeš hlavně v centru - přesně jak chceš.

0 Citovat

diky za odpoved, je to docela darda, neni nejaka jina varianta kam se v listopadu/prosinci/lednu uchylit kde je podobne vedro a da se koupat,za rozumny peniz?

0 Citovat

Určitě je!

Mrkni na letenky do Ejlatu v Izraeli za 5.010 Kč z Prahy ! Cena je víc než libová! Kalendář s termíny zde >>

Jinak tento tip už byl i na hlavní stránce - příspěvek >>

0 Citovat

Ahoj, koupili jsem díky tomuto webu 2 letenky do Dubaie za super cenu, ještě teď musíme vyřídit vízum, ale rád bych se tady před cestou ještě na pár věcí zeptal… letíme teda až v květnu, ale má tam někdo tip na dobrý (cena/kvalita) hotel? Prostě něco za dobrou cenu, kde to nevypadá ošklivě.

Dále - půjčoval jste si tam někdo auto? Jak je to s cestováním po zemi, je to bez problémů? Chtěli bychom si dát pár dnů v Abu Dhabí, pak Dubaj a pak se jet ještě podívat "po okolí"… případně ještě na skok do Jemenu, pokud bude čas (máme 8 dnů). Na co si případně dát pozor, co navštívit? Budu rád za tipy, ať si itinerář co nejvíce zaplníme. Díky.

0 Citovat

Určitě na více vstupové vízum smiley

Mrknul bych se na jízdní řády místních autobusových společností, jízdenky moc nestojí a třeba se tam najdou nějaké zajímavé místa pro Vás. http://bus.rtaprojects.me/rta_bus_eng/plan_what.php

0 Citovat

Auto jsem měl 2x, vždy bez problémů. Je levnější ho zabookovat předem, já to dělám přes německého brokera. Na místě je to o více než 1/3 dražší. Jízda v pohodě, auta mají akustický hlásič překročení maximální rychlosti:). Můj známý, který tam žije 2 roky se křižoval, když jsem za ním přijel, říkal, že on by si to v životě nedovolil (tam jezdit). Jinak nesmíš bourat a bacha na pokuty. Já jsem platil za rychlost na omezení 80 km jsem jel necelých 90 km, za měsíc přišlo e-mailem, musím říct přesné korektní informace a ihned stržemno z karty 435,-AED. A to mě všichni místní předjížděli. Jakmáš auto z půjčovny, jsi lovná zvěř. A na nějakou vyjížďku do Jemenu zapomeň, rozdíl v pojištění je enormní + musíš platit znova vízum. Myslím, že navštívit za to stojí hory u hranic s Ománem, případně pobřeží Ománského zálivu. Jinak je to písek, písek...

0 Citovat

Dave: díky, mrkneme na to.
cali: díky za komentář, btw ten známý by si tam nedovolil jezdit proč? jakože je tam masakr provoz? smiley jinak Jemen tedy asi vynecháme, raději dáme ty hory u hranic s Ománem. Vzpomněl by sis případně, přes jaký německý web sis auto bookoval?

0 Citovat

http://www.billiger-mietwagen.de/ mám s nimi dlouhodobě výborné zkušenosti, i třeba z US. Jinak ten známý a ježdění - údajně pokud je nehoda, vždy je na vině ten cizinec/turista. Jinak provoz je naprosto v pohodě, žádná divočina, dokonce některé prvky hodné následování - v noci osvícené dálnice, velké náklaďáky musí mít oranžové blikačky, vlastní jízda je totálně bez problémů, jen to chce opravdu dodržovat předpisy. Jak jsem psal výše, v úseku, kde jsem jel já nejpomaleji, jsem platil pokurtu:( Místní, tedy arabové, ne naplaveniny jsou nedotknutelní. Zkus se ozvat než pojedete, možná budu mít nějaké slevové vouchery atd. Jinak navigace, osvědčily se mně mapy od Sygic na phone s Androidem. Mohu případně poskytnout.

0 Citovat

super, díky za tip smiley takže provoz v pohodě a s předpisy myslím nebude problém, pokuty neplatím ani v ČR. Sygic mám a ještě Navigon (chytré telefony/aplikace mě živí) smiley

0 Citovat

Dovolím si trochu poopravit ten názor na hon při provozu na cizince a auto z půjčovny. Emiráty jsou prošpikované radary, místní moc dobře ví, kde na to mohou šlápnout a kde ne. Radar fotí nekompromisnĕ místní, cizince i auta z půjčovny. Rozdíl je v tom, že tím, že zaplatíš pokutu, tak se dozvíš o umístĕní nového radaru a dáš si příštĕ pozor. Pokuty se platí nekompromisnĕ, za rychlou jízdu 300 dirhamů a výše, každá registrační značka má svůj účet a pokutĕ neunikne nikdo. Takže pro turisty je jedna rada ... jezdit podle předpisů, pokud vás radar blikne a je to hned, pokutĕ neutečete. Vĕtšinou se bilancuje už při vrácení auta.
Při nehodĕ se nenechejte vyprovokovat, policie také nezvýhodňuje žádnou stranu ... výjimku tvoří auta s jedno nebo dvojciferným číslem ... i trojciferné číslo ještĕ nĕco znamená. Jedno či dvojciferné číslo patří členům šejkovy rodiny a příbuzným.
Myslím, že pokud jedete pouze na 8 dní, je docela zbytečné si půjčovat auto na celou dobu ... specielnĕ v Dubaji je daleko praktičtĕjší a pohodlnĕjší použít k přepravĕ metro. Nejde o to, že je provoz divoký nebo klidný, ale vše, co potřebujete vidĕt je položeno kolem metra, eventuelnĕ Jumeirah road je dobře průjezdná autobusem a můžete se při jízdĕ rozhlížet a ne se starat, kterým nájezdem či sjezdem se dostat tam či tam. To je můj názor, za tím si stojím, kroužení po mĕstĕ dálničních nadjezdů je docela zdlouhavé, zvláštĕ když se nevyznáš. Mezi Dubají a Abu Dhabi je skvĕlé autobusové spojení, auto bych si skutečnĕ půjčila jen pro výjezd mimo mĕsto ... Radĕj zaskočte do akvaparků, ty jsou bezkonkurenční.

0 Citovat

Jenom pro zajímavost ....nebo pro pobavení smiley
Tento vozový park nemá dubajská policie určitĕ pro hon za auty z autopůjčovny smiley
http://www.youtube.com/watch?v=OYX3YXnw ... ture=share

Mají totiž co honit .... takto to vypadá, když se vytahnou auta z garáže
http://www.youtube.com/watch?v=1J-DObuH ... ture=share

Hodnĕ bezva zážitků!

0 Citovat

Chtel bych se optat zda pri prestupu na letisti v dubaji se daji koupit v duty free cigara - diky.

0 Citovat

Ahoj, tak už se nám cesta do SAE blíží, letíme 21. a vracíme se 29. Měl bych ještě několik doplňkových dotazů… zatím jsme si harmonogram rozložili tak, že na letišti v SAE půjčíme auto, omrkneme Abu Dhabí (tam toho zas tolik není co jsme studovali), pak máme v plánu vyrazit směr oáza Liwa, tam něco nafotit, potom se stočíme směr Omán, kde bychom cca 4 dny pobyli. Následně přesun do Dubaje, kde máme na 27. koupené lístky na denní a noční (západ slunce) Burj khalifu, kde bychom ještě rádi navštívili aquapark Atlantis. Super je, že do SAE zrušili víza, tak ušetříme… a chceme to pojmout trochu punkově, takže když to půjde, klidně přespíme v autě.

A teď moje dotazy
Když si půjčíme auto na letišti v SAE (předtím objednáme online), bude problém když s ním přejedeme do Ománu, jelikož je to jiný stát nebo to nikdo řešit nebude a normálně můžeme frčet? Případně jsem někde (Sinimar?) četl, že je dobré si auto připojistit.

Dále - jak je to v SAE s čerpacími stanicemi? Když třeba vyrazíme směr nějaká oáza v poušti, je tam kde natankovat nebo si raději máme natočit i do kanystru? smiley Máte někdo zkušenost se spaním v autě na odlehlých místech SAE? Prý jsou emiráty velmi bezpečnou zemí, tak zda to je nebo není problém?

Máte ještě nějaké tipy, co v Dubaji (a Abu Dhabí) navštívit? V Dubaji chceme mrakodrap, ty umělé ostrůvky a další zajímavé budovy, pak ten aquapark Atlantis… ale budu rád za tipy na další zajímavá místa. Moc díky!

0 Citovat

Někde jsem četl, že jsou problémy pokud chceš vyjet ze SAE s půjčeným autem..

0 Citovat

A nevíš jak to řešit? Půjčit si extra auto v Ománu nebo nějaké připojištění? smiley

0 Citovat

Ahoj,
Emiráty jsou skvělá destinace, bezpečno tam rozhodně je. Co se týče přejezdu do Ománu, neporadím, protože jsme strávili náš 14-denní roadtrip celý v Emirátech, projeli jsme si i severní emiráty (Ras Al-Khaimah, Fujairah na východním pobřeží) a byli jsme jen na hranicích s Ománem v Al Ain. V Dubaji se nám nejvíc líbily fontány pod Burj Khalifa - na to si určitě vyhraďte čas. Show začíná první o půl 7 večer a pak co půl hodiny jiný song a jiná nádhera smiley stojí to za to, pobyli jsme tam v okolí hod a půl a viděli ji 4 x, pokaždé z jiného místa kolem laguny.
Pak se nám moc líbila oblast Dubai Marina - přístavní mrakodrapy, dole okolo vody spousta coffee shopů, kde si můžete dát cenově dostupnou (cca 200 kč) shishu a kochat se výhledem na tisíce pater nádhery kolem dokola.
A ohledně řízení - "Dubai style", to je opravdu oříšek smiley) připravte se na 7 proudů v jednom směru, všichni zběsile troubí, přejíždějí jednotlivé pruhy bez blinkrů, je to opravdu o nervy O:-) naše první cesta z letiště byla opravdu šok, na hotelu jsme se klepali ještě půl hodiny smiley další dny jsme si ale zvykli, a v ostatních emirátech to už tak zběsilé jako v Dubaji není. Na kruhových objezdech většina řidičů bliká stále vlevo (když jedou po roundabound), ale když vyjíždí, blinkr dává málokdo. Pokud na dálnicích minete svůj exit, pojedete třeba 20 km dál, protože úplně všechny cesty mají uprostřed pás betonu nebo palem, čas od času se objeví U-turn, kde se můžete vrátit do protisměru. Najeli jsme takhle spousty km navíc, ale při ceně benzínu (cca 300 kč - plná nádrž Toyoty Yaris) to vůbec nevadí smiley
Pokud se stravujete sami, párkrát jsme se najedli v mallech, ale dobrou a ještě levnější volbou jsou i restaurace (no, bistra...) Indů, Pákistánců a jiných místních přistěhovalců. Dostanete skvělý oběd o 10 mističkách třeba za v přepočtu 40 kč smiley) (6-7 dirhamů). S hygienou jsme si extra hlavu nelámali (desinfekční gel na ruce to vyřešil), ale všechno je to tepelně upravené, takže aspoň pro nás bez obav. V Carrefouru nebo Lulu Market (malls) se dají koupit skvělá hotová jídla (saláty, hummus, tabouleh atd. včetně vařených, smažených a pečených jídel), ideální na piknik venku, to nás moc bavilo.

V Abu Dhabi byla skvělá Sheikh Zayed Mosque - obrovská bílá pompéznost. Pro ženy půjčují abayu, pokud nemáte vlastní, doporučuju trochu okouknout dress code. Dají se pořídit skvělé fotky mezi sloupovími mešity, vypadá to, jako byste byli v celé stavbě sami. A připravte se, že dovnitř člověk jde naboso, boty se nechávají před vstupem smiley Prošli jsme si pěšky i corniche (pobřežní promenádu), tam jsme čekali, že bude více různých kavárniček apod., ale víceméně je to dlouhá procházka. Pokud byste se rádi zastavili a prohlídli si pobřeží nad nějakou tou colou, příp. shishou, je tam jedna kavárna na konci corniche až za Emirates Palace hotelem, naproti Etihad towers (5 komplexních mrakodrapů), výhled je krásný.

Zatím mě napadlo asi tolik smiley

0 Citovat

díky za komentáře a yaiovi za podrobné informace! Už si některá místa píšu do itineráře, ať je nezapomeneme navštívit. Na ty fontány se moc těším, to určitě bude zážitek a parádní scény na focení. To řízení v Dubaji bude asi docela legrace. Jinak všude čtu, že je problém s nošením kraťasů, že prý je potřeba (i venku na ulici) nosit dlouhé kalhoty. Docela se té představy, že tam ve 40 stupních nosím něco dlouhého, děsím smiley

0 Citovat

Jerry prosim ta na aku hodinu si si kupil listky na burj khalifa? Tiez by som chcela vidiet aj zapad slnka.....
K tym kratasom ja som citala ze zeny by nemali mat kratke, myslis ze to plati aj na muzov?
A nemate niekto skusenost ci stale robia sken oci na letisku ked uz zrusili viza? dakujem

0 Citovat

hoggins: Chtěl jsem na 18:00, co je prý nejlepší čas, ale to už je sold-out na měsíc dopředu, možná déle… nakonec se mi povedlo na 27. koupit na 18:30, což by také mělo být fajn + ještě klasiku - odpolední vstup na 14:00. Na kdy se tam chystáš?

0 Citovat

Ahoj, tak kraťasů se bát nemusíš. I jako holka jsem chodila celou dobu v "evropských" letních věcech, tzn. krátké sukně, kraťasy, tílka apod. a zrovna Dubai i Abu Dhabi jsou nejvíc international města, kde žije i spousta Evropanů a Američanů, tak se ty kultury a styly oblečení mísí. Neříkám, že všude "zapadnete", ale je to bez problémů. Jen do mešity ani muže v kraťasech nepouštějí, chce to dlouhé kalhoty a tričko s rukávem (tzn. u mužů ne tílko, aspoň krátký rukáv musí být). Ženy do mešity nesmí v úzkých kalhotech (vše má být dle dress code volné, ne upnuté), a hlava zahalená šátkem. Abayu půjčují (měla jsem svoji, protože se mi líbila a chtěla jsem si ji přivézt jako suvenýr).
Co se týče skenu očí, byli jsme tam teď v dubnu a při vstupu do země oči skenovali (nebo resp. nějakým způsobem nás fotili... nevím přesně, jestli to byl sken očí? ale museli jsme koukat při kontrole pasu do kamery, nějaký záznam proběhl...).
Řízení se dá zvládnout, po dvou dnech už je to sranda smiley) ale pojištění jsme taky měli raději nějaký upgrade, co kdyby náhodou...
A ještě ke stravování - doporučuju určitě, pokud budete mít možnost, libanonskou kuchyni - je to arabský typ, ono moc emirátských národních jídel (krom datlí) asi není a tohle jsou arabské dobroty. (grilované maso, libanonský chleba, hummus, tabouleh, zelenina...) Z místních restaurací to byly ty nej a několikrát jsme tam byli i se švagrem, který je Arab a v Emirátech žije. Indické apod. jídlo Vám neublíží a je to levné, ale stojí za to zkusit i něco arabského.

0 Citovat

pre yai....na ten sken oci ste museli stat v inej rade alebo vam to urobili pri pasovej kontrole? a tie libanonske restiky sa sustreduju v niektorej stvrti alebo ich najdeme hocikde v Dubaji...milujem arabske jedlo smiley)
Jerry....prilietame 25.5. ..... neviem este kedy chceme ist na vezu, ale pozerala som na 30.5.je este volne. chceli sme ist na 18:30 ale bojim sa ci sa uz nebude stmievat smiley))

0 Citovat

a este mi prosim vas neviete niekto poradit ako to je s dovozom lliekov do Dubaja a vseobecne s liekmi v prirucnej batozine? potrebujeme mat so sebou lieky na predpis na alergiu. dakujeeeem

0 Citovat

Sken při pasové kontrole, nikam jinam jsme nemuseli, šli tam vlastně všichni z letadla... extra sekci mají na letišti, pokud vím, jen Indové a Pákinstánci smiley není to žádná hrůza. Po tom skenu dostanete do pasu vízum na 30 dní (technicky - vízová povinnost v podstatě stále platí, jen není vízum zpoplatněno a dostanete jej přímo na letišti u vstupu do země, ale je to na 30 dní - to kdyby někdo náhodou plánoval delší výlet smiley)
Libanonské restaurace jsou celkem na každém rohu, žádnou konkrétní na mysli nemám. V Dubaji se možná bude hledat hůř, tím, že to je tak international město, je tam spousta pizzy, fried chicken, asian a různých jiných "západních" a "světových" záležitostí. Ale určitě na něco natrefíte, spíše bych to čekala mimo vyloženě turistické oblasti. Celkem jsme pokaždé něco našli jen tak, jeli autem a koukali z okna, mimo nějaké financial centre a tak smiley

0 Citovat

Jo a léky bez problémů, to veze snad každý smiley Já vezla komplet lékárnu (jsem z povolání...), nikdo nic neřešil. Většinu věcí teda v odbaveném zavazadle, ale i v příručním nějaké ty nutnosti včetně kapek. Vezu pokaždé a kamkoli a nikdy se mi nestalo, že by léky někdo řešil. Obecné doporučení je asi - vézt originály, ne (česká) generika, aby to případně poznali (ale to jsem spíš četla, než že bych se tím řídila)... nemyslím si totiž, že imigrační a letištní personál bude znát léčiva smiley vůbec si s tím nelam hlavu

0