http://zpravy.idnes.cz/ceska-vlada-zapl ... domaci_pku Taky vás to naštvalo? Ať už ty holky byly nezodpovědné nebo ne, to je jiná věc. Každopádně toto a kauza Libanon ohrožuje všechny co chtějí po blízkém východě cestovat... čecháček = miliony dolarů.. chjo  .

Výkupné za unesené česky v Pákistánu

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

http://zpravy.idnes.cz/ceska-vlada-zapl ... domaci_pku

Taky vás to naštvalo? Ať už ty holky byly nezodpovědné nebo ne, to je jiná věc. Každopádně toto a kauza Libanon ohrožuje všechny co chtějí po blízkém východě cestovat... čecháček = miliony dolarů.. chjo smiley

0

Nejvíc mě baví, že se jedná o nejdražší radikalizační výcvik všech dob smiley

0 Citovat

zaplatiť za 1 hlupanu 5 milonov usd a ta česku napľuje do tvare?
Tí ktorí bude unesení po nej budú mať riadnu smolu. Tipujem, že už iba pod veľmi veľkým mediálnym tlakom bude vlada konať.

Ale tým obchodom spravili z Cechov neuveriteľný terč. A ziskový obchod smiley smiley

0 Citovat

Se Zaorálkem na Zamini to snad ani jinak dopadnout nemohlo... smiley

Jinak ta zkonvertovaná blběna nemá ani kapku soudnosti. Stát za ní vyplatí výkupné a ta kráva jedna poturčená ještě bude utíkat zpátky do Pákistánu.

0 Citovat

Musim souhlasit, ze to vykupne opravdu neni dobry precedens.. S tim, ze se ta holcina snazila utect zpatky - asi si nikdo nedokazem predstavit, co s clovekem udela takova doba v zajeti takovych... stvoreni, zde bych si nedovolil daneho cloveka soudit.

0 Citovat

To, že stát zaplatil za své občany, kteří se ničím proti státu neprovinili, výkupné, je naprosto v pořádku. Pokud tedy nebyl jiný způsob, jak jim pomoci. Zkuste si představit sebe nebo někoho ze své rodiny v pozici uneseného neznámo kde...

0 Citovat

Lepší výkupné, než Burešovi na řepku nebo na dotace FVE. Vcelku musím souhlasit s blogem http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddi ... _blogidnes (ještě jednou, s tímto konkrétním příspěvkem!). Když už stát zaplatil, měl se o ně i náležitě postarat i tady a celé to lépe komunikovat. Je mně líto těch rodičů...

0 Citovat

Ničím se neprovinily? To že se sbalily a odjely z plezíru do rizikové lokality, samy, bez zkušeností a lokálního kontaktu je pro mě a myslím, že drtivou většinu rozumně uvažujících lidí projev nebetyčné blbosti, do této situace se dostaly samy a ony ve mně žádnou lítost nevzbuzují. Druhá věc je jejich okolí a také, jak už tady zaznělo to, že si vůbec nikdo nedovede představit, co s člověkem udělá taková doba v takovém prostředí, takže zase za to, že jí vymyli mozek bych už jí za vinu nedával a jak už taky bylo řečeno, stát se měl starat dál. Aby nám tady Hanča nebo Tonča, nevím která to byla, ještě někde nebouchla.

0 Citovat

Největší průšvih a nezodpovědnost bulváru jménem Respekt je to, že informaci zveřejnil!

0 Citovat

Nemyslím si, že by to bylo něco, o čem by se už dávno nevědělo mezi těma co tam lidi unášejí (tam se to určitě okamžitě rozkřiklo ve chvíli, kdy stát zaplatil), takže tím zveřejněním se podle mě situace změnila jen v tom, že jsem se ofifcíálně dozvěděli, že být majitelem českého pasu = vítaný cíl pro únos.

0 Citovat

no mě tedy naprosto šokovalo kolik je stát schopen zaplatit za dvě nezodpovědný krávy!!
na Klokánka peníze nejsou na nemocné děti se sbírají víčka a tady vyhodí do kanálu 145 mega

0 Citovat

Když mi nemocnice provede špatný zákrok, dostanu odškodné kolik? Milion? Dva? To samé po autonehodě. Tady holky přiměly stát, aby vyhodil 150mega do kanálu. Vlastně aby penězmi podpořil únosce v jejich dalších aktivitách. Enjoy cestovatelé a hlavně cestovatelky! Unášet Vás budou, dokud si stát neřekne dost placení...a dokud tedy nepadnou nějaké krky cestovatelů, aby únosci pochopili, že teda platit opravdu nebudem.

0 Citovat

Teď neřeším vhodnost placení výkupného, údajný návrat slečny do Pakistánu atd., ale překvapuje mě jiná věc:
čekal bych, že zrovna cestovatelé budou mít pro poznávání jiných kultur pochopení,. I přes tu nejpodrobnější rešerši před cestou se prostě může něco podělat… Ruku na srdce – kdo z nás se nedostal při cestách do úzkých (neříkám únos, ale průšvih). Kdo z nás nikdy neporušil doporučení MZV (každý, kdo cestoval do Mexika či na Ukrajinu musel). Myslím, že zejména cestovatelé by měli mít pochopení – nedejbože se jednou můžeme v podobném průšvihu ocitnout taky.

/technická: na zmiňovanou oblast jsem si bezpečnostní rešerši nikdy nedělal, má oblast zájmu je východní Evropa - mluvím obecně

0 Citovat

Ima, stafhaf: Myslím že jste to vystihli úplně přesně....

0 Citovat

Na cestovatelském webu bych čekal větší nadhled, než trapné příspěvky o víčkách, u kterých se člověk pozastaví, jestli to snad není satira...

0 Citovat

Nadhled? Jen proto, že byly "taky" cestovatelky?
Ok, zajedu se podívat do nějakého hezkého slumu v Mexico city, kde se melou kartely, nebo třeba do nějaké hezké ultramuslimské čtvrti, kterých máme už i v evropě dost. Až mi tam dají po tl*mě, nebo mě okradou, unesou, doufám, že můj nápad taky podpoříš.

0 Citovat

Co si pamatuju ze začátků této kauzy, tak se psalo, že se holky připravovaly dost, měly toho hodně naštudované, samozřejmě i co se týče bezpečnosti v oblasti a věděly, do čeho jdou. Nevyznám se v Asii, ale experti na tuto oblast zmiňovali, že koridor, kterým putovali, je docela dost hojně používaný cestovateli při cestě do Indie a únosy s takovými následky se tam moc často nestávají. Takže mě dokážou nadzvednout příspěvky o tom, jak jsou tupé atd., když byl kolikrát ještě daný člověk nejdál tak maximálně na Makarské. A k těm "ultramuslimským zónám", v jedné takové echt jsem v Belgii byl, a mám doteď trvalé následky, jako například v tom, že mě tamější muslimové u sebe nechali přespat a dali mi najíst. Chce to odhodit předsudky...

0 Citovat

Hele, to je samozřejmě kravina. Bylo to velmi vysoké riziko a basta. To, že naprosto zbytečné je druhá věc. Stačí si dohledat z různých seriózních zahraničních webů popis situace a doporučení v roce 2013, stačí třeba HRW, gov.uk apod. A ten vyvozený závěr bych čekal tak na Alíkovi smiley

0 Citovat

V každým případě je totální nesmysl, když se dvě mladý samotný evropský holky rozhodnou vzít to do Indie po zemi přes Pakistán. Jsou úplně jiný možnosti jak se tam dostat zcela bez problémů. Je to riziko teď a bylo to riziko tehdy! Je to jako by jsi to z Prahy do Berlína místo po dálnici přes Drážďany vzal přes Chánov, že si to tam ccheš zkouknout - taky je velká šance, že se nic nestane, ale prostě sám to riziko tímto zvýšíš a to přesně ony udělaly. Buď měly informace a musely si být vědomy toho, že to naprosto bezpečné není a šly do toho rizika s jeho vědomím a nebo, což je ještě horší, o tom ani nevěděly, oboje je ale špatně!

0 Citovat

Nevím o čem se tady diskutuje,v tomhle státě nejsou peníze na léčení těžce nemocných dětí.Pojišťovny to nezaplatí,rodiče na to třeba nemají a řeší se to u nás veřejnou zbírkou neli skoro žebráním o pomoc a tady stát vyhodí miliony za dvě štětky které nevědí co roupama a navezou se do islámské země.Vykašlal bych se na ně když jsou blbý nechal bych je klidně zchnít v nějakym arabským bordelu.

0 Citovat

Riziko? Možná..co není riziko.Šance tak 1/10tis že se něco takového stane, je to oblíbená trasa, jezdí tam víc cestovatelů. Měly smůlu,že to padlo zrovna na ně. Lidem se stává hodně neštěstí, v běžném životě, nebo když riskují v něčem co je baví..Je bavilo cestovat a nevím, proč bych si na ně měl teď ukazovat, nechápu proč si na nich český národ hojí duši..Máme málo problémů?

0 Citovat

A proto, že mě baví cestovat se můžu chovat nezodpovědně a podstupovat zbytečný riziko? Logika tohoto mi dost uniká. Jaký asi měly ve svých 23 nebo kolika zkušenosti? A mimochodem, ve stejných místech, kde unesly je došlo v letech předtím k dalším únosům zahraničních turistů, takže bych taky úplně neřekl, že šlo o "relativně bezpečnou" lokalitu.

0 Citovat

zaplatiť znamená PODPOROVAť,
..... nové únosy, nové dodávky zbraní, nový výcvik teroristov, tie peniaze asi nepôjdu na pomoc sýrskym utečencom na cestu do europy.
zase zaplatia? super biznis,

Na to by mohli byť aj eurofondy.

Daj úradníkovi money a bude si chcieť kúpiť na za nich poľnú trávu ( popularitu ).

0 Citovat

http://www.hedvabnastezka.cz/aktuality/ ... riskovaly/

0 Citovat

Klokánky, víčka a nadávání do nezodpovědných štětek jsem tady na fóru moc nečekal, evidentně jsem se splet. Přeju všem ať se jim podobný problémy a situace vyhnou a ať se nikdo (i z jejich okolí) nemusí rozmýšlet, jestli je nechat někde svýmu osudu, nebo podporovat terorismus.

Peace out

0