Singapurská letecké společnost Scoot nabízí 33% slevu na letenky do Austrálie. flyscoot.com .

Scoot

Založil ve fóru Letecké společnosti

Singapurská letecké společnost Scoot nabízí 33% slevu na letenky do Austrálie. flyscoot.com

0

No a mame tu dalsiu priamu linku z Azie do EU.

Singapore - Athens

All-In From 288 SGD
Travel from 20 Jun 2017 to 31 Oct 2017

0 Citovat

Navážu na tento topic k tomuto dopravci. Za 2 týdny s ním mám dva lety. Teď se balím a řeší zavazadlové dilema. Podle webu Scootu, dopravce umožňuje na palubu vzít dvě zavazadla - velký kufr a malé osobní v originálu označené jako handbag nebo brašna na notebok. V plánu mám si vzít kufr a malý skládací ruksak. V první řadě - nebudou dělat problémy s ruksakem? Rozměry splní určitě. Velký kufr má mít nejdelší rozměr 54 cm (vs 56 cm u AirAsia). Kufr jsem měřil a včetně koleček má něco mezi 54 až 55 cm. Dají se očekávat problémy? Netuším jak vypadají ty jejich měřící boxy - jestli mají pevné dno a jak velkou mají vůli. Budu s nimi odlétat z Kuala Lumpur a Singapuru. Do váhového limitu 10 kg bych se už mohl vejít.

Check-inu na letišti se snad vyhnu, udělám si ho online a s boardingpassem projdu až ke gatům. V ceníku (https://www.flyscoot.com/images/...art_EN.pdf) jsem si našel cenu odbaveného zavazadla na přepážce a předem online. Rozdíl není výrazný - je ve stylu 100 vs 120 MYR. Jak to ale dělají u gatů, když neprojde zavazadlo kontrolou? To jsem v ceníku už nenašel (a ani v podmínkách). Odmítnutí nástupu, cena z check-inu, pokuta nebo to snad nikdo už u gatu neřeší?

Díky za postřehy a zkušenosti. Mezitím budu ještě něco googlit.

EDIT: Jinak se mi docela příčí dát 100 MYR za zavazadlo (cca 530 Kč), když můj let stál 79 MYR

0 Citovat

kopecky napsal(a):

EDIT: Jinak se mi docela příčí dát 100 MYR za zavazadlo (cca 530 Kč), když můj let stál 79 MYR

mas kupovat drahsie lety a potom by sa ti nezdali priplatky vysoke:) a inak naco beries kufor, vsak zober si vacsi ruksak, ktory tam v pripade potreby natlacis a potom ako ten smallbag zober nieco taketo, co lahko neskor skryjes do vrecka

https://www.decathlon.sk/p/83489...na_velkost

naco v azii rolovat s kufrikom ako nemecky sexturista...

0 Citovat

Naprostý souhlas, cestovat do JV Asie s kufříkem na kolečkách je kravina. Navíc předpokládám, že nebereš rovnou z letiště taxi do hotelu. Budeš se s tím všude kodrcat

0 Citovat

Tak mně se víc osvědčila kombinace kufřík na kolečkách a malý skládací ruksak. Jinak větší ruksak je varianta 2. Nechce se mi do ní, protože po několika dnech v něm je pěkný binec a nemůžu tam nic najít :-D

0 Citovat

akoze aj ja som vo svojich hviezdnych casoch isiel s kufrom na Krym (vlakom), ale zase su batohy, ktore sa daju otvarat ako kufrik, takze binec nehrozi... hlavne sancu ze ti niekto bude kontrolovat vahu batohu, ktory mas na chrbte je minimalne oproti kufriku, ktory uz len pohladom vedia porovnat s velkostou klietky ked roluje popri nej.

0 Citovat

Jeden z nich mám, ale není to ono. A za nějaké tři dny asi nový a lepší neseženu (a vyšel by asi na stejné jako nějakých 4x 100 MYR za odbavená zavazadla).

0 Citovat

tak ako uznas za vhodne. ved ten batoh nezahodis po tych 4 letoch :D Michal, nehnevaj sa, je mi jasne, ze chces setrit, ale zase nie na takychto miestach :D

0 Citovat

Naposledy jsem byla v JV Asii s báglem a příště beru malý kufr na kolečkách a baťůžek. Je to v tom vedru neskonale příjemnější než baťoh, a bylo jen málo situací, snad jen nějaká pláž ( a i tam měli lidi kufry), kde by bylo obtížné se s kufrem pohybovat.

0 Citovat

ono zalezi na dvoch veciach - ak ides lietadlo/taxik/hotel a celkovo malo presunov, tak kufrik super aj do Amazonie. Ale ked sa uz mas motat, stopovat, menit busy, ist par stoviek metrov mimo cesty, bludit..tak hrkotat kufrikom nic moc.

0 Citovat

tonic napsal(a):

tak ako uznas za vhodne. ved ten batoh nezahodis po tych 4 letoch :D Michal, nehnevaj sa, je mi jasne, ze chces setrit, ale zase nie na takychto miestach :D

To jsem myslel hlavně tak, že už není čas ho shánět. Nechci znovu narychlo kupovat batoh za nějakých 80€. Pak to dopadne podobně jako s tímto ;) Zbývají mi 3 dny do odletu.

0 Citovat

Hele klasické téma - kufr nebo krosna... My jsme letos cestovali 3 měsíce s jedním kufrem a jednou krosnou. Byli jsme na pouštích, plážích, v Amazonii, vysoko v Andách i ve městech. Jeli jsme snad všema možnýma dopravníma prostředkama a nakonec jsme se schodli, že je to úplně jedno :)

@kopecky vem si klidně kufr, v dnešní době už je to fakt úplně jedno ;)


choice-of-luggage.jpg

0 Citovat

Jedno to rozhodně není, pokud se podiváš na stav chodníku, případně jejich absenci v JV Asii a taky třeba když člověk přijede někam na ostrov a musí někam dojít, tak kufr na kolečkách je prostě nahouby.

Asie prostě není ve většině případů prakticky bezbariérová Evropa a pokud tam člověk nejede za businessiem s tím, že to bude letiště, hotel, letiště, takje batoh mnohokrát praktičtější. A kolikrát jsem se musel skoro smát, když jsem potkával lidi s kuframa na kolečkách na některých místech.

0 Citovat

Ono je se těžko tohle všechno aplikuje, když v malým batohu mám notas, fotak, objektivy a další elektorniku. To pak samo o sobě má zhruba 7 kilo. To pak prostě potřebuju další odbaveny krosnu. Po Evropě nebo JV Asii se zvladnu zabalit do jednoho malýho batohu, jen to pak má kolem 10 kilo :D Takže většinou doufám aby to někdo nechtěl vážit...

Co se týče odbavený krosny/kufru už pak záleži na destinaci, nicméně i v JV Asii přítelkyně statečně bojovala s kufrem a souhlasím. Jasný pro mě je pohodlnější mít na zádech krosnu, ale je to jen o preferencích konrétního člověka a rozhodně to jde v pohodě zvládnout i s kufrem...

0 Citovat

Mladé Japonky zápolící se svými naleštěnými značkovými spinnery na typické zapráskané ulici jihovýchodní Asie patří k výjevům pro které stojí za to žít.

Jinak asi dle vkusu každého soudruha a ať už zvolí tazatel jakoukoliv variantu nepochybně to bude mít za následek plejádu doposud zcela netušených a zcela unikátních problémů ;)

0 Citovat

Děkuji za nespočet názorů na to, jestli je lepší batoh nebo malý kufr. Můžeme se však prosím vrátit k původnímu dotazu?

Podle webu Scootu, dopravce umožňuje na palubu vzít dvě zavazadla - velký kufr a malé osobní v originálu označené jako handbag nebo brašna na notebok. V plánu mám si vzít kufr a malý skládací ruksak. V první řadě - nebudou dělat problémy s ruksakem? Rozměry splní určitě. Velký kufr má mít nejdelší rozměr 54 cm (vs 56 cm u AirAsia). Kufr jsem měřil a včetně koleček má něco mezi 54 až 55 cm. Dají se očekávat problémy? Netuším jak vypadají ty jejich měřící boxy - jestli mají pevné dno a jak velkou mají vůli. Budu s nimi odlétat z Kuala Lumpur a Singapuru. Do váhového limitu 10 kg bych se už mohl vejít. Check-inu na letišti se snad vyhnu, udělám si ho online a s boardingpassem projdu až ke gatům. Co mám čekat u gatů v Kuala Lumpur a Singapuru - komisní paní, co váží a měří každé zavazadlo nebo klasickou asijskou pohodu?

0 Citovat

Kdyz bude to Vase druhe malé osobní zavazadlo "ruksak" velikosti : handbag nebo brašna na notebok,tak to bude v pohode, ne ? Nebo jakou chcete odpoved ??? Kdyz dodrzite predepsane rozmery a vahu,tak je to OK,a muzete mit kolecka na kufru. Nebo ukazte pri kontrole cesky pas a argumentujte pri problemech,ze "Vsichni kradnu!" Hezky den :-)

0 Citovat

Já nevím jakou odpověď čekáš na "Dají se očekávat problémy?". Ano dají. Jako všude na světě z povahy věci, že kufr se na rozdíl od batohu do klecí hůře presuje. Pravděpodobnost 31.6%.

A ano na gatu může být pohoda a nebo se někdo blbě vyspí. Pravděpodobnost 51.4%.

0 Citovat

A hlavně mám trochu pocit, že Ty si tak trochu dokážeš vytvořit problém i když žádnej není.

Jak už zaznělo v posledních příspěvcích, co chceš slyšet? Podmínky nesplňuješ, takže pokud na to dojde, tak problém bude, pokud ne, tak nebude. A i když je to v Asii, tak předpokládám, že i tam budou mít klece přesně na rozměr jejich kabinovýho zavazadla nebo myslíš, že to tam dělají o 5 cm větší? Proto Ti tady lidi radí, ať vezmeš zavazadlo, který rozměry splňuje nebo který se dá do klece zmáčknout - což je baťoh u kufru na kolečkách budeš mít s tím mačkání opět asi problém.

0 Citovat

Fajn. Jak je vidět, nikdo tu nemá zkušenosti se společností Scoot a jejich boardingem na KUL nebo SIN. Rozměry jsou v pohodě až na mírně diskutabilní výšku. Proto mě zajímalo, jestli někdo neviděl jejich klece. Navíc po Evropě mívají určitou vůli. Mimochodem, koukal jsem, že kolečka u kufru jsou připevněná třemi křížovými šrouby, tak když na to přijde, můžou jít i dolů ;) Taky jsem zatím nedohledal, jak je to u gatu, pokud vyhmátnou zavazadlo a to nesplňuje jejich pravidla - v ceníku, mají jen check-in.

0 Citovat

Ne nema a ty se jeste budes tahat se sroubovakem :D Te zavrou za terorizmus :D

PS: vem si prachy navic, kdyz te vyhmatnout. Pokud ne, tak si za ne uzij v SIN nebo KUL ;)

0 Citovat

Vsetky tvoje problemy vyriesi toto:

https://www.amazon.de/Cabin-Max-...s=cabinmax

Myslim ,ze je to lacnejsie riesenie ako pripadny odchyt na gate a hlavne praktickejsie. Kufor je na motanie sa miestami podla mna neprakticky, ale ked tak srubovak to v tvojom pripade isti :D

0 Citovat

No abych odpověděl aspoň na jednu otázku, tak odchytnou-li, poplatek za kufr by měl být stejný jako za odbavené zavazadlo při platbě na check-inu, tedy 40 SGD (necelých 700 Kč).

0 Citovat

Dnes už je odbavené zavazadlo na cestách spíše přítěž.

Mnohdy je výhodnější cestovat jen s kabelkou, staré věci cestou vyhazovat a nové kupovat než platit za přepravu zavazadla.


birkin-travel-bag.jpg

0