Zdravím, máte nějaký tip, jakou kreditní kartu využít? Hledám kartu kde by byl největší bonusem nasbíraných mílí při utratě 1000USD v prvních 3 měsících? Létám cca 5-10x za rok tak bych rád využil nějakou kreditku a hlavně bonus míle, které bych pak přeměnil za nějaké upgrady na trasách. Máte někdo nějaké tipy? Díky .

Kreditní karta - nejvíce výhod

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Zdravím,
máte nějaký tip, jakou kreditní kartu využít?
Hledám kartu kde by byl největší bonusem nasbíraných mílí při utratě 1000USD v prvních 3 měsících?
Létám cca 5-10x za rok tak bych rád využil nějakou kreditku a hlavně bonus míle, které bych pak přeměnil za nějaké upgrady na trasách.

Máte někdo nějaké tipy?

Díky

0

Záleží kam chceš létat.
mám Miles&More od UniCredit a kvůli upgradum bych ji rozhodně nepořizoval ....
Na letech do USA je jednosměrný upgrade z Economy do Business 50.000 mil ( 1 mil CZK útrata ).
Za 55.000 mil se dá pořídit zpáteční letenka v Business když je akce ( pro Evropany ještě plus "zlodějské poplatky", což je cena letenky v economy ).

Po Evropě je upgrade 20.000 mil oneway - a to by mi bylo líto vyhodit takto mile.

Tomáš

0 Citovat

2-3x /rok USA nebo Kanada a tak 2-3 Asie + 1-2 Evropa. Koukám i na nějaké zahraniční kreditky např British Airways Visa Signature® Card ale je tam podmínka pro získání bonusu útrata aspon 2000USD v prvních 3 měsících.

0 Citovat

Ja vidim skor problem v tom, ze kartu dostanes iba v krajine, kde zijes. Tzn, ze BA kartu z UK nevybavis. Alebo sa mylim?

0 Citovat

Při téhle útratě toho na bonusech bohužel moc nevyděláš. V ČR jsou asi jen dvě karty na sbírání mil. CITI ČSA a Miles&More od Unicredit. Na ČSA bych úplně zapomenul, protože létat za míle vychází na více peněz než když si to koupíš normálně. Navíc aby si nasbíral aspoň na jeden salónek, tak to musíš protočit 125000Kč. Miles&More bylo popsáno výše a obrat musí být fakt velký.

Najdi si kartu, kde je nějaký cashback 1-2%. Výhodou ti bude třeba prodloužení záruky nebo cestovní pojištění.

0 Citovat

Oživím toto staré téma. Čeká mě delší cesta a přemýšlím, že si jako zálohu na půjčení auta nebo na neočekávané výdaje pořídím kreditní kartu (které bez problémů můžu zaplatit v bezúročném období).

Tak jsem projížděl postupně nabídky bank (např. podle Porovnej24) a zjistil jsem, že jediná banka (mBank) v přehledech, která nabízela kreditku úplně zdarma ji už nenabízí. Vzhledem k tomu, že za celý život jsem neměl nutkání používat kreditku a chci ji jen jako zálohu, připadá mi zbytečné za ní něco měsíčně platit.

Nevíte o nějaké jiné? Ideálně s přístupem do pěkných letištních salónků.
Teď se ke mně dostala jen jediná nabídka v podobě Tankovací karty ČP - ta by tomu účelu posloužila asi taky - https://www.ceskapojistovna.cz/tankovaci-karta

EDIT: Tak beru zpátky - nějaké možnosti bezplatné jsou - ty přehledy jsou nedokonalé - podle všeho RB, Sberbank i Zuno nabízí kreditky zdarma a bez poplatků. Teď jen co je ta nejlepší volba vzhledem k cestování.

0 Citovat

Snad každá banka má nějakou kreditní kartu zdarma. Osobně mám A Kartu od KB a v záloze ještě Diners Club.

0 Citovat

Díky za tipy.

Asi se v mém úvodním postu ztratil původní záměr - hledám bezúdržbovou kreditku - žádné poplatky za vedení, žádná nutnost mít placený běžný účet apod. Protože kreditku využiju max. pro půjčení auta, zálohu za hotelový pokoj nebo nouzovou rezervu. Případně letištní salonek, ale pokud je i s kartou za 19 €, tak si na něj nechám zajít chuť. Zas tak dlouhá mezipřistání nemívám a když, tak raději zmizím do města.

DinnersClub - podle úplnějšího porovnání, co jsem teď našel, nad ní přemýšlím, ale na té variantě zdarma. Líbí se mi úroková sazba, ale zas si nejsem jistý mírou akceptace této karty a poplatky za případný výběr/poslání na účet mě dost odrazují.

A Karta od KB - na první pohled fajn, na druhý zjistím, že aby byla zdarma, musím se o ní starat a měsíčně přes ni protlačit aspoň 3000 (a snad mít i účet od KB).

Mými favority jsou zatím karta od Zuna (MC, subj. nejnižší poplatky) a Dinners Club (výhodné p.a.).

0 Citovat

No ako myslis.len vies..prerataj si tych 59e na sumy ktore das rocne za rozne poistenia pri tvojom cestovaniteda ak sa poistujes..seba batozinu atd..

0 Citovat

Petr76: To chápu. Ale vzhledem k tomu, že se tu pořád řeší salonky apod., tak jsem chtěl zjistit, jestli není nějaká opravdu dobrá nabídka.

Teď jen budu hledat bezúdržbovou kreditku zdarma. Ta zatím vypadá nejlíp od Zuna.

0 Citovat

Netušíte jestli se dá stále získat (případně jak) Diners karta od Hervisu? Píše se o ní na měšec.cz, měla by stát 650Kč ročně vč. pojištění. Pokud bych to chtěl jen na to pojištění, je to zajímavá nabídka.
Oproti kartě s pure+ měšec.cz se tam pomaleji sbírají body a je vyšší úrok. Úrok by mi asi nevadil, protože plánuji vždy splatit v bezúročném období, body vlastně taky asi moc ani neplánuji sbírat (vzhledem k horší použitelnosti této karty a absenci bezkontaktních plateb).

0 Citovat

Neskutocne som.sklamany. bral som si diners club pure+ zato aby som bol v premiovom mode a zbieral body za 5e bod... od 1.9.2016 sk diners zmenil podmienky. Kazdy uz dostava 1 bod az za 12e... znasobene zbieranie bodov dostanu len ti ktori cerpaju uver... teda ti ktori nesplatia dlh po dobu bez urocneho obdobia... to je uplne chore....

0 Citovat

No to riadne naprd. Dik za avizo. Tym padom rusim Plus a necham len Pure.

0 Citovat

Davam sem moju komunikaciu s diners :


chápem to správne že
PRÉMIOVÁ ÚROVEŇ VERNOSTNÉHO PROGRAMU: PREMIUM REWARDS

sa už nedá upgrade-ovať za poplatok , ale len čerpaním úveru ?

Nikde v menu na https://www.elounge.sk/ totiž už možnosť na upgrade za poplatok nevidím.

Neviem totiž, či tomu chápem dobre. Bol som v tom, že ako majiteľ PURE+ som automaticky zaradený do prémiového programu, síce som sa tu už nedávno na to pýtal, ale mne proste nesedí pridelovanie bodov.
Keď mi za 24h pribudne vo výpise platby v hodnote 41€ a zároveň mi pribudnú 3 body , tak mi to matematicky vychádza že som v základnej úrovni pridelovania bodov. Chcel som si teda urobiť upgrade na vyššiu úroveň, to však nikde v menu už neviem nájsť.​


Odpoved :


dakujeme Vam za spravu.



Nakolko sme od 01.09.2016 presli na zmenu produktov kariet a ich doplnkovych sluzieb, na vsetky karty sa automaticky vztahuje vernostny program Club Rewards. Tuto sluzbu mate ako drzitel karty Diners Club bezplatne.



Vernostny program Premium bonus selection, s ktorym sa zbieraju body rychlejsie, sa automaticky aktivuje na karte, na ktorej je revolvovanych viac ako 400 Eur za posledny mesiac, t.j. cerpane prostriedky sa splacaju.


Pri programe Club Rewards ziskavate 1 bod za kazdych 12 EUR obratu.

Pri programe Premium Rewards ziskavate 1 bod za kazde 3 EUR obratu do 300 EUR a 1 bod za kazdych 6 EUR obratu nad 300 EUR.



Sluzbu Premium Rewards aktualne nie je mozne aktivovat za body, avsak aktivuje sa automaticky, ked sa cerpane prostriedky splacaju.



S pozdravom,


Moja dalsia otazka peetoze ja celkom nechapem tej podmienke :

To ale znamena ze ja to nedosiahnem nikdy pokial budem mat 100% inkaso,nie ?

A ak by som v jednom zuctovacom obdobi nesplatil 100% pouzitych prostriedkov ale minimalne 400€ ma bude Diners uverovat a urocit na ake dlhe obdobie budem v tom stave Premium ? Az do momentu kym nesplatim tych 400€ ci uz stale ci ako ?

.........

Som zvedavy na odpoved. Neviem vy to ako chapete tu podmienku ? A tym padom asi musim zrusit 100% inkaso...

0 Citovat

Kreditní karta je výhodná jen tehdy, když nesplácíte úvěr. Z ekonomického hlediska nevěřím, že by nějaký bonus klub byl výhodnější než zaplacené úroky.

0 Citovat

Předpokládám, že příjem z transakčních poplatků je výrazně menší než z úroků z úvěru. Tudíž nějaký junior manažer přišel s převratným nápadem, jak lidem osladit placení úroků smiley A jak je vidět, lidé jsou schopni na to skočit.

0 Citovat

Já bych v tom nehledal vědu, podle mě je to jen logický dopad omezení interchange fees, fungující u EC/MC a Visa prakticky od roku 2015. A protože pro Amex (a zřejmě i Diners) byla lhůta zavedení o rok delší, přišli s tím teď.
A ta podmínka platby úvěru je logická, za předpokladu nižších fees na ten relativně vysoký bonus prostě musí někde vydělat/přivydělat.
Je to jen úvaha selským rozumem, školy nemám:-) Třeba je tu někdo povolanější.

0 Citovat

To omezení poplatků je spíše virtuální. Reálně jen drobně omezili interchange fee pro asociace, feečka pro acquirera i issuera zůstaly nezměněny.

0 Citovat

To ano, ale pokud následkem toho konkurence omezila dosavadní prebendy z KK, tak se drobně srovnali a potenciálně zvýší zisk. Za vším je ženská nebo peníze smiley

0 Citovat

Tak to si tedy gratuluji, že jsem nakonec Diners neaktivoval, i když mi ji už poslali... smiley

0 Citovat

tak zase ked mas len tu Pure a je zadarmo, moze to byt jedno .. ako backup karta dobra

0 Citovat

Žádný úvěr není. Je to na posledním výpise, asi se bude dít i něco u nás smiley

0 Citovat

Už se alepoň něco pohnulo v bezkontaktních platbách nebo stále ticho po pěšině? Na jejich info, že to připravují, už docela usedá prach...
Celkem jsem o Pure+ kartě uvažoval, ale tyhle úpravy by byly asi deal-breaker.

0 Citovat

Namiesto spekulovania so zostatkom si radsej aktivuj Austrian kartu. Tam je premium rewards aktivovany automaticky.

0 Citovat

ako som uz opakovane pisal, od 1.9.2016 na SK je uplne jedno aky mas typ kariet. Premium dosiahnes jedine cerpanim uveru minimalne 400e po dobe splatnosti. Takze uz ti nepomoze aky mas typ karty

https://www.mojdiners.sk/ako-funguje-zbieranie-bodov/

0