Narazil jsem na informaci, že Hůlkovi nedali Číňané vízum: "Hulka nedostal pred lety vizum do Ciny, protoze prohlasil, ze Cina okupuje Tibet". Zde je zdrojová informace: http://prask.nova.cz/clanek/novinky/dan ... -proc.html. Slyšeli jste o nějakém dalším případu, kdy cílová / tranzitní země zamítla vízum kvůli politickým názorům (Čína - Tibet, Turecko - Kurdové, Rusko - Putin/Krym)? A může se to týkat neznámých lidí (Hůlka je přeci jen viditelnější než Franta Vomáčka). .

Odmítnutí víza kvůli názorům

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

3 reakce

Narazil jsem na informaci, že Hůlkovi nedali Číňané vízum: "Hulka nedostal pred lety vizum do Ciny, protoze prohlasil, ze Cina okupuje Tibet". Zde je zdrojová informace: http://prask.nova.cz/clanek/novinky/dan ... -proc.html. Slyšeli jste o nějakém dalším případu, kdy cílová / tranzitní země zamítla vízum kvůli politickým názorům (Čína - Tibet, Turecko - Kurdové, Rusko - Putin/Krym)? A může se to týkat neznámých lidí (Hůlka je přeci jen viditelnější než Franta Vomáčka).

0

Brad Pitt ma zakaz vstupu do Ciny kvoli ucinkovaniu vo filme 7 rokov v Tibete. A ani nemusel ziadat o viza, aby na to prisiel smiley

0 Citovat

A k věci - může se to stát i běžným lidem?

0 Citovat

Tak pokud nepůjdeš na ambasádu pro vízum s transparentem, tak o tobě nebudou ani vědět. smiley

Samozřejmě nepočítám, že budeš nějak aktivněji protestující. Pokud si tě náhodou podle jména najdou na google a vyskočí jim tvoje fotky s tibetskou vlajkou.

0
3 reakce