Bonus 50.000 milí k založení Citi ČSA kreditní kartě. Za tuto sumu můžete např. využít bonusovou letenku na Hawai. Více info: https://www.citibank.com/czech/personal ... cc_csa.htm .

OK plus

Založil ve fóru Frequent flyer programy

Bonus 50.000 milí k založení Citi ČSA kreditní kartě. Za tuto sumu můžete např. využít bonusovou letenku na Hawai.

Více info: https://www.citibank.com/czech/personal ... cc_csa.htm

0

s timhle se da celkem slusne vyjebat,prakticky se da letat kamkoli zadarmo a nestoji vas to ani korunu.ted uz davaji jen 20tis. mil,ale ostatni neni problem behem chvilky nasbirat a neni potreba utracet sve penize.

0 Citovat

Kdy se ty míle přičtou prosím? Letenky mám zaplacené a potvrzené ale nikde nic... Díky

0 Citovat

O jake letenky se jedna?

0 Citovat

Jsou to letenky od Alitalie do NY. Kupoval jsem je na konci srpna a letíme za týden. Psal jsem ale email na Alitalii a dostal jsem potvrzení, že ty čísla účtů jsou zadané dobře. Chceš vypsat přesně lety?

0 Citovat

Tak to je vse v poradku. Mile se nacitaji az proletis ty lety. Jediny co bys sem mohl dat, je tarifni trida - najdes ji kdyz se kouknes na tu rezervaci na strankach alitalie nebo u saudu.
Nekdo pry totiz nema tarif, ktery pridava mile.

Jen pro jistotu, vzdy kdyz letis, tak katricku / cislo programu davej i u check inu. Mnohdy se to automaticky neudela a pak se mile neprictou.

0 Citovat

Letím poprvé někam dál a tak přesně nevím, co to je tarifní třída? Já jsem kontroloval letenky na My booking. U saudu nevím co znamená? A na tom booking ty všechny lety začínají AZ, jestli myslíš toto.
A jinak checkin jsem ještě nedělal. Na oficiál stránkách to nejde a zjistil jsem, že se checkin dělá až na letišti před odletem. Prý příjdu s pasem na přepážku Alitalia a ti mně letenky vytisknou... Doufám že se nepletu...
Jinak díky za informace smiley

0 Citovat

Mrkni k saudům a úplně vpravo je kolonka "Fare Class", tak napiš jaký písmena tam máš. Já mám S,S,L tzn. že za lety PRG-MXP a MXP-JFK dostanu u ČSA 50% mil, ale za Lkový status nic nedostanu, takže na letišti v JFK předložím kartičku od Delty smiley tam je 100%, ale bonus je v dáááli.

Jinak k letům do USA online check-in neuděláš, tam jsou kontroly přísnější, alespoň na oko.

0 Citovat

Zdravím, mám dotaz ohledně načtení mil na OK PLUS. Před letem s ČSA jsem si založil konto OK plus, ale při koupi letenky jsem zapomněl zadat číslo konta, a tak nemám na kontě míle. dá se to nějak dodatečně udělat, aby se mi přičetly?
díky

0 Citovat

Ahoj, nevím jak je to s bonusem za nákup přes stránky ČSA (1.000 mil), ale klasicky předlož kartičku (číslo OKP) na přepážce u odbavení a oni tě do systému dodají. Vše by pak mělo projít bez chyb smiley Obdržíš 2.000 mil za založení členství, míle za let (pokud jsou) a případně i bonusové míle za destinaci.

Případně zkus mrknout do rezervace, zde by mělo jít také číslo doplnit.

0 Citovat

Tak se přihlaš do OK Plus a tam je někde reklamace mílí - online formulář. Ale tuším, že je tam nějaký časový limit do kdy lze podat žádost.

0 Citovat

ZA PRG-MXP určitě míle do OK Plus nedostaneš. Tuto trasu operuje totiž společnost Air One, která není členem Sky Teamu. Míle za tento let obdržíš pouze do FFP Alitalie.

0 Citovat

Je přeci jedno s kým ve skutečnosti letíš, rozhodující je, od koho máš letenku. A dle tarifu S, máš nárok na míle do OK Plus.

Pokud bych měl letenku od AirOne, tak tam nic nedostanu - to souhlasím.

0 Citovat

V tomhle Dave nemáš pravdu. Není rozhodující, u koho si letenku koupil. Přidělování mil se řídí podle operující společnosti, ne prodejce. A u Airone se přičtou míle jen a pouze do FFP Alitalie.

0 Citovat

Takže pokud jsem zakoupil přes Alitalii letenku, ale let bude operovaný Deltou - budou se mi přičítat míle dle tabulky pro Deltu ?

0 Citovat

Ano, ČSA mají pro všechny letecké partnery vypsané míle za prolet jednotlivých segmentů. Pokud let koupíš u Alitalie a bude ho operovat Delta, načtou se ti míle podle tabulky pro Deltu.

0 Citovat

Tak díky smiley zase jsem o něco moudřejší.

0 Citovat

smiley tak se kluci dohodněte... Já to rozlousknu až v březnu.

Letím v třídě S, za což bych míle dostat měl.

0 Citovat

A máš letenku koupenou pod kódem AZ ?

Pokud ano a máš třídu "S", měl by jsi dostat 50% z proletěných mil.

EDIT: Nicméně já letěl třídou "G" pod kódem AZ (PRG-PSA-PRG operováno Air One), nejprve se míle připočetly za první segment a za druhý nikoliv. Tak jsem napsal do ČSA, poslal jsem jim všechny potřebné dokumenty a oni jen dodali, že za třídu "G" se mi pod kódem AZ nic nenačte. A ještě ke všemu, mi smazali i ty míle za první segment smiley. (Třída G je z načítání mil pod kódem AZ do OK PLUS vyloučena).

0 Citovat

smiley Tak to já zase letěl PRG - FCO - JFK a dostal jsem míle jak do OK Plus, tak i do Delty smiley

0 Citovat

No, na rozdíl od tebe jsem jim nepsal o načtení zpáteční cesty smiley (zapomněl jsem předložit kartičku! smiley )

0 Citovat

smiley tak to je vskutku dobrá nabídka.. Zajímalo by mne podle čeho budou zájemce prosívat.

0 Citovat

Pánové,

potvrzuji že tento výrok je nepravdivý:

===
oc_balor:
Ano, ČSA mají pro všechny letecké partnery vypsané míle za prolet jednotlivých segmentů. Pokud let koupíš u Alitalie a bude ho operovat Delta, načtou se ti míle podle tabulky pro Deltu.

==-

Míle se načítají podle kódu dopravce na letence a ne podle operujícího dopravce:

Příklad: Letím s letenkou delty, tj. DLXXXX na trase LAX-CDG s Airbusem A380 Air France. Načítám míle dle tabulky Delty, která dává i za discounted economy vždy 100% mil.

Co se týče Alitalie, tak za S dostanete 50% mil. Já např. mám jeden segment MIA-FCO u AZ ve W, což tě opravňuje rovněž načerpat 50% mil.

0 Citovat

No ale to musí chtít právě každej.. Tak podle čeho to vybíraj smiley

0 Citovat

Tak pak nahoď nějaký foto-report.. Jsem zvědav jak to mají ti poláci vymazlený.

0