Mam takovej dotaz, v neděli 1.6. máme letět s Wizz do Dubaje, stala se taková věc a to ta, že se přítelkyni ztratil pas. Na úřadě vystaví na počkání nový, akorát ten má platnost pouze 6 měsíců a podmínkou pro vstup do SAE je, že pas musí být platný minimálně 6 měsíců po vstupu do země, nemá někdo zkušenost jestli to opravdu striktně dodržujou, nebo nad těmi 2ma dny mávnou rukou ? Díky za názory .

Vstup do SAE s pasem platným méně jak 6 měsíců ??

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

20 reakcí

Mam takovej dotaz, v neděli 1.6. máme letět s Wizz do Dubaje, stala se taková věc a to ta, že se přítelkyni ztratil pas. Na úřadě vystaví na počkání nový, akorát ten má platnost pouze 6 měsíců a podmínkou pro vstup do SAE je, že pas musí být platný minimálně 6 měsíců po vstupu do země, nemá někdo zkušenost jestli to opravdu striktně dodržujou, nebo nad těmi 2ma dny mávnou rukou ?

Díky za názory

0

Jednou jsem to taky řešil, volal na ambasády atd. Zaručenou odpověď, že se zákon nedodržuje ti nikdo nedá, vždy záleží na konkrétním celníkovi či situaci. Případy odmítnutí rychlopasů už se staly, ale většinou je to kombinace toho, že se celníkovi znelíbíte i něčím jiným, jste drzí, něco převážíte, nemáte vyřešená viza, dostatečné finance, nemáte vyřešený hotel, plán cesty nebo zpáteční letenky atd. Pokud si pamatuju, tak v SAE se jim nezdají osamocené svobodné holky. Tudíž se držte při kontrolách při sobě. Jinak bych to risknul. Pokud budete jen pohodový turisti nikdo vás domu nepošle, maximálně vás upozorní. Kamarádovi končil pas za 3 měsíce. 3x to nikoho nezajímalo, 1x ho upozornili a chtěli vidět zpáteční letenku.

0 Citovat

Tak v emiratech bych to zrovna neriskoval - tam jsou vzdy problemy - u pasovyho to jde vzdy jak kdyz seree - u kazdyho tretiho neco studujou a neco resi - risk je ...

0 Citovat

Autor příspěvku to nepsal, psal to kamarád kterýho sem měl na drátě z Budapeště smiley

Tu citaci z MZV vim, pak teda nechápu proč je na webu Timatic napsáno že pro pobyt který nepřesáhne 3 měsíce stačí pas s datem platnosti 3 měsíce po vstupu do země, odkud teda Timatic tuto informaci čerpal ? To je právě to co tu nehraje, že Timatic, Emirates ( kam jsem volal a paní říkala že přes ně již několik lidí letělo do Dubaje s rychlopasem a každý byl vpuštěn do země ) i pasová kontrola na Ruzyni říkají že stačí 3 měsíce, ale MZV říká že 6 smiley

https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_ ... user=GFB2C

National Czech Rep. (CZ)
Destination United Arab Emirates (AE)


United Arab Emirates (AE)



Passport required.
- Passport or passport replacing documents of visitors must be
valid for:
- at least 3 months from the date of entry, for visits of up
to 3 months; or
- at least 6 months from the date of entry, for visits
exceeding 3 months.

0 Citovat

Tak Timatic by měl mít v letištních halách vždy pravdu.. potom to také nechápu.

0 Citovat

No když jsem jí ukazoval ten papír z Timaticwebu tak říkala že se to týká pouze normálních pasů a ukazovala pořád na nadpis "for normal passport" a expresní pas, podle ní není normální pas, což je podle mě kravina. Podle mě je normal passport myšleno jako běžný pas a ne diplomatický pas.

Otázka je jak tudle situaci vyřešit, jedině ještě počkat na vyjádření SAE ambasády ve Vídni, blbý že každej s kym jsem dnes od Wizzair v Budapešti mluvil byl šíleně nepříjmnej a nechtěl vůbec danou situaci řešit. Na koho sem mam teda z Wizzair obrátit a řešit s ním tu situaci ??

0 Citovat

No, ono řešit cokoliv s low-costem je na přezdržku.. Pokud nebude někde přesně specifikovaný co je normal pass. tak je to dle mě neprůstřelný.
Poslal bych dotaz např. na http://www.vasenaroky.cz/ a tam ti řeknou snad odbornou odpověd

0 Citovat

Já bych to nehrotil a normálně letěl. Nic se nestane..

0 Citovat

ahoj mate k tomuto tematu nejake aktualni zkusenosti? mne konci platnost pasu v unoru a vcera jsem si toho vsimla. pozitri odletam (ted mozna) a takze jsem bez sance na novy pas. diky za jakekoliv zkusenosti

0 Citovat

"Aktuální zkušenost" máš popsanou docela podrobně výše. Co dalšího k tomu lze dodat??? Jseš do jisté míry vydána všanc náladám pozemního personálu letiště, zejména pokud odlétáš odjinud než z ČR.
Nic lepšího než v okamžiku doběhnutí 9. rok platnosti pasu, je prozíravé si zažádat o pas druhý a na ten cestovat.
Problém vyřešen za 600 Kč, které člověk útratí tak jako tak.

0 Citovat

Jenže ten pas ti nevydaji za 2 dny, že?


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

ano vim, jsem blba, jenze ted spis resim co muzu udelat, nez co jsem udelat mela. pas nevydaji. rikali 4 dny, coz je malo.
tak nezbyva nez verit. diky

0 Citovat

Aktuální informace v TIMATICu říkají toto:

Document Validity:

Passports and other documents accepted for entry must be valid for a minimum of 6 months from the arrival date.
•Passports and/or passport replacing documents issued to visitors NOT entering via Abu Dhabi (AUH) for a stay not exceeding 3 months, must be valid for a minimum of 3 months from the arrival date.

Jinými slovy - pokud letíš do Dubaje, měli by tě s pasem platným alespoň 3 měsíce po příletu pustit, pokud délka pobytu nepřekračuje 3 měsíce. Pokud letíš do Abu Dhabi, tak by tě neměli pustit (tj. vůbec do letadla) - potřebuješ platnost pasu alespoň 6 měsíců po příletu.

V případě, že by se stalo že letíš z EU do Dubaje a bude Ti odepřen nástup na palubu letadla, máš podle mě velkou šanci získat (případně vysoudit) kompenzaci ve výši 600EUR nad rámec ceny letenky.

0 Citovat

dekuju mockrat za povzbuzujici a kontruktivni odpoved. zitra se uvidi....

0 Citovat

Zdravím,
pro stejné experty jako jsem já - informace na Timaticu platí. Dostala jsem letenku do Dubaje minulý týden jako překvápko a koukám, že pas mi končí začátkem dubna. Na check-inu se zrovna někdo zaučoval, a můj pas se mu nelíbil, bylo mi řečeno, že s tímto pasem to asi nepůjde, ale od paní, která zaučovala, byl hned napomenut, že do Dubaje platí 3 měsíce místo 6. Jen se mne tedy zeptali, zda se vracím do 30 dnů. To jsem odkývala a už jsem z dovči zpět a vše bez problémů..
Takže no stress smiley

0 Citovat

Ahoj všem,

tak máme dneska rozdílnou zkušenost. Pas končí v červnu (4 měsíce do konce platnosti) a ve Vídni nás nepustili na palubu s argumentem, že platnost musí být 6. Timatic neznáme, ale zkusili jsme vyplnit údaje a bohužel tam aktuálně žádné info o platnosti pasu není. Dostaneme jen:

Passport, Visa & Health Results   Type: Notice   Summary  
Conditional , The traveler will need to hold travel documents as detailed below. Type: Notice   United Arab Emirates - Destination Passport  
Entry and Transit restrictions apply:

 

Passengers are not allowed to enter.

 

This does not apply to domestic workers who are traveling with the sponsor or with the first degree family members of the sponsor.

This does not apply to passengers with an entry permit issued by United Arab Emirates.

This does not apply to passengers traveling as tourists to Abu Dhabi (AUH), Dubai (DXB), Ras-al-Khaima (RKT) or Sharjah (SHJ) with a return/onward ticket.

This does not apply to nationals of Czechia traveling to Abu Dhabi (AUH).

This does not apply to passengers traveling to Abu Dhabi (AUH) with a pre-arranged visa issued by Abu Dhabi.

This does not apply to nationals of Czechia traveling to Abu Dhabi (AUH).

This does not apply to passengers traveling as tourists to Dubai (DXB) or Sharjah (SHJ) with a return/onward ticket.

 

 

Passengers with a handwritten passport are not allowed to enter.

 

Additional information:

Passengers with dual nationality must arrive and depart with the same passport.

Important:

 

Passengers traveling as tourists arriving at Dubai (DXB) or Sharjah (SHJ) must have health insurance.

Passengers arriving at Dubai (DXB):
- are subject to medical screening, and
- must download and register the COVID-19 DXB Smart App before departure or upon arrival.

Passengers entering Dubai (DXB) or Al Maktoum (DWC) must have a printed negative COVID-19 RT-PCR test taken at most 72 hours before departure from the first embarkation point. The test result must be in Arabic or English and must be issued by an approved laboratory listed on https://screening.purehealth.ae or a laboratory accredited by the departure country.

 

This does not apply to first degree family members of nationals of United Arab Emirates.

This does not apply to domestic workers who are traveling with the sponsor or with the first degree family members of the sponsor.

This does not apply to passengers younger than 12 years.

This does not apply to passengers with disabilities.

 

 

A negative COVID-19 RT-PCR test result issued in United Arab Emirates presented upon departure from United Arab Emirates can be accepted for re-entry into Dubai (DXB) or Al Maktoum (DWC) if it meets the specific requirements based on the departure country.

Passengers entering Abu Dhabi (AUH), Fujairah (FJR), Ras Al Khaimah (RKT) or Sharjah (SHJ) from Austria must have a printed negative COVID-19 PCR or RT-PCR test taken at most 48 hours before departure from the first embarkation point. The test result must be in Arabic or English and must be issued by an approved laboratory listed on https://screening.purehealth.ae or a laboratory accredited by the departure country. The test result must also have a QR code for passengers arriving from Egypt, Lebanon and Sudan.

 

This does not apply to passengers younger than 12 years.

This does not apply to passengers with disabilities.

 

 

Passengers entering Abu Dhabi (AUH), Ras Al Khaimah (RKT) or Sharjah (SHJ) are subject to a Coronavirus (COVID-19) PCR test upon arrival.

Visitors with an extended validity in their passports are not allowed to enter.

Passengers arriving at Sharjah (SHJ) must download the ALHOSN App.

Nationals of United Arab Emirates, their first degree family members and their accompanying domestic workers entering Dubai (DXB) or Al Maktoum (DWC) are subject to a COVID-19 RT-PCR test upon arrival.

Passengers could be subject to quarantine.

This does not apply to passengers with a COVID-19 vaccination certificate showing that they were fully vaccinated with AstraZeneca (Vaxzevria), AstraZeneca (SK Bioscience), Covaxin, Covishield, Janssen, Moderna (Spikevax), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinopharm, Sinovac or Sputnik V.

 

Passengers entering Abu Dhabi (AUH) must register before departure on https://smartservices.ica.gov.ae...Arrivals . This will generate a QR code which must be presented before departure and upon arrival.

 



Type: Notice   United Arab Emirates - Destination Visa  

Visa required.

The following are exempt from holding a visa:

Nationals of Czechia for a maximum stay of 90 days.

The maximum stay is granted within 180 days.

 

Important:

Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry.



Type: Ok   United Arab Emirates - Destination Health  

Vaccinations not required.

 

Nevíte prosím někdo, jestli se to teda oficálně změnilo a 3 měsíce pro Dubaj už neplatí?

0 Citovat

Jak jsi na ty 3 měsíce přišel? Všude se udává 6...

https://www.visitdubai.com/en/pl...nformation


screenshot488.jpg

0 Citovat

MZV

Pro vstup do SAE je vyžadován cestovní doklad s minimální zbývající platností v délce 6 měsíců. Tzv. pas-blesk bez strojově čitelných údajů a bez nosiče biometrických prvků, který je vydáván s dobou platnosti na 6 měsíců, tudíž nelze pro cestu do SAE použít.

0 Citovat

cali napsal(a):

Jak jsi na ty 3 měsíce přišel? Všude se udává 6...

https://www.visitdubai.com/en/pl...nformation

V týhle diskuzi, je to tu uvedeno výše i se zkušenostmi. Pár dalších fór potvrzuje, že to takhle bylo. Zajímalo mě proto, odkud tahle informace kdysi pocházela. Nikde jsem nenašel info, že by se něco měnilo.

Info o 3 měsících je pak i tady, kde by to bylo fajn aktualizovat, pokud to už reálně neplatí 🙃 https://www.cestujlevne.com/blog...u-dle-zemi

 

0 Citovat

Uff .... ještě, že se člověk tady informuje. Díky! Pas mám platný do 06/2024 a letím v 01/2024 ..... honem tedy vyřídit nový pas 🙈

1 Citovat

Vcera jsem kvuli SAE v unoru delala diteti pas👍

0
20 reakcí