Ahoj! Dnes jsme meli odletat z Prahy do New Yorku pres Londyn. Let z Prahy do Londyna ma zpozdeni 2,5h, takze nebudeme stihat navazujici let do New Yorku a ani zadny dalsi let jeste dnes. Cela cesta je v jedne letence s BritishAirways do Londyna a do New Yorku s American Airlines. Na check in nam rekli, ze mame narok na ubytovani, stravu a 250 eur a ze nam daji informaci o nasem dalsim letu az v Londyne podle toho, kdy doletime. Na internetu jsem vsak nasla informaci, ze pokud je let zpozdeny o vice jak 4h a vzdalenost do cilove destinace je vic jak 3 500 km (dle internetu je vzdusna vzdalenost mezi Londynem a NYC 5500 km), tak bychom meli mit narok na 600 eur. Zpozdeni je zpusobeno zpozdenim letadla nikoliv pocasim. Mohli by mi prosim nekdo potvrdit, jestli je to pravda a jestli to muzeme v Londyne pozadovat? Predem dekuji za odpoved a omlouvam se, zda jsem dotaz spatne zaradila. Jsem na telefonu a podobne tema jsem nenasla. Diky, Eliska. .

Kompemzace za zpozdeni letu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj! Dnes jsme meli odletat z Prahy do New Yorku pres Londyn. Let z Prahy do Londyna ma zpozdeni 2,5h, takze nebudeme stihat navazujici let do New Yorku a ani zadny dalsi let jeste dnes. Cela cesta je v jedne letence s BritishAirways do Londyna a do New Yorku s American Airlines. Na check in nam rekli, ze mame narok na ubytovani, stravu a 250 eur a ze nam daji informaci o nasem dalsim letu az v Londyne podle toho, kdy doletime. Na internetu jsem vsak nasla informaci, ze pokud je let zpozdeny o vice jak 4h a vzdalenost do cilove destinace je vic jak 3 500 km (dle internetu je vzdusna vzdalenost mezi Londynem a NYC 5500 km), tak bychom meli mit narok na 600 eur. Zpozdeni je zpusobeno zpozdenim letadla nikoliv pocasim. Mohli by mi prosim nekdo potvrdit, jestli je to pravda a jestli to muzeme v Londyne pozadovat?

Predem dekuji za odpoved a omlouvam se, zda jsem dotaz spatne zaradila. Jsem na telefonu a podobne tema jsem nenasla.

Diky, Eliska.

0

Narok 600€/osoba podle me plati, ale asi je zbytecny to pozadovat uz v Londyne, spis az zpetne pres BA.

0 Citovat

Určitě nebrat finanční kompenzaci (hotel, jídlo ano) a pak zpětně žádat o finance v plné výši a na účet, ne voucher na příští letenky.

0
2 reakce