Nasel jsem stara vlakna a i novejsi diskuzi , ale porad jsou rozporuplne informace ,,chci si pujcit auto v Dubai a jet s nim do Omanu .. udajne ne vsechny pujcovny toto umoznuji , je pry treba mit vyslovene od pujcovny razitko, extra pojisteni, jinak na hranicich neumozni vjezd do Omanu .. Zajima me kolik tedy je to pojisteni na tyden , cetl jsem, ze Dollar cestu umoznuje , ale u Dollaru mi prijdou ceny pujcovneho vysoke, Letecky jsem nasel swiss air ale v spatny cas ,,fly dubai mi preide drahe na hodinovy let Absolvoval tuhle trasu nekdo autobusem ? za kolik a jake to bylo ? .

Dubai - Oman

Založil ve fóru Půjčení auta

Nasel jsem stara vlakna a i novejsi diskuzi , ale porad jsou rozporuplne informace ,,chci si pujcit auto v Dubai a jet s nim do Omanu .. udajne ne vsechny pujcovny toto umoznuji , je pry treba mit vyslovene od pujcovny razitko, extra pojisteni, jinak na hranicich neumozni vjezd do Omanu ..
Zajima me kolik tedy je to pojisteni na tyden , cetl jsem, ze Dollar cestu umoznuje , ale u Dollaru mi prijdou ceny pujcovneho vysoke,
Letecky jsem nasel swiss air ale v spatny cas ,,fly dubai mi preide drahe na hodinovy let Absolvoval tuhle trasu nekdo autobusem ? za kolik a jake to bylo ?

0

Minulý rok bol spiatočný lístok Dubaj - Muscat za 90 AED (22 EUR). Cez deň ide autobus, ten je v pohode, v noci som išiel mikrobusom, ten už v pohode nie je, málo miesta na nohy, a z dodržovaním predpisov si moc hlavu nelámu, takže spať sa nedá.

0 Citovat

Prejazd autom do omanu umoznuje aj hertz. Minuly rok sme to absolvovali.

0 Citovat

mikir ide do Omanu, tak 3 vlakna na fore zaplni smiley)
Inak do Salalah lieta aj Rotana Jet z Abu Dhabi, one way 75 euro. Takze teoreticky by si to mohlo tiez hodit do itineraru.

0 Citovat

Všechny zprostředkovatelé typu EconomyCar, RentalCars, Rhinocarhire, apod. neví která autopůjčovna ti povolí přejezd do Ománu. Musíš se podívat přesně na stránky konkrétních autopůjčoven. Já jsem si objednával auto myslím přes RentalCars a v Dubaji jsem pak doplácel to pojištění.
Myslim, že kromě Dollar a Hertz povolují přejezd ještě FireFly nebo Budget

0 Citovat

Budget potvrzuji. Osobně si myslím, že to ráda udělá každá půjčovna na místě, tedy dopojištění do Ománu.

0 Citovat

Byl jsem 14 dní zpátky v Omanu, jeli jsme autobusem z Dubaje do Muscatu a rezervaci online bych moc nezkoušel, jízdenky šli koupit jen cca 3 hodky předem a jen na místě. Autobus klasický poloprázdný... a ta jízda to je zážitek, taková horská dráha smiley

0 Citovat

Tak jeli bychom pres den , to bych stejne nespal , nakonec nejsem zvykly spat ani v noci, pokud nesedim za volantem ja ,vcetne toho busu smiley spis jsem se domnival , ze tam je rovina ..neco jako kdyz jedes podel more v Maroku , nebo pres Zapadni Saharu , pripadne v Tunisu ...no ja vlastne o ceste po vlastni ose , nebo tim busem, zacal uvazovat az kdyz tu byl nazor ze letet tam je zbytecne...prvotni napad byl ,ze si pujcime auto na par dnu az v Muscatu ...ale jak to vsechno tak ctu a zvazuju, tak se mozna vratim k te prvni myslence ..

0 Citovat

Mám teď na listopad auto také BUDGET.
(Pokud by se někdo chtěl přidat 1.11 - 7.11 jsme v Dubaji a na dva tři dny se chceme projet do Ománu. Máme SUV a jsme dva)

V podmínkách je.
"You can take the vehicle out of the United Arab Emirates into the Sultanate of Oman only; the following charges will apply. All vehicles are not allowed to be driven in Salalah (Oman). Luxury and Premium vehicles are not allowed to be driven outside UAE.
Oman Insurance- AED 250.00 / USD 68.11valid for 7 days.
Oman Surcharge- 20% of the daily rate for each day in Oman."

Za příplatek 1500,-Kč je to pojištění i pro Omán, chápu to správně?

0 Citovat

No ja se tim uz bavim par dnu a dneska jsem prave komunikoval na live chat Budget a nekdo mi odpovedel ,ze to neni mozne jet s jejich autem na tyden do Omanu , ja uz predtim nasel info ze 250 na 7 dnu tedy za tech 1500 Kc ,,to by se dalo...ze by tam hral roli termim ?
No ale co jeste tech 20 % denniho pronajmu ? za kazdy den v Omanu ?

0 Citovat

Aha to jsem nepochopil. No pokud by to byly třeba tři dny tak bych další pětistovku dal. No výlet pak vyjde na dalších + 2000 za auto.
Já jim napíšu na mail jestli ho najdu přímo a uvidíme.

0 Citovat

Takze ted jsem psal na live chat primo s pujcovnou Budget v Dubaji , vysledek je ten ze podle typu auta je to pojisteni v Omanu tech 250 AED je na 7 dnu u economy , dale je ten priplatek 37 AED na den v Omanu ( economy car za 741 AED /tyden ) zkusim tu to psani napsat ,zkopiroval jsem si to ,ale nevim jak se to povedlo, ovsem jak se zda neuznavaji cesky ridicak i kdyz jsem ho upozornil ze jde o EU , musi pry byt mezinarodni...

0 Citovat

Info
at 19:27, Oct 12:
Thank you for choosing to chat with us. An agent will be with you shortly.
Info
at 19:28, Oct 12:
You are now chatting with budgetuae.
budgetuae
at 19:28, Oct 12:
Good evening
budgetuae
at 19:28, Oct 12:
How May I help you
at 19:30, Oct 12:
Hello i like rent car from 28/12 to 4/1 and driving from Dubai to Muscat Oman is possieble this ?
budgetuae
at 19:31, Oct 12:
yes you may and there will be charges on top of the rental if you will take the car to Oman
budgetuae
at 19:31, Oct 12:
May I know which type of vehicle you require, for us to quote you accordingly

at 19:32, Oct 12:
how muche is charges for 7 days ?
budgetuae
at 19:33, Oct 12:
May i know which type of car you require
budgetuae
at 19:33, Oct 12:
our car can be driven to Oman, except to salala
budgetuae
at 19:34, Oct 12:
salalah

at 19:35, Oct 12:
ok ecionomy cat i like driving only Muscat region no Salah
at 19:35, Oct 12:
economy car
budgetuae
at 19:36, Oct 12:
we can offer either a chevrolet aveo or similar for AED 741 for 7 days with basic insurance and excess liability of AED 2000
budgetuae
at 19:37, Oct 12:
if you will take the vehicle to Oman, there will be Oman insurance of AED 250 which is valid for 7 days and Oman surcharge of AED 37 for each day charge, Car is in Oman

at 19:37, Oct 12:
fine and full insurace zero deposit ?
budgetuae
at 19:39, Oct 12:
please be informed that at the time of rental,a renter's credit card is mandatory and we will authorize a certain amount form your credit card and you will be charged at the end of the rental accordingly
budgetuae
at 19:40, Oct 12:
to reduce the excess liability to zero, Collision damage waiver must be purchased for AED 30 day. Either your mistake or not along with the valid police report, you have nothing to pay at all except for the tyre and the windscreen, if no third involve, that is not covered to that insurance

at 19:43, Oct 12:
OK if i paye AED 30 extra per day how muche blocked my credit card
budgetuae
at 19:43, Oct 12:
which date you will go to Oman and which date you will be back

at 19:44, Oct 12:
yed but how muche needet deposit ?

at 19:44, Oct 12:
yes
budgetuae
at 19:46, Oct 12:
we will be blocking around AED 2500 to 2800 from your credit card

at 19:49, Oct 12:
OK and i am profesional driver working in Ireland ask truck drier but i have EU Czech Republic driver licence .. is this Ok ?
budgetuae
at 19:49, Oct 12:
May I know which passport you are holding

at 19:49, Oct 12:
Czech Republic
budgetuae
at 19:50, Oct 12:
you will be here on tourist/ visit visa

at 19:51, Oct 12:
No needet visa to Dubai only Oman viss take in board to Oman

at 19:52, Oct 12:
This is EU passport and EU driver licence
budgetuae
at 19:52, Oct 12:
you must obtain Czech international driving license
at 19:53, Oct 12:
OK many thanks

0 Citovat

Takze pokud je to takhle u vsech podobne ,tak na auto v Dubaji kaslu ,bud tam pojedeme busem nebo letecky a v Omanu se uvidi ,,mezinarodni ridicak si kvuli toho vyrizovat nebudu ,,na to nemam cas a navic nejsem v CR

0 Citovat

Mezinárodní řidičák je opravdu nutný, v ČR je na počkání a zdarma. Člověk musí přijít s fotkou.

0 Citovat

Dnes jsem se ptal v AVIS na DXB a taky nemají povolený přejezd do Ománu.

Mezinárdní řidičák v půjčovně chtějí. Na magistrátu vyřídí na počkání za 50Kč+vlastní pasová fotka.

0 Citovat

Mezinárodní řidičák potřebuješ i v Ománu, vyžadují ho hned při podpisu smlouvy, takže ti auto bez mezinárodního řidičáku nepůjčí.

0 Citovat

Půjčoval jsem si auto v Muscatu přes hotel a mezinárodní řidičák jsem nepotřeboval...

0 Citovat

Pokud má irský nebo UK řidičák, mezinárodní mít nemusí.

0 Citovat

pokud jsem to pochopil tak má český řidičák, který je OK jen v EU

0 Citovat

to uz fakt si dat za tych 50Kc urobit medzinarodny a mat pokoj. Doteraz nechapem preco sa toto vobec riesi pri takychto smiesnych sumach. Pravidlo = mimo Europy, zober si medzinarodny vodicak (za tu cenu aj Zenevsky a Viedensky)

0 Citovat

a sme doma...kreditka strikes again

0 Citovat

Zjevně každej o jiné. Jeden o koze a druhej o voze,nejdřív by asi bylo dobrý aby si mikir ujasnil pojmy co je kreditka a co je debitka.

0 Citovat

tak ale uverovy ramec mas vyssi ako nejakych 600-800 euro? a kreditku pouzijes len na blokaciu pri pozicovni, na vytahovanie z bankomatu a platbu cez net, v obchodoch mas predsa debitku, ked sa bojis o prekrocenie uveroveho ramca...

0 Citovat

Ale myslim, ze by se tahle diskuze dala uz uzavrit, kdo bude chtit do Dubaje nebo do Omanu ,tak uz ma s ceho cerpat a ja sam jsem informace uz nabral ...z vysledneho je ale videt, ze je to i jak na koho tam narazis ... nastesti nosim plnovous ,tak verim ze mi to tam pomuze , k vstricnejsimu pristupu , stejne jako v Maroku nebo v Tunisu a pokud stihnu jeste byt do vanoc v CR , tak si pro ten mezinarodni ridicak klidne skocim , pokud je to na pockani

0