Narazil jsem na toto video z přistání na Funchal: http://www.novinky.cz/koktejl/395792-pi ... sveta.html. Raději jej nebudu ukazovat manželce, protože Madeiru máme na seznamu  .

Madeira

Založil ve fóru Letiště

9 reakcí

Narazil jsem na toto video z přistání na Funchal: http://www.novinky.cz/koktejl/395792-pi ... sveta.html. Raději jej nebudu ukazovat manželce, protože Madeiru máme na seznamu smiley Jaké máte zkušenosti s přistáním vy? Je takový vítr při přistání výjimkou nebo častým jevem?

0

My jsme přistáli v pohodě. Ale na youtube je podobných videí plno smiley.

0 Citovat

Byla jsem tam mesic zpatky a uplne v pohode normalni pristani smiley

0 Citovat

My taky přistáli v pohodě. Přistávali jsme na dráhu 23 (tj od SV), trošku to s náma cloumalo, ale jinak jako do peřin. Nad drahou jsou asi 3 spotterská místa, párkrát jsme tam byli na čumendě, ale viděli jsme snad jen jeden go-around-bída.. smiley Máte-li možnost, sedněte si do letadla vpravo, uvidíte na ostrov při příletu, ať na dráhu 05, nebo 23.

0 Citovat

Tak na Madeire jsme pristavali 2x poprve ten let byl takovy, ze nalitaval na drahu, ale najednou to zvednul a leteli jsme nove kolecko ...duvod nevim, ale v letadle bylo az mrazive ticho v tu chvili... to pristani je tam tak, ze se nalitava proti sklani stene, pak je prudka otocka a pomere strme klesani na kratkou drahu, ktera konci v mori... ale uz byla prodlouzena ,,, pri druhem letu na Madeiru bylo pristani na poprve, ale ten vitr tam je a pristani vyzaduje asi vic zkusenosti a presnosti... jednou jsme leteli s EasyJet , podruhe z Norwegian Letiste ve Funchalu je zarazeno mezi nebezpecna letiste ..ale je skoda si jen kvuli toho nechat Madeiru uniknout,,, i ostruve Porto Santo s 9 km plazi je super, na Madeire moc kvalitni koupani neni ale zato se tam daji podnikat jine aktivity v turistice poprve jsme meli ubatovani v prijemnem hotelu v Sao Vincente ted jsme spis byli na Porto Santo ale spali jsme 2 noci ve Funchalu v B + B za 30 euro noc pro dve v dobrem miste v centru i blizko pristavu ..v kazdem pripade je dobre si pujcit auto ..silnice jsou sice sama zatacka a tunely ..jdou i vyhlidkove trasy .obcas se zaviraji pro padajici kameni nebo vodopad ..je to zazitek docela ...ale jinak kvalitni povrch ..rozhodne je tam co delat ten tyden...na Porto Santo staci asi 3 dny ,, delaji se tam i jedno denni vylety ale to podle me neni ono ..

0 Citovat

Díky za tip na Porto Santo - báli jsme se, že se na Madeiře nedá kde koupat. Podle AirBnB je tam i ubytování za rozumnou cenu a pluje tam trajekt 2h trajekt za 50€. Viděl jsem i přistávací dráhu, což zní jako zajímavá výzva - přílet na jeden ostrov, odlet na druhý smiley

0 Citovat

Na Madeiře se dá koupat například v bazénkách v Porto Moniz. My tam teda nebyli, ač jsme tam byli ubytovaní, byli jsme furt někde v trapu a do Porta Moniz jsme se dostali vždycky až večer. Hotel Moniz Sol super, vč. jídla, ale všude je to hodně z ruky, z tohohle důvodu to úplně nedoporučuji. A z Funchalu do Porto Moniz 41 tunelů! smiley
https://www.youtube.com/watch?v=iWWk3CwC80E

0 Citovat

Na Porto Santo se létá 4* denně v létě, cena 65 Eur, zavazadlo v ceně, http://www.aerovip.pt . Odzkoušeno v létě 2014. Letadlo Dornier 228. Přes ostrov jsme šli 5 denní trek, závěr jsme byli v Poorto Moniz a třeba na tři dny je to ideální. Není třeba auto, autobusy naprosto dostačující. Rodina 2 dospělí a 2 děti - 14,12 let. Více dotazů? Mail stanko.kuba@seznam.cz/do zpráv

0 Citovat

Díky za tipy. Tak to je výzva - manželka nesnáší lodě a malá letadla smiley

0 Citovat

Zdravím,

dalo mi to nějakou práci a chvíli jsme uvažoval nad tím, jestli to má smysl, ale nakonec jsem to dokončil. Takže pokud plánujete jet na Madeiru nebo si jenom chcete přečíst, jak nám tam letos v červnu bylo, stačí rozjet http://horama.cz/.

Na webu najdete popisy tras, které jsme navštívili a jejich trasy, spolu s doporučeními, co bychom udělali příště možná jinak.

http://horama.cz/category/horama-pesky/madeira/

Přeju příjemné čtení a doufám, že někoho nalákám.

0
9 reakcí