Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily smiley

Zatím jich pár mám v merku - Zuno, RB, Citi, Diners a samozřejmě Prioritka.

0

Pracuju v UCB. Máme Priroty pass kdyby jsi k tomu chtěl info. Vydává se ke klasickým debetkám za roční popl.

0 Citovat

mam CSOB World, volny vstup do lounge na PRG a VIE - neviem presne, do ktorych. Kreditka zadara, ked pretocis 5k+ mesacne (cize vzdy smiley )

0 Citovat

Používam DC už zopár rokov. Podmienky pre vstup do salónikov sa postupne zhoršujú. Dnes už vydávajú aj karty bez tejto možnosti, bez poistenia, ale samozrejme lacnejšie. Aktuálne sú podmienky (klasickej DC) také, že k bezplatnému vstupu do salónika je potrebná istá výška obratu na karte, nie je to veľa (neviem presne), ale aj tak to stačí len na 5 voľných vstupov do roka. Samozrejme voľný vstup platí len pre držiteľa karty. Istý čas bola ponuka na bezplatnú dodatkovú kartu, spätne aj mierne ľutujem, že som nevyužil.

Čo hodnotím pozitívne, je šírka ponuky salónikov. Ja som zo začiatku salóniky používal len v prípadoch, že som niekde neočakávane musel čakať veľmi dlho, postupne si hlavne moja milá na tento spôsob trávenia času na letisku zvykla smiley Ani si nepamätám na letisko, kde by sa salónik so vstupom pre držiteľov DC nenašiel.

Sumárne: DC je pre cestovateľa dobrá voľba, okrem vstupu do salónikov má aj veľmi dobré cestovné poistenie. Ktoré pre držiteľa už dnes nevyžaduje zaplatiť kartou časť cesty (to platí pre poistenie spolucestujúcich), stačí mať na karte pravidelné obraty. Z ekonomického hľadiska sa DC podľa mňa oplatí, len ak ju človek dostane nejako zadarmo / s výraznou zľavou.

0 Citovat

A máš nějaký způsob, jak se k ní zadarmo dostat? Z osobní zkušenosti koukám, že těchto podpultovek na zkoušku bude hodně.

0 Citovat

DE LUXE karta(kreditka), Raiffeisenbank, MasterCard® ELITE program.
- Vstup do letištních salonků v Praze a ve Vídni
http://www.rb.cz/attachements/pdf/osobn ... rogram.pdf
Osobně vlastním, ale ještě nevyužil..

edit: https://www.eliteprogram.cz/mastercard-lounge.php
Letiště Václava Havla Praha - Držitelé prémiových karet MasterCard® (Gold, Platinum, World, World Elite) mají vstup do salonku MasterCard® Lounge zdarma. Doprovod držitele prémiové karty hradí 450 Kč. Nedržitelé prémiových karet hradí jednorázový vstup ve výši 720 Kč. Děti do 3 let mají vstup zdarma.

Umístění: neveřejná část Terminálu 1, za pasovou kontrolou
Otevírací doba: pondělí až neděle, 5.30 – 23.00 h

Držitelé prémiových karet mají vstup do salonku zdarma.

0 Citovat

Ahoj, tak:

v UniCredit je možno toto:

1) Priority Pass se vyadává za roční popl. 500 czk, platné dp 600VIP salonků, v Evropě každé větší letiště. Vstup je pak za 27 dolarů. Netuším jak moc je toto "ne"výhodné ve srovnání s ostatními produkty, nicméně priroty pass napřímo se kupuje za 99 dolarů, takže minimálně úspora v řádu 1500,- za roční členství.

2) V rámci běžného konta Exclusive se vydává zlatá mastercard debetka s Elite Programem. ( konto zdarma při měšíčním obratu 50tis/m). S touto kartou je zadarmo vstup do salónku na Letišti Václava Havla... Takže kdo má větší příjem, je to free smiley

Jinak Diners Club nejvýhodněji vydávala Oberbank. Loni byla bezplatná k běžnému účtu, nicméně v produktových podmínkách mají cenu 490,- ročně za vstup do letištních salónků nad rámec Fair Use Policy - nevím co znamená. Následně nabízení vstup do 450 salonků, využití fast Fast line ve Vídni a zvýhodnění v autopůjčovnách AVIS, Hertz a SIXT.

0 Citovat

-

0 Citovat

Pozvali si mě včera do Erste Premier. Dostal jsem Visa Infinity, je k tomu priority Pass ke vstupu do 600 salonku po celém světě, píšou z volným přístupem bez doplatku. Dokonce to někde platí i snad s doprovodem. Podmínka je obrat na kartě 150tisíc/ rok + splnit podmínky do Premier (u mě vysoká hypotéka).

0 Citovat

Když už jsi to tedy načal, tak Erste Premier má možnost poskytnout na půl roku zdarma vedení účtu (i bez těch podmínek pro zavedení).

Priority pass má neomezený vstup pouze do konce srpna, pak jsou to 4 vstupy na rok. Je možné ale vyřídit dodatkové karty pro další osoby.

Kromě toho pasu je samozřejmě obrovská výhoda ta Visa Infinite se kterou máš přístup do salonku Erste na T2. smiley

Jinak klasické podmínky pro Erste Premier:
1) mít 100k+ příjem na účtu / 1M+ na účtu / hypo 2,5M+
2) v případě financí méně jak 2,5M nutné udělat obrat u obchodníků za rok 250k / více jak 2,5M a méně jak 5M, nutný obrat 150k / více jak 5M účet absolutně zdarma
3) v případě nesplnění podmínek stojí účet 1.000 Kč / měsíc

Takže za mě je půl rok jasná volba, pak půjdu k RB.

0 Citovat

-

0 Citovat

Taky si moc inteligence zatim neprokazal smiley

0 Citovat

ČS teď dává VISA priority pas a Erste Salonek (Praha, Vídeň) i těm, kteří na účet posílají minimálně 30 000 Kč.

0 Citovat

Pokud by měl někdo zájem o půlroční bezplatnou verzi účtu v ERSTE Premier, ať napíše do PM. K účtu je Visa infinite (vstupy do salonku na T2) a 4x vstup kdekoliv s Priority pass.

Maximální počet účastníků zájezdu odeslán.. Stavy doplněny, další účty netřeba. smiley

0 Citovat

ahoj měl bych zájem o účet od Erste zdarma

0 Citovat

ahoj, kdyby jeste byla sance na ten ucet od Erste zdarma, mel bych taky zajem...bohuzel mi zatim forum nepovoli odeslat PM...

0 Citovat

Situace se má následovně - v Erste uzavírají kvartál a tak je prostor doplnit nové klienty. Pokud máte pobočku poblíž, zajděte se zeptat na možnost účtu.

Mé bankéřce jsem již zaplnil místo smiley)

0 Citovat

aha...a ja se tedy zeptam blbe, ale kde jsou nejake pobocky Erste v CR (koukal jsem, ze je tady jenom klasicka Ceska sporitelna) - takze to sis resil vsechno pres bankerku v Nemecku nebo Rakousku ?
a jeste jeden dotaz na tohle pripadne - k tomu uctu, je tam nejaky pozadavek na minimalni prijem - kolik mi musi mesicne prijit na ucet ?
diky moc za info

0 Citovat

V ČR má ERSTE 12 poboček.

Více na jejich stránkách na kontaktech smiley

http://www.erstepremier.cz/banka/appman ... p2_form_kf

- Také mě zajímá, jestli se mám vůbec o to pokusit s tou výplatou smiley

0 Citovat

Takhle, nikdo po mě nechtěl dokládat příjmy, nikdo nechtěl abych udělal to nebo ono. Máte zájem? Nabídneme vám půl roku zdarma bez plnění podmínek a pak se sám rozhodnete..

Pokud je ale někdo u ČS, tak si vás hned proklepnou.

0 Citovat

ok, diky moc za odpovedi, vyzkousim to..
Dave, muzu se jenom rovnou zeptat, na ktere pobocce pracuje ta tvoje bankerka, at vim, na kterou se nema cenu chodit ptat ? smiley

0 Citovat

Těch bankéřů je tam víc smiley

0 Citovat

Já jsem dostal nějak záhadně pozvání z ČSA do premiového bankovnictví CITI GOLD, na zkoušku na rok zdarma bez plnění podmínek, benefity podobné jako u ERSTE (díky debetní kartě přístup do salónků v Praze a Vídni pro dvě osoby).

0 Citovat

Ahoj, pristi rok mam v planu navstivit letiste (a idealne i jejich salonky) v Praze, Moskve, Bangkoku, Krabi, Langkawi, Kuala Lumpuru, Osace a Tokiu, bude asi nejlepsi volbou poridit si priority pass ze? S prioritkou mam pak pristup do vsech salonku, co jsou tady? https://www.prioritypass.com/lounges/lounge-details.cfm
Trochu me stve, ze se na strankach letiste nepise, co musis splnit, aby ses do toho jejich salonku dostal

0 Citovat

Ahoj, je to tak. Prioritka je dobrou volbou, pokud budeš cestovat často, jinak se nevyplatí.

Langkawi má salonek pouze pro hosty tuším Westin hotelu, jinak ne. Tokio (Narita) za to nestojí, viz. - viewtopic.php?f=54&t=1524

0