Londýn Stansted byl v roce 2011 oceněn World Airport Awards jako nejlepší na světě pro nízkonákladové letecké společnosti. Letiště Londýn Stansted je jedním z 5ti letišť v Londýně. Dalšími letišti v Londýně jsou Heathrow (LHR), Londýn Gatwick (LGW), Londýn Luton (LTN) a Londýn City (LCY). Informace: otevírací doba: 24H doprava z letiště do centra: - easyBus EB2 - ceny od 2 GBP, interval spojů 20min, doba jízdy 75min, konečná stanice: Baker Street - Terravision A50 - cena 9 GBP, interval 30min, doba jízdy 75min, konečná stanice: Victoria - National Express A6 - cena 10,50 GBP, interval 10min, doba jízdy 85-100min, konečná stanice Victoria - National Express A9 - cena 8,50 GBP, interval 30min, doba jízdy 45-60min, konečná stanice: Stratford, Liverpool Street WiFi zdarma: NE IATA / ICAO kód: STN / EGSS poloha: 40 km severně od Londýna web: http://www.stanstedairport.com/ .

Londýn Stansted (STN)

Založil ve fóru Letiště

Londýn Stansted byl v roce 2011 oceněn World Airport Awards jako nejlepší na světě pro nízkonákladové letecké společnosti. Letiště Londýn Stansted je jedním z 5ti letišť v Londýně. Dalšími letišti v Londýně jsou Heathrow (LHR), Londýn Gatwick (LGW), Londýn Luton (LTN) a Londýn City (LCY).

Informace:

otevírací doba:
24H

doprava z letiště do centra:

- easyBus EB2 - ceny od 2 GBP, interval spojů 20min, doba jízdy 75min, konečná stanice: Baker Street
- Terravision A50 - cena 9 GBP, interval 30min, doba jízdy 75min, konečná stanice: Victoria
- National Express A6 - cena 10,50 GBP, interval 10min, doba jízdy 85-100min, konečná stanice Victoria
- National Express A9 - cena 8,50 GBP, interval 30min, doba jízdy 45-60min, konečná stanice: Stratford, Liverpool Street

WiFi zdarma: NE

IATA / ICAO kód: STN / EGSS

poloha: 40 km severně od Londýna

web: http://www.stanstedairport.com/

0

Ja jsem nasel tuhle taxi sluzbu jmenujou se Andretaxi. Naprosto bezvadné zvládnutí transferů naši skupiny.Ridič poradil jak chytře využívat Londýnskou městskou hromadnou dopravu a jak ušetřit s Oyster kartou, kam vyrazit v Londýně, kde nakupovat, jaké památky navštívit a co radeji vynechat.Mohu vřele doporučit.

0 Citovat

Minulej tyden sem byl na Stanstedu... nekomu mozna pomuze.

Wifi je zdarma na 1h. Rychlost bezproblemova.

Dale jsem na letisti nocoval a pokud priletite tak jako my okolo pulnoci, je moznost si lehnout maximalne na zem. Dokonce odletova hala je zavrena. Takze muzete prenocovat jen v priletove hale, v ktere je docela zima a tahne tam. Odletova hala se otevira ve 3h rano pokud si dobre pamatuju. V priletove hale je jen par lavecek... za to hospody otevrene celou noc smiley

Voda 1,89GBP /1l vic nevim smiley

0 Citovat

My se teď vrátili z Londýna. Jeli jsme busem společnosti "Terravision". Celkem pohodička, cesta z "Stansted Airport" na "Stratford Bus Station" trvala asi 45 minut. Cena 6 liber. A zbyl nám nevyužitý lístek pro tři osoby na zpáteční cestu na letiště, takže jej můžu nabídnout za hodně slušnou cenu smiley .

0 Citovat

Ahoj, včera jsme měli při cestě na letiště větší potíže při cestě se Standsted Express. Asi 20 km před letištěm se vlak zastavil a speaker hlásil, že nemůže jet dál, nějakej problém na kolejích. Na informacích nám řekli po dotazu na cestu - využijte místní autobus. Jinak žádné info, náhradní doprava, nic. Jeli jsme tedy místním busem a letadlo naštěstí stihli na poslední chvíli, ostatní určitě takové "štěstí" neměli - byla tam nekonečná řada. Chci se někoho zkušenějšího zeptat, jestli máme právo požadovat nějakou kompenzaci (za cestu vlakem, či proplacení náhradní dopravy) nebo to mají nějak ošetřené pro tyto případy. Děkuji

0 Citovat

Mohu se zeptat jak platit na easyBus? Klasickou kartu MasterCard pro platby přes internet mi to nevezme a chce to navíc Valid from, což se nikde na kartě neuvádí...

Díky

edit: tak jsem proklikal všechny možné typy karet a vzalo to asi kreditní (i když to kreditní není...) smiley

0 Citovat

Ahoj, v lednu letím s Ryanair do Londýna, mohli byste mi doporučit, který dopravce je podle vás nejlepší na transfer z letiště Stansted do centra? O nejnižší cenu mi nejde, klidně si připlatím, hlavně aby se dalo spolehnout na to, že s nimi někam a včas dojedu smiley. A ještě se chci zeptat ohledně rezervace konkrétního spoje - umožňuje některá společnost využít dřívější/pozdější spoj než na který mám koupený lístek, jako to má třeba flibco v Bruselu?
Děkuju! smiley

0 Citovat

stansted express, ked kupis minimlane mesiac dopredu, tak aj cenu to ma celkom prijatelnu smiley

0 Citovat

Dobré odpoledne, plánujeme výlet do Londýna s Ryanairem ráno tam a večer zpět. Chci se zeptat, jestli je zde někdo kdo by měl zkušenost s dopravou z letiště Stansted do centra, nebo alespoň na nějakou stanici metra v 1. nebo 2. zóně? Nejlevněji vychází Easybus, ale četl jsem recenze a jsou stršné, dokonce někdy prý autobus ani nepřijede. To by byl v našem případě konec, protože nic dalšího už by nás do Čr nedostalo. Koukal jsem, že z letiště do centra na Liverpool street jezdí Stansted Express. Je sice hodně drahý, ale v předstihu jdou koupit jízdenky za 8 liber/os/jeden směr. Jak dlouho trvá ta samá cesta tím Easybusem? Je lepší si připlatit a kdy jsou dopravní zácpy nejvíce? Děkuji

0 Citovat

k tomu metru, ak neplanujes kupit day ticket, tak ceny za metro v Londyne su velmi smutne, neviem ci len tak jedna cesta nestoji skolo 5GBP

0 Citovat

Souhlas, na podzim jsme prileteli v noci na Luton, vzali tago a doprava byla necekane husta. Stansted mame v planu v breznu a koupili si jizdenku na vlak. Akorat me znervoznil email, ze budou nejak sibovat s nastupni zastavkou v Londyne kvuli opravam.

0 Citovat

inak presne, pozor s tym stansted expressom, aby ste nakoniec nesli aj tak busom..treba najprv mrknut sem, ze ci nahodou v zelany termin nie je nahodou planovana vyluka.
https://www.stanstedexpress.com/timetab ... lterations

0 Citovat

Rovnako sa co chvila chystame do Londyna a rovnako som riesil podobny problem. Ked som si vsak pozeral jednotlive autobusove spojenia a ich ceny a porovnal som si ich s https://www.stanstedexpress.com/, tak som si povedal, ze kaslat na to a ist radsej tymto.
Osobne to bude moja prva navsteva Londyna, ale jednoducho nemam prilis v laske autobusove spojenia, lebo predpokladam, ze to je vzdy tlacenica, meskania spojov. Busom som isiel raz z Girony do Barce, to bolo fajn, sice to stalo celkom pekny peniaz, ale autobusy OK a aspon v tom case nas tam slo 5,5 ludi. No druhy pripad Bergamo - Milano, to bol extrem, tlacenica, dlho sa cakalo,nakoniec sme museli ist aj tak v inom case, kym sa to pred nami rozhybalo.
A ked som si teraz porovnaval ceny, tak listok na vlak stoji 8libier/os/smer a cena listkov autobusov easybusu v nasom case priletu/odletu vychadza na 4,95 - 9,95 libier/os/ smer v zavislosti od cakania, terravision od 6 libier/os/smer a national express cca 17libier obojsmerny.
Takze pokial si to clovek zrata a je moznost a viac - menej istota, ze tam fakt pojde, tak kupi vlak za 16 libier obojsmerne a je za cca 47 minut v Londyne, bez starosti, bez zapchy a pokial sa nic vynimocne nestane, tak je istota ze pride vcas.
Aj ked je pravda, ze je mozne, ze buse zase nejake promo zo strany easybusu za nejaky smiesny peniaz, ale na to sa clovek nemoze spoliehat.

0 Citovat

Na na datum mojej navstevy je prave vyluka, tak pojdem aj tak busom, snad je ta nahradna doprava za easybus ok.

0 Citovat

Díky moc za vaše odpovědi. Asi tedy nakonec pojedeme Stansted Expressem obě cesty, protože nechci půlku dne strávit v busu. Ještě zvažuji možnost, že dopoledne kolem 11. hodiny bychom jeli do centra nějakým autobusem a poté asi v 17:00 z Londýna z Liverpool Street Stansted Expressem. Co myslíte, jsou cestou do centra okolo 11. hodiny velké zácpy, nebo to je ještě celkem průjezdné? A jak dlouho bych měl být na letišti před odletem? Někde jsem se dočetl, že 2 hodiny, někde, že stačí tak 45 minut. Jak to tedy je?? Děkuji moc

0 Citovat

Zdravím ĺudia. Prílet na gatwick 1:30 rano, odlet zo stanstedu 8:30. Da sa to stihnut? Premava nieco hromadne v noci? Kedze sme styria, mozno aj taxi sa oplati..

0 Citovat

national express prevadzkuje priamy spoj medzi letiskami, co chodi aj v noci, ale pri tych cenach mozno aj ten taxi sa oplati smiley
Pripadne 2x easybus cez victoria coach station, tam by nemusel byt tiez problem.
Z Gatwicku 2:15 odchod, prichod na victoria 3:50, 4:30 odchod z Victoria (ide aj predtym, len priklad s casovou rezervou) a na Stanstede o 6:00.
Dopravna situacia v takom case by mala byt myslim ze velmi dobra smiley

0 Citovat

Vdaka. A skusenosti s easybusom? Oni na strankach pisu, ze ten listok plati hodinu a nemusi sa striktne vztahovat na konkretny spoj, ale nevedia garantovat miesto (kvoli dalsim rezervaciam). Byvaju tie busy vytazene aj v noci?

0 Citovat

Za ako dlho je možné sa vymotať z tohoto letiska aj s batožinou? Ako dlho trvá prejsť cez úradníkov?

0 Citovat

To je velmi diskutabilní. Pokud budeš muset na terminál vláčkem, může se to protáhnout o 10 minut. Také jsem zažil na STN obrovské fronty večer na pasovku, kdy jsem tam stál téměř hodinu, jindy zase pět minut. Docela dobrý je, když máš biometrický pas a jdeš k automatu - je to rychlejší než stát normální frontu. Asi chceš koupit nějaký autobus do města, chápu-li to dobře. Koupil bych hodinu a půl po příletu a případně nasedl do dřívějšího.

0 Citovat

Dík za info. No mám prílet 22:40 a chcem Stansted express 23:15, pretože chcem stihnúť posledné metro do mitchamu. smiley No a neviem sa rozhodnúť medzi tým risknúť to, ísť busom na viktorku a odtiaľ nočákom, vziať si taxi, požičať si auto...

0 Citovat

Dilema, dilema, dilema smiley
Posledně jsme při cestě do Londýna měli z Brna sekyru 15 minut a cestu zpět z UK jsme odlítali s 55 minutovým zpožděním.

0 Citovat

posledných pár dní to bolo na čas ako sa tak dívam smiley

0 Citovat

Zdravím, mám podobný dotaz - přiletím na Stansted ve čtvrtek v 9:35 z Lisabonu a potřeboval bych chytnout vlak v 10:05 do Cambridge. Myslíte, že se to dá risknout? Další vlak jede 10:27, ale neplatí na něj off-fare lístek. Máte někdo zkušenost, jestli by se kdyžtak dalo ukecat průvodčího, že jsme nevěděli, blablabla? smiley Nebo jsou tam turnikety? Díky moc!

0 Citovat

Záleží, na vlacích jsou turnikety, ale třeba na STN Express není nic a nikdo nikdy lístek vidět nechtěl. Každopádně ty lístky se musí buď pípnout nebo projet turniketem smiley

0