Ahoj, buduci rok planujem na dva tyzdne do Thajska a chcel by som vediet od niekoho kto tam bol v poslednej dobe, co urcite navstivit. Chcel by som stravit par dni na plazi, ale aj pozriet pamiatky, pripadne aj nejake mesta. Urcite nevidim problem v tom navstivit aj viacero ostrovov. Tam by som ale nechcel aby to boli preflaknute miesta, kde clovek zdiela plaz so stovkami dalsich ludi. Mate nejake tipy co urcite nevynechat? Dakujem .

Thajsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,
buduci rok planujem na dva tyzdne do Thajska a chcel by som vediet od niekoho kto tam bol v poslednej dobe, co urcite navstivit. Chcel by som stravit par dni na plazi, ale aj pozriet pamiatky, pripadne aj nejake mesta. Urcite nevidim problem v tom navstivit aj viacero ostrovov. Tam by som ale nechcel aby to boli preflaknute miesta, kde clovek zdiela plaz so stovkami dalsich ludi. Mate nejake tipy co urcite nevynechat? Dakujem

0

Projdi si tady forum, poslední dobou se tu na toto téma docela dost diskutovalo, případně pod každým příspěvkem na levné letenky do Thajska najdeš k tomu taky spoustu informací, ať se to sem nepíše pořád dokola.

0 Citovat

Zemřel thajský král v 88 letech... http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1 ... on-adundet

0 Citovat

Thajský král byl synonymem pro stabilitu země a její mírumilovnost. Ať žije thajský král..

0 Citovat

Co to znamená pro vývoje země?
Lze očekávat výrazné boje o moc, je nějaká nová volba krále, jsou nějací potomci?

Celkem mě to zajímá, bo v únoru tam jedeme a zrovna včera jsem uvažoval, co se asi stane, až král zemře...

0 Citovat

Snad nic,i teď tam už několik let po posledním převratu vládne vojenská junta a Thajci se sakra snaží,aby nic nepostihlo turistický ruch,který je aktuálně hlavní záchrana upadajici ekonomiky.Je ale fakt, že korunní princ není moc populární.

0 Citovat

Je to velké neštěstí. Snad se nic nestane. smiley

0 Citovat

K původnímu dotazu co doporučit v Thajsku.

1) Vyhnul bych se Phuketu a Pataye
2) Z ostrovů jsou pěkné Koh Lanta (laid back backpacker ostrov, hezké pláže, dobré kurzy vaření, ...), Koh Lipe (malinký romantický ostrov), Koh Chang (ostrov nedaleko hranice s Kambodžou, zajímavá atmosféra), ...
3) Z měst samozřejmě Bangkok, velmi zajímavé je město Chiang Mai. Z Bangkoku si lze udělat jednodenní výlet vlakem do bývalého hlavního města Ayutthaya (památky, pyramidy, ...)

Pokud to bude možné, přelétal bych mezi destinacemi místními lowcosty (Air Asia, ...) a snažil se vyhnout busům a vlakům.

Letěl bych (kdybych žil na Slovensku) z Budapešti nebo Vídně s Qatar nebo Emirates, mají asi nejlepší economy kabinu do Bangkoku a v akcích slušné ceny (teď zrovna od 11k zpátečka) a dobrý routing (krátké mezipřistání, celá cesta rozložena na dva cca 6 hodinové lety)

Asi nejlepší online průvodce po Thajsku je https://www.travelfish.org/country/thailand
Mají to opravdu detailně zpracované, obsah je zdarma (až na shrnující PDF nebo mobilní appky, kde je ale stejný content jako na webu).

0 Citovat

Proboha jaké pyramidy? To sis splet kontient! Když už sem píšeš info, který je na prvních několika stranách každého průvodce, tak zkus aspoň správně.

0 Citovat

Pro ty, kteří tam stejně jako já za chvíli letí. Oficiální doporučení turistům, jak se chovat v Thajsku po úmrtí krále (od jedné Thajské známé) http://www.tatnews.org/recommendations- ... adulyadej/

+ přidávám ještě jeden článek z "bulváru." http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/7530 ... vkami.html

0 Citovat

Dobrý den, myslíte, že bude ještě nějaká akce na letenky Bankgok-Krabi a zpět? Moc díky!

0 Citovat

velmi specificka otazka, takze odpoved: urcite bude

0 Citovat

Otázka v který rok a v jakém termínu smiley Takže jak píše Tonic, BUDE ! smiley smiley

0 Citovat

Nechci zakládat nový topic k Thajsku. Jak už tu asi už většina lidí ví, ve čtvrtek jim umřel král. Na(ne)štěstí tam příští týden v pátek přiletím na 14 dní - měl (a stále mám) jsem v plánu projít Bangkok, zaletět na Phuket, Krabi a zastavit se v Chiang Mai.

Letenky po Thajsku naštěstí koupeny za pár dolarů. Ubytování přes booking stále ještě můžu bez sankcí zrušit.

Ze zpráv, které se ke mně dostanou a vidím v médiích jsem mírně nervózní - 30 dní smutku, hromadné plačky v ulicích. Asi nikdo z nás teď neodhadne, jak to tam bude za týden vypadat, ale stejně hledám náhradní plán.

Kdybyste měli v Bangkoku od 24.10. na týden čas a chtěli utéct před státním smutkem, kam byste si v jihovýchodní Asii zaletěli? Vrazím do toho 150-200 USD na zpáteční letenky z a do Bangkoku. P. S. Uvítám i ztřeštěnou okružní kombinaci a la BKK - Macao - Hanoi - Singapur - BKK.

Zatím mě napadá Siam Reap s Angkorem, cena letenky i pár dní před odletem se drží v přijatelných mezích. Ale týden tam upřímně nevydržím a letenky odtamtud na žádnou další stranu nejsou zrovna levné.

0 Citovat

Nemyslím si, že by byl nějakej problém. Budou chodit oblečení v černé a bíle, ale jinak tam půjde život jako vždy. Jsou to obchodníci a turisti jejich živobytí, vůbec bych se nebál toho, že by jsi to měl nějak zásadně pocítit ve smyslu omezní služeb. Vždyť si přečti to prohlášení TAT který sem dával Honza9 a to je oficiální vyjádření, v reálu to bude ještě víc v pohodě. Co je ve zprávách jsou samozřejmě záběry z míst, kde se hromadně smutní, protože ty jsou atraktivní pro diváky.
Jinak Angkor je fajn volba na 2-4 dny, určitě návštěvou nic nezkazíš, naopak, je úžasnej.
Ale osobně bych se držel původního plánu a byl naprosto v klidu.

0 Citovat

tiez specificke ... jednosmerna, alebo spiatocna a na kolko dni asi smiley

0 Citovat

IMHO nebudou, maximálně se objeví nějaká akce do Bangkoku a to z Vídně.

0 Citovat

Já bych nečekal.
Sháněl jsem letenky měsíc zpět, v podstatě jsem to sledoval denně, pak jsem se naštval a koupil. Na stejný termín jsem se díval nyní deset dnů po nákupu a ceny jsou už ze 13k na 17k.
Akce přijít může, ale nepočítal bych ze slevou stylu normál 13, nyní 10. Bude to tak 1500 dolů. Pokud jsi navíc dost omezená datem, počkal bych pár dnů pro klid duše a koupil.

BTW ted se dívám, že ty nesháníš Evropa - Thajsko, ale přímo přelet BKK - Krabi. No Air Asia měla slevy červen, září, tak moc nevěřím, že další budou hned v prosinci a navíc je chytneš na požadovaný termín.

0 Citovat

@mondiska - islo to z teba ako z chlpatej deky a nakoniec hladas vnutrostatny let v Thajsku..a potom sa niktori cuduju, ze sme tu len hejteri smiley
Nepozeraj BKK, pozeraj DMK, odkial lietaju Lion Air. Na tvoje datumy je to za 60 euro a za tu cenu by som to na tvoje datumy kupil, kedze asi nebudes jedina, kto chce oslavit novy rok na plazi. Ak doletis na BKK z Europy a chces letiet ten isty den, daj si cca 4 hodiny medzeru medzi letmi

0 Citovat

potvrzuju @Stafhaf , My kupovali přelet Surat Thani - Bangkok za cca 400Kč v akci od AirAsia, která byla v září. Je možný, že akce ještě bude, ale ty přelety jsou i tak za litr. tak to bych asi nečekal.

0 Citovat

Air Asia má Big Sale většinou 2x za rok, letos už byla v červnu a září, takže bych moc nepočítal s tím, že nějaká další bude a jak píše tonic, koukej na DMK a hledej u Air Asia/Nok Air/Thai Lion Air

0 Citovat

@mondiska A jeden Big Sale byl i v březnu, takže není vyloučeno, jestli vydrží 3-měsíční interval, že další bude v prosinci... Samozřejmě spoléhat se na to nedá. Klíčový je především ten odlet na Krabi, který teď (na 30.12.) mají okolo 2000 THB. Přitom na tento týden (nejbližší odlety) to dělá taky 1600-2000 THB a v ostatních termínech už je běžná cena 900-1300 THB, občas 700.
Zkus pár dní počkat a přitom sledovat, jak se cena na Krabi vyvíjí, a podle toho se rozhodnout. Se zpáteční letenkou bych počkal minimálně do toho prosince. Buď bude akce anebo ji pak koupíš za plusminus stejnou cenu jako dnes.

0 Citovat

Taky mám dotaz: ubytko mi nabízí shuttle bus z letiště Phuket do Patongu za 180THB/os. Není to přehnané? Nedá se to normálním taxikem nebo něčím jiným (výrazně) levněji?

0 Citovat

Tohle je standardní cena za shared shuttle (minibus), záleží kolik Vás bude, taxi by mělo být tako cca 400 - 500 THB, takže pokud jste 1-3, bral bych shuttle, pokud 4 tak taxi smiley

0 Citovat

Budeme 2, takže tím pádem se to asi vyplatí. Dík.

0