S priatelkou sme kupili letenky na Havaj na 3 tyzdne v aprili 2017. V poslednej dobe to ale z jej pracou nevyzera ruzovo a nemozeme vediet, ci zrovna v dobe vyletu nebude v skusobke (kedze hlada novu pracu). Pointa - bol nam posunuty let AMS-SEA, ale len o hodinu. Student Agency ma po mesiaci konecne kontaktovalo s tym, ze prosia o akceptovanie zmeny a na jej zaklade budu vystavene nove letenky. Normalne by som akceptoval, LENZE tentokrat to beriem ako sancu vyjst z blbej situacie bez straty prachov a seriozne zvazujem, ci zmenu nezamietnut. No a tu nastava otazka - znamena neakceptovanie zmeny automaticky moznost full refundu, alebo sa ma budu aerolinky snazit donutit letiet, kedze posun je uplne miniminalny? Este dodam, ze sa jedna o chybovy tarif spred par mesiacov. Sam si to interpretujem tak, ze aerolinky s radostou prijmu a predaju moje miesto znova za dvojnasobok, pretoze tych 13k za letenku pre nich nemoze byt rentabilnych ... .

Neakceptovanie zmeny = automaticka moznost na full refund?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

S priatelkou sme kupili letenky na Havaj na 3 tyzdne v aprili 2017. V poslednej dobe to ale z jej pracou nevyzera ruzovo a nemozeme vediet, ci zrovna v dobe vyletu nebude v skusobke (kedze hlada novu pracu). Pointa - bol nam posunuty let AMS-SEA, ale len o hodinu. Student Agency ma po mesiaci konecne kontaktovalo s tym, ze prosia o akceptovanie zmeny a na jej zaklade budu vystavene nove letenky. Normalne by som akceptoval, LENZE tentokrat to beriem ako sancu vyjst z blbej situacie bez straty prachov a seriozne zvazujem, ci zmenu nezamietnut.

No a tu nastava otazka - znamena neakceptovanie zmeny automaticky moznost full refundu, alebo sa ma budu aerolinky snazit donutit letiet, kedze posun je uplne miniminalny? Este dodam, ze sa jedna o chybovy tarif spred par mesiacov. Sam si to interpretujem tak, ze aerolinky s radostou prijmu a predaju moje miesto znova za dvojnasobok, pretoze tych 13k za letenku pre nich nemoze byt rentabilnych ...

0

toto kludne dovod na refund. Mne ponukali refund aj na 5 minutovom posunuti uz smiley Myslim, ze takto sa uz vyvlieklo aj par ludi z absolvovania Palau.

0 Citovat

U chybového tarifu si při refundu oddechne i druhá strana, nejen klient smiley

0 Citovat

dikes za info tonic. teraz kua zvazujem, ci to risknut, akceptnut a dufat, ze este zmenia itinerar a dostanem dalsiu moznost na refund, az bude situacia s pracou jasnejsia smiley ak to teraz zrusim a uvolni sa mi 15dni volna, uz sa presne vidim, jak tu budem zase striehnut na error fares smiley

0 Citovat

Když je člověk dostatečně asertivní a neodbytný, tak se dá vyjednat i rerouting. S China Airlines (error fare na Palau) se podařilo změnit místo odletu z AMS na VIE smiley

PS: Díky, Aleši smiley

0 Citovat

no chlapi, toto som dostal od SA:
"Jelikož lety nejsou posunuty o více jak 90 minut od plánovaného odletu, nemůžeme potvrdit klientům full refund."
a teraz babo rad ..

pre uplnost dodavam, ze nam zmenili 2. let z troch smerom tam, tzn na case odletu z VIE sa nic nezmenilo.

0 Citovat

a dalsia odpoved od SA, ktora to zabija ...
"§ 14 LETOVÝ ŘÁD

1.

Letový řád
Časy letů nejsou součástí smlouvy o přepravě osob. Dopravce vyvine maximální úsilí za účelem provedení dopravy cestujících a jejich zavazadel v souladu s letovým řádem platným v den letu. Letové řády mohou být změněny bez předchozího oznámení. Dopravce není povinen k náhradě nepřímé ani následné újmy způsobené změnou letového řádu. Nároky na náhradu škody cestujícím jsou upraveny přepravními podmínkami dopravce a zvláštními předpisy (Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 261/2004).


Pokud Vám nevyhovuje čas letu, je možné ověřit jiné časy. V opačném případě je možné pouze storno letenky dle podmínek tarifu, tedy 100 % z ceny letenky + palivová taxa + 600 CZK transakční poplatek."

0 Citovat

pani a damy,

nejaky napad, ako to hrat dalej? chcel som po SA, aby na zaklade conditions of carriage KLM pri zmene letu (cl. 11, nemam to teraz najdene) poziadala este raz o full refund, ale slecna na mna hadze bobek a uz vobec neodpoveda na email. co s tym? ist priamo za aerolinkou? obavam sa, ze ma odkazu na SA a nebudu sa so mnou bavit.

0
7 reakcí