Jedno z dalších nízkonákladových letišť obsluhující především společnost Wizzair - ta linku otevřela taktéž z Brna a Prahy. Informace: otevírací doba: 24H přespání na letišti: anglické recenze - http://www.sleepinginairports.net/europ ... -r5lBc0PTo doprava na letiště: - Centrum Londýna a letiště Luton spojuje autobus linky 757. Tuto linku obsluhují autobusy easyJet a Greenline. Cena závisí na akcích jednotlivých dopravců, ale většinou se cena uvádí od 2 liber. - Do centra Londýna lze dojet i vlakem, který staví ve stanici Luton Airport Parkway, do které se dostanete autobusovými linkami z letiště Luton - Taxi stojí na letišti před příletovou budovou a na výběr je několik dopravců: Alpha Taxis Luton (http://www.alphataxisluton.com), Cabco Taxis Luton (http://www.lutoncabcotaxi.com), Luton Taxi Association (http://www.lutontaxis.com) Wi-fi zdarma: NE levné občerstvení: Burger King, Starbucks Coffee a spousta dalších IATA/ICAO kód: LTN/EGGW poloha: 55km od Londýna a 4km od Lutonu web: http://www.london-luton.co.uk/en/ .

Londýn Luton (LTN)

Založil ve fóru Letiště

Jedno z dalších nízkonákladových letišť obsluhující především společnost Wizzair - ta linku otevřela taktéž z Brna a Prahy.

Informace:
otevírací doba: 24H

přespání na letišti: anglické recenze - http://www.sleepinginairports.net/europ ... -r5lBc0PTo

doprava na letiště:
- Centrum Londýna a letiště Luton spojuje autobus linky 757. Tuto linku obsluhují autobusy easyJet a Greenline. Cena závisí na akcích jednotlivých dopravců, ale většinou se cena uvádí od 2 liber.
- Do centra Londýna lze dojet i vlakem, který staví ve stanici Luton Airport Parkway, do které se dostanete autobusovými linkami z letiště Luton
- Taxi stojí na letišti před příletovou budovou a na výběr je několik dopravců: Alpha Taxis Luton (http://www.alphataxisluton.com), Cabco Taxis Luton (http://www.lutoncabcotaxi.com), Luton Taxi Association (http://www.lutontaxis.com)

Wi-fi zdarma: NE

levné občerstvení: Burger King, Starbucks Coffee a spousta dalších

IATA/ICAO kód: LTN/EGGW

poloha: 55km od Londýna a 4km od Lutonu

web: http://www.london-luton.co.uk/en/

0

Evakuace londýnského Lutonu - http://www.london-luton.co.uk/en/news/1 ... ation.html

status check vašeho letu u wizzaira najdete zde - http://wizzair.com/en-GB/FlightInformation

0 Citovat

Totalni chaos prej...

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/09 ... 1410186332

0 Citovat

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jak je to s linkou 757 z Lutonu do Londýna.

Chtěl jsem cestovat s greenline a tam se dá koupit zpáteční jízdenka, ale nevím jak to funguje.
Nastavím tam datum započetí cesty a která stanice bude výchozí.
Kde můžu nastavit čas odjezdu z Lutonu a potom kde nastavit datum a čas zpáteční jízdy?

Poradíte někdo?

Díky Honza

0 Citovat

Ahoj, zkus http://www.easybus.co.uk/, ceny od 4 liber return. smiley

0 Citovat

Na trase Luton Londýn a zpět je novinka. Co se týče poměru kvalita a cena, jednoznačně nyní vychází koupě jízdenek na easybus s tím že linku nyní operují pomoci autobusů National Expres. Ze zastávky Marble Arch 14X. Ceny začínají na 1,95libry za jeden směr.

0 Citovat

Tak jsem zjistil jak to je a ve čtvrtek to ověřím v praxi.

U greenline je tedy otevřená jízdenka, tj. kdo dřív příjde ten dřív jede. Po zaplacení na netu se vytiskne voucher a ten se předá řidiči při nástupu, který ho vymění za lístek.

V případě pozdního objednání (jako tomu bylo u nás) je to i levnější než easybus.
Pokud člověk ví kde bude a jak bude je výhodnější easybus.

0 Citovat

Jeste doplnim, ze se vyplati porovnat i cenami u spolecnosti National Express, ktera jezdi velmi casto do centra Londyna svymi autobusy. Ceny zacinaji na £5

0 Citovat

Před pár dní jsem se vrátil z Londýna tak bych se rád podělil bohužel o velice nemilou zkušenost z EasyBus společnosti, rozhodně nedoporučuji.
Transfér z letiště ještě jak štak proběhl zpoždění sice 20 minut, ale lidem co se nevešli řekl řidič počkejte si na další asi 40 minut. smiley

Při jizdě zpět, jsme měli objednaný transfér v 05:30 na letiště, přijel řidič a řekl nám, že nemá sedačku pro dítě, že nechce ztrátit práci, pokutu atd. Můj syn má 10 let a je 130 cm vysoký. Takže nechal mou rodinu stát na zastávce s plačicým synem a jel do háje. Ostatní lidé se přimlouvali, ale diskuze zbytečná. Zlatý Terravision v Římě.




Takže parodie easybus ala Ford-Transit a v něm 12 uzoučkých sedadel už nikdy více.
https://www.trustpilot.co.uk/review/www.easybus.co.uk

0 Citovat

Ale myslim, ze na to na jejich strance upozornuji, ze deti do 14 let musi mit sedacku, kterou oni neposkytuji - http://www.easybus.co.uk/en/travel-info ... assistance. Je na to odkaz primo na hlavni strance pod rezervacemi.

Osobne samozrejme chapu, ze je nemile, ze te jeden vzal a druhy ne. Je to jako u wizzu, kde u prvniho odletu na Lutonu moc velikost prirucnich zavazadel nekontroluji a pak cestou do Londyna v Praze kazdeho a poradne. Uz jsem takhle videl spoustu lidi, co rikali, ze na ceste tam zadny problem, zpet doplacis.

Minuly tyden jsem s nimi taky jel z Lutonu a meli asi 15 min zpozdeni. Nemile, ale ceny porad skvele a zpozdeni nemusi byt vzdy na jejich strane. Cestou na letiste byla na dalnici nehoda a bylo z toho hned 20 min zpozdeni, coz se asi dotkne vsech, protoze jedou po stejne dalnici.

0 Citovat

Jo máš právdu, měl jsem si to přečíst,ale příznám se že u Terravision v Římě žádný problém nebyl tak jsem to podrobně nestudoval. Ale stejně s nimi již nikdy více nepojedu, je to obyčejná dodávka s 12 úzkymi sedadly plus se mi velice nelíbí jejich přistup.

0 Citovat

Dobrý den, prosím, nevíte, zda se dá koupit Oyster Card přímo na letišti Luton? A stejně tak, zda se Oyster Card dá vrátit na letišti Luton při zpáteční cestě? Děkuji

0 Citovat

Ahoj,

jak je to se spaním v Lutonu. Přilétáme tam tak kolem 22.hodiny, tak si říkám, že bychom to tam někde ve spacáku zalomili, ať nemusíme jen na večer do centra a utrácet za hostel.

Je tam klídek, máte radu?

Díky

Kuba

0 Citovat

neviem ako so stanovanim ale celkom lacne ubytko je priamo v Lutone - Easyhotel.

0 Citovat

Ahoj mám dotaz, především na uživatele Puzzlehead. Jsme rodina 2 dospělí + 2 děti (13 a 8 let) a letíme na Luton. Easybus asi nerisknu, pokud jezdí pořád malýma Transitama a nevezmou tě, pokud nemáš podsedák viz jejich podmínky na webu. Koukal jsem na Green line 757 a jejich Family return za 30 liber, ale nemají uvedené do kolika let to platí pro prcky. Jakou jsi / nebo někdo jiný měl zkušenost?

0 Citovat

Dá se v Lutonu na letišti/poblíž nějak přežít noc?

V říjnu se z Lutonu v 7:00 ráno vracím do čr. Hotel z 6/9 na 7/9 mám předběžně booknutý, ale včera mě nalomila akce easybusu za libru.
Neboli: původně mám koupené jízdenkly z Londýna na Luton 6/7 v podvečer, na Lutonu bych měl být kolem sedmé večer. Na hotel, prospat, ráno o půl páte vstávat, at jsem po páté na letišti. To celé za cca 2000 Kč.

Včera uvolněny Easy busem jízdenky za libru, tak jsem si preventivně koupil jednu jízdenku 6/7 kolem jedenácté večer a druhou 7/7 kolem druhé ráno, jednosměrky Londýn - Luton. Za dvě libry, no nekupte to.
A přemýšlím, jestli se to dá nějak vymyslet, abych se až do nočních, ranních hodin poflakoval v Londýně (kde?) a během noci, brzkého rána se dopravil na Lutona tam někde proklimbal 4-2 hodiny do odletu (kde)?

Samozřejmě v záloze pořád varianta se za 2k prospat v normálním hotelu.

0 Citovat

nevíte, jak to je s nějakým pospáváním na LTN? Je otevřené 24/7 dle infa z webu, ale nic moc víc nevím.
jedu na otočku do Londýna a vzhledem k pozdnímu návratu z města někdy v 1 a rannímu odletu v 8 se mi moc nechce zajíždět do Lutonu někam na hotel

0 Citovat

Na tyhle informace je výborný portál sleepinginairports.net. smiley

0 Citovat

tak tohle sem fakt neznal. Dík za tip.
2k6 se mi za ibis moc dávat nechce a dostávat se v noci na easyHotel a pak ráno se dostávat na letiště bude taky opruz

0 Citovat

My se nakonec kodrcali do Lutonu busem, pak kousek pěšky a nakonec ráno stejně tágem na letiště.

Nevím, jak jezdí v noci busy do Lutonu, ale Easyhotel je asi 5 minut od zastávky na vlakáči. Pokud teda je otevřený obchoďák, kterým se dá projít, což v noci vlastně nebude.

Jako pokud dorazíš na letiště kolem jedné, tak bych už do Lutonu asi nejel. Dost lidí před odbavením pospávalo na kovových zábradlích okolo prosklených zdí letiště, po odbavení se rozšíří možnosti o klimbání na stoličkách v restauračkách.

0 Citovat

záleží jak dlouho vydrží hrát Opeth. Setlist je na 2:15 zhruba + nejaké kecání a pauza (možná), takže budu rád jak budu zpátky v Lutonu ve 2 ráno.
National express jezdí co hodinu v noci (nebo taknějak). Akorát ne z Marble, to bude v tom termínu zrovna 3 noci zavřené, takže musím na Baker street.

Stačí mi vydržet do 5 ráno, to bude 3h do odletu a milostivě mě pak pustí do Lounge smiley

0 Citovat

Ahojte,

jedeme v květnu do Londýna a na transfer jsem booknul easybus.

V kalendáři jsem měl ale blbě zanesen kvůli časové zóně čas odletu a situace je následující - easybus booknutý z Londýna v 19.05 a příjezd na Luton ca. za hodinu, tj. až po 20.00. Odlet s Wizzem je pak hned v 21.05 - dle mého je dost značné riziko, že to nemusíme stihnout, vzhledem k často zmiňované (ne)dochvilnosti Easybusu, dopravě atp. Co myslíte?

Sice jízdenka umožńuje nasednout i na dřívější bus v rámci 60ti minut, ale není žádná garance... tak přemýšlím, zda si raději nebooknout holt znovu dřívější termín...

Díky za odpovědi.

0 Citovat

Dost záleží,co je to za den.

0 Citovat

Nevím ,my jsme to zkoušeli nasednout na dřívější autobus a nechtěl nás pustit, že máme jet tím naším... Ještě do toho nám zaspal řidič busu o 15min a před letištěm něco opravují, myslím, že je to napsané i na Wizz furt. Takže jsme to nestihnuli o 15min náš let a taky měli 1h jako ty rezervu.. No, pak čekali krásných 13h na letišti na let do Prahy a chudší o 4,5k smiley

0 Citovat

EasyBus je jednoznačně nejlevnější, ale taky naprosto nejhorší, jízdní řád jim moc neříká, hodina sem hodina tam... radši Greenline 757, spolehlivý,wifi a jezdí každých 25min.

0