Po příletu do Krabi se potřebujeme přesunout ještě ve stejný den na Lantu a hledám možnosti dopravy. Přílet je až odpoledne v 16:05 hodin, tak mi přijde, že možnosti jsou už omezené a vychází mi z toho jako jediná možnost private transfer/taxi. Našel jsem sice i nějaké info o místní "MHD", nějaké minibusy, které by měly vyjíždět z Krabi směr letiště a pak Lanta. Cena mezi 300 - 400 THB/osoba. Četl jsem na tohle celkem hrůzostrašné recenze na tripadvisoru - přecpané minibusy, lidé obloženi zavazadly, atd. Každý kdo s tím jel říkal nikdy více. A úpřímně po cca 24 hodinách na cestě něco takového absolvovat nechci. Našel jsem několik společností, které nabízí private transfery: https://www.krabitransfers.in.th/index. ... nsferrates https://www.krabishuttle.com/ Cena se pohybuje všude víceméně stejně 2300-2500 THB za auto (cena včetně trajektů). Můj hotel nabízí shuttle service taky za 2500 THB/auto. Jedna z těch firem nabízí i shared minivan, ale zatím jsem nezjišťoval v jakém režimu funguje tahle služba. Máte někdo s těmito společnostmi zkušenost? Případně nápad na jinou možnost jak se dostat na Lantu? Zajímalo by mně jestli je lepší booknout něco podobného dopředu online nebo se stačí domluvit potom na letišti. Osobně mi přijde lepší online varianta. Vím, že už mám něco zajištěno. Není potřeba se dohadovat. Na druhou stranu člověk se možná může dostat na zajímavější cenu, i když vzhledem k mým vyjednávacím schopnostem bych tomu moc nevěřil  .

Transfer letiště Krabi -> Ko Lanta

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

16 reakcí

Po příletu do Krabi se potřebujeme přesunout ještě ve stejný den na Lantu a hledám možnosti dopravy. Přílet je až odpoledne v 16:05 hodin, tak mi přijde, že možnosti jsou už omezené a vychází mi z toho jako jediná možnost private transfer/taxi.

Našel jsem sice i nějaké info o místní "MHD", nějaké minibusy, které by měly vyjíždět z Krabi směr letiště a pak Lanta. Cena mezi 300 - 400 THB/osoba. Četl jsem na tohle celkem hrůzostrašné recenze na tripadvisoru - přecpané minibusy, lidé obloženi zavazadly, atd. Každý kdo s tím jel říkal nikdy více. A úpřímně po cca 24 hodinách na cestě něco takového absolvovat nechci.

Našel jsem několik společností, které nabízí private transfery:
https://www.krabitransfers.in.th/index. ... nsferrates
https://www.krabishuttle.com/
Cena se pohybuje všude víceméně stejně 2300-2500 THB za auto (cena včetně trajektů). Můj hotel nabízí shuttle service taky za 2500 THB/auto.

Jedna z těch firem nabízí i shared minivan, ale zatím jsem nezjišťoval v jakém režimu funguje tahle služba.

Máte někdo s těmito společnostmi zkušenost? Případně nápad na jinou možnost jak se dostat na Lantu? Zajímalo by mně jestli je lepší booknout něco podobného dopředu online nebo se stačí domluvit potom na letišti. Osobně mi přijde lepší online varianta. Vím, že už mám něco zajištěno. Není potřeba se dohadovat. Na druhou stranu člověk se možná může dostat na zajímavější cenu, i když vzhledem k mým vyjednávacím schopnostem bych tomu moc nevěřil smiley

Další variantou je private minivan pro tuším 6 lidí (cena 3000 THB/auto), kdy už při 4 lidech to nevychází špatně. Tak kdyby se objevil někdo kdo by chtěl jet někdy odpoledne 27.1.2017 z letiště Krabi na Lantu, můžeme se domluvit. smiley

0

A není možná varianta zůstat 1 noc v Krabi a na Lantu v klidu přejet až další den? Rezervace ubytka na Lantě se určitě dá změnit, co jiného by mohlo vadit?

0 Citovat

Ano změnit se dá a přemýšlel jsem i o této variantě, ale přijde mi lepší hned se přesunout až do cíle než ztratit 1 den dovolené. V Krabi máme v plánu 2 noci před odletem, takže určitě se tam mrknem. Ten den příletu, budeme stejně rozbití z cesty, takže nepředpokládám, že bychom někde něco podnikali. Nejspíš z toho bude jen večeře a prásk s sebou do postele. Ráno je člověk vlastně rovnou na místě a může začít dovolenou.

V případě noci v Krabi se musíme další den přesunout. Nevím co je v takovém případě nejlepší - trajekt? Každopádně to zabere další čas a viděl bych to, že na Lantu bychom dorazili někdy odpoledne, čili prakticky celý den je pryč.

Když si to spočítám, tak 1 noc v Krabi + transfer letiště -> hotel + transfery další den, tak si myslím, že jsem na podobné ceně jako stojí private transfer na Lantu + mám k tomu den k dobru, který nemusím trávit přesunama.

0 Citovat

Nevim jestli ti to pomuze, ale ja jsem to s kamaradem absolvoval v opacnym smeru. Z Ko Lanta sme jeli do Krabi na letiste minivanem. Objednali sme primo na miste den dopredu, cena byla ve stovkach bathu, uz nevim presne. Minivan postupne objizdel hotely, nabral dopredu domluveny lidi, dohromady cca 10-12 lidi a jelo se. Cesta byla uplne v pohode .

0 Citovat

Bacha na to, že normální auto nepojme 4 lidi a jejich 4 Kufry. (pokud cestujete s kuframa)
Taky když jste 4 tak nevím co řešíte, berte minivan a jeďte ...
Ä vůbec, já s tím shared minivan jel asi 8 krát a nikdy jsem s tím neměl větší problém. Je to challenge a experience ... jo je plný, naložený, ale je to sranda.

Prostě za žádnou cenu nezůstávej přes noc na Krabi, protože to je ztracený půlden. Tu cestu budeš muset absolvovat tak jako tak.

A Lanta je nádherná. Čím dřív tam budeš, tím líp smiley

0 Citovat

Já si teda nemyslím, že zůstat na noc v Krabi je taková hrůza, dá se zajít na pivko, je tam skvělý noční trh (ale není myslím denně), ale jasně, pokud tam máte 2 dny před odletem, tak opravdu není co řešit smiley

0 Citovat

Mám projetý Thajsko celý a noční trh v Krabi je na jídlo jeden vůbec z nejlepších, takže třeba za mě úplně super, navíc je v centru města. Viděl jsem málokde takovej, ale každý má jiné preference, my si to tam fakt užili.

0 Citovat

Kdybych si mel vybrat, tak taky specham hned na Lantu, Krabitown mi prijde takovy hekticky betonovy misto.. Radeji sednout na Lante na skutr, vyhejbat se opicakum na ceste, projit se dzungli k majaku a dat Changa na plazi.. Byli jsme tam zatim dvakrat a pokud budem kolem, tak pujdem urcite zas..

0 Citovat

Ahoj, Lanta mám projetou skrz naskrz:) Ale večer si dejte pozor s transferem, trajekty jezdí jenom do určité hodiny, jednou jsem takhle nestíhal a přijel jsem k přívozu a ten mi ujel před nosem... Myslím že poslední jezdí v 19:00, ale už jsou to tři roky, tak nevím jestli si to pamatuju správně smiley

0 Citovat

Ahoj, na Ko Lantě máme Český resort a Potápěčskou základnu www.arowanaresort.com. Já jsem v Čr a pomáhám našim klientům s cestou k nám. Zavolejte mi a najdeme pro vás řešení. 602681897

0 Citovat

Ahoj,

tak po přečtení tohoto vlákna jste mě úplně zviklali. Příští týden letíme poprvé do Thajska a bookli jsme si 9 nocí v Krabi town s tím, že odtud budeme podnikat výlety. Ale teď vážně pochybuji, jestli to není moc dlouho na jednom místě a zda by nebylo lepší si ten pobyt rozdělit na Ko Lantu a na Krabi. Co mi poradíte? A na jak dlouho kde? Je lepší pobýt v Krabi ve městě a odtud vyjíždět nebo raději někde blíže u pláže? Jaké výlety nebo aktivity na Krabi a na Lantě byste doporučili?
Díky moc za rady. Celkem už finišuji s tím plánováním cesty a moc byste mi pomohli.
PS: jedeme s dítětem 9 let, tak s ohledem i na něj.

0 Citovat

Ahoj, určitě bych to rozdělil na 2 místa, zůstávat 9 nocí v T. jen na jednom je škoda. Jestli spíš ve městě nebo u pláže je věc gusta, já bych volil pláž.

0 Citovat

Nemáte tip na dobré ubytko v oblasti Krabi (ne nutně Krabi Town)? Optimálně chatička/bungalow s klimou přímo u pláže...

0 Citovat

jj, taky si myslím. Máme po příletu do T. dva dny v BKK, pak přelet do Krabi. Pak bych to viděla na přesun na Ko Lantu, tam tak 5 nocí a pak zpět na Krabi (na ty 4 noci). Pak odlet do BKK, zde nocleh a 31.12 domů. Přitom ještě Nový Rok 2017 v Dubaji:-) Tolik cestování během 2 týdnů jsme ještě neměli:-) Snad to moje familie přežije.

0 Citovat

jak to vypadá s legendárními mosty mezi Krabi a Lantou, pokaždé když jsem tam byl, tak byly ve výstavbě. Ale dnes mě napadlo, že už by mohly být hotové a tím pádem cesta na Lantu může být o 258% lepší.

0 Citovat

Letos v únoru byl hotový jeden most, takže jednou po mostě, po druhé trajektem.

0 Citovat

Dnes jsem absolvoval transfer Krabi-Koh Lanta. Zaplatil jsem na ubytku 500 THB. V ceně odvoz do přístavu. Na místě je cena za Ferry 450 THB. Jezdí vždy jen 1x denně v 11 hod. Zastavuje na Koh Jum a asi i Koh Pu, pokud tam někdo chce vystoupit či nastoupit. Po zemi to je levnější, ale chtěl jsem si udělat výlet lodí. Zpátky pojedu po zemi.

0
16 reakcí