Zdravim, přihodila se mi taková situace a rád bych se dozvěděl, jestli nemá někdo nějaké zkušenosti: omylem jsem koupil letenku na jméno manželky za svobodna (pas na jméno za svobodna už je neplatný) (ano jsem debil  .

Rozdílné jméno v pasu a na letence

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Zdravim,

přihodila se mi taková situace a rád bych se dozvěděl, jestli nemá někdo nějaké zkušenosti: omylem jsem koupil letenku na jméno manželky za svobodna (pas na jméno za svobodna už je neplatný) (ano jsem debil smiley ), u aerolinky mi řekli, že by šlo dopsat poznámku k rezervaci a přiložit uředně ověřený překlad oddacího listu a že by to neměl být pro aerolinku problém, tzn. manželka by cestovala na nový pas, ale letenka by byla vystavena na jméno za svobodna a byl by k tomu přiložen ten přeložený oddací list, ale že nevědí, jak to bude u pasové kontroly nebo vstupu do země. Nemáte s tím někdo čistě náhodou nějakou zkušenost? Díky smiley

0

Osobní zkušenost nemám, ale také vím o možnosti využití oddacího listu jako důkazu změny jména manželstvím. Tohle by u aerolinek mělo projít a ohledně vstupu do země kontaktuj celníky.

0 Citovat

no tak je viacero moznosti kde sa to moze zadrhnut
1. checkin
2. pasovka z krajiny ak mimo Schengen (nemusia kontrolovat boarding pass)
3. dalsia kontrola na gejte
4. pasovka pri vstupe (tam to ale nikto nekontroluje)

a potom to iste smerom naspat

0
2 reakce