Zdravím zkušené cestovatele. Potřeboval bych poradit jak se nejlépe dostat z letiště v Barceloně někam do centra. Díky Honza .

Barcelona Terminal 2 (BCN)

Založil(a) ve fóru Letiště

15 reakcí

Zdravím zkušené cestovatele.

Potřeboval bych poradit jak se nejlépe dostat z letiště v Barceloně někam do centra.

Díky Honza

0

Ahoj, my jsme využívali buď bus či vlak. Bus tě odveze přímo do centra a z vlaku musíš přestoupit na metro ve stanici Sants. Cena byla tak nějak plus/mínus stejná.

Info k busu:
Lístek 5,90 EUR jedna jízda/10,20 EUR zpáteční
Jezdí cca. každých 10 minut.

Airport, Terminal 2B
Airport, Terminal 2C
Plaça Espanya
Gran Via - Urgell
Plaça Universitat
Plaça Catalunya (City Centre)

Info k vlaku/metru:
Lístek 4,10 EUR(vlak) + 2,15 EUR(metro->lze koupit paklík 10 jízdenek, to je levnější)
Jezdí snad každých 20-30 minut.

Barcelona Airport ('Aeroport')
Estacio Sants
Passeig de Gràcia
El Clot

Tady najdeš vše: http://www.barcelona-tourist-guide.com/ ... rport.html

0 Citovat

Ahoj jezdil jsem v Barceloně s UBER. Dostal JSEM se do centa za tři stovky. Bohužel UBER ve Španělsku zakazali. ROMAN

0 Citovat

Jak dlouho jede ten bus z letiště do centra města? Budu na letišti cca kolem 14-té hod. a do cca 19-té hod. mám čas - vyplatí se si odskočit do města?

0 Citovat

ahojda, je to docela kousíček (google říká, že 12 km). Jeli jsme to asi 20 minut přímo na Placa de Catalunya (centrum, kousek na Las Ramblas). Akorát je třeba počítat s tím, že kolem 5, 6 večer může nastat traffic, takže to může trvat déle (40 minut, nepamatuji si přesně, ale jela jsem kolem 17h a asi by to odpovídalo těm 40).

_____________________________________________
Pokud máš jen pár hodin, zajdi na Las Ramblas, Casa Mila a hned kousek Casa Batló (možná je ještě v rekonstrukci, naposled jsem tam byla loni v říjnu a ještě byla) a omrkni třeba i Sagradu, je to vše od sebe do půl hodiny pěšky (sagrada možná 45? minut). Hezký je i Pl. de Espanya, můžeš to vzít po cestě, tuším, že bus tam jezdí taky z letiště, ale to si ověř. Hezkou cestu! smiley

0 Citovat

Díky moc za info ;]

0 Citovat

Zdravím Vás. V neděli letím z Barcelony T2 do Bergama. Má to nějaké sub terminály B C. Nevíte, kde zjistím u kterého subterminalu mám autobusem vystoupit? Letím s Ryanair. Jedu ráno aerobusem z Plaza Espana a moc času tam nebude (Gate zavírají 5:55, autobus tam dojede tak 5:40) tak ať to nehledám a jdu na jistotu. Díky za případné rady

0 Citovat

My letěli do Bergama v říjnu a průchod k security byl mezi T2A a T2B (samotná budova to byla T2A). T2A a T2B jsou průchozí vnitřní halou. Koukni na google maps a je to ta hala, do které vede spojovací objekt od vlakové stanice.

0 Citovat

T2A je dle těchto http://www.aeropuertobarcelona-elprat.c ... uerto_1020 informací zavřený. Tak pojedu autobusem až na T2B a zkusím rychle najít security.

Ps: Kolik tak lidi může být na security v 5:30 ráno? Stihne se to, když mám psané že Gate zavírá v 5:55? smiley

0 Citovat

zatial vzdy ked mam pisany close gate 5:55 tak sa v tedy plus minus len otvara myslim ze to stihnes ale budes dobre nervozny a preskakovat z nohy na nohu.

0 Citovat

Máš pravdu. Security hledej tady: https://goo.gl/maps/pTyHtJbZ71A2 - sem přijdeš zprava z T2B. Jinak od security to bylo ke gatům, kde zrovna parkovaly Ryany, asi 10 min chůze. Mohl jsem však mít jen smůlu na daleký gate ten den smiley

0 Citovat

Díky moc. Snad to klapne. smiley

0 Citovat

ahoj, co plánovaná stávka v Barceloně zítra? myslíte, že se bude omezený i přílet do BCN?

0 Citovat

Měla být včera, dokonce nám to při příletu potvrdili v informacích, a nedělo se nic. Vše fungovalo, jako po másle.

0 Citovat

Ahojte, dá sa prísť aj v týchto časoch v noci na letisko a prečkať tam do rána? Prípadne je cesta na letisko mozna aj povas zákazu vychádzania? Ďakujem.

0 Citovat

no problemo

0
15 reakcí