Ahoj, asi to priamo nesuvisi s tymto vlaknom, ale nechcel som zakladat zbytocne nove. Ide mi o prepravu predmetov, ktore aerolinka povazuje za "special baggage". Kupil som si letenky v akcii do Skandinavie so spolocnostou Norwegian spolu s odbavenym zavazadlom (ide nas viac a budeme stanovat). Mal som v plane zobrat si so sebou aj rybarske vybavenie a vo volnom case si trochu zarybarcit. Na webe Norwegian som sa ale docital, ze k preprave rybarskych prutov musim mat zakupene specialne zavazadlo - stalo by to celkom dalsich cca 120 eur, co je cena uz kupenej spiatocnej letenky. Rad by som sa tomuto poplatku vyhol. Cestoval som s rybarskym vybavenim v odbavenom zavazadle v minulosti do Irska (Ryanair) a na juh Norska (Wizzair) a ziaden problem s tym nebol. Aby som upresnil situaciu, tak rybarsky prut ktory som planoval prepravovat je cestovny s prepravnou dlzkou asi 45cm a vahou asi 200 gramov. O doplnkoch sa nikde nic nepisalo, takze predpokladam ze to by malo byt v odbavenom zavazadle OK. Moje otazky su: 1, Mate niekto skusenosti s prepravou rybarskeho vybavenia s Norwegianom? Ak ano, podelite sa? 2, Ake varianty eventualne mozu nastat v pripade, ze by som to riskol a po odbaveni by vyhodnotili obsah zavazadla ako neziaduci? Napr. vyhodenie konkretnych predmetov / zabavenie celeho kufru / dodatocne nauctovanie specialneho poplatku / ... ? Pripadne mate ako cestovatelia konkretne rady, ako by ste v tejto situacii postupovali vy? Dakujem za skusenosti a rady  .

Rybářský prut do letadla

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahoj,

asi to priamo nesuvisi s tymto vlaknom, ale nechcel som zakladat zbytocne nove. Ide mi o prepravu predmetov, ktore aerolinka povazuje za "special baggage". Kupil som si letenky v akcii do Skandinavie so spolocnostou Norwegian spolu s odbavenym zavazadlom (ide nas viac a budeme stanovat). Mal som v plane zobrat si so sebou aj rybarske vybavenie a vo volnom case si trochu zarybarcit. Na webe Norwegian som sa ale docital, ze k preprave rybarskych prutov musim mat zakupene specialne zavazadlo - stalo by to celkom dalsich cca 120 eur, co je cena uz kupenej spiatocnej letenky. Rad by som sa tomuto poplatku vyhol. Cestoval som s rybarskym vybavenim v odbavenom zavazadle v minulosti do Irska (Ryanair) a na juh Norska (Wizzair) a ziaden problem s tym nebol. Aby som upresnil situaciu, tak rybarsky prut ktory som planoval prepravovat je cestovny s prepravnou dlzkou asi 45cm a vahou asi 200 gramov. O doplnkoch sa nikde nic nepisalo, takze predpokladam ze to by malo byt v odbavenom zavazadle OK.

Moje otazky su:

1, Mate niekto skusenosti s prepravou rybarskeho vybavenia s Norwegianom? Ak ano, podelite sa?
2, Ake varianty eventualne mozu nastat v pripade, ze by som to riskol a po odbaveni by vyhodnotili obsah zavazadla ako neziaduci? Napr. vyhodenie konkretnych predmetov / zabavenie celeho kufru / dodatocne nauctovanie specialneho poplatku / ... ?

Pripadne mate ako cestovatelia konkretne rady, ako by ste v tejto situacii postupovali vy?

Dakujem za skusenosti a rady smiley

0

Ahoj, vyčlenil jsem tě z původního tématu a založil nové, přijde mi to zajímavé smiley

Pokud máš prut 45 cm, tak to absolutně neřeš. Dej ho do batohu, případně při nástupu do rukávu a nikdo to řešit nebude. Předpokládám, že jsou rybářské vybavení i mnohem větší a tak se přeprava vztahuje na ně, ne tento "hobby". smiley

0 Citovat

Ahoj Dave,

vdaka za tip. Ano, existuje aj omnoho vacsie vybavenie v porovnani s mojim "hobby" vybavenim smiley Skusim teda prepravit standardne v odbavenom zavazadle, ako som bol zvyknuty v minulosti u inych spolocnosti a uvidim ako to dopadne - letenky mame kupene az na prelom zari a rijna. Do kabiny (v rukave) to pravdepodobne neprejde uz na security checku podla zopar zahrnicnych diskusnych for a tiez podla webu prazskeho letiska http://www.prg.aero/cs/odbaveni-cestuji ... otazovana/

0
2 reakce