Zdravím, zrovna jsme se vrátili z dovolené v Dominikánské republice. Letěli jsme 4, koupili jsme zájezd u CK MEIER'S WELTREISEN. Odlet s AirBerlin z Mnichova, přílet do Punta Cana. Při cestě tam (17.12.2013) bylo zpoždění, do cílové destinace jsme dorazili se zpožděním 5 hodin a 6 minut. Vše je možné doložit z letového plánu, který je online. Na letišti jsme každý dostali voucher v hodnotě 10 eur na jídlo. Podle informací, které jsme si našli, bychom měli celou věc řešit přímo s AirBerlin. Máme formulář, který vyplníme a odešleme. Moc se nám ale nezdá, že by jen tak zaplatili 600 eur na osobu. Tato částka by totiž měla odpovídat vzdálenosti a době zpoždění. Proto bychom chtěli podat žádost o kompenzaci tak, aby nedocházelo k nějakým průtahům či zamítnutí. Známe služby, které toto zařídí za nás, ale poplatky kolem 15-27% se nám zdají docela vysoké, protože jsme přeci jenom 4  .

Kompenzace - AirBerlin

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Zdravím, zrovna jsme se vrátili z dovolené v Dominikánské republice. Letěli jsme 4, koupili jsme zájezd u CK MEIER'S WELTREISEN. Odlet s AirBerlin z Mnichova, přílet do Punta Cana. Při cestě tam (17.12.2013) bylo zpoždění, do cílové destinace jsme dorazili se zpožděním 5 hodin a 6 minut. Vše je možné doložit z letového plánu, který je online. Na letišti jsme každý dostali voucher v hodnotě 10 eur na jídlo.

Podle informací, které jsme si našli, bychom měli celou věc řešit přímo s AirBerlin. Máme formulář, který vyplníme a odešleme. Moc se nám ale nezdá, že by jen tak zaplatili 600 eur na osobu. Tato částka by totiž měla odpovídat vzdálenosti a době zpoždění.

Proto bychom chtěli podat žádost o kompenzaci tak, aby nedocházelo k nějakým průtahům či zamítnutí. Známe služby, které toto zařídí za nás, ale poplatky kolem 15-27% se nám zdají docela vysoké, protože jsme přeci jenom 4 smiley

Řešil jste to někdo? Máte pro nás nějaký tip?

Jaké existují důvody pro nevyplacení odškodnění? Jediné co víme, je, že letadlo, kterým jsme letěli mělo zpoždění při letu z Cancunu do Mnichova.

Uvítáme jakoukoli praktickou radu, případně zde můžeme dávat update o řešení kompenzace.

0

Takže jsme vyplnili formulář na webu Airberlin (dle instrukcí na české infolince) a přiložili naskenované palubní vstupenky z letu, který byl zpožděn. Nyní mají 30 dnů na vyjádření. Poté dodám další info smiley

0 Citovat

AirBerlin je známý tím, že jsou problémový s přístupem k zákazníkovi a nemluvě o nějaké náhradě škody, ke kterým se většinou ani nevyjadřují. Hodně štěstí smiley

0 Citovat

Řekl bych, že to každá aerolinka smiley

0 Citovat

Ahoj, téže jsem letěli 17.12. z Mnichova do Punta Cany. Teď se snažím dohledat nějaké informace, co je potřeba zaslat k uznání finanční kompenzaci, nedaří se mi najít ten formulář k vyplnění, poradí někdo? Děkuji

0 Citovat

Ahoj, jelikoz s temito problemy mam jiz bohate zkusenosti, par veci vam reknu a usetrim tim cas i nervy smiley Naposled jsme se hadali s Condorem minuly rok na ceste Frankfurt - Mauritius. Pri ceste tam zpozdeni 4h kvuli namraze kridel - to musite brat, jelikoz prirodni veci se na komponzace stejne nevztahujou. Pri ceste zpet technicka zavada letadla, zpozdeni 15h. Cista komunikace s Condorem je jak uz tu bylo napsano i u jinych low cost spolecnosti na fakaci zakaznika (nejste Nemec), cili jsme to resili pres click2claim. Vysledek po hodne mesicich byl nasledujici: spolecnost Condor namitla mistni neprislusnost soudu. Budu citovat: Podle Nařízení (ES) č. 261/2004 lze žalovat v místě odletu či příletu letadla, český právní řád umožňuje žalobu podle místa bydliště spotřebitele, za předpokladu, že zahraniční subjekt nenamítne právě v tom případě místní nepříslušnost soudu. Tedy neco jako mimosoudni vyrovnani pro obcana EU jez neni Nemec, nehrozi. Lze je zalovat u soudu, tam jiz mate slusnou sanci vyhrat, pokud se jedna o delsi zpozdeni a je ocividne na vinne letecka spolecnost, avsak v pripade prohry taky muzete zaplatite az 400 EUR.

0 Citovat

Me loni BA zrusili kus letenky (shodou okolnosti PHA - JFK) a nechali mi ale zaroven zbytek cesty (JFK - MIA - LHR - PRG) - neuracili se mi ani nic napsat a zjistil sem to 3 dny pred odletem (nebudu ani psat proc to udelali - je to banda)..

Zaplatil sem 2x 11 000 extra za cestu do NYC (LOT) aby mi nepropadl zbytek letenky.. A kdyz sem se s nima zacal hadat tak mi vratili neco malo pres 100 euro na osobu - tak sem jim napsal, ze priste az budu potrebovat jednosmernou letenku do USA, tak se na ne obratim, protoze 100 euro na osobu je zjevne cena, kterou u nich stoji let do USA.. smiley

S Evropskejma aerolinkama nema cenu se vubec hadat - resim to tak ze pokud to neni nutne (pripadne neni nejaky dobry promokod ci chybka) tak s nima nelitam - radsi si priplatim za Emirates.. smiley Zakaznik je jim tezce u zadku, spolehaj na to ze kvuli tem par euram se s nima nebude chtit nikdo soudit.. smiley

0 Citovat

Asi tak...
http://www.novinky.cz/cestovani/324064- ... alobu.html

0 Citovat

Ahoj všem, zajímalo by mě, zda se někomu podařilo dostat z Air Berlin nějakou kompenzaci, za ten zpožděný let na Punta Canu?..
My od nich dostali dvě nabídky, buď vzít fin.kompenzaci 480Eur cash na osobu, nebo letenku kamkoliv v hodnotě 720Eur na osobu. Po dlouhém váhání a s těžkým srdcem jsme vzali peníze, protože čekáme mimčo.
Ještě musím říct, že celková komunikace s Air Berlin byla v pohodě, odpovídali na naše otázky, omluvili se. Vše v cajk, takže my jsme max spokojení smiley

0 Citovat

přes co jste s AirBerlin komunikovali?

0 Citovat

Pre vybavenie kompenzacie odporucam http://flight-delayed.co.uk/ . Na zaciatku si zaplatite si len £ 20.50 za Premium Account. V pripade, ze Vam aerolinka poskytne kompenzaciu, potom im mozete cast penazi poslat naspat. Oni pisu listy a vsetko vybavia, paradna sluzba, ze si nakoniec poviete, ze si naozaj nieco okrem tych par libier naspat zasluzia!

0 Citovat

Bruno-my jsme vyplnili přímo na jejich stránkách www.airberlin.com formulář, ono tě to samo navede. Dále jsme přiložili z netu stáhnutý vyplněný EU complain, palubní místenky z toho dne. Na konci toho formuláře jsme dopodrobna popsali, jaké nám tím zpožděním způsobili problémy, a zdůraznili jsme tam to EU nařízení, podle kterého nás musí odškodnit. Měsíc se nedělo nic, tak jsem je znovu kontaktovala na potvrzující email, to se ozvali hned na druhý den. Pak už jsme komunikovali normálně.

0 Citovat

Jana M. : No nevím teda, my jsme neplatili nikomu nic, jen jsme vyplnili a poslali co po nás chtěli, a bylo to bez problémů...

0 Citovat

Zdravim.
Cekam ted na letisti v Lime na odlet smer Madrid (LAN AIRLINES)a pak Berlin (IBERIA). Vse je na jedne letence. Odlet ma zatim 4 hodiny zpozdeni. Prehodili nas na jiny let z Madridu. Planovany prilet do Berlina je o 4 hodiny pozdejc (misto 19:00 ve 23:00). Dostali jsme jidlo v restauraci. Mame narok na nejakou refundaci? Pripadne noc v hotelu v Berline?

0 Citovat

Ne.

0 Citovat

Není pravda, pokud je zpoždění vyšší než tři hodiny na příletu do cíle máš nárok na odškodnění dle délky letu, ale pouze v případě, kdy je věc zaviněna dopravcem. Nocleh pouze před odletem a při zpoždů víc než nevím jak dlouho. Hlavně nevyhazuj boarding passy, případně i vyfoť odletovou tabuli s nejvyšší dobou zpoždění. Hodně štěstí.

0 Citovat

Nejedna se pouze o lety operovane evropskou leteckou spolecnosti? Lan ma tusim licenci v Chile

0 Citovat

Jo tak to máš pravdu, blbě jsem četl, měl jsem zato, že už je v Madridu a má letět s Iberií

0 Citovat

Tak nakonec jsme v Berline nedostali zavazadla. Na letisti uz nebyl jediny zrizenec (posledni let dne) smiley odjizdime do Prahy bez zavazadel i bez vyplnenyho formulare o ztrate zavazadla smiley

0 Citovat

Udělal jsem tu chybu, že jsem s AB letěl na dovolenou do BKK. Když říkám letěl - v Praze checkinu jsem se dozvěděl, že mi zapomněli oznámit předem, že můj let přeprodali a že mě předělávají na cestu s air serbia - a protože v Bělehradu bylo ošklivo, neletělo se nikam a pozvali si mě na další den, kdy se ovšem taky neletělo, protože air serbia neumělo předělat návaznu letenku do BKK. Pak mi bylo řečeno, že protože AB nemá na letišti v Praze zastoupení, budu si muset zavolat do Berlína a vybavit si náhradní let. To se po hodině telefonátů povedlo (díky bohu za Skype) a odletěl jsem 24 hodin po původním plánu s LH.

Na žádost o kompenzaci zareagovali po týdnu a nabídli předepsaných 600 EUR, ale jen ve formě voucheru na další let. Na opakované maily nereagují a na telefonu říkají, že mi nemůžou pomoct s proplacením v hotovosti.

0 Citovat

V takovém případě předávám agentuře, ztrácíš s nimi akorát čas. Je to banda ignorantů.

0 Citovat

Zpatecni cesta naopak byla relativne prijemna, vyjma nutnosti 2 prestupu a neuveritelne titernyho rozestupu sedacek na jejich 332 (se 178 cm jsem sedel s nohama natlacenyma do operadla rady pred, krome air asia jsem nikdy nic takovyho nevidel), atmosfera v letadle byla kultivovana,varili dobre a v amenity kitu rozdavali ponozky,pastu, kartacek, spunty do usi a vecicku na zakryti oci.
Nebyt jejich neserioznosti se zakaznickou linkou, mozna bych bral jejich podzimni letenku do Australie za 21k

0 Citovat

AirBerlin má bezplatné telefonní číslo při volání v ČR. Ale telefon obsluhuje indické call centrum, které nic nevyřeší.
AirBerlin má dobrý servis, chutné jídlo, dobrou obsluhu. Mínusy: hrozně málo místa na nohy, mizerný palubní systém.

0 Citovat

Moje čerstvá zkušenost s kompenzací s AB.
Letenky v rámci akce http://cestujlevne.com/mega-letenky-ze- ... -4-157-kc/, v mém případě ARN-DUS-JFK. Udělali jsme z toho parádní rodinný US trip, včetně Západu US. Vraceli jsme se 11.7. a neměli jsme v úmyslu využít poslední segment a jak si tak sedíme v salonku a čekáme na let domů, zaslechl jsem hlášení o stornu letu do ARN. Tak jsem se šel ze zvědavosti podívat, co se děje. Cestujícím byl nabídnut klasicky hotel, jídlo a lety následující den. To jsme samozřejmě nevyužili. Důvod nebyl v té chvíli známý, ale počasí i obě letiště byly ok. Na přepážce jsem si vzal potvrzení a po návratu domů ve mně po pár dnech zvítězila ta naše česká povaha a rozhodl jsem se zkusit claimovat nárok za zrušení letu.
Protože nám nevznikla žádná újma a tedy nějak bytostně mě to nepálilo, chtěl jsem zkusit, jak to funguje. Na první e-mail vůbec AB nereagoval. Poté, co jsem zadal případ na jejich stránkách jako stížnost, dostal jsem po pár dnech odpověď, že to byly nepředvídatelné události a že mám smůlu. Pak jsem to nějakou dobu pustil z hlavy a asi po měsíci poslal již poměrně ostrý doporučený dopis s výzvou k úhradě. Na ten vůbec nereagovali a tím mě tedy namíchli. Byl bych se spokojil s nějakým voucherem v hodnotě letenek do ARN, ale když mě takto vytrvale fuckovali, rozhodl jsem se do toho obout.
Napsal jsem na spolkový úřad pro civilní letectví (LBA), ti mně slušně odpověděli, že ve věci náhrady pro mě nemohou více udělat, že mohou věc šetřit a v případě pochybení AB pokutovat, ale že nároky vůči AB musím uplatnit sám.
Pak jsem to zase nějakou dobu neřešil a občas četl nějaké informace na německých webech. Na základě získaných informací jsem zadal můj případ přes web do SÖP - organizace pro smírčí řešení sporů při přepravě osob. Ti mně napsali, že můj případ evidují, ale že toho mají hodně a abych se snažil svůj spor řešit sám.
Pak jsem ze zvědavosti oslovil tady propagovanou společnost na vymáhání nároků, ti mně volali až po více jak týdnu, že by tedy to mohli převzít, ale hned mě upozornili, že by určitě nešli do případného soudního sporu v Německu. Tedy, že by v podstatě AB poslali dopis... Mně bylo jasné po tom prozatímním martyriu, že to nemá cenu. Tak jsem to v podstatě vzdal, resp. uložil k ledu s tím, že případně až budu mít náladu a čas, najdu si nějakou německou podobnou společnost a té to svěřím. (Těch jsou i v Německu mimochodem mraky)
Pak jsem někdy v půlce listopadu při brouzdání po netu úplně náhodou padnul na stránky německé advokátní kanceláře, která mimo jiné uváděla, že i tyto kauzy řeší. Napsal jsem jim e-mail, oni odpověděli, že ano, že to zkusí a že budou vymáhat jednak kompenzaci, ale i hodnotu letenek. Podepsal jsem jim mandátní smlouvu za celou rodinu a pustil z hlavy. První výsledek byl 6.12. kdy mně přeposlali e-mail z AB, kde uznávají náš nárok a nabídli nám vouchery na lety v hodnotě 1400,-EUR. Advokát mně doporučil, ať to neakceptujeme a trváme na původním nároku. No a světe div se, 18.1. přišel e-mail, že posílají 1000,-EUR kompenzaci a současně mně advokát psal, že pokračují v kauze a dále po AB vymáhají cenu letenek a jejich náklady. Peníze jsou už na účtu.
Tímto se tento výlet, když vezmu cenu letenek, kompenzaci a i to, že jsem za tuto cestu díky rodinnému bonusu nasbíral skoro 50.000 mil dostává na jedno z předních míst v žebříčku mých cestovatelských akcí smiley

Nevím, zda Dave dovolí sem dát odkaz na tu kancelář, případně napište, poskytnu vám jej. Pokud si někdo nevěří v němčině, napíšu za něj.

0 Citovat

Zajímavá zkušenost a díky za sdílení.
Osobně bych vůbec v tuto chvíli neřešil českou povahu, jelikož letecký společnosti se často s lidma taky nemažou (minimálně některý) a kašlou na ně - jak se taky potvrdilo v Tvým případě.
Takže hezky smiley

0