Od 1.1. 2013 lze navštívit Čínu při tranzitních letech bez víza. Doba pobytu může být maximálně 72 hodin a vstupní vízum bude uděleno na letišti v Číně. .

Tranzitní vízum - Čína

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Od 1.1. 2013 lze navštívit Čínu při tranzitních letech bez víza. Doba pobytu může být maximálně 72 hodin a vstupní vízum bude uděleno na letišti v Číně.

0

Díky za cennou informaci, letím 14.3. 2015 PRG,AMS, PEK,MNL, se společnosti China southern airlines, s 10ti hodinovou přestávkou v Pekingu, kterou bych chtěl využít na prohlídku centra. Vygůglil jsem si , že víza zajišťuje letecká společnost, která zajistí vydáni víz v Pekingu.Na stránkách CSA jsem se pokoušel přihlásit, ale po zadání jména, čísla letu a jiných dat jsem neuspěl a navíc systém mi oznámil, že letenka neexistuje. dost jsem znervozněl přestože mám od spol. Tripsta e-ticket, receip i potvrzení o platbě. Máte někdo zkušenosti s ověřováním letenky na stránkách CSA?

0 Citovat

Omlouvám se, problémy s china southern jsou řešeny v jiném vlákně (klasické aerolinky)

0 Citovat

Tady máš víc info k vízám: viewtopic.php?f=16&t=738. Letenku zkontroluj na checkmytrip.com

0 Citovat

Netreba nic davat dopredu, staci mat len pri sebe letenku na dalsi let do 72 hodin.

0 Citovat

Chtěl bych jen upozornit, že dostat se do centra nemusí být v Pekingu zase takový fofr. My jsme jeli ve všední den navečer a trvalo to skoro 2 hodiny. Prakticky tahem jsme jeli v koloně. Navíc se v Pekingu (asi v celé Číně) dost často stojí "fronty". V uvozovkách proto, že ony to nejsou ani tak fronty jako neorganizovaná masová tlačenice. Na hrozně moc místech jsou security kontroly apod. (metro, důležitá místa...). Takže bacha na to.

0 Citovat

Ahoj,
chtěl bych poprosit o radu a názor nebo zda to někdo vyzkoušel či proletěl. Letíme Manila - Peking - Amsterdam s China Southern a při zakoupení jsme si udělali v Pekingu cca 60h zastávku. Problém je, že jsem přehlédl, že let Manila - Peking má palivový stop v Xianu. Vztahuje se na nás free 72h transit vízum ? Vše je sice jedno číslo letu, stejné letadlo, mezinárodní let, ale spousta lidi na tripadvisoru straší, že je to problém a porušuje se tím podmínka zastávky pouze v jednom čínském transitním městě.
A pokud vyrazíme na výlet na čínskou zeď, porušujeme podmínku neopustit administrativní oblast Pekingu ? Nebo tohle neřešit .. díky smiley

0 Citovat

Mám stejnou letenku, na můj dotaz na csair mi bylo řečeno , že v Xianu se během přestávky (cca1h 20min)nevystupuje z letadla, takže se nejedná o transit Tak by to mělo být v pohodě.

0 Citovat

no mě bohužel csair na konkretní dotaz na tento let odpovedeli, že free 72h vízum nelze použít smiley a at si zazadam o klasicke vizum.. ze snad uz jen to ze letadlo nekde dosedne pri palivovem stopu narusuje podminku navstiveni 1 cinskeho mesta behem cesty..tak jsem z toho teda celkem spatnej a riskovat se mi to nechce .. jeste jsem psal dalsi dotaz, tak dam pak vedet ...

0 Citovat

Hlavní je, co předložíte celníkům. Pokud máte letenku z Evropy a pak následující letenku mimo Čínu, není co řešit.

0 Citovat

Ahoj. V červenci letím z Frankfurtu na Taiwan s přestupem v Pekingu a v srpnu zpět. Na stránkách čínské ambasády v ČR jsem našla že mám kontaktovat leteckou společnost ohledně 72 hodinového víza. Letím s China Air a zatím se mi vrací maily z generátoru. Lze tedy získat vízum až na letišti v Pekingu? Díky

0 Citovat

Ahoj, co se řešilo ve vedlejším vlákně, tak se let.společností nic neřešíš. Vše až na letišti, je akorát nutné mít letenku do těch 72h a s tím i potvrzení vytisknutý o tom letu.

0 Citovat

Šanghaj rozšířila transitní víza na 144 hodin / 6 dní smiley http://www.travelchinaguide.com/tour/news/2015/1223.htm

0 Citovat

tak to super, to uuuplne staci na 6 dni smiley

0 Citovat

Nevíte, dá se to využít i pokud bych si koupil let Praha - Šanghaj - Praha, kdy ten zpáteční let bude nejpozději do těch 6 dní? Nebo musím explicitně pokračovat jinam než odkud jsem přiletěl?


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

treba pokracovat, ae teoreticky by si mohol mat PRG-SHA-PRG napr. na 16 dni a medzitym by si si dokupil nejaky lowcost mimo Ciny, takze itinerar by vyzeral PRG-SHA-6dni pauza max -SHA - napr. Tokyo 4 dni - SHA - 6 dni - PRG. Len teda neviem ako by sa k tomu postavili na checkine v Prahe.

0 Citovat

Ci ho pustia na palubu smiley

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Ahojte, můžete mi někdo poradit s tímto:
mám letenky Budapešť>Jakarta / Jakarta>Vídeň vždy s přestupy v Pekingu s Air China. Cestou zpět mám 15hodin čas v Pekingu, přemýšlel jsem o menší návštěvě města. Lety z Pekingu>Jakarty a poté zpět mám vždy palivový stop v Xiamenu. Na e-ticketu mám u toho psáno nutno zkontrolovat vízovou povinnost v tom Xiamenu.
Nevíte jak to všechno probíhá v tom Xiamenu a např dále v Pekingu? Jak s vízovými povinnostmi, zda je možné opustit letiště v Pekingu atd? Nemám s touto situací prozatím zkušenosti.
Předem díky za rady. smiley

0 Citovat

Díky za odpověď. Jen nechápu proč bych nemohl opustit letiště, ikdyž jak píšeš tak na stránkách dopravce to píšou. Nikde jsem to tam, ale nenašel. smiley
Ano mám let CA978. Mám 15hodin čekačku v Pekingu a myslel jsem, že možná zajedu kouknout do města. Vážně to není nijak možné? Mám to ne jedné letence.
Ještě by mě také zajímalo toto jak jsem už psal:
Lety z Pekingu>Jakarty a poté zpět mám vždy palivový stop v Xiamenu. Na e-ticketu mám u toho psáno nutno zkontrolovat vízovou povinnost v tom Xiamenu.
Nevíte jak to všechno probíhá v tom Xiamenu a např dále v Pekingu?
Dííky! smiley

0 Citovat

Ahoj, chci se zeptat?
Mám Letenku Z prahy přes Moskvu do Shanghaje. Zde bych chtěl zůstat 65 hodin a poté odletět do na týden do Kambodže. Zpáteční letenka je opět přes Shanghaj, ale s tím, že odlet zpět je do 24 hod.Můžu využít 72 hodinového (nyní 144 hod) pobytu bez víza. Informace na ambasádě říkají, že
Cizinci, kteří splňují podmínky pro 72-hodinový bezvízový tranzit, musí žádost o bezvízový tranzit oznámit letecké společnosti, která je dopravuje do jednoho z daných měst. Letecká společnosti o této skutečnosti informuje imigrační orgány na příslušném letišti v Číně a imigrační orgány po ověření, zda jsou splněny podmínky pro bezvízový tranzit, povolí vstup do země.

Když jsem na leteckou společnost volal, tak o ničem takovém nevěděli.Tak nevím jestli potřebuju tranzitní vízum nebo ne. Díky za radu.

0 Citovat

V těchto případech může nastat problém s aerolinkou - protože ta tě bez víza odmítne vpustit na palubu. Nějaké další návazné letenky je zajímat nemusejí. Asi bych to neriskoval a udělal si návštěvu ambasády.

0 Citovat

Ahoj všem,
nedávno jsem se vrátil z Šanghaje a tranzitní víza se udělují na 7 dnů (168 hod). Nemusíte u nás o nic žádat, jen na Čínském imigračním oddělení musíte jít ke speciální přepážce transit visa. Budou po vás chtít letenku do třetí země, ale vyřízení trvalo asi 5 min. Nic neplatíte. Stejně to fungovalo i při návratu.
David

0 Citovat

dik za info, mal si tu "tretiu" krajinu na jednej letenke s ktorou si letel do Ciny, ci separatne?

0 Citovat

ahoj, prosim o radu s tranzitnim vizem do Pekingu .. cetuji Irkutsk-Peking-Praha .. lze v tomto pripade zazadat o tranzitni vizum na 72 hodin? kdyz bych chtela navstivit Velkou cinskou zed - vztahuje se na to i tento druh viza? nebo nesmim opustit "hranice" Pekingu?

0 Citovat

Ano, v tomto pripade mozes

0