Muzu poprosit o tip na levne ubytko u Cenang beach? Planujeme tam 3-4 noci. A kam se tam podivat? Dekuju  .

Langkawi

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

Muzu poprosit o tip na levne ubytko u Cenang beach? Planujeme tam 3-4 noci. A kam se tam podivat? Dekuju smiley

0

AB Motel byl super smiley http://abmotel.weebly.com/ (ubytko jsem tam domluvil předem přes mail a vše fungovalo). Byly i levnější ubytka, ale my měli před 2 roky ty "za cestou" (tenkrát 60-80 Rp/noc, dnes 100 Rp) a nemělo to chybu. Klid, čisto, na pláž to bylo jen přes cestu.
Na Langkawi si půjčte skůtr a celý ostrov projeďte. Určitě zajeďte lanovkou na horu Gunung Mat Cincang (zhora je parádní výhled na ostrovy, včetně na thajské straně), vodopády na ostrově, odlehlé pláže (Cenang je dost plná lidí), mangrovy, krokodýlí "farma", zkuste vyjet na horu Gunung Raya, kde jsou opět pěkné výhledy, trhy, nejvíce obchodů asi v Kuahu (tam jinak nic moc není kromě lidí), no a samozřejmě ostrov je bezcelní zóna, takže luxusní pití za "hubičku" smiley

0 Citovat

Moc diky za tipy! smiley

0 Citovat

Ahoj, pred par dny jsem se vratil z kouzelneho Langkawi.
Chteli jsme se vyhnout proflaklemy Cenangu a zvolili jsme nedalekou poklidnejsi cast Tengach. V te dobe jsme jeste netusili jak dobre jsme udelali. Nemam moc v oblibe davy lidi vsude kolem a radeji uprednostnim pohodicku na skoro opustene plazi s kokosem v ruce a vyhledem na zapad slunicka. Ubytovali jsme se v resortu AIRIS SANCTUARY RESORT. Nadherne prostredi kousek od plaze, mila recepcni, super bazen s vodnim barem a zadne otravne opice, proste dokonale misto. Mohu jen doporucit. Navic na Cenang je to jen par minut. Kolem celeho ostrova jsou okuzelne plaze, hlavne na severnim pobrezi. Navic skoro opustene, takze zadna tlacenice na plazi a my jsme si mohli uzivat opravdovou pohodicku smiley

0 Citovat

Ja teda z opacneho konce - nedoporucuju sandy beach resort - poloha byla sice dobra (maji plazovou cast a pak normalni patrovou budovu az za cestou, takze klidecek), ale strasny "servis", voda skoro netekla, o uklidu bych taky pochybovala.

Nebylo to rozhodne nejhorsi, co jsme zazili, ale obzvlast ta voda byla velmi neprijemna.

0 Citovat

Nadělil jsem k Vánocům ženě takovou šílenou polocestu kolem světa (routing psát nebudu, smáli byste se nám:-)). V rámci cesty budeme 3 noci na Langkawi. Máte tip na prověřené slušné ubytování, nejlépe se snídaní? Ne nejlevnější, ale optimální od všeho trochu, tedy kvalita, vzdálenost k pláži, centru dění atd. Když mě něco zaujme, tak to má rozporuplné hodnocení od extrému k extrému a to mě vždy znervózní. Navíc cesta bude náročná, tak si nemohu dovolit moc improvizace a shánět to na místě. Prošel jsem si vlákna ve fóru, ale nic mě extra nezaujalo. T-Star by se mně líbil díky opicím, ale zdá se mi to takové dost spartánské.
Případně tipy, postřehy k ubytku tady. Díky smiley

0 Citovat

Doporucuju Sweet inn langkawi, je to 5min od plaze, utulne,ciste, klid, vse bez problemu. Snidani tam sice neni, ale hned pred branou je takove mini kafe...jinak se snidali na hlavni ulici... ses v centru takze vsechno kousek.
Jen pozor taxikar mel docela problem to najit smiley musel sem ho navigovat... Skutry taky pujcuji hned na hlavni tride... takze vse kousicek.
My jsme pak pokracovali po zemi na letiste do Trangu (levna letenka do Bangkoku) a jedine kde nam prodali komplet cestu byl stanek hned na hlavni tride... Jinde dokazali prodat jen palubni listek do Satunu....

0 Citovat

Díky za tip, bohužel dle jejich webu v našem termínu vyprodané smiley

0 Citovat

https://www.favehotels.com/hotellist/eng/16/favehotel-cenang-beach-langkawi

Já bydlel předloni zde (znovu mám rezervováno na únor) a spokojenost,trošku bokem,klid- slušná bufetová snídaně,pokoje čisté s klimoškou,chladničkou,trezorem na pláž cca 5 minut chůze..

0 Citovat

Já doporučuju Sunset Beach Resort v Pantai Cenang (kousek od toho Fave Hotels). Je to malé, útulné, v tropické zahradě přímo na pláži, kde budete většinou úplně sami, ale zároveň je to kousíček (5 min pešky) od centra s obchody a restauracemi. Ale teda bez snídaně.

0 Citovat

Berjaya byla skvělá, byť ne úplně levná. Kupovali jsme hodně dlouho dopředu, chytili nějakou akci, a vzali to na tři nebo čtyři noci dokonce s plnou penzí (vycházelo skoro stejně jako jen se snídaní). http://www.booking.com/hotel/my/berjaya ... t.cs.html#
Nakonec to byl gurmánský zážitek, protože jsme mohli volně využívat všechny restaurace tohohle megaresortu (Thajská nad mořem byla nejlepší). Opic jsme si užili víc než dost (zejména silver leaf monkeys) a také dalších zvířat, protože chatky jsou roztroušeny na velkém území v pralese. Je zde také soukromá pláž. Nikdy jsme v takovém resortu nebyli, ale zvolili jsme to záměrně na konec dovolené, jako totální odpočinek, a byli jsme spokojení.

0 Citovat

My byli v březnu v Royal Agate Beach Resort. Ubytování takové jednoduché, slušná snídaně (tuším placená hotově každý den) na střeše hotelu. Ač se to jmenuje beach resort tak není přímo na pláži - ale je to pár kroků (přes cestu a chodníkem přes výše zmíněný Sandy Beach Resort). Ač je barák úplně nový (ve streetview z r. 2014 je rozestavěný, otevřeli to někdy na podzim 2015 a první komentáře byly jakože je to ještě napůl staveniště...) tak to jako úplně nové nevypadá (ale kvalita staveb v JV asii obecně není nic moc). Nemůžu to nějak extra pochválit ale vlastně ani nemůžu nic vytknout.
Půjčovna skútrů je kousíček (v pohodě pěšky) a skůtr nebyl problém zaparkovat u vedlejšího domu pod schodištěm, v okolí dostatek restaurací vč. takové stylové snídaňové (kdyby jste nechtěli snídat v hotelu), bez problémů se dá pěšky dojít do Cenang Mall a Langkawi underwater world. V té době byl hotel jen na hotels.com a byl (vzhledem k poloze) za velmi dobrou cenu. Dneska může být situace jiná. Klidně bych se tam ale ubytoval zase.

Cenang je podle mě dobrá lokalita - k Panorama Langkawi a třeba ke krokodýlí farmě (určitě si zjistěte časy show a krmení a jeďte tam na ten čas, bez toho to je slabší...) je to blíže než z Kuahu. Doporučuji i pláž Tanjung Rhu Beach - pěkné koupání, málo lidí a navíc jsou z této pláže za dobrou cenu (málo lidí a je to blíž) vyjížďky lodí na mangrovy...

0 Citovat

Díky za užitečné tipy! Vybírám na začátek března a zaujalo mě ještě následující:
Tropical Resort Langkawi
Shell Out Chalet (který je kousek od zmiňovaného Fave hotelu)
Někdo zkušenosti?

0 Citovat

Má někdo zkušenost s tou lanovkou na Langkawi ?

Jde mi o to jestli se vyplatí připlácet za ten lístek bez fronty?
Respektivě jestli se na to dá zeraagovat operativně přímo na místě jak to tam bude vypadat,
nebo ten dražší lístek jde zakoupit jen přes net ?

0 Citovat

Lístky se prodávají na konkrétní časy, které mají omezenou kapacitu. V dolní stanici se pak čeká celkem fronta, možná takových 20 minut to bylo určitě, nicméně nejdřív se jde do takového 3D kina a až pak se čeká na lanovku. My jsme byli jenom 2 a nakonec nás pustili před ostatní, protože doplňují volná místa v jednotlivých kabinkách (většinou tam byli samé rodiny s dětmi, které chtěli být v kabince spolu, takže volná místa doplňovali lidma co byli sami nebo po dvou).

0 Citovat

Můžeš koupit na místě, ale fronta ubíhá celkem rychle... Bylo úplně plno a nestáli jsme víc jak 15 minut.

0 Citovat

jj díky nechám to až na místě tedy!

0 Citovat

Na ten čas se to kupuje až na místě. My jsme snad měli ty jízdenky až asi za 50 minut, ale můžeš se tam mezitím projít po tý vesničce a dát si něco k jídlu nebo jít na takovou blbost s dinosaurama co je v ceně tý jízdenky smiley

0 Citovat

To se tedy divím, co se tady dovídám. smiley Byli jsme tam v listopadu, nic dopředu jsme si nezjišťovali ani nezajišťovali, někdy dopoledne jsme dorazili k pokladně, fronta tam nebyla žádná, o časech taky nikdo nic neříkal, rovnou od pokladny jsme šli na lanovku... foto, 3D kino s horskou dráhou a jeli jsme nahoru. Možná jsme měli štěstí...

0 Citovat

to jste meli stesti. My jsme dorazili taky dopoledne - relativne brzo po oteviracce, fronta neskutecna. Po asi 10ti minutach se nepohnula ani o centimetr. Vzdali jsme to -> vyrazili jsme na vodopad. Pak jsme se tesne po obede zastavili opet na obhlednuti - fronta uplne stejna, takze jsme se ani nepokouseli. Odjeli jsme na dalsi veci do okoli. Na zaver jsme prisli az pred zapadem slunce, cca hodku tipuju. Listek nam prodali na cas (ten byl teda hned nasledujici ctvrthodina), nez jsme se vymotali tim kinem a dalsima vecma, pres prestupni stanici, tak jsme se nahoru dostali tesne pred zapadem, strihli si superrychlochuzi na most. Ale stihli smiley zapad trval dyl, nez jsme cekali.

Priplatek bez fronty byl velky, protoze sice clovek frontu predbehl u pokladen a pred kabinkou - ale stejne posledni usek musel absolvovat stejny.
Asi bych dopredu nebral, mrknete, co je v okoli, maximalne se vratite. Btw. myslim, ze se nam povedlo vychytat krasne svetlo (prava zlata hodinka) a jsou to jedny z nejhezcich fotek z Langkawi.

0 Citovat

Loňský březen- to neustálé čekání v řadě mi v podstatě celý zážitek dost zkalilo. Ještě jsme udělali tu blbost a cestou nahoru vylezli z kabinky na první vyhlídce. Tam jsme si tedy počkali, doplňovali jen občasná prázdná místa, a těch v kabinkách nahoru věru moc nebylo. Byli jsme tam v neděli odpoledne, což teda taky určitě nepomohlo.

0 Citovat

mandarinka: nas z te kabinky skoro nasilim vytahli smiley tudiz to aspon nahoru pak pokracovalo stejne rychle - donutili vsechny vystoupit.... My jsme teda byli ve stredu. Treba smula a byl to nejaky svatek smiley

0 Citovat

Byli jsme tam v Březnu, kupovali jsme místě a moc dlouho jsme nečekali. Je ale pravda, že jsme tam byli hned po ránu, později tam může být lidí dost...

0 Citovat

Jedna z těch atrakcí, kam už nemusím-naštěstí smiley

0 Citovat

Jednoduche. Přežít frontu ( my jsme čekali 25min cca)

Lístek jsme dostali asi za 4 hodiny ... šli jsme se projít po parku, sedli na scootery (nechal jsem klíčky v zapalování a tak tam lidem stál připravený scooter asi hodinku smiley - naštěstí místní stánkař mi to prý hlídal - musel jsem mu dát děkovné...)

Hurá na Vodopády (krásné, ale jít až nahoru), po cestě zpět na jídlo ... BACHA jen tak na ostrově na pass blind sehnat restauracku nebo jídelnu je v podstatě nemožné .. způsob ala Thajsko tu nefunguje ... prostě pojedu a někde najdu restauračku. Takže jsme asi 30min jezdili až v první vesničce za seprentinama jsme objevili místní jídelnu, ceny astronomicky minimální, ale jídlo bylo fakt hardcore smiley fakt syrová surová realita Malajské vesničky.

A pak zase zpátky na daný čas na Sky smiley

krásné zážitky každý den ... o tom jsou takové dovolené smiley

0