Ahoj cestovatelé, poprvé se s rodinou chystáme na letecký výlet a vybrali jsme Řím. Letenky ale na náš termín vychází kolem 4000 na hlavu, což mi přijde jako dost, když tam létá i Ryanair apod. Vím, že konkrétní datum je dost omezující, navíc ještě chceme doletět nějak rozumně, abychom neztratili ten první den. Googlila jsem, ale pořád nevím, jestli počkat nebo to skousnout. Co poradí zkušení?  .

Řím z Vídně/Prahy/Bratislavi a okolí 28.4.-2.5.

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Ahoj cestovatelé,

poprvé se s rodinou chystáme na letecký výlet a vybrali jsme Řím. Letenky ale na náš termín vychází kolem 4000 na hlavu, což mi přijde jako dost, když tam létá i Ryanair apod. Vím, že konkrétní datum je dost omezující, navíc ještě chceme doletět nějak rozumně, abychom neztratili ten první den. Googlila jsem, ale pořád nevím, jestli počkat nebo to skousnout. Co poradí zkušení? smiley

Děkuji moc!

0

tak co ti poradime, cela Europa by rada letela niekam na predlzeny vikend, kde je 1. maja sviatok a este chce aj fixne datumy smiley
z Bratislavy to mas 28.4-3.5 za cca 2900 CZK na hlavu.

0 Citovat

Off topic: Dá se Řím nějak rozumně stihnout během jednoho odpoledne a jednoho dopoledne? smiley

0 Citovat

ja som tam bol jeden den a na take zoznamenie to staci (lepsie ako nic ze hej smiley )

0 Citovat

Na tohle je ideální vyhledávač azair - má tam širokou možnost nastavení pro vyhledávání.

Ale obecně platí, že čím více omezení, tím větší nutnost akceptace dané ceny.
Je to o tom jaké má kdo nastavené priority.
Dá se vyhledávat i podle ceny a lze letět už za pár stovek.

Do Říma bych ale nejel v hlavní sezoně, lidí je tam extrémně mnoho, fronty jsou nekonečné a agresivita prodavačů selfie tyček značná.
Po asi 50-tém dotazu jestli nemám zájem jsem jim je chtěl začít strkat do zadku...

0 Citovat

Další možností může být kombinace tras, kterou jsem absolvoval, a to Praha-Bari (Wizz) Bari-Řím (Ryan) a zpět do Prahy s čímkoliv (možností spousta - Wizz, Ryan, Vueling, ČSA) podle vhodnosti časů odletů. Dá se to srazit na čistý víkend (odlet na Bari v sobotu v 6 ráno, odlet do Říma v neděli v 6 ráno a večer do Prahy) anebo to protáhnout do svátečního pondělí a vrátit se s některou výše zmíněnou společností.

Jak už bylo ale řečeno ostatními, tak jako vy nejspíš přemýšlela spousta lidí a květnové sváteční prodloužené víkendy budou letenkově a tedy i cenově exponovanějšími.

0 Citovat

Díky moc za názory, asi jsme mohli nad termínem trochu víc popřemýšlet smiley

Ještě to doma proberu a uvidíme, ale s levnějšíma letenkama počítat nebudu.

0 Citovat

Tak pokud to nemusí být zrovna Řím, klidně mrkněte po Itálii jinam. A Řím si nechte na podzim.

0
7 reakcí