Ma uz nekdo osobni zkusenost s touhle airolinkou ? Z nejakeho duvodu posledni dobou vynechavam spolecnosti u ktery se nedaji sbirat mile u alianci, nicmene pochopil jsem ze takhle airolinka je dost oblibena, tak me zajimalo jestli nekdo ma porovnani monkey / business treba s EK nebo nejakou jinou spolecnosti..  .

[HU] Hainan Airlines

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ma uz nekdo osobni zkusenost s touhle airolinkou ? Z nejakeho duvodu posledni dobou vynechavam spolecnosti u ktery se nedaji sbirat mile u alianci, nicmene pochopil jsem ze takhle airolinka je dost oblibena, tak me zajimalo jestli nekdo ma porovnani monkey / business treba s EK nebo nejakou jinou spolecnosti.. smiley Koukal sem se ted na ten prispevek od Lukase a za stejnou cenu se da letet s Finnairem pres HEL, je mi jasne jaka je vyhoda primeho letu, nicmene jsem zvedavy, jak dlouho to vydrzi, kdyz je ta linka do BEJ tak konkurencni s tak nizkou cenou..

0

Letela jsem s Hainan Airlines asi dvakrat trikrat, ale je to uz par let.. Nicmene na me udelali dojem. Super servis, letusky pekne v cinskych satech qipao, jidlo fajn.. Tak doufam, ze se za ty posledni roky u nich nic nepokazilo! Stejnou trasu jsem litala s Aeroflotem nebo Aerosvitem, a to bylo jine kafe smiley

0 Citovat

Tady je recenze z B787 http://thepointsguy.com/2016/02/hainan- ... ss-review/ smiley

0 Citovat

Minulý týden jsem letěl Praha-Peking-Bangkok, zakoupený zde v akci za 7469 Kč.

Let Praha - Peking:
Rok starý Airbus A330-300, pěkný interiér, vše zářilo novotou. Letušky všechny mluvily dobrou angličtinou + jeden steward podle přízvuku a vzhledu bílý Američan, ale mluvil i čínsky. Amenity kit v tašticce na zip obsahoval kartáček, pastu, špunty, ponožky a klapky na oči. Každý dostal papírovou kartičku s nabízeným občerstvením. Na výběr ze tří jídel: treska s rýží, kuřecí nudle a hovězí s rýží, dále salát a desert. K pití pivo Heineken, nějaký čínský pívo, vína, limonády a džusy. Z tvrdýho Baileys, Hennesey VSOP, London Gin, Chivas Royal 12yo, Stolichnaya vodka. IFE super, mnoho filmů, včetně nejnovějších jako Doctor Strange nebo Inferno, dokonce i český Karel IV. Rozdávaná sluchátka stály za nic, naštěstí byla k dispozici i redukce ze dvou jacků na jeden, takže šlo připojit vlastní sluchátka. Kdo měl hlad tak byly volně k dispozici české chipsy, případně instantní nudle. Ke snídani na výběr nudle nebo omeleta + český jogurt, croissant s džemem a milka zákusek. Přílet do Pekingu na čas, pasová kontrola bez problému.

Kufry mi v Praze odbavili až do Bangkoku, ale jaké bylo moje překvapení, když jsem procházel kolem baggage claimu, tak jsem hodil oko na pás, kde byl náš let a uviděl tam můj kufr, jak si vesele jezdí dokola. Anglicky samozřejmě nikdo z okolního personálu nemluvil, tak jsem kufry radši vzal než je někdo šlohne.

Jelikož jsem měl v Pekingu 14 hodin na přestup, chtěl jsem rovnou z letiště jet do města na prohlídku. Protože je ale Hainan pětihvězda, nedalo mi to a začal jsem pátrat po tom, jestli neposkytují hotel zdarma při přestupu. Na jejich webu je hodně zakopaná informace o tom, že když má člověk přestup více jak 6 hodin, tak má nárok na hotel, nicméně bylo to podmiňované nějakým domestic letem. Řekl jsem si, že za pokus nic nedám a tam jsem v příletové hale šel rovnou na přepážku Hainanu (hned vpravo po výlezu od Baggage claimu). Týpek na přepážce hned, že není problém, že to je samozřejmost. Ofotil si boarding pass z Prahy a za 30 minut už mě vyzvedával shuttle od hotelu. Hotel byl 4* a byl asi 10 minut od letiště směrem k centru. Pokoj krásný a čistý. Trochu jsem si odpočinul a vyrazil do města (od hotelu jsem jel taxíkem na metro China International Exhibition Center za 13 juanů a pak 6 juanů metrem až na Tiananmen). Zpět od hotelu mě opět odvezli na letiště ve smluvený čas.

Při čekání na let do Bangkoku jsem jako správná vyžírka ještě zkoušel získat vstup do salonku zdarma, který taky na webu inzerují zdarma při přestupu víc jak 6 hodin. Nicméně na T2 odkud jsem letěl, Hainan svojí lounge nemá, pouze nějakou společnou s jinýma aerolinka a tam mi řekli, že zdarma je pro mě pouze přímo Hainan Lounge na T1(což je dobré vědět pro zpáteční let, kdy tam mám přestup 6 hodin a 40 minut smiley).

Odlet do Bangkoku nakonec zpožděn téměř o 2 hodiny z důvodu velkého provozu na letišti a žádného volného slotu na vzlet. Let byl operován také téměř novým B737-800, bohužel bez IFE. Sedačky v pohodě. K jídlu pouze 2 možnosti, žádné papírové menu a žádnej tvrdej alkohol. Druhé pivo už pro mě údajně neměli. Číňani se ani na jednom letu nechovali jako prasata, ale celkem slušně. Na obou letech bylo také celkem dost Čechů, očividně letící v rámci stejné akce.

0 Citovat

Ahoj, s tím hotelem v Pek jsi mě potěšil:) My letíme ve středu TXL-PEK-BKK a máme v Pek přestup 8 hodin, na zpáteční 17 hod. Tak nevím, jestli zkusit hotel při obou přestupech nebo vyrazit rovnou do města. Za jak dlouho jsi se dostal z hotelu na Tiananmen? A po příletu na BKK po půlnoci už asi funguje jenom taxi?

0 Citovat

To jsou parádní informace smiley potvrď pak prosím ten salónek na cestě zpět, díky!

0 Citovat

Ahojte,

měl bych dotaz na dlouhý příspěvek od Matej15.
Letím 24.2. Z Prahy do Pekingu a pak do Seoulu. Mám v Pekingu 15 hodin stop-over. Prvně bych se rád zeptal, zda se zavazadla rovnou odbaví v Praze až do Seoulu? Jak jsem se dozvěděl, asi je lepší to ale čeknout v Pekingu, jestli mi tam nekrouží u claimu že? smiley

Za druhé, jelikož je přestup delší jak 6h, mám tedy možnost na hotel, jídlo...? Či je možné si nějak zajistit Tour po Pekingu? Rád bych viděl co nejvíce, třeba i čínskou zeď.
Pokud se pojedu podívat do centra Pekingu, jak dlouho si mám nechat na cestu z centra na letiště + odbavení (třeba 3hodiny)? + jaký prostředek je nejlepší využít na dopravu (taxi, shuttle, bus...)

Díky moc!! smiley

0 Citovat

Moje zkusenost s Hainan Airlines do Hong Kongu s prestupem v Pekingu: v Praze u odbavovaci prepazky mi potvrdili, ze to poputuje az do Hong Kongu a dali mi jenom boarding pass do Pekingu s tim, ze boarding pass na navazujici spoj (provozovany Hong Kong Airlines) dostanu v Pekingu. Pri vystupu z letadla v Pekingu brzo rano tam pracovnice aerolinky s ceduli "Hong Kong" potvrdila, ze zavazadla jsou OK a ze mam jit na prepazku International Transit. Jenomze na prepazce takhle brzo rano nikdo nebyl a vsichni se normalne valili na pasovou kontrolu. Jenomze pokud clovek nechce vyuzit bezvizovy vstup do Ciny, musi si skutecne pockat, az se na prepazce International Transfer objevi rozespala osoba, ktera mu ten navazujici boarding pass vyrobi a zavede ho naproti na pasovou kontrolu a rentgen, odkud se pak projde do vnitrni strany terminalu pro odbavene cestujici. V Hong Kongu pak kufry skutecne vyjely na pas.

Pro srovnani, pred dvema lety jsem letel stejnou trasu s Air China, nikdo mi nic nerekl a stejna situace: prepazka International Transfer prazdna, a tak jsem proste sel s davem, absolvoval vyplnovani karticky, razitko do pasu na kratkodoby bezvizovy vstup do Ciny, cekani na zavazadla, ktera se tam skutecne objevila, rentgenovani... no a pak jsem se zase musel pekne odbavit. Na pekingske prepazce Air China mi vyrobili novy boarding pass, ale kufr, ktery cestou uspesne prosel asi tremi ruznymi rentgeny, jim zacal pistet, protoze v nem byla extra baterie do fotaku. Tak jsem jim rekl, ze mi to takhle v Evrope odbavili, oni na to, ze holt oni maji jiny pravidla a ze si to mam dat do prirucaku. A ze proc tohle cele absolvuju, kdybych ta odbavena zavazadla nechal na pokoji a prosel tim mezinarodnim transferem, tak v pohode dojdou az do Hong Kongu (i s tou baterii...). Dalsim rentgenem pri bezpecnostni prohlidce do odbavene casti mi pak ta baterie v pohode prosla a taky jsem se shledal se svymi zavazadly, ale asi jsem pak byl docela radioaktivni... Shrnuti: v Pekingu zrejme ty kufry fakt jezdi chvili na pasu a pak je nekdo presupaci do toho navazujiciho letu.

0 Citovat

Tváří se to jako nová služba Air China:

http://www.firenet.cz/doprava/111-letec ... a-prelozit

0 Citovat

"A ze proc tohle cele absolvuju, kdybych ta odbavena zavazadla nechal na pokoji a prosel tim mezinarodnim transferem, tak v pohode dojdou az do Hong Kongu "

Vzhledem k tomu,co píšou v tom článku, mi není jasné,jak ti to mohli tvrdit už před dvěma lety, když novinka platí od 1.1.2017. Taky s nimi poletíme do HKG přes PEK a podle toho článku budeme muset dát náš souhlas s jejich čenicháním v našich zavazadlech už ve Vídni. Vůbec se mi to už z principu nelíbí,ale asi to tak budeme muset udělat, máme v PEK na přestup jen 1,40 min. Před tím jsem si myslela,že je snad jasné,že zavazadla vyzvedáváme až v HKG při tak krátkém přestupu. Nebo mi tu něco uniká? smiley

0 Citovat

To matej15 Dík za info a užij si Thajsko. Teď vidím, že do 30.6., to se máš. Já byl rád, že jsem v práci ukecal 3. týdny dovolený smiley

0 Citovat

Ahojte smiley

mám (snad poslední) dotaz. Mám letenku na papíře s obouma letama (Praha - Peking a Peking - Seoul). Když tuto letenku dám v Praze a oni mi dají Boarding pass, jak pak v Pekingu ukážu , že mám navazující let do Seoulu? Víte co myslím? Jakoby nemám dva papíry (dvě letenky). Mám vše na jednom papíru a ten dám v Praze. No a v Pekingu budu pak muset ukazovat ten navazující let (chci využít 72 hodin fransfer vizum).

Za další, pokud chci do centra Pekingu (využiji transitní vízum), mám jít rovnou na "International Transit", jak se psalo výše, nebo mám jít s davem a vyplňovat kartičky apod.

Předem moc děkuji za objasnění! smiley

0 Citovat

Na přepážce v Praze obdržíš letenku na základě cestovního pasu, nikomu nic nedáváš. Potvrzení letenky si nech, to ukážeš celníkovi, aby ti dal transitní vízum.

V Praze zřejmě dostaneš letenky na oba lety, pokud ne, klasicky před odletem půjdeš znovu v Pekingu na check-in.

V případě využití transitních víz, bys měl jít pro vízum (nevím přesně kam, jak, proto nebudu konkrétní).

0 Citovat

Také Tchaj-wan, ze kterého poletíme zase přes PEK zpět, je součástí Číny. Kdo se v tom má vyznat, jak to zrovna myslí...

0 Citovat

Taiwan nie je sucastou Ciny, aj keby si to Peking prial. Hong Kong a Macao su sucastou, ale pri leteckej preprave su brane ako medzinarodna destinacia (One country, two systems - kedze aj vizove politiky su odlisne)

0 Citovat

Je to trochu šalamounské, protože i Wiki říká, že:

Spolu s několika dalšími menšími ostrovy je součástí Čínské republiky, kterou však většina států světa jako nezávislou oficiálně neuznává, protože diplomatické styky s ní netoleruje Čínská lidová republika. Ta považuje ostrov za svou provincii, avšak Čínská republika, většinou nazývaná prostě Tchaj-wan, je dnes de facto nezávislý demokratický stát.

Nezávislost Tchai-wanu neuznává ani ČR, pokud vím.

0 Citovat

to ano, ale ak berieme cisto len pre nasu potrebu visafree navstevy Pekingu/Sanghaju a inych miest v Cine, tak je to tretia krajina smiley

0 Citovat

Ahoj za 31 USD například zde:

http://chinatour.net/1-day-tour-great-wall-and-ming-tombs.html

0 Citovat

Píšou, že standardně vyzvedávají na hotelu. Jak jsem psal výše, pokud letíš s Hainan, tak máš nárok na hotel zdarma, je to 10 minut od letiště a můžou tě vyzvednout tam.

0 Citovat

Nezkoušel, jenom jsem zjišťoval možnosti jak se tam dostanu. Nakonec jsem zvolil prohlídku Zakázaného města. Každopádně jim zkus napsat, jestli by to takhle šlo. Hotel, který jsem dostal od Hainan, byl zhruba v tomhle místě:

https://goo.gl/maps/5CmegrcBqWA2

V google mapách bohužel není vyznačený a na název už si nevzpomenu.

0 Citovat

Nově je u Hainanu možné uplatnit body z jejich FFP na rezervaci hotelu nebo auta. Vychází to cca 1000 bodů - 100 Kč. Jak jsem psal výše, jenom za let Praha - Bangkok - Berlín to hodí skoro 13000 bodů, takže další krásnej bonus už k tak levný letence (plus hotel a salonek zdarma :D )

https://travel.ffp.hnair.com/

0 Citovat

Ahoj,

 plánuju na květen výlet do Číny a chtěl bych letět Praha - Peking a zpět Kanton - Peking - Praha. Všechno operovaný Hainan airlines, kteří nabízejí zpáteční let i s jen dvouhodinovým přestupem v Pekingu. Tam je přílet na terminal 1 a odlet z T2. Chtěl bych se zeptat jestli mi poletěj kufry teoreticky z Kantonu rovnou do Prahy? Funguje při zpoždění prvního letu náhrada letenky do Prahy? a tušíte co bere aerolinka jako zpoždění, kdy případně letenku nahrazuje? Díky ;) 
0 Citovat

vojtech.novotposta napsal(a):

Ahoj,

 plánuju na květen výlet do Číny a chtěl bych letět Praha - Peking a zpět Kanton - Peking - Praha. Všechno operovaný Hainan airlines, kteří nabízejí zpáteční let i s jen dvouhodinovým přestupem v Pekingu. Tam je přílet na terminal 1 a odlet z T2. Chtěl bych se zeptat jestli mi poletěj kufry teoreticky z Kantonu rovnou do Prahy? Funguje při zpoždění prvního letu náhrada letenky do Prahy? a tušíte co bere aerolinka jako zpoždění, kdy případně letenku nahrazuje? Díky ;) 

Doporucuju zavolat na jejich infolinku. Maji pobocku v Praze a mluvi tam cesky.

0 Citovat

Hezký den,
     uvažuji o zakoupení business class na trase PRG - CAN
Ceny se tu pohybují +- 35 tis.  Jak to vidíte, vyplatí se?


Druhý dotaz pokud budu mít vyřízená viza (na jeden vstup do Číny) a odskočím si pak z Guangzhou po dvou-třech dnech směr Vietnam nebo Filipíny pro návrat zpět přes Guangzhou budou stačit 72hod. přestupní viza?

 
0 Citovat

Letěl jsem s nim v C 4 lety (2x long haul a 2x domestic) a za mě soft product naprostá špička - fantastický servis, jídlo, turndown service s matrací a regulérním povlečeným polštářem a dekou jako v hotelu, pyžamem, prioritního zajištění průchodu letištěm, kdy vždy při výstupu z letadla už tam někdo čekal a postaral se, automatického zajištění tranzitního hotelu, limusine servisu atd..., jediný trošku problém je ne vždy dobrá angličtina posádky, ale to je u číňanů klasika a dost letušek je z Evropy. Hard product už taková pecka není, full flat sedadla ještě dobré, ale jeden z letů jsme měli ještě se starými angle lie-flat a nic moc, takže doporučuju se podívat, s čím to lítají a kdyby oba lety měly být v té staré konfiguraci, tak bych za to ty prachy nedal. Jinak osobně bych s nimi letěl kdykoliv znova.

0