Množí se nám tu dotazy na nákup letenek skrze pofiderní společnosti, které nachází světlo světa jen díky agregátorům jako je kayak, skyscanner či momondo. Portály typu gotogate, viajar, rumbo, tripsta, edreams atd, k nákupu NEDOPORUČUJI! Proč jsou levnější? Levnější jsou jen zdánlivě, většinou se na přední pozici ve srovnávači dostanou podstřelením ceny na kreditní kartu, kterou vlastní mizivé procento uživatelů. Ostatní karty pak bývají s tučným příplatkem. Někdy jsou letenky skutečně levnější, cca o 2 až 3 sta korun, pokud budeme uvažovat nulovou ztrátu na kurzovém přepočtu. Proč nechci ušetřit 200 korun za letenku? Dané společnosti zcela postrádají jakýkoliv klientský přístup, včetně podpory. - v případě změny letenky musíte vše řešit s prodávající agenturou (let. společnost vám nepomůže, neprodala letenku) - servis agentur není v českém jazyce, mnohdy hovoříte indskou angličtinou - servis je jen v určený čas a mimo víkendy - za infolinku se platí poplatek operátorovi při volání do zahraničí + bývají zpoplatněny samotné infolinky - neposílá se info o změně letu či zrušení (neplatí vždy) - vrácení peněz v případě zrušení letenek není automatické, je zdlouhavé a nejisté! - při zrušení letu vám účtují poplatky za vrácení peněz (neprávem, ale jinak než soudně je zpět nezískáte) - koupě chybného tarifu je 50:50, pokud je rezervace zrušena, vztahují se na ní předchozí problémy Nebudete první, kdo bude potřebovat řešit problém s letenkou na druhé straně planety a jako na potvoru v Evropě je noc a tím pádem se nikomu nedovoláte. Ba nebudete ani první, když vám díky špatné ceně stornují letenku a peníze vám nebudou 3 měsíce vráceny. Recenze: https://www.trustpilot.com/review/fluege.de Kdy mohu letenky i přesto koupit na těchto portálech? Naleznete-li chybu, která dovolí snížit letenku ne o pár stovek, ale tisícovek. Pak samozřejmě převažují výhody nad nevýhodami a váha mění pozice. Nebo jsem natolik zkušený cestovatel, že mne ani ind se slovníkem v ruce dostupný 6 hodin denně od pondělí do čtvrtka nezastaví. Koho tedy zvolit? Jediný kdo nabízí 24 hodinovou podporu včetně pobočky na letišti nonstop je náš partner Student Agency (http://letenky.cestujlevne.com). Doporučit se samozřejmě může i Letuška, Expedia, eBookers a další velcí hráči na trhu. .

Proč nechci ušetřit 200,- na letence?

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Množí se nám tu dotazy na nákup letenek skrze pofiderní společnosti, které nachází světlo světa jen díky agregátorům jako je kayak, skyscanner či momondo. Portály typu gotogate, viajar, rumbo, tripsta, edreams atd, k nákupu NEDOPORUČUJI!

Proč jsou levnější? Levnější jsou jen zdánlivě, většinou se na přední pozici ve srovnávači dostanou podstřelením ceny na kreditní kartu, kterou vlastní mizivé procento uživatelů. Ostatní karty pak bývají s tučným příplatkem. Někdy jsou letenky skutečně levnější, cca o 2 až 3 sta korun, pokud budeme uvažovat nulovou ztrátu na kurzovém přepočtu.

Proč nechci ušetřit 200 korun za letenku? Dané společnosti zcela postrádají jakýkoliv klientský přístup, včetně podpory.

- v případě změny letenky musíte vše řešit s prodávající agenturou (let. společnost vám nepomůže, neprodala letenku)
- servis agentur není v českém jazyce, mnohdy hovoříte indskou angličtinou
- servis je jen v určený čas a mimo víkendy
- za infolinku se platí poplatek operátorovi při volání do zahraničí + bývají zpoplatněny samotné infolinky
- neposílá se info o změně letu či zrušení (neplatí vždy)
- vrácení peněz v případě zrušení letenek není automatické, je zdlouhavé a nejisté!
- při zrušení letu vám účtují poplatky za vrácení peněz (neprávem, ale jinak než soudně je zpět nezískáte)
- koupě chybného tarifu je 50:50, pokud je rezervace zrušena, vztahují se na ní předchozí problémy

Nebudete první, kdo bude potřebovat řešit problém s letenkou na druhé straně planety a jako na potvoru v Evropě je noc a tím pádem se nikomu nedovoláte. Ba nebudete ani první, když vám díky špatné ceně stornují letenku a peníze vám nebudou 3 měsíce vráceny.

Recenze: https://www.trustpilot.com/review/fluege.de

Kdy mohu letenky i přesto koupit na těchto portálech? Naleznete-li chybu, která dovolí snížit letenku ne o pár stovek, ale tisícovek. Pak samozřejmě převažují výhody nad nevýhodami a váha mění pozice. Nebo jsem natolik zkušený cestovatel, že mne ani ind se slovníkem v ruce dostupný 6 hodin denně od pondělí do čtvrtka nezastaví.

Koho tedy zvolit? Jediný kdo nabízí 24 hodinovou podporu včetně pobočky na letišti nonstop je náš partner Student Agency (http://letenky.cestujlevne.com). Doporučit se samozřejmě může i Letuška, Expedia, eBookers a další velcí hráči na trhu.

0

Ja by som ešte doplnil, že tieto spoločnosti nevystavujú letenky okamžite, ale trvá im to pár hodín. Čo je v prípadoch skutočne "akčného" tarifu, ktorý má zvyčajne veľmi krátku životnosť problém. Vy si myslíte, že ste letenku zaplatili, ale kým sa oni dostanú k reálnemu nákupu letenky pre vás, tarif už môže byť opravený.

Čiže skutočne tam kupovať len vtedy, keď sa výrazne výhodnejšia (chybová) cena objaví len tam.

0 Citovat

Zdravim, co Fluglanden.de ? Nejaka zkusenost, nazor ? Dik

0 Citovat

Zdravím, má někdo zkušenost s Airtickets24.com? Děkuji

0 Citovat

Jakákoliv evropská agentura, kterou nidko nezná, patří do výše uvedené rubriky smiley Avšak pokud si to dobře pamatuji, airtickets24 podržela u Indie.

0 Citovat

ja som trebarz s TRIPSTA kupoval viac leteniek a az na jeden krat som nemal problem smiley ... jeden krat bola letenka s IBERIOU kedy som si doplatil za zavazadlo, u vsetkych spolocnosti OW som kontroloval svoj booking a vsade bola ina informacia ... akoze mam zaplatenu batozinu 0kg, inde 1 kg, inde som zas mal zaplateny 1kg nadrozmer ... ok pri prvej ceste som bez problemov odovzdal zavazadlo a bolo ale pri ceste spat ma pani presviedcala ze musim doplatit a ze nic predom zabookovane, nevidi smiley ale to zas mohla byt aj chyba IBERIE smiley (kazdopadne po natlaku to potom udajne "nasla" a nedoplacal som smiley)

0 Citovat

Máte pravdu, že většina portálů typu edreams vám těsně před zaplacením zvedne cenu letenky i o 30 euro. Bohužel se mi stalo i u expedie, že jsem nebyl informován o zrušení letu - jednalo se o let Vídeň->Řím; Neapol->Vídeň. Zrušení zpátečního letu proběhlo v červnu 2014, let měl být v září. Že nepoletím jsem zjistil až na letišti v Neapoli...Nečekal jsem to, od té doby se dívám na stav všech letů na www.checkmytrip.com.

0 Citovat

S Airtickets24 mam dobrou zkusenost. Proletel jsem se s nima do Indie. Jednou mi volali, ze mi zmenili cas odletu a ze pri ceste dom, budu muset cekat v Mnichove 7 hodin a ze jestli mi to vadi, tak mi letenku zrusi a vrati penize. Me to nevadilo a tak jsem letel a vse bylo v poradku. Hlavne jsem si jsme mel tu cest z francouzskou anglictinou velmi podbnou jako v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=BqnFnWSYzaQ

0 Citovat

mozem potvrdit, mam velmi zlu skusenost s portalom Tripsta, let bol prelozeny a pre mna z toho vyplynulo vela problemov, ale oni absolutne neboli ochotni to riesit, ze to nie je ich problem. Potom urobili chybu a to sa s nimi nedalo bavit uz vobec, kazda debata zacinala vzdy odznovu, schvalne vsetko zdrzovali a nakoniec nic nevyriesili... ruky prec!

0 Citovat

Souhlasim s Petrem - sance ze by lokalni OTA dokazala neco vyjednat oproti vetsim hracu je nulova, ale snaha se vdycky ceni.

Nicmene kdyz se vratim k tematu fora - mam jiny pribeh, proc nechci usetrit 200kc na letence - v souvislosti s chybou v A do Mexika nekolik jedincu nakoupilo letenky za 800ecek pres BudgetAir.com (bylo to o par euro levnejsi) - uhradili tech 800e a dneska jim prisla informace o zavazne rezervaci za 8000euro/letenka s tim, ze tech 800 co zaplatili vcera byla pouze nevratna zaloha (a at doplati 7200euro / letenka). Samozrejme ty penize za nejaky cas logicky vytriskaji zpatky, nicmene nevim komu z Vas by se ted chtelo dohadovat se zahranicni firmou a resit pravniky se znalosti mezinarodniho prava !

0 Citovat

A v neposlední řadě je tu kurzová ztráta při refundaci na CZ účet, pokud pominu, že by někdo měl např. eurový účet či jiný cizoměnový účet v té či oné měně, ve které platil letenky.

0 Citovat

Máte někdo zkušenost se zmíněným portálem eDreams? Do budoucna jsem uvažoval open-jaw letenku do Singapuru a zpět z Bali, s Qatar Airways, a Kayak mi onen eDreams nabídl jako jediný portál, přes který se ta letenka dá koupit.

0 Citovat

Tiež sa snažím vyhýbať sa podobným pochybným predajcom leteniek, ale dnes ma veru riadne cukalo smiley
https://www.kayak.de/flights/MUC-PPT/20 ... 2017-07-09

Tá cena je jasná chyba práve v systémoch tých pochybných predajov.

0 Citovat

Kayak snad není pochybný prodejce, nebo ano?

0 Citovat

kayak nie je predajca v tomto pripade, ale len meta-search smiley

0 Citovat

Jasne, to len aby sa rozumelo ze kayak nie je predajca

0 Citovat

Na druhou stranu, tady nejde o úsporu dvou stovek, ale o mnohem více, takže už se může vyplatit do toho rizika jít. smiley
A koukám, že konkurence fórum čte a už to háže na web smiley

0 Citovat

Proč to Spolek pere přes španěly? smiley http://letenky.cestujlevne.com/booking/ ... gers_adt=1

0 Citovat

sa mi zda ze vcera to bolo len na Edreams mutaciach (spolu s govolo a pod.) a teraz sa to uz prelialo vsade smiley
uz len cakam na otazky typu "dobre miesto na kempovanie na Bora Bora? predavaju tam plyn na kartusi? smiley"

0 Citovat

smiley smiley smiley a můžu nastoupit až v Hong Kongu?

0 Citovat

Už i OLeary zbrojí proti praktikám eDreams a jejich parazitováním http://corporate.ryanair.com/news/news/ ... ?market=ie

0 Citovat

Tak ja nevim, ale teda veeeelice casto je uspora nekolik tisic a ne 200kc smiley To je duvod proc casto riskuji, pres tyto spolecnosti. Kvuli 200 to muze udelat jen blazen, ale aspon ca ja kupuji je to vzdy daleko vice, takze zas tak cernobile to neni, jak se tu stale ohanite. Samozrejme riziko potizi si uvedomuji a pak nebudu brecet smiley

0 Citovat

ja to uz riesim tak... ak letenka stoji normalne 50 a takto cez pochybnu stranku 20 .. nevaham smiley
ak je to error fare, ktory ide len cez pochybnu stranku...beriem smiley
a ak letim na novy zeland za 1000 euro s normalnou spolocnostou, alebo za 950 s pochybnou, tak beriem normalne OTA.

0 Citovat

Ano, ale zlate casy uz skoncili smiley

0 Citovat

Vcera som prvy krat kupil jednu letenku cez air-vekslakov a akosi nechapem ako to u nich funguje. Niektore lety aegeanu+olympic air mali za nizsiu cenu ako samotny prepravca, potom tam boli kombinacie ktore prepravcovia oficialne neponukali, ale dali sa vyskladat ak si clovek kupil samostatnu letenku u aegeanu a samostatnu u olympic air ... no a jeden taky mix mi predal aj vekslak za tretinu ceny suctu leteniek na strankach dopravcov smiley Etickety dosli a su aj confirmed na checkmytrip, zaujimave finty toto smiley

0