Dobrý den, máte někdo prosím informace o tom, jak je potřeba přepravovat dron, když s ním chci letět v letadle? Za nedlouho letíme na dva týdny do Japonska a nadchl jsem se pro tu myšlenku natolik, že jsem si koupil Phantom od DJI. Někde jsem četl, že to kvůli baterii smí člověk mít pouze u sebe na palubě, jinde zase, že to lidé běžně přepravují v odbaveném zavazadle. Druhá věc je, že tam jedeme vesměs na batůžkáře a nějaký kufr je mimo uvažování, takže se k tomu pojí otázka toho, jak bych to pobalil. Předpokládám, že budu potřebovat celkem i pár dalších věcí (oblečení, spacák, hygienu atd. klasika / stan se dá dát k někomu jinému), takže mi asi nebude stačit koupit nějaký dron backpack, protože bych tam předpokládám moc dalších věcí asi nevměstnal. Každopádně pokud bych nějak dokázal vměstnat originální bednu do nějaké objemnější krosny, tak si nejsem jist jak moc se dá věřit tomu, že to v podpalubí přežije, na druhou stranu nevím co od kontroly čekat, kdybych si vzal na palubu třeba jen dron v originální krabici do ruky (s předpokladem, že celá krabice splňuje rozměry a váhu pro personal item). .

Dron v letadle

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

11 reakcí

Dobrý den,
máte někdo prosím informace o tom, jak je potřeba přepravovat dron, když s ním chci letět v letadle? Za nedlouho letíme na dva týdny do Japonska a nadchl jsem se pro tu myšlenku natolik, že jsem si koupil Phantom od DJI. Někde jsem četl, že to kvůli baterii smí člověk mít pouze u sebe na palubě, jinde zase, že to lidé běžně přepravují v odbaveném zavazadle. Druhá věc je, že tam jedeme vesměs na batůžkáře a nějaký kufr je mimo uvažování, takže se k tomu pojí otázka toho, jak bych to pobalil. Předpokládám, že budu potřebovat celkem i pár dalších věcí (oblečení, spacák, hygienu atd. klasika / stan se dá dát k někomu jinému), takže mi asi nebude stačit koupit nějaký dron backpack, protože bych tam předpokládám moc dalších věcí asi nevměstnal. Každopádně pokud bych nějak dokázal vměstnat originální bednu do nějaké objemnější krosny, tak si nejsem jist jak moc se dá věřit tomu, že to v podpalubí přežije, na druhou stranu nevím co od kontroly čekat, kdybych si vzal na palubu třeba jen dron v originální krabici do ruky (s předpokladem, že celá krabice splňuje rozměry a váhu pro personal item).

0

cital som ze napr. len baterky z dronu by si mal mat pri sebe. ale inak nevidim problem ho zobrat cely na palubu. Len skor co v tom Japonsku, tam mozes dronovat tak maximalne na vidieku
http://dronelawjapan.com/

0 Citovat

v lednu jsem absolvovala hodně přeletů v USA, všimla jsem si dronů v kufříkách na palubě. V drtivé většině to přepravovali Japonci. Taky jsem o něm uvažovala, ale nakonec bychom s ním asi nikde netočili. Hodně bezletových zón.

0 Citovat

Pokud máte normálně odbavené zavazadlo, tak to dej do nějaké krabice s polstrováním. Tu pak můžeš odbavit. Po příletu vyhodiš a na cestu zpět už něco seženeš. Baterky do příručáku.

0 Citovat

Já jsem objenal DJI Mavic Pro. Dá se krásně složit i do batůžku smiley

0 Citovat

ahoj. mám dron DJI Mavic (tzn. velmi skladný a malý:)), letím s Emirates Praha Colombo. Vím, že to je snad jediná společnost, která chce dron do odbaveného zavazadla - trochu mám o něho obavu, tak se chci zeptat jestli někdo už letěl s Emirates s dronem a jak to dopadlo.. podle mně teda nemají jak zjistit, že dron mám v příručáku - nebo se pletu..? u security to sice vidí, ale myslím, že je to až tak nezajímá a ani vlastně neví s kým letím... 

0 Citovat

Daniel napsal(a):

ahoj. mám dron DJI Mavic (tzn. velmi skladný a malý:)), letím s Emirates Praha Colombo. Vím, že to je snad jediná společnost, která chce dron do odbaveného zavazadla - trochu mám o něho obavu, tak se chci zeptat jestli někdo už letěl s Emirates s dronem a jak to dopadlo.. podle mně teda nemají jak zjistit, že dron mám v příručáku - nebo se pletu..? u security to sice vidí, ale myslím, že je to až tak nezajímá a ani vlastně neví s kým letím... 


Niekedy sa na to pýtajú na check-ine - na drony a powerbanky. Ak im povieš že ho nemáš, tak naozaj nemajú čo spraviť. Potom ale trochu riskuješ, že ak by sa náhodou dron napríklad samovznietil, tak za to budeš osobne zodpovedný. Aká je pravdepodobnosť, že by sa niečo také mohlo stať a to, ako sa zariadiš, už nechám na teba ;)

0 Citovat

Ahoj, mám taky Mavic a několikrát jsem s ním s Emirates letěl, ale vždy jsem ho měl v odbaveném zavazadle, jenom baterie v příručáku. Mají v podmínkách napsáno, že drony na palubu nesmí, tak neriskuji, nicméně známý ho na palubu s Emirates bere normálně, tak nevim... 

0 Citovat

V Emirates sa dron predsa prepravuje takto, ci? :) Od 7:40min...

https://www.youtube.com/watch?v=a7NJ6Gek9v4

0 Citovat

asi budu posera a dám ho dolů... jistota je jistota... ovládání ale asi na palubu problém není co..?

0 Citovat

Zdravím, 

Poprvé poletím s dronem (konkrétně mavic air). Dron si planuji vzit na palubu a jde mi o to, jestli nedelaji na kontrolach problém s vrtulemi? A ještě dotaz, zda nějak řešite ochranu baterek nebo si je vezmete jen do batohu? 

Díky za info 

0 Citovat

záleží i na to s kým letíš - viz výše.. většina společností v pohodě - vrtule nikdo neřeší.. u security gate vždy nahlásím, že mám dron (Mavic pro) a vytáhnu ho z příručáku, baterku mám vždy v dronu a náhradní v obalu pro přepravu v letadlech (aliexpres za pár korun), ale není třeba.. nikdo to nikdy neřešil.. baterku ale nikdy nesmíš dát do odbaveného zavazadla, vždy nahoru do letadla!

0
11 reakcí