Po mnoha letech začínám opět jezdit k moři. Začátek roku byl ve znamení Thajska, ale to už asi navíc s rodinou během roku nezopakuju. Září až říjen mám nějaké volno, chtěl bych tam vecpat 7-10 dnů u moře. Zatím lehce sleduju, co nabízejí cestovky, ale i co dokážu poskládat sám. Bydliště ve Zlínském kraji nabízí ideálně letiště Ova, Bratislava, Praha. Polsko je rezerva, ale už trochu z ruky. Co vše je reálné z daných letišť? Absolvoval někdo něco podobného? Například z Blavy hezky vychází Korfu, zpátečka na osobu byla kolem 100euro, ubytko pro dva se dalo sehnat na týden bez jídla kolem 4000 Kč, takže pro dva pohodových 10k Kč. Nemám bohužel žádné zkušenosti, kam se tak jezdí, kde je jaké počasí. Trochu mi to během posledních let unikalo mezi prsty  .

Koupací lowcost září/říjen Evropa lokality

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

13 reakcí

Po mnoha letech začínám opět jezdit k moři. Začátek roku byl ve znamení Thajska, ale to už asi navíc s rodinou během roku nezopakuju.
Září až říjen mám nějaké volno, chtěl bych tam vecpat 7-10 dnů u moře. Zatím lehce sleduju, co nabízejí cestovky, ale i co dokážu poskládat sám.

Bydliště ve Zlínském kraji nabízí ideálně letiště Ova, Bratislava, Praha. Polsko je rezerva, ale už trochu z ruky.

Co vše je reálné z daných letišť? Absolvoval někdo něco podobného?
Například z Blavy hezky vychází Korfu, zpátečka na osobu byla kolem 100euro, ubytko pro dva se dalo sehnat na týden bez jídla kolem 4000 Kč, takže pro dva pohodových 10k Kč.
Nemám bohužel žádné zkušenosti, kam se tak jezdí, kde je jaké počasí. Trochu mi to během posledních let unikalo mezi prsty smiley Tipuju nicméně, že září určite a říjen nejspíš ještě všude bude dost tepla na příjemný pobyt a koupání, navíc říjen by mohl být i slabší co do lidí.
Předběžně mě láká to Korfu případně Trapani, Alghero. Pražské destinace moc vyzkoumané nemám a kombinace přes Bergamo mě taky ještě čekají.

Výše uvedené kombo je spíše myšleno pro dva dospělé. Pokud bychom brali syna (7let), asi bych během prázdnin zkusil sehnat nějaký LM přes cestovku, myslím, že to vyjde stejně či podobně jako to skládat sám.

0

Říjen už je na koupání riskantní, noci už nejsou úplně teplé a když chytneš studenější dny tak to už ani ve dne není na koupačku. ( stín a nebo první minuty po vylezení z vody )

Spíš to orientuj na to září, klidně druhá polovina.

Bydlel jsem na Costa Blanca ( Valencie - Alicante ) a navštívil jej vícekrát následující roky a říjen byl už fakt o hubu, pro některé už nekoupatelný. A myslím, že to je takový etalon pro středozemí a koupání. Že podmínky budou na jiných místech podobné. Nepočítám Egypt s cestovkou na laast minute, kanáry, Kypr, Turecko Tam bych to zkoušel klidně i v říjnu v pohodě.

Jinak Katowice nemáš tak daleko, parkování tam máš za cenu oběda a léta do ALICANTE a místní pobřeží ( Denia, Altea, gandia apod. ) jsou prostě úžasné.

0 Citovat

ked chces mat istotu tepleho pocasia, tak sa orientovat v tom case na vychod Stredomoria - bud Kreta, Cyprus, juh Turecka.
Co som pocuval meteorologa, tak Europa sa na jesen ochladzuje od zapadu, takze Spanielsko je prve na rane, potom Taliansko a ked sa podari, v Turecku sa okupes aj v novembri.
My sme boli prvy oktobrovy vikend na Krete a uplne super - voda tepla, teplota okolo 28C, malo turistov, lacne ubytko a auto, jediny problem su kratke dni.

0 Citovat

Souhlas s tonicem, v říjnu bych volil něco na východě.

K cenám cestovka x poskládat si to sám. Loni jsme dali týden na Krétě v srpnu = top sezóna. Letenky z Katowic do Chanie. Měli jsme auto na celý týden, ubytování na 2 místech. Jídlo pouze v restauraci (kromě snídaně). Cena celkem cca 16,5k na osobu (byli jsme ve dvou). Takže asi srovnatelné jako nějaký last minute s All Inclusive. Pokud jedeš s cestovkou, tak si bez auta a odkázaný na jídlo v hotelu, které za tuhle cenu není nic moc, takže naše varianta mi přišla mnohem lepší. Ovšem každému vyhovuje něco jiného. smiley

0 Citovat

V sezóne je LM spravidla cenovo rovnaký s individuálnou cestou.

Október je pre "teplomilov" riskantný, ale pre tých, ktorý nemajú radi horúčavy, je východné stredomorie dobré po celý október.

0 Citovat

September\Oktober jedine vychodne destinacie, zapad uz je loteria. Napr. na Sardinii minuleho roku bolo v polke septembra 22 stupnov, zato na Rhodose podla jedneho paru co odtial priletel bojovali s 30kami. Ja som sa kupal 11. novembra este v Tel Avive, Cyprus je blizko, tak verim, ze v oktobri tam bude este pohodove pocasie.

Na tejto stranke https://www.timeanddate.com sa da pozriet historia pocasia po celom svete, kazdy den cca. 5 rokov dozadu.
Tu mas napr. Rhodos minuleho roku v Septembri https://www.timeanddate.com/weather/gre ... &year=2015

0 Citovat

Díky za tipy, pánové.
Mrknu na to počasí, vypadá to jako dobrý pomocník.
Říjen teda budu brát jako opravdu rezervu, spíše to září. Léto jako takové nepřipadá v úvahu, to si dáme klasika Fatra/Tatry na víkend, at podpoříme ekonomiku slovenských bratrů a sester smiley

0 Citovat

mudro, ked je horko u nas, naco sa trepat este do vacsieho smiley

0 Citovat

Rijen = Kypr .-)

0 Citovat

Tak mělo by to být dostupné lowcostama s uvedených letišť, ta Larnaca tam, myslím, není.

Edit: ale znamenám si do notýsku, to jako jo, díky za další tip smiley

0 Citovat

Na konci září jsme byli 2x na Sicílii a paráda, v říjnu ve Španělsku - Costa Brava, taky super, a na Mallorce dokonce na konci října a taky jsme se koupali.

0 Citovat

...nemluvě o Kanárech... smiley

0 Citovat

S Kyprem souhlasím. Letěli jsme koncem září Krakov- Paphos a bylo pořád cca 30 stupňů. Zato na Severním Kypru začátkem července bylo už skoro nesnesitelně vedro. Tenhle ostrov je skvělý v květnu-červnu a září-říjnu. Kréta bude taky v pohodě.

0 Citovat

Tip - september-október VIE-NCE kopec termínov za 60€ s eurowings. Ubytovanie ale drahšie.

0
13 reakcí