Ahoj všem, mám dotaz, můj let do Thajska s flydubai měl zpoždění více jak 6 hodin a mám právo na kompenzaci kolem 600ti eur. Máte někdo zkušenosti s řešením takového problému(reklamace)? Může mi někdo poradit jak mám dál postupovat? Díky všem za jakoukoliv radu... .

Zpoždení letu více jak 6 hodin

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

14 reakcí

Ahoj všem, mám dotaz, můj let do Thajska s flydubai měl zpoždění více jak 6 hodin a mám právo na kompenzaci kolem 600ti eur. Máte někdo zkušenosti s řešením takového problému(reklamace)?

Může mi někdo poradit jak mám dál postupovat?

Díky všem za jakoukoliv radu...

0

Napsat s žádostí na flydubai smiley Tu máš předlohu http://cestujlevne.com/odskodneni-zpozdeny-let/ pokud se budou zdráhat nebo nabízet kredit místo peněz, přichází na řadu agentura.

0 Citovat

Děkuji moc, agenturou myslíš zaplatit si někoho kdo to za mne vyřeší?
-----------už jsem si to přečetl...díky moc

0 Citovat

Agenturou se myslí prostředník, který tě bude zastupovat u soudu - podá za tebe žalobu apod. Existuje spousta agentur, které fungují na kontingenční bázi, berou si např. 25% vysouzené kompenzace. Akceptují ale typicky jen jasné a přímočaré případy, kde téměř není riziko prohry.
K soudu jinak můžeš jít i bez agentury.

V každém případě nejdřív podej tu žádost a uvidíš co ti nabídnou. Je nutné upozornit, že na kompenzaci není nárok ve všech případech, důležitý je skutečný důvod zpoždění. Pokud je důvodem počasí, nebo třeba stávka personálu, kompenzaci nedostaneš.

0 Citovat

Stávka personálu letiště, pokud stávkují zaměstnanci aerolinky - nárok vzniká. Tady je možná problém s tím, že to byl odlet z Dubaje dál, jak je to v tomto případě? Je cesta brána jako celek bez ohledu na přestup?

0 Citovat

Právě, že letecká společnost má možnost předejít stávce vlastních zaměstnanců, proto se nejedná o nepředvídatelnou okolnost. Stejně tak, jako může ovlivnit stav vlastních letadel údržbou, aby nedošlo ke zpoždění na základě technického stavu.

Někde jsem na to soudní spor viděl a bylo právě rozhodnuto ve prospěch cestujícího, ale teď to nemohu dohledat.

0 Citovat

Tak jsem napsal na flydubai dopis o tom, že mám nárok na odškodnění atd.
...a zatím mi přišlo,že mi odpoví do 28mi dnů...smileyD

0 Citovat

Jo buď v klidu, já se přetahoval s bulgaria air 5 měsíců.
Nakonec to poslali i bez agentury. No ale bylo to peklo. Charter Burgas-Pardubice.
Denně jsem je bombardoval maily, zkoušeli vouchery a podobné šílenosti ale nakonec se smilovali a poslali to na účet.

0 Citovat

Buďte v klidu,

Já začal s Vnárokama řešit svůj případ v půlce října 2016. Vše jsme dodali, vyplnili, pan právník kvitoval, že by to mělo být jednoznačné, nicméně je březen a poslední aktualizace byla ta, že ALITALIA odmitla mimosoudni vyrovnani a případ jde k soudu ... už to ani neřeším a čekám, kdy příjde nějaké nové info.

( 1200€ je dost tak uvidíme jak to dopadne smiley )

0 Citovat

Tak ale pokud vim, tak Vase naroky se v zahranici do soudu nepousti, tak radeji najdi nejakou mezinarodni agenturu.

0 Citovat

Dobrý den, prosíme o pomoc. Zítra máme letět do New Yorku z Krakowa s přestupem v Berlíně s AirBerlin. Na berlínském letišti, ale dneska až do zítra 05:00 panuje stávka. Teď jsme volali do Student Agency a ti nám řekli že jsou všechny lety až do pondělí zrušeny. Je to vůbec možné když jsme dnes udělali v pohodě check in a vystavili nám normálně letenku? Co teď máme dělat? Ubytování a vše máme již koupeno. Student Agency nám nabídlo vrácení peněz za letenku, ale to nepřichází v úvahu, když už máme všechno ostatní zaplaceno. Letenky jsme koupili přes vaší akci smiley.Děkuji všem za odpověď.

0 Citovat

Moc nechápu proč by měly být zrušeny všechny lety do pondělí, když stávka končí zítra brzo ráno. Zkusil bych spíš kontaktovat přímo AB.

0 Citovat

Ani jeden z letů AB8201, AB8203, AB7248 zítra není vidět jako zrušený v tuto chvíli. Být vámi, dojedu normálně zítra na letiště. Kdyby došlo na zrušení, má Air Berlin povinnost vás přesměrovat i s jinou aerolinkou - zařídili by to pro vás přímo na letišti v Krakově.

Update: status vašich letů si případně můžete průběžně kontrolovat tady: https://m.airberlin.com/en/timetable/sh ... pe/airport

0 Citovat

Taky to nechápu, stávka je plánovaná do 5 rána. Proč by rušili i další lety? Ve student Agency říkají že se nemůžou do Air Berlín dovolat. Asi opravdu ráno pojedeme na letiště a uvidíme. Pokud by jsme odletěli opravdu až v pondělí tak nás asi žádná kompenzace nečeká že? Doposud nám nepřišel od nikoho žádný email že by se lety rušili. Kdyby jsme o stávce neslyšeli v rádiu tak o ničem ani nevíme. Děkuji Vám za odpovědi.

0 Citovat

ved nic vam neprislo, tak sa nic nedeje, chodte na letisko. ja som tiez "panikaril" na Krete, ale checkmytrip ukazovalo lety stale zrusene, ale medzitym odvolali strajk. Keby som to nevedel, prisiel by som na letisko a normalne by som odletel. Takto som mal len zbytocne nervy smiley Niekedy sa mi zda, ze toto je najlepsi pristup smiley

0
14 reakcí