Norwegian spouští nové linky z Irska (Dublin, Cork) do USA (NY, Boston). Co jsem rychle koukal, tak zpátečka jde pořídit od 140€  .

Dublin - New York od 3.790 Kč s Norwegianem

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

19 reakcí

Norwegian spouští nové linky z Irska (Dublin, Cork) do USA (NY, Boston). Co jsem rychle koukal, tak zpátečka jde pořídit od 140€ smiley

https://www.norwegian.com/ie/booking/fl ... cyCode=EUR

0

Zajímavé ... co je tedy šílené, je letiště Newburgh-Stewart smiley Nějak marně hledám, k jakému že to městu letiště patří.

mikir si bude létat na víkendy za hambáčem smiley smiley

0 Citovat

JJ smiley ten byl první, který mně napadl, když jsem to viděl. Nekoukal jsem na přípoje, jestli by šel nějak rozumně vymyslet prodloužený víkend čt-ne nebo čt-po.

0 Citovat

Mikir to vzdá už jen kvůli tomu, že se bude létat na to letiště Newburgh-Stewart, které je od centrálního NY fakt fest daleko, takový Hahn po americku smiley

0 Citovat

Jo, začal jsem psát příspěvek, protože to celkem rozumně navazuje, ale zasekl jsem se na dopravě z letiště smiley absolutně nevím, co s tím.

0 Citovat

no je to divoke,
http://www.panynj.gov/airports/swf-publ ... ation.html
zatial asi len rental, alebo pockat kym sa tam objavi nejaky Terravision US, co bude za 20USD vozit ludi na Manhattan smiley

0 Citovat

co takto auto a za 6h byt na Niagarach? ceny zacinaju niekde pod 50$ za den.

ak sa zlozia styria, tak maju 72h na vodopadoch za ~8ku na cloveka vratane benzinu.

0 Citovat

Když není člověk z UK/IR a připočte všechny naklady (doprava FR, zavazadla FR + TATL zavazadla) a pak doprava do města v USA + třeba nocleh v Dublinu tak je pomalu na ceně přímé letenky z Prahy...

ALe může to mít význam pro tlak na konkurenci (viz jak ted vypadají cenově odlet z DUS do MIA s klasikama/ Eurowings z Kolína). I když se asi na to ostatní připravovali - denně na f4f milion tarifů i z největších prdelí v UK na východní pobřeží kolem 220 gbp.

Jinak být aerolinkou, tak si nasmlouvám za pár švestek nejakou dopravu přímo od přístání do NYC nebo BOS a dám to bud k letence zdarma nebo za pakatel a pak není pro rezidenty UK/IR co řešit když je to odveze z letiště až do centra. A budou mít pořád plný letadlo. Takto to je výhodné pro rezidenty USA kteří si na letiště přijedou autem nebo je tam teta Máňa hodí. smiley

0 Citovat

Asi tak...Navíc 7 h v 737. To je pro dobrodruhy:-)

0 Citovat

aale neni to az take zle, letel som 757 (cross section rovnaka a 737-900 je pomaly taka velka ako 757-200) cez ocean a dalo sa. a zase ani ten Dubaj s FlyDubai z PRG, alebo BTS nie je o moc blizsie. Ale pravda, widebody je widebody:)

0 Citovat

Aj lokálne letiská majú svoje výhody. Amerika nie je len NY.

Požičovne sú priamo na letisku, tak načo riešiť verejnú dopravu. Kto chce predsa len cestovať verejnou dopravou, vlaková stanica a autobusové zastávky sú pri letisku.

A ako píše tonic, 737 nie je taká hrozná. Pre mňa je pohodlnejšie 737 s usporiadaním sedadiel 3-3 ako widebody s usporiadaním 3-4-3.

A pre niekoho krátky pobyt v Írsku môže byť výhoda.

0 Citovat

Letěl už to někdo? Vypadá to, že už existuje i celkem pohodlná cesta z letiště do NY. Norwegian společně s Coach USA nabízí airport express za $20 one way. Navazují na lety od Norwegianu.

https://web.coachusa.com/info/sh...s.asp?nt=1

0 Citovat

to nie je zla alternativa... inak ako pozeram casy busov na port authority, tak je to cca 1h 20m. co je len o trochu dlhsie ako MHDckou z JFK, alebo La Guardia. ale stale len tak o polhodinu viac ako z Newarku. Takze ziadna tragedia.

0 Citovat

Pokud tu funguje dobře imigrační, tak to bude v zásadě mnohem rychlejší než z JFK :)

0 Citovat

no vidis, tiez pravda :)

0 Citovat

Pokud dobre chapu vsudypritomnou reklamu na dublinskem letisti, tak si US preclearence odbudete v Dublinu a nejake imigracni v NY mate v pazi.

0 Citovat

Daniel napsal(a):

Pokud dobre chapu vsudypritomnou reklamu na dublinskem letisti, tak si US preclearence odbudete v Dublinu a nejake imigracni v NY mate v pazi.

Vyzerá to tak: http://www.independent.ie/life/t...25743.html

Je ale škoda že tie 737 nedokážu doletieť niekde do strednej EÚ :( Také spojenie Praha - Stewart za 150eur spiatočka by sa mi celkom pozdávalo :)) Teším sa na dobu, keď sa im podarí spraviť malý úsporný narrow body ktorý by to umožňoval.

Inak s tou dopravou v NYC je to pravda, z hociktorého letiska na Manhattan to stojí cca 10$ a trvá minimálne hodinu (z EWR trošku menej) - v kombinácii s tým pre-clearance je to super deal.

0 Citovat

No muzu to vyzkouset navic uz budu mit irsky pas : )

0 Citovat

ESTA ide aj na cesky a aj s preclearence :D

0 Citovat

@ tonic, no je to mozne ja jsem se jen dival na tabulku hodnoceni cestovnich pasu tak ten irsky je jen o 6 zemi na tom lepe jak cesky :)

0
19 reakcí