Přátelé, jsem rozhodnut, že chci investovat v rámci CL a celého konceptu levnocestování do "dražší" letenky a hrozně mě láká byznys, ale akcí a chyb na byznys je prostě málo. Je nějaký typ od Vás, kde třeba občas kouknout a najít C letenku ? někde za exotikou. Nebo jen prostě čekat a doufat. A jsem za to ochoten dát do 20k / osobu. Lákají mě salonky, flatbed, inflight servis apod. věci, které dodávají punc jedinečnosti a ten zážitek. ( žádné insta a FB chlubení s hashtagama ... prostě vlastní pocit a zážitek ) .

Business letenky "ERROR"

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

8 reakcí

Přátelé,

jsem rozhodnut, že chci investovat v rámci CL a celého konceptu levnocestování do "dražší" letenky a hrozně mě láká byznys, ale akcí a chyb na byznys je prostě málo.

Je nějaký typ od Vás, kde třeba občas kouknout a najít C letenku ? někde za exotikou. Nebo jen prostě čekat a doufat.

A jsem za to ochoten dát do 20k / osobu.

Lákají mě salonky, flatbed, inflight servis apod. věci, které dodávají punc jedinečnosti a ten zážitek. ( žádné insta a FB chlubení s hashtagama ... prostě vlastní pocit a zážitek )

0

Z první ruky mě napadlo:

1) flydubai z Prahy - tam to ale není o byznysu, je to komfortnější to jo, ale rozhodně to nemá nic společného s tím, co hledáš a co by člověk měl v byznysu obdržet/zažít.
2) odlety z Káhiry - celoročně výhodné byznys tarify do JV Asie (zrovna teď ale nic moc smiley )
3) http://www.flyertalk.com/forum/premium-fare-deals-740/

Jinak je to velmi komplikovaná záležitost. Šance takových letenek z Evropy za méně jak 20 tis. je mizivá. Zázraky se ale dějí, viz. Ethiopian z Osla a Qatar z Beneluxu.

0 Citovat

http://www.flyertalk.com/forum/premium-fare-deals-740/

0 Citovat

Ideální asi budeš mít chytit nějaký error fare, takže nejlépe sledovat weby jako je tento. Samozřejmě je tam ta možnost, že to bude zrušeno, ale troufám si tvrdit, že na takové ceny se při oficiálních promo akcích na lety v Business Class nedostaneš. Teď se dají tuším u Flydubai sehnat letenky v Business Class za nějakých 15k, ale tam to není úplně ta pravá Business Class, jakou hledáš.
Já třeba chytil tuhle akci s Ethiopian na Seychely na letošní červenec. smiley

0 Citovat

Akce vlastně mívá Qatar z Německa, tam je to +- 35 tis. za JV Asii. Níž se cíleně snad ani nic neprodává.

0 Citovat

Kazdy rok chytim aspon jedno C okolo 15k nekam mimo Evropu - chce to akorat cekat a vyuzit prilezitost.. smiley

Jinak si dovolim nesouhlasit s nacelnikem - napr. Quatar mel ten super sale (cilena akce) z Amstru do Tokya par tydnu zpatky - tusim okolo 650e za zpatecku.. Prilezitosti urcite budou.. (+ akce China Eastern / Hainan pod 30k)..

Pokud te laka zazitek, tak urcite vynech Norka (napr. ted vidim v systemu jarni letenky do NYC za 22k businessem) a FlyDubai - za sebe muzu doporucit Emirates (Singapore nebo BKK se da sehnat okolo 55k ex PRG) A380.. Pak se jeste da sehnat poslednich par terminu s KL Dreamlinerem do CTU - taky hezky business.. Dalsi dobra prilezitost jsou letni prazdniny (napr. loni Chicago s TK za 32k), pripadne posledni tyden v listopadu..

Setrim ted na first s Luftwaffe, kdyby se chtel nekdo pridat na jarni/letni vylet do USA smiley smiley smiley

0 Citovat

Hlavně není business jako business, jsou tam velké rozdíly, taky ber v úvahu délku letu a typ letadla. Zrovna třeba ti zmínění Etiopané jsou z Evropy 6,5 hod a z ADD na SEZ 3,5hod. Může to letět taky 737-800. (což byl třeba můj případ tam ten business není asi ten pravý, co čekáš), salónek v ADD taky nicmoc

Podle mě pravý požitek z C: dlouhý let alespoň 8 hod a déle, dobrý typ letadla, kde C je opravdu C a samozřejmě dobrá společnost.

Já bych cenu do 20 K, úplně nevylučoval, těch akcí a chyb co prošly bylo dost, dokonce Rusáci snad tak před dvěma lety drželi BKK z PRG asi dva měsíce za 20tis , to snad nebyla ani chyba, ale nějaké promo...

Za mne největší zážitek byl můj první let v C s AF CDG-CUN a pak řadím až Korejce v A380 v druhém patře smiley

0 Citovat

Jen snad doplním, že pokud chceš opravdu výborný servis a aby to mělo ten punc exkluzivity, tak se vyplatí poohlížet se nejlépe po aerolince z Blízkého východu (Qatar, Emirates, Etihad atd.) nebo pak kvalitní asijský (Cathy Pacific, Thai, Singapore, Garuda atd.). Evropský nebo třeba americký aerolinky i na long haul jsou, až na výjimky, o třídy niže. Je to i dost logický když ty evropský si na sebe musí vydělat bez státní podpory, kdežto třeba šejkové to mají jako výkladní skříň a nějakou státní podporu tam nikdo neřeší smiley
Je potřeba ale počítat s tím, že jen výjimečně se objeví u těchto aerolinek nějakej error a 20k dost pravděpodobně stačit nebude.
Jinak pokud neletiš z hubu dané aerolinky, tak do stejnýho salonku se většinou dostaneš i třeba s Diners nebo Priority Pass.

0 Citovat

Před měsícem bylo Tokyo: http://cestujlevne.com/tokio-byznys-tri ... 16-800-kc/ Ještě teď mě mrzí, jak blbě mi uteklo smiley A vypadá to, že error aerolinka nezrušila. Tak teď čekám, zda se povede opáčko a budu si hlídat limit na kartě.

0
8 reakcí