Polské letiště Katowice leží nedaleko českých hranic a tak je pro mnohé dalším počátečním bodem při svých cestách. Informace: otevírací doba: 24H přespání na letišti: nejlepší místo je v 1. patře doprava z letiště do centra Katowic: - jízdní řád naleznete zde http://www.pkm.katowice.pl/pyrzowice.php z Ostravy na letiště: - několikrát denně jezdí mezi Ostravou a letištěm v Katowicích tigerexpress od 220 Kč parkování: letiště nabízí 3 parkoviště, jejich mapu najdete zde http://www.katowice-airport.com/cs/pro- ... parkoviste kalkulačku na cenu parkovného naleznete zde http://www.katowice-airport.com/cs/pro- ... kalkulacka WiFi zdarma: ANO - neomezeně IATA / ICAO kód: KTW / EPKT poloha: 30km od Katowic, 145km od Ostravy, 300km od Brna web: http://www.katowice-airport.com/cs/index/index .

Katowice (KTW)

Založil ve fóru Letiště

Polské letiště Katowice leží nedaleko českých hranic a tak je pro mnohé dalším počátečním bodem při svých cestách.

Informace:
otevírací doba: 24H

přespání na letišti: nejlepší místo je v 1. patře

doprava z letiště do centra Katowic:
- jízdní řád naleznete zde http://www.pkm.katowice.pl/pyrzowice.php

z Ostravy na letiště:
- několikrát denně jezdí mezi Ostravou a letištěm v Katowicích tigerexpress od 220 Kč

parkování:
letiště nabízí 3 parkoviště, jejich mapu najdete zde http://www.katowice-airport.com/cs/pro- ... parkoviste
kalkulačku na cenu parkovného naleznete zde http://www.katowice-airport.com/cs/pro- ... kalkulacka
WiFi zdarma: ANO - neomezeně

IATA / ICAO kód: KTW / EPKT

poloha: 30km od Katowic, 145km od Ostravy, 300km od Brna

web: http://www.katowice-airport.com/cs/index/index

0

Neřešil někdo dopravu do Katowic ze středních Čech?

0 Citovat

Sleva 90 % na parkování pro auta s českou SPZkou na nehlídaném parkovišti č. 1, které je přímo před terminály.
Za necelé 3 dny parkování placeno 9 PLN / 55 Kč, původně 87 PLN.

Na informacích letiště je třeba vyzvednout slevový kupón Létám z Katowic a ten předložit při placení u výjezdu z parkoviště.

0 Citovat

Když jsme u těch Katovic, existují nějaké další způsoby jak se sem levně dopravit vyjma Polskibus z Bratislavy a shuttlu z Ostravy?

0 Citovat

Pro ty kteří uvažují o využití 90% slevy na parkování na nehlídaném parkovišti u letiště v Katowicích.

Víceo slevě zde: http://flysilesia.com/cs/partners,125.html

Přijeli jsme na parkoviště, vyzvedli lístek, zaparkovali. Následně jsme si dle instrukcí vyzvedli na informacích bružuru Fly Silesia, ve které byla nalepená ona slevová karta (http://flysilesia.com/img/karta-rabatowa.gif). Dokonce všecky informace v bružuře byli napsané v češtině. Paní na informacích na můj dotaz, jak slevu uplatím, řekla, že kartu předložíme u budce u výjezdu. Vše vypadá ok bez problému. "Pro uplatnění slevy při výjezdu z parkoviště předložte slevovou kartu"

Po 4 dnech jsme se vrátili, nasednem, vyjíždíme z parkoviště a spolu s parkovacím lístkem podávám onu slevovou kartu a anglicky říkám, že bychom rádii uplatnili danou slevu. Pán v boudě něco polsky zabrblal a naúčtoval plnou cenu 115 zlotých. S tím jsem se nedokázal smířit. Začala česko polsko slovensko anglická diskuze s tím, že jsem mu neustále tvrdil, že mám slevovou kartu a všude (internet, informace, brožura) ohledně jejího uplatnění píšou to stejné. Nevím co na tom nechápe. Dospěli jsme k tomu, že chápe oč nám jde, ale tvrdil, že nám prostě slevu dát nemůže, bo na ni nemáme nárok. Na tom jsme se zasekli. Bez své slevy jsem nebyl ochotný odjet. Jinak pán byl celou dobu docela příjemný, snažil se vysvětlit a já sem byl taky klidný, protože bez toho jsem odjet nehodlal. Tvrdil, že informace o slevě jsou akorát na české mutaci stránek, že on s tím nemá nic společného a že to prostě neplatí. Slepá ulička. Už jsem přemýšlel, že zajdu na informace a dovedu je tam, at mu to vysvětlí, ale pak naráz řekl.. dobře. Já vás chápu. Slevu vám dám. Odjeli jsme a cena 11 zlotých (původně 115). Zkušenost velice úsměvná.

Nevím, co doporučit nebo co ho obměkčilo, aby slevu poskytl. Jestli tvořící se kolona aut za náma nebo si vzpomněl, že sleva platí. Dle všeho ostatního byl nárok na slevu byl oprávněný, jen pán v boudě o tom nic nevěděl. Takže si prostě dejte pozor!

PS. někde byla už založená diskuze ohledně tohoto, jen jsem to nenašel, tak to píšu sem.

0 Citovat

nevíte, jak to je s dopravou na letiště městskou hromadnou?
našel jsem, že by to mělo jít, ale nevím, odkud a jak to chodí s jejich MHD...

vím, že tam jezdí ta jedna společnost za 20zlotých, není to mnoho, ale na našem low-cost výletu chceme ušetřit pokud možno, kde to jde smiley

díky za odpověď !

0 Citovat

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat jestli ještě platí ta sleva 90 % na parkování pro auta s českou SPZkou na nehlídaném parkovišti č. 1. na letišti v Katowicich.Letím 24.6.2014. na 10 dni.Má někdo skušenost v poslední době.Kde vyzvednu ten slevový kupon a musím si rezervovat parkovací místo na parkovišti.Děkuji.

0 Citovat

Rezervovat nemusíš, je to parking P1 - hned před terminálem! smiley já si to minule nenapsal a nechal jsem auto na P3, takže smolík... Kartu obdržíš na infostánku v terminálu letiště, při odjezdu podáš společně s kreditkou.

Jestli je stále aktuální? Nooo, to nevím.

0 Citovat

Už to tu bylo probíráno několikrát, sleva 90 % je stále platná. Na informacích si řeknete o "kartu rabatową - latam z Katowic", dostanete brožurku, ve které je karta přiložená. Karta je přenosná, při výjezdu z parkoviště P1 ji předložíte u okýnka a řeknete "czeska rejestracja", nikdo se Vás na nic nebude ptát, automaticky odečtou 90 %, platit můžete zlotýma nebo kartou.
Naposledy využito letos na konci března.

0 Citovat

Ještě se chci zeptat,je jedno jestli parkuji na P1a nebo na P1b nebo P1c.Je totiž rozdělene do 3 sektoru.
Děkuji za odpovědi.

0 Citovat

Je to úplně jedno, důležité je, že je to P1 smiley

0 Citovat

Zřejmě "nově" platí sleva 90% i pro SK spzky smiley http://www.flysilesia.com/cs/slevy/park ... koviste-p1

0 Citovat

Zajímavé. By mě zajímalo, kolik Slováků tam od nich lítá. Spíš než slevu pro "SK" v Katovicích bych uvítal podobnou slevu pro "CZ" i v Krakově a Vratislavi. smiley

0 Citovat

Ahoj, chci s zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s dopravou z letiště na autobusové nádraží v Katovicích ? Případně jestli je v okolí nádraží nějaké levné parkování ?

DÍky

0 Citovat

Info o slevách 90% FlySilesia pro české MPZky - funguje a je uplatňováno bez potíží, vyzkoušeno opakovaně.

Poslední zkušenost před týdnem - měli jsme služební auto ze slovenskou MPZkou - a ejhle byl problém.
Pán u okénka tvrdil, že je to pouze pro české auta. Důrazně a slušně jsem mu vysvětlil, že na webu jsou povoleny i slovenské auta.
Někam volal, něco ověřoval a pak napočítal cenu ještě nižší než byla reklamována na webu / mělo být 17,2 Zl a chtěl pouze 15 - tedy nevzdat se!

0 Citovat

Mám technickou - dá se pořád na zmiňovaném parkovišti platit kartou nebo jen hotově? Na uvedené stránce se píše o hotovosti... díky za postřehy!

0 Citovat

Před 3 týdny placeno parkovné bezkontaktní kartou smiley

0 Citovat

WizzAir přidává ze své katovické báze linky do Boloni od 26.6. 2x týdně (po, pá), Larnaky od 24.6. 2x týdně (st, ne) a Bristolu od 26.6. 2x týdně (po, pá).

0 Citovat

JJ Katowice potěšily, hlavně ta Larnaka zatím cca tam a zpět 2500 za letenku v létě.

0 Citovat

Ta Larnaka se vrací, protože v červnu 2013 jsme právě s Wizzem na Kypr z Katovic letěli. Letenky jsme kupovali dva dny před odletem za 2800 Kč/osoba.
Jinak tyhle nové trasy jsem zaznamenal už před pár dny a hned koupil Boloňu za 650 Kč na přelom září a října 2015. Spojím to s návštěvou San Marina. Akorát jsem se trefil zrovna do termínu nějakého keramického veletrhu v Boloni, takže ubytko bylo o něco dražší než normálně.

0 Citovat

2 Proky - Jen tak pokukuji potom Kypru, nepamatuješ si v kolik jste asi letěli? Jelikož jak se divám tak ten odlet v 01:20 z Katowic je docela krutý smiley

díky za odpověď.

0 Citovat

Doplnění k 90% slevě na parkovné v Katovicích – tentokrát mě pán při placení v budce trochu nemile překvapil, protože sleva platí při parkování od 2 dnů a více. U většiny letů je to samozřejmě v pohodě, ale když jsme letěli jen ráno do Dortmundu a večer zpátky, slevu jsme nedostali, protože jsme parkovali jen 1 den. Což jsem nevěděl, takže zatímco za týden parkování jsem pár dnů předtím platil cca 12 zlotých, tak za 1 den jsem zaplatil 55 zlotých. To jen kdybyste někdo chtěli využít tzv. "jednodniówki", jak Poláci říkají jednodenním letům. smiley

0 Citovat

Taky jsem před týdnem měl "problém" s výjezdem z P1 (před terminálem A i B). Zřejmě tam není možnost vyhodit lidi a do pár minut zdarma odjet, ač jsem někde četl, že ano. Byl jsem na parkingu max 3 minuty a u výjezdu už jsem platil za hodinovou sazbu. Takových 15 min zdarma v Praze je si myslím akorát.

0 Citovat

Přihodím taky zkušesnot s parkovištěm na letišti, začátkem března jsme frčeli do Itálie, Řím, Vatikán, Neapol a jelikož jsem byl šikovný,
tak jsem nechal svitít světlo uvnitř auta, po 6 dnech plus mrazy výsledek byl jasný smiley)).

Dopadlo to, ale perfektně poslali mě na parkoviště P2, kde bez problému člověk sebral startovací akumulátor, zajel autem na P1, nastartovali jsme auto, dal jsem mu pár éček a jelo se.

Takže kdyby někdo, měl podobný problém zajdětě k pokladně P2 a je.

0 Citovat

Včera jsem se vrátil z letiště v Katowicích a cena za 3 dny 9.00 PLN.
Takže vše ok. smiley

smiley smiley smiley

0