Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil...

Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h?

Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to?

Díky

0

Dík tvl to byl teda "výhodnej" kauf smiley

No nevadí vím, co příště už opravdu ne...

0 Citovat

Dalsi moznosti je dokoupit si kufr, pokud potrebujes prevest vice veci, nebo mas tekutiny vetsich objemu.

0 Citovat

No mam třeba takovej olej na opalovaní a ten má objem 150 ml... A to vlastně stejný s ostatníma krémama ty maj taky větší objem než 100ml podle mě. Btw a když je v tý 150ml lahvičce cca půlka ?:-)

Jak moc to řešej, kdybych si to šoupl normálně do kosmetický tašky a zkusil to "propašovat"...

0 Citovat

Tak ti to s největší pravděpodobností vyhodí. Občas se něco náhodou pronese, ale je to prostě pravidlo a na jeho dodržování se celkem dost lpí. Objem se bere podle lahvičky, ne podle obsahu, takže nic většího než 100ml lahvičku prostě na palubě mít nesmíš. Než aby ti to vyhodili (právem) a tys pak na ně nadával, že ti zkazili začátek dovolené, to je lepší buď sehnat menší balení (nebo je přelít do menších lahviček, dají se koupit prázdné lahvičky do letadla), nebo přikoupit odbavené zavazadlo.

0 Citovat

Taky v drogerii se prodávají malinká balení od šamponu až po krém na boty za cca dvacku. Nebo si nebrat nic, koupit na Sardinii, vypoužívat a letět dom:)

0 Citovat

No bude to divoký, ale nakonec asi koupim tasku do podpalubí, ikdyž mi to netěší smiley

Dík všem

0 Citovat

Ahoj, dobrý večer všem - chtěla bych se zeptat, jak probíhá nástup u Ryanair? Moc se mi nechce předplácet si sedadlo, pokud se ale u gate tvoří hodinu před odletem fronta a pak úprk z autubusu a šlapanice na schodech do letadla, jako tomu bývá u Wizzair (záměrně přeháním), ještě bych to zvážila...
Zatím jsem se neodcheckovala, tak nevím, jestli je na boarding pasu nějaké místo automaticky přidělené, anebo je to také na systému, kdo si co urve, to má? Ono to ve finále vyjde na stejno, u Wizzair taky nějaké místo logicky zbyde smiley, ale raději bych byla připravená - letíme z Bergama do Alghero.
Předem díky i za jakékoliv jiné rady a tipy týkající se doby těsně před odletem a nástupu.

0 Citovat

Ryanair má (tuším že od letoška) nové pravidla - na boarding passu je přidělené konkrétní sedadlo, takže bitva o nejlepší místa odpadá. Odbavit se dá nejvýše 7 dní před odletem pokud nechceš platit za výběr sedadla.

Důlěžitější je to se zavazadlem - sice můžeš mít dvě příruční, ale Ryanair má poilitiku "prvních 90 zavazadel jde na palubu", takže se pro změnu bojuje tak trochu ve frontě o to, jestli se vejdeš do té první poloviny, abys měla jistotu toho většího příručního zavazadla na palubě, jinak ti "hrozí", že ti jej zdarma odbaví... takže pokud nemáš zavazadlo nebo ti nevadí, že jej nebudeš mít při letu u sebe (anebo ti nevadí ho mít pod nohama), tak budeš v pohodě...

0 Citovat

Rozhodně nedoporučuji spoléhat na to, že to propašujete, lepší je nalít do průhledné lahvičky a zabalit. Spoléhala jsem na to, že mi nechají 150 ml přípravku a zabavili mi ho, takže jsem si musela na místě koupit poměrně draho něco, co jsem ani neznala...

0 Citovat

Mozna uz je to pozde ale kazdopadne treba si to precte nekdo kdo pojede pozdeji a bude se mu ma info hodit.
Kazdopadne s Ryanair jsem jela poprve asi pred mesice prave na zminovanou Sardinii. Byla jsem mile prekvapena jelikoz podle novych podminek turim od 12/2013 muze mit jeden clovek dve prirucni zavazadla jedno 55*40*20 a 35/20/20 vetsinou to odpovida prirucnimu kufru a damske kabelce. My leteli z Bratislavy a i kdyz meli nekteri lide opravdu nadrozmerna zavazadla( dokoce obe) tak to nikdo neresil a nechteli zadny priplatek. Rekal bych ze temer kazdemu davali na zavazadlo listek s tim ze ho u letadla odevzda do podpalubi a na priletu si ho vyzvedne normalne na pasu s odbavenyma kuframa( ale dalo se domluvit my meli v jednom kufru elektroniku a nechali nam ho do letadla).
Co se mist ty ce jak uz tu nekdo psal prideluji se pri online check-in s tim ze kazdy dostane pridelene misto(kdyz se odbavuje jedna rezervace s vice cestujicimi dostanou misto vedle sebe). Pri ceste zpet nam dokonce dali sedadlo v rade 5k cemu automaticky byla prirazena placena sluzba priority boarding takze ja byla s Ryanair opravdu spokojena:)

Co se tyce tekutin na palubu neni problem jit do drogerie a napr v dm prodavaji i opalovaci kremy velikosti 100ml a ani ja jako zenska sem nemela problem s mnozstvim kosmetiky kterou jsem si mohla vzit. Navic napr IKEA. Prodava set 4 100ml lahvicek na sprchace atd asi za 29,- kc a napr na tyden staci tech 100ml samponu i dvema lidem kdyz moc neplytvaji.
Ve vysledku clovek zjisti jak je bajecne cestovat pouze s prirucnim zavazadlem jelikoz ma sotva 10 km a opravdu si dava bacha jestli netaha hlouposti!!:)

0 Citovat

Čau a díky všem za pozitivní info. Na zavazadla po příletu nijak extrémně nespěcháme, takže poletí-li v podpalubí, nebude to vadit.

Souhlas s M, v DM mají v malých provedeních kde co a navíc se mi líbí, že se nemusím při konci dovolené z koupelny skoro nic balit smiley Díky za tip s IKEOU. V Sephoře mají něco podobného, ale za 290,-, ale i tak lepší, než platit kvůli opalováku za odbavané zavazadlo.

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych na začátku září letět z Gdaňsku do Wroclawi s přestupem ve Varšavě. Přílet WMI 21:20, odlet do WRO 21:45. Jsem si téměř jistý, že je to stejným letadlem, tak by mě zajímalo jestli je nějak možné tuto trasu takto proletět. Jestli by se šlo už v Gdaňsku domluvit na odbavení až do WRO a ve Varšavě zůstat v letadle, protože vystoupit z letadla a znovu se odbavit je nereálné. Díky za rady.

0 Citovat

Ahoj, v letadle te urcite sedet nenechaji, prece jenom se ma mezi jednotlivymi lety uklizet (i kdyz je realita jina). Kazdopadne je dobry se poptat hned v Gdansku a pak ve Varsave vystoupit z letadla, zustat na gateu a vyresit to s nimi tam.

0 Citovat

Ryanair neprovozuje žádné návazné lety, jen P2P. V letadle tě určitě nikdo nenechá sedět, všichni musí vždy ven vč. zavazadel. Pokud poletíš jen s příručním zavazadlem, teoreticky bys mohl přestoupit. Výstup z letadla údajně probíhá do odletové části, takže by ses jen postavil do fronty na let do WRO, ale potvrdit to nemohu.

0 Citovat

Dobrý den, chci koupit letenku Bratislava – Bergamo a následně Bergamo – Barcelona. Na přestup je 1:40h, což je určitě dost, ale jelikož se jedná o let v lednu, tak mě zajímá co kdyby měl 1.let zpoždění a já nestihl let následující. To mně u nízkonákladovky asi Ryanair na další let neposune,že? Děkuji za odpověď

0 Citovat

přesně tak. takto fungují všechny nízkonákladovky : nestihneš neletíš !

0 Citovat

1:40 = cca 1:10 (odečteš-li nutnost být 30min před nástupem u gate) což je v pohodě, pokud nemáš zavazadlo. Bergamo není velké letiště, akorát si teď nejsem jistý, myslím že tam mají oddělené přílety a odlety = musíš stejně vyjít ven z Arrivals a pak jít znovu přes bezpečnostní kontrolu do Departures (opravte mě někdo jestli to tak není)... to může být důležitý rozhodovací faktor. Třeba v Praze na T2 tohle není, tam vylezeš z gate a můžeš rovnou na jiný gate, takže ti to může zabrat jen 2 minuty. Je to o tom to buď risknout, nebo vsadit na jistotu. Pokud bude v lednu hodně zima, tak samozřejmě odmrazování letadel může způsobit zpoždění, ale jinak je leden klidnější než letní sezóna plná charterů a zpoždění bývají menší...

0 Citovat

Ahoj. Poletíme poprvé s Ryanairem a budeme mít jen kabinová zavazadla, z nichž jeden kufr je v jednom rozměru, kvůli madlu, o cca 1-1,5cm větší, než je limit (má tedy šířku cca 41cm). Jedná se ale o textilní kufr a vycházím-li z toho, že checker na zavazadla vypadá jako na obrázku níže, tak se mi ho do toho s velkou pravděpodobností povede smáčknout. Zajímalo by mne, jaké jsou vaše zkušenosti - musí kufr tím měřákem prostě projít, nebo se toleruje i jakési procpání? smiley A jak je to s druhým zavazadlem - kabelkou, měří ho nějak, nebo tam nějaký centimetřík nehraje zásadní roli?

Checker... vypadá takhle?


Díky smiley

0 Citovat

Měří, měří. Jednou se na mně škaredili, když přečuhovala kolečka a chtěli ten brutální doplatek, ale nakonec se slitovali (od té doby beru už opravdu jen kufr, který má přesné rozměry) a teď na podzim mi měřili i tu malou tašku (ovšem podařilo se mi koupit zcela přesný rozměr, takže i když vypadala docela prostorná, tak tím geberit testem v pohodě prošla).
Co jsem ovšem netušila, že do letadla Vás pustí jen se dvěma zavazadly, takže můj nákup v duty free jsem musela rychle přebalit a natlačit do kufru. Čili- buď tu druhou malou tašku nebo duty free, ne obojí.

0 Citovat

Neni to aktualne, pozri tuto stranku http://travel.stackexchange.com/questio ... gage-sizer . Ryanair mozes mat 2 zavazadla, a ten tester na letisti je vetsi nez povolene rozmery- v tom clanku pisu 21,2 x 41,2 x 58 cm na velku batozinu . Inak ja som 3 krat leden s ryan poslednu dobu-malaga, londyn a bratislava- a nikdy nekontrolovali mna ani nikoho ineho, aj kedniektoy ludia mali zjavne vetsie tasky a dost podla mna...Asi zalezi na letisti.

0 Citovat

rominho: Díky, zajímavé čtení. Uklidnilo mne to smiley

0 Citovat

Ahoj, prosím o radu, letím s Ryanair a chci vzít jen batoh sebou na palubu, batoh splňuje rozměry, je přímo s těmi rozměry zakoupen, ale když do něj dám nějaké věci přeci jen v některých částech přesahuje 20 cm jak je proste plný věcí, i to vadí? že tam kde mám proste zrovna foťák to dělá bouli a přesahuje povolené rozměry smiley ? děkuju moc za odpověď

0 Citovat

Dobry vecer,
Zeptam se, mohu mit v prirucnim batuzku destnik/raynair,easyjet?..
Diky za odpoved

0 Citovat

Od chvile kdy zavedli 2 kabinova zavazadla, nikdo vahu ani rozmer neresi a to dokonce ani v Praze ,kde pak tesne pred tim, nez Ryanair z Prahy odesel ,delali vselijake naschvaly.... minuly tyden jsem letel z Prahy a naprosto v pohode , v pripade obav, nebo kdyz uvidim ze se meri ci vazi , tak lze risknout malou fintu nespechat do fronty hned, ale pockat az uz nebude tolik casu do odletu a oni musi odbavovani zrychlit ,, za celou dobu co litam z Ryanairem ..a to uz je opravdu pekna radka let a litam rocne 20-30 letu byl i rok s 50 lety,,,jsem platil jen jedenkrat za nadvahu ,, jinak fotak bych klidne hodil pres rameno... notas si taky nosim v ruce i kdyz mam treba 2 zavazadla

0