... .

1000,- Tel Aviv

Založil(a) ve fóru Slevové kupóny a vouchery

24 reakcí

...

0

Zdravím vás, poletím do tel avivu 31.3. s návratem 4.4.
Pokud do té doby problém nevyřešíte, mohu pomoci.
MP

0 Citovat

...

0 Citovat

Nevím, zda je toto zrovna ideální nápad něco někomu převážet z Izraele... Koledujete si o malér!

0 Citovat

...

0 Citovat

Mohu ti garantovat, že jakmile padne otázka, zda nepřeváží něco pro jinou osobu, která padne, tak daný člověk neodletí smiley

0 Citovat

Taky to nejak nechapu co je za problem mit u sebe telefon navic? smiley smiley smiley

0 Citovat

Bezpečnostní procedury jsou v Izraeli na trochu jiné úrovni než u zbytku světa. Neznalým to může přijít vtipné, ale skutečnost je trochu jiná.

0 Citovat

Dave má pravdu a nemusí jít nutně jen o Izrael. Samozřejmě tady marcosiho nebudu podezřívat ani vymýšlet konspirační teorie, ale napsat by to tak mohl každý, že jde jen o telefon. Jeden nikdy neví. Každopádně ještě je možné jen někoho požádat o vyzvednutí a pak odeslání do Česka v balíčku. To by měl dotyčný bez rizika a na letišti by byl v klidu.

0 Citovat

Ono stačí, pokud se dotyčný zamyslí nad tím, jak odpovídat při jejich otázkách.. Ale vesměs jsou stavěny tak, že se prostě prokecnete a pak už to jede.

0 Citovat

...

0 Citovat

Chlape, modelový příklad: dám ti balíček, ať mi ho převezeš letadlem a řeknu ti, že je to jen knížka pro babičku. Bude v tom fet a na letiště přiletí anonymní telefonát, který tě napráší. Co budeš dělat? smiley

0 Citovat

Takže snad varování pro ostatní, telefon jsem si tedy nechal vyzvednou uživatelkou: Monikan ( Monika Nováková s Bratislavy).. Bohužel telefon se zřejmě uživatelce natolik zalíbil, že si ho ponechala a dále nekomunikuje..smiley Takže se potvrzuje pravidlo, nikomu nevěř:-D smiley

0 Citovat

Hej, alebo v týchto chvíľach chudák Monika Nováková z Bratislavy sedí v izraelskom vazení a preklína ťa. Inými slovami, nesúď predčasne.

0 Citovat

Neměl jsem odvahu to napsat veřejně smiley

0 Citovat

Myslím, že ty kontroly až moc dramatizujete. Jsou přísnější než jinde, ale zase tak jak někteří popisuji to v žádném případě není a jen odrazují případné návštěvníky této krásné země. Nevím, ale pět jednoduchých otázek, které dostanu a jdu dál mě opravdu vůbec neobtěžuji či neomezuji smiley

0 Citovat

To ale nesmíš odpovědět ano na otázku, zda něco převážíš pro někoho cizího koho neznáš smiley

0 Citovat

Treba povedat, ze kontrola na letisku (aj ked prisna) je profesionalna (nic na styl ukrajinskych colnikov). Pri prilete som sa radsej ani neusmieval, par kontrolnych otazok s kym som priletel a kde idem atd. pohoda ... pri odlete paru otazok, odkial sa poznam so spolucestujucou, kde zijeme atd. asi taky 2 minutovy pokec (nejakeho europskeho zida tam spovedali asi 10-15 minut) na konci ktoreho mi kontrola oznamila ,ze moja taska vyzera podozrivo, takze pri rontgene mi ju kvalitne precesali ... samozrejme nic nenasli a tak mi len popriali stastny let. Ked si precitate historiu izraela, tak sa velmi nie je co cudovat takejto dokladnej kontrole.

0 Citovat

Dave, nejde o kontrolu jelikož autopůjčovna k tomu poskytla na cestu prohlášení, nicméně zpětně mě je divné, že paní či slečna byla velice ochotná telefon vyzvednout..smiley Teď, už to je fuk, snad ji udělal radost..smiley

0 Citovat

A co se tu řeší? Celkem mě to děsí, chystám se tam v květnu?

0 Citovat

Zdar,trochu odbočím.Které bankomaty v Izraeli nepřípočítávají provizi.Dnes mi strhli 2% bez upozornění(cali,já vím.Žida ještě nikdo neojebal...).

0 Citovat

:-) Když se Armén narodil, Žid zaplakal... Další moudro.

0 Citovat

tramin napsal(a):

Zdar,trochu odbočím.Které bankomaty v Izraeli nepřípočítávají provizi.Dnes mi strhli 2% bez upozornění(cali,já vím.Žida ještě nikdo neojebal...).

V Izraeli sú 2 druhy bankomatov:

- "klasické" bankomaty izraelských bánk - tie si neuplatňujú províziu

- "súkromné" bankomaty zmenárnikov - tie si províziu účtujú.


Najjednoduchšie je vyberať z bankomatov dvoch najväčších bánk - Hapoalim Bank a Leumi Bank. Tie sú relatívne rozšírené a sú bez poplatku (u Leumi pozor - bude ponúkať konverziu, treba odmietnuť).

V jeruzalemskom Starom meste sú myslím len "súkromné" bankomaty. Ale oproti Central Station aj (myslím) na City Hall sú normálne bankomaty bánk.

Po prílete na TLV sú v príletovej hale vedľa seba "klasické" bezpoplatkové bankomaty Hapoalim (červenej farby) a "súkromné" bankomaty (zelenej farby) s poplatkom.

0 Citovat

včera jsem přiletěl, s revolutkou z klasických bankomatů bez poplatku v kurzu 6,55, bez problému.

K těm kontrolám. Když jsem letěl poprvé v roce 2013, se třema klukama, s El Al z Prahy, byl půlhodinový vstupní v Praze a 15 minut vstupní v Tel Avivu. Cestou zpět hodinový výstupní pohovor + kompletní prohledávaní. Letenka stála 7500 Kč.

Teď s holkou, za pár stovek, 3 minuty na vstupu, 4 minuty na výstupu. A to jsem byl v mezidobí 2x v Jordánsku, Iránu, Malajsii, několik stop-overu v Dubaji atd..

Celkově mi přisla nálada ve společnosti mnohem uvolněnější. Pro připomenutí křehkosti této aktuální pohody doporučím všem výborné HBO https://www.csfd.cz/film/747755-...i/prehled/

0 Citovat

Chlapi dík.Zítra Tel Aviv,v sobotu Jeruzalém.

0
24 reakcí