Ahoj, máte prosim někdo zkušenost u Ryanairu, že Vám změnil čas odletu a navrhnul na akceptování jiný V emailu jsem vyluštil tuto větu ohledně reklamace - Refunds As your flight time change is over 2 hours you may cancel your flight and apply for a refund please click on the link below and enter the required details. Takže opravdu mám jen nárok na vrácení peněz jen za ten první let Bombardujou mě Notifikacema na akceptování..  .

Změna času odletu - Ryanair

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

12 reakcí

Ahoj,

máte prosim někdo zkušenost u Ryanairu, že Vám změnil čas odletu a navrhnul na akceptování jiný smiley

Původní lety - Praha 17:45 - London Standsted 18:35
London Standsted 20:00 - Malaga 23:50

Navrhnuté na schválení - Praha 10:00 - London Standsted 10:50
London Standsted 19:55 - Malaga 23:45

Asi pochopíte, že když jsem si vybral let bez čekání na přestup, tak mi nevyhovuje čekačka 9 hodin smiley

V emailu jsem vyluštil tuto větu ohledně reklamace - Refunds
As your flight time change is over 2 hours you may cancel your flight and apply for a refund please click on the link below and enter the required details.

Takže opravdu mám jen nárok na vrácení peněz jen za ten první let smiley smiley smiley
Do kdy mohu podat žádost o reklamaci smiley Bombardujou mě Notifikacema na akceptování.. smiley

0

Ano, jen za první let - druhý se přeci vůbec nezměnil...

0 Citovat

Ahoj, mám podobný, ale spíš opačný problém.. Moc prosím o radu.

Koupila jsem si balíček letenek u Flyhi.com. Lety Praha-Barcelona-Fuerte Ventura, všechno Ryanair. U letu z Phy změnili čas tak (o necelých 5 hodin), že v Barceloně nestihneme let na Fuerte. Jak situaci nejlépe vyřešit? Mám za sebou hovor s Flyhi, kde se se mnou nechtěli bavit, že to není jejich starost, že oni žádnou změnu nevidí a ať si kontaktuji Ryain. U Ryainu jsem se dostala pouze do Onlinechatu, kde mi řekl, že si můžu změnit rezervaci online (jiný let tam ani není, takže když opominu to, že to bude stát mailand, přes jejich chybu, stejně to není možné). Nechat si vrátit peníze a pořídit novou letenku jinde?

Dá se po někom něco chtít nebo mám smůlu? Předem moc díky!

0 Citovat

Co se týče změny letenek, pokud neexistuje vyhovující náhradní řešení, můžete Ryanair požádat o zrušení a vrácení peněz. Předpokládám, že u Ryanair jsou jednotlivé úseky zakoupené pouze jako samostatné letenky a tak není garantovaná návaznost spojů, takže nárok na vrácení peněz teoreticky vznikne pouze u úseků, kterých se týká změna, ale Ryanair by mohl v případě návaznosti vyjít vstříc a zrušit a vrátit vše. Je to o dohodě s nimi.

V případě, že odlet je naplánován dříve jak 14 dní od doby kdy jste byla informovaná o změně, může na základě okolností vzniknout nárok na finanční kompenzaci nad rámec ceny letenky.

Jakým způsobem v tom figuruje FlyHi a jaké povahy je smluvní vztah mezi vámi a touto společností mi není z příspěvku jasné a proto je těžké to jakkoliv komentovat.

0 Citovat

Děkuji moc za odpověď.

Ryan Air nabízí možnost vrátit peníze, pokud byl let změněn o více jak 2 hodiny. Toto udělám a pořídím letenky nové (samozřejmě vzhledem ke koupi relativně na poslední chvíli dražší), tak abych stihla navazující odlet z Barcelony.

Zajímalo mě, jestli Flyhi.cz, jako prodejce kompletní trasy (2 navazující letenky) nějakým způsobem ručí za to, že v případě, že se změní časy odletů a já nestihnu navazující let, situaci "vyřeší".. ? Oni od toho dali okamžitě ruce pryč.

Díky moc za Váš čas.

0 Citovat

To záleží na tom, jakým způsobem Flyhi balíčkuje, jaké jsou jeho podmínky. Zkoušel jsem si něco naklikat a když v trase byl přestup s dvěma nízkonákladovkami, web mi nabízel pojištění změny trasy. Z toho usuzuji, že od toho budou chtít dát ruce pryč, pokud nemáte jejich pojištění. Jinak proklik na podrobné podmínky Flyhi jsem nenašel.

0 Citovat

To jsem si myslela :) Prostuduji podmínky, pokud dohledám, ale předpokládám, že to bude tak, jak říkáte.

Děkuji moc.

0 Citovat

Ahoj. Mám dotaz ohledně změny letového řádu Ryanairu. Máme tři různé rezervace pro asi 13 lidí na červenec z Krakova do Burgasu . Při nákupu jsem objednal a zaplatil rezervace sedaček, aby jsme seděli pospolu. Dnes přišel mail, že mění odlet a přílet oba dva + 1 den. Tedy ne So-So, ale Ne-Ne. Sice budu muset řešit zase ubytování, které mám taky zaplacený :(, ale dal jsem akceptovat změnu. Problém je v tom, že v manage booking u někoho je napsáno rezervace sedadla ( ne ale už číslo ) a u někoho ne, ale při výběru sedadel nemá v novém změněném čase sedadlo rezervovaný nikdo. To mám pochopit jako tak, že když mě změnili čas odletu a příletu o den a já měl zaplacený rezervace všech sedadel, tak o toto jsem přišel a budu muset kupovat nové rezervace sedadel? nějak mě to hlava nebere

0 Citovat

Možno ti tú rezerváciu sedadiel refundovali na kartu. Ak nie, tak im napíš na online chat a určite to poriešia.

0 Citovat

Ahoj,

prosím o radu. Mám rezervaci na 9 letenek a potřebuji u dvou z nich změnit čas odletu o den dříve. V app mám ikonu zašedlou a nejde změnit. 
Jak prosím postupovat, abych dvě letenky přesunul.

Děkuji moc

Honza

0 Citovat

Koupit 2 nové letenky na dřívější den.

4 Citovat

Zmena je drazsi jak nova letenka vetsinou.

1 Citovat

jan.kotrous77 napsal(a):

Ahoj,

prosím o radu. Mám rezervaci na 9 letenek a potřebuji u dvou z nich změnit čas odletu o den dříve. V app mám ikonu zašedlou a nejde změnit. 
Jak prosím postupovat, abych dvě letenky přesunul.

Děkuji moc

Honza

v pripade, ze menite jen vybrane letenky z jedne rezervace, je toto mozne jen pres kontaktni centrum.

0
12 reakcí