Ahoj, po návratu z Belgie (mimochodem - levné letenky z cestujlevne.cz - díky!) teď řeším problém s platbou za půjčené auto u Hertz a ráda bych se zeptala na radu, nebo zda někdo nemáte podobné zkušenosti. Auto jsme půjčovali přímo na letišti v Charleoi, byla nám stanovena cena 290 euro, slečna u přepážky si vzala řidičák, občanku a kreditní kartu a peníze převedla sama - čili nemuseli jsme částku kontrolovat a zadávat PIN. Dostali jsme však účtenku s částkou 290 euro, takže jsme byli docela klidní. Při vracení auta jsme měli docela dost naspěch - jinými slovy, šlo o minuty, zda nám uletí letadlo, či nikoli. Auto jsme proto ve spěchu vrátili, z kanceláře nedostali řádný doklad (všechno si tam nechali) a my jsme to v ten moment ve stresu jen doufali, že bude vše v pořádku. Doma po zkontrolování výpisu z účtu jsme však zjistili, že nám v den půjčení auta bylo z účtu strhnuto naráz 419 euro, což nám úplně nepasuje. Do Hertz budu samozřejmě volat a na záležitost se poptám, jsem si však dost nejistá kvůli tomu, že nemám v ruce žádnou účtenku. A proto se ptám zde - zažili jste někdo něco podobného? Co můžu v této situaci dělat? Předem díky moc, Eva .

Hertz

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

18 reakcí

Ahoj, po návratu z Belgie (mimochodem - levné letenky z cestujlevne.cz - díky!) teď řeším problém s platbou za půjčené auto u Hertz a ráda bych se zeptala na radu, nebo zda někdo nemáte podobné zkušenosti.

Auto jsme půjčovali přímo na letišti v Charleoi, byla nám stanovena cena 290 euro, slečna u přepážky si vzala řidičák, občanku a kreditní kartu a peníze převedla sama - čili nemuseli jsme částku kontrolovat a zadávat PIN. Dostali jsme však účtenku s částkou 290 euro, takže jsme byli docela klidní. Při vracení auta jsme měli docela dost naspěch - jinými slovy, šlo o minuty, zda nám uletí letadlo, či nikoli. Auto jsme proto ve spěchu vrátili, z kanceláře nedostali řádný doklad (všechno si tam nechali) a my jsme to v ten moment ve stresu jen doufali, že bude vše v pořádku. Doma po zkontrolování výpisu z účtu jsme však zjistili, že nám v den půjčení auta bylo z účtu strhnuto naráz 419 euro, což nám úplně nepasuje. Do Hertz budu samozřejmě volat a na záležitost se poptám, jsem si však dost nejistá kvůli tomu, že nemám v ruce žádnou účtenku. A proto se ptám zde - zažili jste někdo něco podobného? Co můžu v této situaci dělat?

Předem díky moc, Eva

0

Z mých zkušeností je třeba porovnat částku s rental agreementem který podpíšete na začátku výpůjčky - to je zásadní, může se stát, že tam dají upgrade do vyšší třídy, nebo třeba předplacenou plnou nádrž - tak mne napadá zda jste vrátili auto s plnou nádrží, nebo třeba přidají další pojištění, které není součástí rezervace. Někdy pokud nemáte cenu včetně neomezených KM tak to pak zkásnou zpětně - oprávněně. A pak také drží jako každá jiná půjčovna deposit na kartě, který by měli uvolnit po vrácení auta, tak třeba ta částka byla jen blokovaná. Jak říkám, je potřeba porovnat strženou částku s rental agreementem, a pak případně reklamovat.

0 Citovat

Záleží co jste podepsali, ideální je nejdříve začít komunikovat s pobočkou Hertzu, pokud nebudete úspěšní, je možné platbu kartou u vaší banky reklamovat jako neoprávěnou.

0 Citovat

Hertz při rezervaci uvádí, že v sazbě půjčovného nejsou obsaženy místní daně a poplatky. To by mohlo být vysvětlení rozdílu. Každopádně jsem vyúčtování těchto daní a poplatků dostal již při převzetí vozidla.

0 Citovat

Podobně se nám toto stalo v Dominikánské republice s Hertzem. Vrátili jsme auto na letišti a neměli jsme uplně plnou nádrž (na ostrově v tu chvíli nebyl žádný benzín smiley ). Celkově jsme vrátili asi o 7litrů méně a zato si naučtovali 1000kč. Vratná kauce bylo asi 10tis, půjčení mělo stát asi 7tis a vrátili nám na účet jen 2tis....

0 Citovat

Ahoj,
dívala jsem se na stránky expedia.com, vyhledala si možnosti půjčení auta v Norsku. Vyjelo mi to tohle http://www.expedia.com/carsearch?date1=10%2F12%2F2014&time1=1030AM&date2=10%2F16%2F2014&time2=630AM&styp=1&locn=Sandefjord%2C+Norway+(TRF-Torp)&showOnlyCarsWithAC=false&showOnlyCarsWithAutomatic=false&showOnlyCarsWithUnlimitedMileage=false&kind=0&rdus=10&sesr=false&seis=false&sets=false&sesc=false&selh=false&serh=false&sens=false&loc2=&vend= .
Nějak jsme ovšem nepochopila, že daily stojí nejlevnější auto 45dolarů, ovšem "total" je za 5 dní 307 a ne 240, jak napovídá matematika.. Můžete mi to někdo osvětlit smiley ? Díky

0 Citovat

Ve skutečnosti platíš jen 4 dny; peníze navíc jsou za "taxes and fees". Půjčovny se jednoduše snaží nalákat na papírově nízkou cenu bez poplatků, tzn. podobná praxe, kterou používaly aerolinky, než jim to zákonem zatrhli.

0 Citovat

Hertz v bankrotovém režimu. Požádal o ochranu před věřiteli.

https://www.theguardian.com/business/20 ... tion-in-us

0 Citovat

Bankrot se týká jen jeho činnosti v USA a Kanadě, ale i tam bude zatím pokračovat. Odkaz je špatně vložený, dávám jiný v češtině:

https://www.czechcrunch.cz/2020/...e-prezije/

0 Citovat

O ochranu před věřiteli požádaly například v roce 2002 United, 2005 Delta a 2011 American Airlines. 

0 Citovat

Jejich hotovost je 1 miliarda dolarů, dluhy mají 19 miliard. 


0 Citovat

Nemate nekdo zkusenosti s vernostnim programem od Hertzu? Mam uz cca 20.000 bodu, ale nevim jak je uplatnit. Po prihlaseni mi to nikde nenabizi moznost body pouzit. Jo, jasne, muzu si zavolat na Hertz, ale ptam se tady. diky predem

0 Citovat

Věrnostní program je omezen na zákazníky z určitých zemí, z Evropy tam je pouze: "Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, the Netherlands, Spain, Switzerland a United Kingdom" . Takže body sbíráme všichni, ale uplatnit je mohou pouze někteří😂 Jsem na tom stejně, mám jich taky pěkných pár tisíc naprosto k ničemu. Alespoň, že status President's Circle získaný nějakým hackem mně tam drží už asi 5 let bez problémů i při neplnění podmínek, pravda, zase tak moc, kromě Ultimate Choice ve Státech, k ničemu není🙃

0 Citovat

Sakris… tak to si me nepotesil. Potrebuju auto na Aljasku. Asi se zeptam primo na pobocce v US az budu vracet auto… ale asi to je now way. Ciste nahodou nevis jestli ty body jde prevezt na nekoho jineho? Nejakyho amika s ucetem u Hertzu bych uz asi nasel

0 Citovat

Vsimli jste si nekdo tech rozdilu cen Hertz USA vs Hertz CZ? to stejny auto je 690 dolaru na US webu a na cesky za 390.. vzal jsem to na ceskym a pozitri se tesim na zazitek hadani v LA :D nebo me snad nekdo do ty doby tady uklidni?

0 Citovat

Je to úplně v pohodě. V půjčovně nad tím ani nemrknou. Když jsem já letěl do LA, tak jsem bookoval na polském Hertzu, který v té době byl ještě levnější než český. V Kalifornii musí být povinně pro non US rezidenty full pojištění v ceně. Když dáš US portal tak právě vidíš jinou cenu, protože místní za pojištění platí plnou pálkou, pokud ho tedy chtějí. 

1 Citovat

tyjo, moc děkuju za vysvětlení a ujištění! Tak super :) a nemá tu někdo ještě zkušenost s Young Driver Fee? prý je v ceně ale vlastně neni podle receiptu :D volal jsem do Hertzu a nejsou si jistí na 100%.. kdyžtak dám pozítří vědět no.

0 Citovat

Tak potvrzuji, že cena která je na Hertz CZ zobrazena je finální. Včetne young driver fee. Vše bylo ok a nikdo nic neřešil.

0 Citovat

Jestli ma nekde vernostni body, tak je lze vyuzit v pripade zavolani na US podporu Hertzu... vzdy je to kombinace bodu s doplatkem. Ten doplatek bohužel nevim za co je... neptal jsem se. Zaroven ten poplatek neni fixni... meni se to podle toho kde si rezervujete auto... plati tedy pro USA. Vyzkousena Aljaska, Hawaii a Las Vegas. Aljaska na 14 dni je s doplatkem 1.200USD... to jsem odmitl a nevzal. Hawai na 9 dni s doplatkem 50usd. Las Vegas na 4 dny s doplatkem 85usd. Vzdy rezervovan sedan ve stredni tride. Jo a jsem President circle member... nejvyssi status u Hertzu. Treba to nekomu pomuze.

0
18 reakcí