Dave popisoval ve svém cestopisu z Ukrajiny, jak na Ruzyni poptal upgrade do business class s ukrajinskými aerolinkami za 100 USD. Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti především na zaoceánských letech (do USA, Asie, Latinské Ameriky, ...). Díky. .

Zkušenosti s upgradem do business na letišti

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Dave popisoval ve svém cestopisu z Ukrajiny, jak na Ruzyni poptal upgrade do business class s ukrajinskými aerolinkami za 100 USD. Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti především na zaoceánských letech (do USA, Asie, Latinské Ameriky, ...). Díky.

0

Dvakrát upgrade na lince MXP-NYC do premium economy. Prvně kvůli tomu, že byla ekonomy over-booked a my šli na řadu jako poslední a podruhé proto, že jsme se slušně zeptali na byznys a odmítli cenovou nabídku. Za odměnu a kruhy pod očima jsme měli alespoň premium zdarma.

Teď jsem dostal echo, že upgrade do byznysu proveden na letu CDG-BOM znovu z důvodu over-bookingu.

0 Citovat

Má smysl se ptát i na letu z Prahy do Milána nebo to ani nemá smysl zkoušet, že na tak krátký let je cokoliv vyššího zbytečné? Vždy jsem zatím letěl jen běžnou třídou a tak rozdíl na vlastní kůži neznám

0 Citovat

Myslim si, ze na lety po evrope to zas takovy vyznam nema. Letela jsem v business tride do amstru z CSA. Ano mas trosku vic prostoru pro nohy, dostanes neco jako welcome drink pred odletem. Ale jinak to zas takova pecka taky neni.

Rozhodne bych si to setrila na nejakou delsi cestu;)

Kazdopadne by me take zajimalo, zda jsou ty doplatky do upgrade nejak vyjodnejsi na latisti.

K.

0 Citovat

Pochopil jsem dobře, že pokud chci zkusit upgade na vyšší třídu, tak musím počkat s odbavením na letiště a neodbavovat se dopředu online?

0 Citovat

Taky mě toto téma zajímá.

Poprvé bych chtěl zkusit upgrade letu na business přes míle s emirates

let je PRG-DBX-PER-SYD zpět něco podobného

v DBX je čekačka

pokud bych chtěl upgradovat segment DBX-PER

Jak na to chytře smiley ?
Jak zjistit kolik míl to stojí?
Dají se kombinovat míle a peníze?

Díky

0 Citovat

Přihlas se do systému - emirates to mají automaticky přes jejich admin. Ale u mě to pod Garudou nefunguje smiley

0 Citovat

Má někdo nějaké aktuální zkušenosti s upgradem do business přímo na letišti? Popřípadě jaké aerolinky a za jakou cenu vám byl business nabídnut.

Je nějaké omezení, že když má člověk třeba ten nejnižší tarif, tak nemůže žádat o upgrade na letišti nebo je to úplně jedno?

Má někdo zkušenost (+cenu) přímo s KLM/Aero Mexico/Air Canada?

Díky

0 Citovat

Mrkni na aukci před odletem. Na některých letech je to celkem zajímavá a jistá alternativa.

0 Citovat

SQ nabízí na letech FRA-JFK upgrade na letišti za 500€ jeden směr.

0 Citovat

Qatar má upgrade Doha - Viedeň 200,- USD. Austrian (priamy let Viedeň - Maurícius) má lacnejší upgrade pri check-in-e cca 600,- Eur jedna cesta, na letisku už majú za 990,- Eur jedna cesta.

0 Citovat

Dostal jsem ho zdarma při letu PEK-VIE začátkem ledna s Austrian.Zavinil to výpadek internetu na hotelu,takže jsem se nemohl odbavit online.No a na letišti jsem šel na odbavení poslední a protože jiné místo v letadle nebylo,vyfasoval jsem 5A :-)

0 Citovat

S EK se da upgradnout bud predem (co si pamatuju tak jeden segment cca 10k) nebo na letisti - z businessu do first to je 1000usd - maji ceduli jak krava na business checkinu.. Vzdycky me to svrbi ale tim ze jsem vyrostl v chude rodine, tak ve me nakonec zvitezi strycek skrblik.. :D

0 Citovat

Jsem také drobný škudlil, tedy nikdy za upgrade neplatit:-) Nicméně několikrát se povedl zdarma i z těch ultra economy homeless tarifů včetně chybek. Chce to samozřejmě status a při checkinu se nechat dát na opup waitlist a mnohdy to vyjde, třeba DL a AM jsou v tomto poměrně štědří, resp. obecně ST oproti třeba *A z mé zkušenosti.

0 Citovat

Co je to "opup waitlist"?

0 Citovat

Pokud nemáš minimálně zlatej status u některé z aliancí, což asi dle dotazu nemáš, tak bych se tím vůbec netrápil :)

Jinak je to waitlist na upgrade pro kartičkáře.

0 Citovat

@eremi - Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal:-)

0 Citovat

Operational Upgrade – upgrade na základě plně obsazeného letu.

0 Citovat

Z praxe bych poupravil na "optional" :-)

0 Citovat

Díky

0 Citovat

klm amstr-havana segment za 225eur. pri online checkinu. zadny status u nich nemam. 2 tydny nazad. air france na zpatecce snad prijdou s podobnou nabidkou, letime domu za tyden, dam vedet

0 Citovat

Jak to, že máte takhle levný upgrady? :D

0 Citovat

cca 2tyzdne naspet mi KLM pri OLCI ponuklo iba eco-comfort, AMS-(TPE)-MNL za 1600kc, upgrade do C to neponuklo, mozno uz bol plny.. a napr. Finnair mal "bid" za segment HEL-BKK (470e) , HEL-PVG (570e), NRT-HEL (570e), HEL-SFO (560e)

0 Citovat

Myslím že toto téma, upgrady, aukce atd. je dobrej námět na další článek do blogu, co Dejve? ;)

0 Citovat

tak segment hav cdg nyni leti wamos air pro af, byznys plny, prasecak taky narvany, baba na check inu zmatena, nevedela kde jsou emergency rows, leti 747 misto 777, zatim zpozdeni 5 hodin. prej kvuli snehu v parizi. takze sorry, tento segment si protrpime. af putuje na blacklist.

0