Zdravím, za zhruba půl rok došetřím částku 200 tisíc, kterou bych rád utratil za nějaké dlouhodobější poznávání koutů světa. Jsem dost flexibilní a tak by mi nevadilo někde strávit například půl roku, rok. Nejsem náročný jak na stravu, tak na ubytování. Mojí počáteční představou by byla Indonésie, USA a poté přelet na NZ na work and travel víza, kde bych pracoval a následně po nastřádání nějakých dalších peněz bych projel jak severní, tak jižní ostrov. Při nejrůznějších přeletech se samozřejmě nebráním poznávání ani dalších míst.. Pokud by jste tedy měli nějaké tipy jak strávit někde v zahraničí co nejvíce času s tímto jakš takš budgetem a zažít toho pokud možno co nejvíce (né na úkor spěchu), budu rád za každou radu, doporučení. Podnikli jste podobný trip, máte nějaké doporučení, které státy vynechat a které si rozhodně nenechat ujít? Budu rád, pokud se o tyto zkušenosti podělíte. Díky moc. Tomáš .

Kam by jste se vydali s budgetem 200 tisíc?

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Zdravím,

za zhruba půl rok došetřím částku 200 tisíc, kterou bych rád utratil za nějaké dlouhodobější poznávání koutů světa.

Jsem dost flexibilní a tak by mi nevadilo někde strávit například půl roku, rok. Nejsem náročný jak na stravu, tak na ubytování.

Mojí počáteční představou by byla Indonésie, USA a poté přelet na NZ na work and travel víza, kde bych pracoval a následně po nastřádání nějakých dalších peněz bych projel jak severní, tak jižní ostrov. Při nejrůznějších přeletech se samozřejmě nebráním poznávání ani dalších míst..

Pokud by jste tedy měli nějaké tipy jak strávit někde v zahraničí co nejvíce času s tímto jakš takš budgetem a zažít toho pokud možno co nejvíce (né na úkor spěchu), budu rád za každou radu, doporučení. Podnikli jste podobný trip, máte nějaké doporučení, které státy vynechat a které si rozhodně nenechat ujít? Budu rád, pokud se o tyto zkušenosti podělíte.

Díky moc.

Tomáš

0

Mě se hodně líbilo v JV Asii, podnikli jsme trip ze Singapuru přes Malajsii do Thajska, kamoš si pak ještě zajel do Kambodži. Singapur o něco dražší, ale pak už všechno levné, ubytování, doprava i jídlo. V Thajsku se dá podniknout jak válení a potápění na krásných ostrovech, tak treky v džungli, je tam spousta úžasných památek.
Pokud máš rád hory, jak parádní zážitek je trek v Nepálu, třeba doletět z Kathmándu do Lukly a pak se toulat po údolích v Sagarmatha parku, tady platí, že čím seš výš, tím je i ubytování a jídlo dražší, ale pořád pro nás cenově přijatelné. V Nepálu je jen potřeba dobře vybrat roční období kvůli monzunu, jezdí se jaro nebo podzim a taky oblast, někde jsou drahé permity, někde by mohlo být pro samotného cestovatele i nebezpečno, někde zase bude přelidněno. A všechno potřebné vybavení se dá sehnat v Kathmándu.

0 Citovat

za 200t. bych se vydal rozhodně dál než do jhv. Asie!
Tam třeba pouze nějaký kratší stopover(dva tři týdny).

co takto Nový Zéland + Austrálie

mě sice dva měsíce na NZ vyšli na cca 160t. ,ale to nebyl žádný baťůžkářský styl,pokud jak píšeš nejsi náročný na ubytování a stravu,tak se to dá stlačit hodně dolů!

taková AUS,NZ a případně nějaký ostrov v Oceánii (Fiji,Samoa a pod.) by se za ty peníze dali zvládnout,ale dle mého max. tak 3 - 4 měsíce když to bude pouze turistika přeci jen ty ceny jsou tam hlavně v Austrálii dost vysoké!

0 Citovat

Jak jsem psal.. zatím přichází v úvahu nejvíce ta Asie - částečně z důvodu nízkých nákladů na život, relativně hodně k vidění, pěkné pláže, NP, nějaké výšlapy atp.. no jo, ale to bych viděl tak na 3 - 4 měsíce a neutratil bych pravděpodobně vše, takže přemýšlím kam dál.. dost i záleží na letenkách, abych polovinu budgetu nenechal v přeletech. Pak by tedy ta Austrálie přicházela celkem k úvahu, aspoň na chvíli, ideálně pak jen s přeletem na ten NZ s plánem viz výš.

Jinak si nemyslím, že AUS a NZ bych s tímto rozpočtem vydržel na 3 - 4 měsíce smiley pokud člověk počítá letenky a všechno, tak bych asi byl člověk rád i za 2:))

Další tipy jsou uvítány.

0 Citovat

Za 200k se dá projet celkem slušně i RTW. Někde jsem kdysi četl celkem inspirativní blog od jednoho českého cestovatele, ale již bohužel netuším url. Jeho rozpočet byl +- 300 tisíc za rok s tím, že pár pravých exotik vynecháš nebo dofinancuješ na NZ a jsi na stejné částce.

0 Citovat

Škoda, že už nevíš, kde jsi to četl. Celkem by mě to zajímalo, ale díky za tip.

0 Citovat

Ahoj, podle mého se toho dá za 200k během půl roku vidět docela dost. Klidně i nějaká ta cesta kolem světa. Něco podobného bych chtěl taky v budoucnu zkusit a počítám s budgetem okolo 50tis NZD pro 2 na rok. Ty cestovatelské náklady se dají vcelku lehce vygooglovat, ale je tam hrozně velké rozmezí podle nároků. Mezi levné regiony by rozhodně měla patřit JV Asie a Jižní Amerika.

Pokud plánuješ USA a pak Nový Zéland (nebo naopak), tak zkus pořešit stop over na Cookových ostrovech. Z LA tam letadlo staví po cestě do Aucklandu. Jinak na NZ jezdí čím dál tím víc lidí, takže i shánění práce je složitější. Hlavně si ohlídej otevření víz, letos byly během 40 minut pryč.

0 Citovat

To je fajn budget..!

Indonesie by mohl byt dobry start. Odsud by se mohly dat najit nepredrazeny letenky do Jakarty, nebo aspon do Kuala Lumpur. A pak s Air Asia nejak po Indonesii, ostruvkach, napr. Bali a okoli. Odtamtud uz je to kousek do Australie, aspon Sydney by se mela dat zvladnout uplne v pohode, aspon na tyden. Pak nejaky ten NZ, pokud Te zajimaji i ostrovy, tak zkouknout nejaky ostrov po ceste a pres aspon jednu zemi Jizni Ameriky to vzit nahoru do USA. Odtamtud uz pak let zpet domu se stopoverem treba v Londyne.

Myslim si, ze by to takhle mohlo vyjit s obcasnou praci.

Drzim pesti a dej nam pak vedet finalni itinerar! smiley

0 Citovat

Ja bych letel businessem na vikend do Vegas na poker... smiley

0 Citovat

Spíš si bude muset půjčit, aby měl na taxíka smiley

0
9 reakcí