Dobry vecer, v rámci poslednej akcii BA som si kúpil let do US s prestupom na Heathrow od 19 00 do 7 30 nasledujuceho dna. Mozno blba otazka, chcem sa spytat ako je to s moznostou pockat pres noc na letisti, asi je to mozne, nie? Alebo sa nejako zatvara letiste a musim si idealne naist nejaky nocleh nekde? Jedna sa o Terminal 3. Este by ma zaujimalo ci pri tak dlhom prestupe mi bude poskytnuty nejaky meal voucher ci neco podobneho...Dik za odp. .

Londýn Heathrow (LHR)

Založil(a) ve fóru Letiště

Dobry vecer,

v rámci poslednej akcii BA som si kúpil let do US s prestupom na Heathrow od 19 00 do 7 30 nasledujuceho dna. Mozno blba otazka, chcem sa spytat ako je to s moznostou pockat pres noc na letisti, asi je to mozne, nie? Alebo sa nejako zatvara letiste a musim si idealne naist nejaky nocleh nekde? Jedna sa o Terminal 3. Este by ma zaujimalo ci pri tak dlhom prestupe mi bude poskytnuty nejaky meal voucher ci neco podobneho...Dik za odp.

0

Dobrý večer, letiště Heathrow se určitě nikdy nezavírá, nocleh při přestupu si musíte zajistit sám nebo přečkat na letišti, ačkoliv si přespání na T3 nedokážu moc představit, možná v odletové části, kde jsou pohodlné sedačky, ale je tam pořád rušno, jako všude na Heathrow. Na meal voucher určitě taky nemáte nárok, to je spíše standard u leteckých společností typu Emirates, ale ne US Airways smiley

0 Citovat

Ahoj, mam takovy dotaz, kamaradka ma za mnou priletet do ameriky a ma desny obavy z prestupu, ted jsem koukal, ze bohuzel oba prestupy ma i se zmenou terminalu. Na Heathrow ma presun z T3 na T5 a cas 1:50 a na JFK z T7 na T8 cas 2:50. Chtel bych nekoho poprosit o popsani a pribliznou casovou narocnost v Londyne, abych ji uklidnil (jen vim, ze je tam nejaky presun autobusem ci co), ja tam prestupoval pred 14ti dny, ale pouze v ramci terminalu...
No a na JFK? to jsem ji popsal, ale opet jsem prestupoval jen v ramci terminalu, tak se nebudu branit dalsim odbornym radam.

Dekuji mnohokrat smiley

0 Citovat

Z Prahy se přilétá v LHR na T3, odlet do USA z terminálu T5, já měl na přestup podle mě taky málo času, ale stíhal jsem to - je ale třeba říct, že jsem měl taky dost obavu a tudíž jsem se nijak nikde neflákal a občas to bral po chodbách skoro poklusem a ve frontě před "security" jsem se předbíhal smiley (dodám ještě, že nakonec jsem měl času docela dost)
Tady píšou, že "connection time" je 90 minut, mezi terminály jezdí pravidelně zdarma bus - viz tento průvodce:
http://www.heathrowairport.com/heathrow ... ernational
Tady ještě názorné video:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 60OdLaaOSA

0 Citovat

Mam podobnou zkusenost, na ceste do NY jsem mela na prestup v Heathrow hodinu a pul, to jsem v polobehu dala docela v pohode.. Horsi to bylo po ceste zpet, to uz bylo jen hodinu a ctvrt, beh celou cestu, ja jsem to dala, kufr ne.
Je blby, ze se na ceste do Ameriky musi projit znovu security checkem. Nejlepsi bude, kdyz bude mavat navazujici letenkou a predbihat fronty. Stihnout se to urcite da, jen zadny lelkovani po ceste smiley

0 Citovat

V prosinci letime z Budapešti přes Heathrow do Phoenix. Z Budapešti přiletíme na T3 a odlétáme z T5. Je nutné vyzvedávat zavazadla a znovu jít přes check-inn? Nebo se můžem rovnou přepravit busem z 3 na 5?

0 Citovat

V londyne nic neresis, az v americe

0 Citovat

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, letíme z LHR na JFK, 3h před odletem má proběhnout check-in.
Omlouvám se za otázku, ale během těch 3h po check-inu můžem do VIP lounge, nebo ne? Resp. u odletové brány nemusíme být ty 3h předem že smiley

0 Citovat

Leteli sme rovnaký let WAW-LHR-JFK rovnakým lietadlom vo februári (asi z rovnakej akcie smiley) tak viem poradiť.

Záleží kde máte hotel - ak napríklad v Hounslowe (odporúčam Travelodge London Hounslow - moderný hotel, 4 zastávky metra od letiska - cca 10 minút, hneď pri stanici, cena rovnaká aj pre 4 osoby), tak úplne stačí z hotelu ísť 3 hodiny pred odletom (tak aby ste už boli na termináli 2.5 hodiny pred departure). Najskôr totiž treba prejsť cez "výsluch" priamo vo vstupnej budove pred baggage drop - to môže trvať aj 10 minút na osobu, ak má tetula veľa otázok smiley a rady na security check bývajú celkom značné. My sme išli z hotela 2 a pol hodiny pred odletom a museli sme potom po letisku chodiť trošku svižnejšie smiley

Inak vôbec nemusíte byť nešťastní zo 767-300. Je to pohodlné lietadlo (sedenie 2-3-2, čo je super), má obrovské dotykové displeje a o hlad alebo smäd sa naozaj báť nemusíte. Jedlo - najskôr praclíky a arašidy, potom hlavné jedlo + dezert + žemľa + maslo + syr + šalát + crackery + ďalších pár hovadiniek. Ďalší chod je zmrzlina v strede letu a pred príletom ešte napr. sendvič alebo pizza + dezert. Z pitia pivo, víno, tvrdý alkohol, džúsy, miešané drinky, cola, káva, čas... všetko zadarmo a prakticky v neobmedzenom množstve smiley Letušky boli veľmi ochotné a nemali problém dať aj viac kusov naraz a dalo sa vypýtať ďalšie aj priamo v kuchynke. Plus dostanete vankúš, deku, slúchadlá, krytku na oči, špunty do uší, vlhčené servítky... také malé Vianoce smiley)

A ak budete mať také šťastie na obsadenosť ako my, tak budete mať celý rad len a len pre seba - let snov smiley

0 Citovat

Skvele, diky moc!!! smiley hotel uz mame Sheraton Hwathrow 4* za 50$ smiley a s tim obcerstvenim, opravdu to byla economy class a delta? smiley zni to az moc dobre

0 Citovat

Zdravím,

potřeboval bych radu. 25.6. přiletím z USA na letiště Heathrow a to ve 13:15 a poté bych měl z letiště ve Stanstedu odletět v 19:20 do Prahy. Jaká je nejlepší a nejvýhodnější přeprava mezi těmito letišti. Vím, že jezdí jeden přímý autobus, který jede zhruba 1:20 hodiny (podle dopravy), ale stojí 27 liber. Je nějaká jiná alternativa, která nebude trvat příliš dlouho, abych to stihl?

Děkuji za pomoc.

0 Citovat

Kup si listek na vlak, Standsted express, kdyz ho koupis vic jak 30 dni predem tak stoji myslim jenom 6£, je to nejrychlejsi. Ja zrovna zejtra budu mit stejny presun a ty 4£ za metro do centra obetuju smiley

0 Citovat

Díky za radu smiley. Jen se zeptám. Je to časově zvládnutelné? Přece jen, hádám, že z Heathrow se nedostanu před druhou a ve Stanstedu bych měl být určitě nejlépe hodinu před odletem. Navíc, mám úděsný (nebo žádný smiley) orientační smysl, tak počítám s tím, že se někde v Londýně na moment ztratím smiley :d.

0 Citovat

Úplně v pohodě, metro jezdí každou chvíli a na Liverpool st to je asi 1:15 + vlak cca 50 minut, ten jezdí každých dvacet a výlez je přímo do letištní budovy. Dneska jsem to jel a metro stálo 3,10

0 Citovat

Tak to mě trošku uklidnilo smiley. Ještě jsem tedy koukal na alternativu, vydat se metrem na Baker Street a odtud EasyBus za 2 libry, ale mám strach, že budou velké dopravní zácpy. Ještě jsem se chtěl zeptat, lístek na Stansted Express není na určitou hodinu, můžu jet kdykoliv v daný den?

0 Citovat

Muzes kdykoli ten den. Ja jsem easybusem nikdy nejel, spis jsem cetl desive recenze smiley

0 Citovat

Ja EasyBusem jel nekolikrat, vetsinou kupuju dostatecne dopredu za libru nebo max 2. Ale clovek musi mit dostatecnou casovou rezervu, cesta se muze protahnout, spoj muze vynechat a prijede az dalsi atd.
Stansted express i Gatwick expeess jsem taky pouzil nekolikrat, jezdi celkem spolehlive, ale jsou drazsi.
(presto se mi 2x stalo, ze meli vyluku a posadili nas do busu a cesta trvala dost dlouho)

0 Citovat

Jak jsem psal, Stansted express stoji v predstihu vic jak 30 dni jenom 6 liber a to je super cena smiley

0 Citovat

Díky za rady. Nebudu riskovat. Pojedu metrem z Heathrow (zřejmě až na stanici Tottenham Hale, Liverpool Street mi přijde moc zběsilá zastávka, tam bych se asi ztratil smiley) a pak nasednu na Stansted Express. Těch 7,5 liber za vlak a pár liber za metro je pořád mnohem lepší cena než National Express z Heathrow na Stansted za 29 liber smiley. A ještě jedna otázka, používáte v metru bezkontaktní kartu? Funguje tam v pohodě i "kreditka" vydaná v ČR?

0 Citovat

Mam sice Oyster, ale mela by fungovat kazda bezkontaktni kreditka. Kdyz ti na vstupu nepipne, staci se vratit k automatu a koupit si listek tam, ale kdyz ti blikne zelena a brana te pusti, tak to fungovat bude.

0 Citovat

Za me radsi Liverpool, ve prostred mas jasne oznaceny Stansted express, Tottenham Hale zastavuje, ale jenom na cca minutu a neni to jedinej vlak, co tam jezdi... na Liverpool st ten vlak stoji nekolik minut a mas cas si tam v pohode zabrat misto. A vybrat spravnej vagon, jezdi namixovana first class smiley

0 Citovat

Dobrá, tak já zkusím Liverpool Street. Ale jestli se ztratím a už mě nikdo nikdy nenajde, tak je mě máte na triku smiley smiley.

0 Citovat

Prosim tebe smiley vyjdes z metra hned v nadrazni budove a tam mas ukazatele. Automaty karty berou, spis ale zkus kartu pouzit jako Oyster, je to levnejsi smiley

0 Citovat

Otestuji to, ale kdyby náhodou terminál nechtěl mou sexy kreditku, tak zkusím přemluvit automat, aby mi dal "oldschool" papírový lístek s pomocí karty smiley. V Londýně budu pár hodin, tak asi nebudu mít asi žádné drobné smiley. Jinak, já jsem typ, co se ztratí v místnosti 2x2 metry, takže to bude sranda smiley smiley. Ale vaše rady mi samozřejmě pomohly, takže jistě zdárně dorazím do cíle smiley.

0 Citovat

Ještě jedna věc. Já si tu plánuji cestu napříč Londýnem, ale potřeboval bych vědět jednu věc smiley. Zpáteční letenku mám na trasu Santa Ana - Fort Worth - Londýn a Stockholm. Chci tedy vystoupit v Londýně a dočetl jsem se, že to stačí nahlásit u odbavení a neměly by být problémy (letím s British Airways). Máte s tím někdo zkušenosti? Nerad bych byl "nucen" letět až do Stockholmu.

0