Ahoj, v říjnu letíme do Malajsie a Indonesie. Řešíme aktuálně dopravu mezi ostrovy. Chceme letět ze sumatry (ideálně ze severu) na bali a pak se potřebujeme dostat zpět do Bandar Lampung (přes jávu). Máte někdo nějaké tipy na dopravu? Letenky sumatra (medan) - bali jsme nenašli pod 80e (airasia). A z Bali na Jávu se nám nedaří najít nějakou pořádnou loď. Předem moc díky za tipy. .

Doprava po ostrovech - indonesie

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahoj, v říjnu letíme do Malajsie a Indonesie. Řešíme aktuálně dopravu mezi ostrovy. Chceme letět ze sumatry (ideálně ze severu) na bali a pak se potřebujeme dostat zpět do Bandar Lampung (přes jávu). Máte někdo nějaké tipy na dopravu? Letenky sumatra (medan) - bali jsme nenašli pod 80e (airasia). A z Bali na Jávu se nám nedaří najít nějakou pořádnou loď. Předem moc díky za tipy.

0

Z Bali na Javu mas asi nejlepsi zvolit bus z Ubung Bus Terminal do Gilimanuk (40 000 IDR) a odtud trajektem do Banyuwangi na Jave (6000 IDR) nebo si tuto trasu zaplatit z Ubung jednim busem za jedny penize (cenu jsem zatim nezjistil) - nebo se proste doprav do pristavu Gilimanuk a odtud tim trajektem - dle infa jezdi vpodstate porad.
Z Banyuwangi muzes bud vlakem (zde je problem s jizdenkama, jsou uz ted docela vyprodane) nebo nejakym dalkovym busem - cesta bude ale docela trvat smiley Kdyz nechcete cestou treba na Kawah Ijen, Bromo, Borobudur, Merapi apod., zvolte si dle casu a ceny nekterou z leteckych spolecnosti, ktere letaji z DPS -> CGK (Sriwijaya Air, Air Asia, Lion Air) nebo primo do TKG (Bandar Lampung), ale to je stejne vzdy s prestupem v Jakarte.
My se presouvame z Bali po sousi az do Yogyakarty, odtud s Air Asia do Jakarty, tam si dame jeden den na obhlidku mesta a se Sriwijaya Air letime do Bandar Lampung...a pak zase nazpet smiley
EDIT:
Už to tady Dave před časem psal, ale ještě to oživím smiley
Dá se z Jakarty místo letadlem do Bandar Lampung po souši a trajektem. Z letiště jezdí Damri bus na vlakové nádraží GAMBIR (tento bus jezdí co 30 min mezi letištěm a vlakovým nádražím za 30000 IDR), odtud dalším busem Damri (to ale nevím jistě jestli Damri) přímo až na Bus Terminál Bandar Lampung - tyto busy jezdí z Gambir nádraží v8.00, 10.00, 20.00, 22.00.

0 Citovat

Resili jsme podobny "problem" par dnu zpatky, nasla jsem na to vynikajici clanek i s popisem cen (bohuzel tedy jenom na cast cesty, my potrebujeme pouze Bali-Jakarta):
http://www.renegadetravels.com/bali-jak ... bus-ferry/

Snad pomuze alespon ta cast.
Jak pise vyse Bear, i v clanku, trajekty mezi Bali a Javou jsou hodne caste, takze toho bych se nebala smiley

0
2 reakce