Zdravím, po jednej našej dovolenke na vlastnú päsť ma napadlo vytvoriť stránku o lacnom cestovaní. Teda nie len "klasický" cestopis, ale podrobné informácie z rozpočtom a podrobným programom každej našej dovolenky. http://www.lacnedovolenky.eu/dovolenky-na-vlastnu-past/. Poznáte stránky s podobne spracovanými dovolenkami? .

Podrobné cestopisy z dovoleniek

Založil(a) ve fóru Cestopisy

9 reakcí

Zdravím, po jednej našej dovolenke na vlastnú päsť ma napadlo vytvoriť stránku o lacnom cestovaní. Teda nie len "klasický" cestopis, ale podrobné informácie z rozpočtom a podrobným programom každej našej dovolenky. http://www.lacnedovolenky.eu/dovolenky-na-vlastnu-past/. Poznáte stránky s podobne spracovanými dovolenkami?

0

Ja to chválím. Presne niečo také tu chýba. Sú rozne numbeo a pod. ale je to viac alebo menej na nič. Napr. spomínané numbeo s cenou vykostených kuracích krídel fakt nemám rád.

Ak by som mohol doporučiť, tak ešte keby ste uvádzali v skratke nejaký ukazovateľ komfortu na dovolenke, bolo by to ešte lepšie. Např. ubytovanie 1 by znamenalo, že ste boli v hosteloch; 0 že ste kempovali alebo prespávali ktovie kde; 2 - lacné hotely ale mali ste izbu napr. spolu vo dvojici; 3 - normál v pohode hotely... Jedlo - 0 - paštiky; 1 - kebab; 2 - aspon jedno normálne teplé jedlo (nie fast food) denne... apod. Samozrejme konkrétne to može vyzerať inak smiley

0 Citovat

teraz sa dívám, že tam jedlo nemáte. To by podľa mňa v rozpočte malo byť tiež pre predstavu.

0 Citovat

Áno, strava a ešte doprava na letisko tam nie sú. Ale my to berieme tak, že stravovať sa musíme aj doma, teda nie je to nič finančne naviac. Samozrejme ak nerátame večere v reštauráciách, ktorých si ale moc nedoprajeme.smiley. V každom väčšom meste v, v ktorom sme boli sú nejaké supermarkety, kde sa dá nakúpiť strava za podobné peniaze ako u nás. A v programoch dovoleniek sú adresy a linky na takéto supermarkety.

0 Citovat

fakt dobra vecere v supermarketu smiley

0 Citovat

V sekci Cestopisy tady na fóru je spousta pěkně zpracovaných cestopisů včetně rozpočtu a podrobného popisu cesty. Je hezké, že je někdo ochotný dát si tu práci a podělit se o své zážitky s ostatními. Z vlastní zkušenosti vím, že není vůbec snadné dát vlastnímu cestopisu hlavu a patu tak, aby byl srozumitelný. Sama jsem schopná před každou cestou strávit několik dní hledáním různých informací a podobné cestopisy všechno hodně usnadňují, o tipech na ubytování a představě kolik to celé bude stát ani nemluvě. Fandím vám! smiley

0 Citovat

Já se na druhou stranu přiznám, že to zařizování a vyhledávání informací beru jako součást cesty a baví mě to. Jsem rád, když si můžu vše naplánovat a pozjišťovat podle sebe – vyhledáváním třeba na oficiálních stránkách různých míst a institucí, hledáním na satelitních snímcích atd. Kdybych měl najet na nějaký web, kde budu mít všechno "nalajnované", tak mi přijde, že to pro mě ztrácí to kouzlo toho plánování, to dobrodružství. Přijde mi, že už bych skoro mohl jet s cestovkou.

0 Citovat

Někdy ale není na škodu mít ucelený přehled toho základního smiley mít se od čeho odpíchnout a pak přidávat nebo ubírat dle doby pobytu. Cestování je hodně o individuálních preferencích, proto nemůže vzniknout žádný projekt, který by vyhovoval všem. Leda, že by z toho vznikl další bordel v podob wikitravel smiley)

0 Citovat

Taky by me nebavilo si organizovat cestu podle nekoho...vse co nactu vzdy beru pouze jako inspiraci. Rad se necham inspirovat, rad si prelouskam http://wikitravel.org/en/Main_Page , stejne vzdy kdyz nekam nakonec jedu, je vse trochu jinak - a o tom to cestovani je smiley Hodne pouzivam pro solo treky mapy a GPS (letos jsme s kamosem sice solidne zakufrovali v dzungli v TH, ale mame alespon "pribeh" smiley ), nemam rad z principu nejake organizovane a predem nalajnovane cesty. Tzv. "projekty" a cestopisy jsou pro me pouze inspiraci, ne nalajnovanym navodem smiley

0 Citovat

Tak určite tí z Vás, ktoý vyhľadávaju dobrodružstvo si určite sami plánujú a berú to ako súčasť cestovania. Ale my sme skôr taký polodobrodruhovia, ktorý chcú zažiť exotickú dovolenku ale lacnejšie ako cez cestovku. Keďže tých euríčiek nie je nikdy dosť. Teda peňazí máme dosť, iba tie účty sú väčšie smiley

0
9 reakcí