Boli ste niekto? Podarilo sa mi kupit lacne letenky tak ak mate niekto nejake tipy ako to tam chodi sem s nimi  .

Ázerbájdžán - Baku

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Boli ste niekto? Podarilo sa mi kupit lacne letenky tak ak mate niekto nejake tipy ako to tam chodi sem s nimi smiley Napriklad pozeram ze aj ubytovanie je celkom drahe, ake ste vyuzili? Viem ze viza ide vybavit pre Slovakov vo Viedni a pre Cechov v Prahe no tam by som potreboval dva dni dovolenky na vybavenie a cital som ze sa to da aj cez azerbajdzanske agentury online nemate niekto skusenost? Dakujem za vsetky informacie.

0

Češi mohou mít vízum v Praze? Mám takový pocit, že ne a též musí do Vídně :/ Jinak wizzair nabízí letenky z Budapešti do Baku za slušný peníz smiley Od jara za 20tis. forintů (70€)

0 Citovat

Skor mam info ze ziadosti Cechov vo Viedni neberu, no je to vyse roka stara info uz sa to mozno zmenilo. Hej hej letime z Budapesti, podarilo sa mi to kupit za 7 € spiatocne smiley

0 Citovat

Ahoj Elisho, mohla bys poskytnou trochu více info k těm vízum? Určitě by to bylo zajímavé, destinace je to neobjevená. Díky.

0 Citovat

Přes který portál jsi prosím koupil tak levné letenky? Díky:-)

0 Citovat

tak portal ktory ponuka GIGA Hity nepoznam ale mozes nejaky poradit smiley .... kupoval som to cez edreams mali tam nejaku chybicku ale myslim ze uz to nefunguje...

0 Citovat

No to asi ne...bohužel, ale i tak díky:-)

0 Citovat

Zdravicko,
doporucil by mi nekdo co v teto zemi videt? samozrejme neco mimo treba Gobustanu..neco mene znamejsiho..smileynevite jak je to tam ted aktualne s cenami?:)

diky za odpoved
Jirka

0 Citovat

Ahoj Jirko.
Zrovna v pondělí jsme se z téhle úžasné země vrátili. My trávili většinu času v horách. Navštívili jsme oblast horských vesniček v okolí Quby (Chinalik, Laza). V Qubě mají informační centrum, kde mají i docela hezkou mapu okolí. Jinak ceny obecně nízké. Odhadem tak polovina na naše.

0 Citovat

Ahoj diky za odpoved:)mohla by si mi prosim napsat co jste vse videli, popr vypichnout co na sto pro videt? my jedeme co se tyce hor Xinaliq a Lahic..ale samozrejme dam na doporuceni..tohle je jen z cestovek:)vstupy jsou taky levne nebo jsou dvoji ceny?kolik stoji benzin?:)

dekuji za odpoved:)

0 Citovat

google ti pomoze...
http://www.globalpetrolprices.com/Azerb ... ne_prices/ ... cca 12,5 CZK/liter

0 Citovat

Ahoj, sháním letenky do Baku na termín okolo 22.09. do cca 04.10.2018, zatím se mi jeví asi jako nejlepší Wizz z Budapešti, tam se dostanu na cca 4.500,- Kč za zpáteční, vč. zavazadla (potřebuju stan). Prošel jsem i varianty do Tbilisi, Kutaisi či Yerevanu (s Pegasusem, Wizzem či UIA), nikde se ale nedostanu pod 7k. 


Měl by někdo tip ještě na jiný společnosti, který tam lítaj? A je cena 4,5k z BUD ok nebo se vyplatí ještě počkat? Zrovna dnes jsou u Wizzu 20% slevy...

0 Citovat

Za tú cenu to nie je zle, keď aj bagáž. Baku s Wizz bolo málokedy lacné 

0 Citovat

Byl nekdo nedavno v Azerbajdzanu? 

Mel bych 2 otazky

1) je mozne pricestovat jako turista? na oficialnim webu turismus neni zminen

2) mohu pricestovat z 2 davkami Pfizeru? V Tecke to mam cervene, takze nevim, jestli to je valid. Na oficialnim webu je napsane: "must be valid on the departure date"

https://www.azal.az/en/informati...azerbaijan

0 Citovat

Ahoj,

1) Ano, letecky to jde bez problémů. Nezapomeň ale před odjezdem na vízum, na letišti o něj žádat nelze.

2) 2 dávky mají časové omezení. Platí 6 měsíců od podání té druhé. 3 dávky jsou bez časového omezení. Na MZV ale píšou, že ani 2 dávky starší než 6 měsíců nebrání vstupu do země, ale že ubytovací zařízení vyžadují 3 dávky. Já už jsem tři měl, takže vstup do země bez problémů a v hotelech se mě až na jednu výjimku na očkování nikdo neptal. V praxi při kontrole často jen kouknou, že máš papír o očkování a nijak podrobněji to nezkoumají. Osobně bych to asi risknul i se dvěma dávkami, ale pokud chceš mít ale jistotu, napiš na ambasádu do Baku. 

0 Citovat

A při výstupu si hlídat data (pozemní přechod do Turecka), velmi ostře počítali dobu pobytu, protože po určité době je nutná registrace (cosi jako OVIR v ex. SNS), je to hodně solidní dikatura. 

0 Citovat

Ta registrace je nutná při pobytu 15 dní a více. Mělo by ji udělat ubytovací zařízení, ale je lepší si to pohlídat, většina místních pracovníků ve službách nepatří zrovna mezi aspiranty Řádu práce. Jinak pokuta je 400 azn. Ale běžný cestovatel se obvykle do těch 15 dní vejde.

0 Citovat

Ázerbájdžán doporučuji, Baku není žádná východní divočina (tudíž i pro bezadrenalinové cestovatele), hory bez lidí  a krásné. Ceny převážně mírné. Pro ty, kteří by chtěli do hraniční horské oblastí u vrcholu Bazardüzü, tak je nutné mít vyřízeno dost papírů nebo využijte služeb místního gajdy. Pro vstup počítejte s těmito nutnostmi: Permission to enter the Shahdag National Park, • Permission from the State Border Service, • Entrance tickets to Shahdag National Park, • Permission from the Ministry of Emergency Situations. 

Inspirace: https://www.michalzhor.cz/2023/0...rbajdzanu/


img-20230911-053517.jpg

1 Citovat

Pěkné, co tedy nakonec obnášelo získat všechny ty permity? Tu bránu u vstupu do parku si vybavuji, že tam nebyla při naší návštěvě ani noha. O permitech jsme nic netušili a tak jsme začali stoupat vlevo od ní. Minuli jsme domky s heliportem a když už jsme byli hodně vysoko nad vesnicí, všimli jsme si jak od tama po nás vybíhají mužíci v maskáčích a se psi. Počkali jsme na ně, ukázali pasy a nechali nás jít hlouběji do parku s příslibem, že se do večera vrátíme. Bylo to tam moc hezké. Z druhé strany od Lazy byli přísnější, tam nás nechali jít jen k vodopádům, což byla vycházka opravdu na chvíli, v poměru jak dlouho jsme se tam museli trmácet.

0 Citovat

Vstup bez gajdy prý nelze (nedokáži ověřit, zda to je a nebo není kec). Zde jsou ceny, které přibližně sedí s realitou: https://www.qartalproguide.az/pr...%BC-4466-m

0 Citovat

Nám se podařilo smlouvat cenu na 100 USD/člověka. Bylo nás ale 10 a měli jsme v ceně jen permity, odvoz z Khinaliqu pod horu, guida na dva dny a odvoz zpět do Khinaliqu. Nepřijde mi, že je reálné si ty permit zařídit sám. 

0 Citovat

Ahoj, 

někdo nějaký tip z posledního roku na půjčovnu aut v Baku bez nutnosti kreditní karty.

Děkuji

0 Citovat

Já měl auto od Aznur. Kreditku nechtějí, domluva s nimi byla dobrá, ale auto mělo už dost najeto a podle toho vypdalo.

0 Citovat

Azrent, bez nutnosti kreditky, vše proběhlo v pohodě, včera jsme auto zrovna vraceli. Měli jsme auto na 3 dny a při převzetí nám majitel dokonce říkal, že si ho můžeme nechat bez příplatku na 6 dní.

0 Citovat

Priznajte sa, kto z vas je tento strelec

https://en.trend.az/azerbaijan/p...57115.html

7