Flotila společnosti Eznis Airways

Eznis Airways zahájí lety mezi Ulánbátarem a Prahou

0 komentářů
2024-06-11T13:21:57+02:00

Teprve druhé přímé letecké spojení mezi Evropou a Mongolskem zahájí mongolská nízkonákladová letecká společnost Eznis Airways. Od 10. července bude létat dvakrát týdně mezi Ulánbátarem a Prahou.

Eznis Airways je obnovená letecká společnost se sídlem na letišti Ulánbátar UBN. Jedná se o jednu z nejmladších aerolinií v asociaci IATA, která získala členství na 80. výročním valném shromáždění IATA během Světového summitu o letecké dopravě, který se konal 2.-4. června 2024 v Dubaji.

Lety bude provozovat širokotrupým letounenm Airbus A330-200 s registrační značkou JU-1332 a s celkovou kapacitou pro 256 cestujících. V současné době je to také jediné letadlo, které letecká společnost provozuje.

Kromě Prahy by měla Eznis Airways začít létat také do Hongkongu, Pusanu a Čongdžu.

Druhé přímé spojení Mongolska s Evropou

Zatím jedinou přímou linku z Mongolska do Evropy provozuje mongolská národní letecká společnost MIAT do německého Frankfurtu.

Ulánbátar - Praha

Nová linka s Eznis Airways z Ulánbátaru do Prahy bude mít dobu letu 7 hodin a 50 minut a v současné době je naplánována na období od 10. července do 26. října, tedy na dobu trvání letního letového řádu.

Lety budou v provozu ve středu a v sobotu v následujících časech:

Trasa Číslo letu Den Odlet Přílet
UBN-PRG MG714 středa, sobota 17:15 20:15
PRG-UBN MG715 středa, sobota 21:45 11:35 +1

Proč právě Praha? V České republice žije na 12 tisíc Mongolů, což tedy představuje vůbec jednu z největších komunit v Evropské unii.

Ceny letenek

Letenky lze již nyní zakoupit přímo na webových stránkách letecké společnosti eznis.com. Nejlevnější zpáteční letenku v tarifu EZ Bird lze pořídit za 399 USD, což je bezkonkurenční nabídka vzhledem k přímému spojení a období léta a letních prázdnin.

Tato cena nezahrnuje odbavené zavazadlo, které lze zakoupit za 70 dolarů v jednom směru. Případně můžete zakoupit letenky ve vyšším tarifu, viz zavazadla u Eznis Airways.

Mongolsko bez víz

Mongolská vláda uvolnila omezení pro vstup do země a cestující z mnoha zemí mohou do Mongolska za účelem turistiky vstoupit bez víz - platí pro pobyt do 30 dnů.

Všechny země, kterých se bezvízový vstup týká, najdete na webových stránkách evisa.mn.

Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 11. 06. 2024

0 komentářů

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.