Fiji Airways

Fiji Airways se staly členem aliance oneworld

1 komentář
2024-07-02T21:26:45+02:00

Letecká společnost Fiji Airways z ostrovů Fidži v Oceánii v červnu 2024 vstoupila globální aliance oneworld. Stala se 15. plnohodnotným členem této aliance a rozšíří tak možnosti sbírání mil, využívání výhod pro aktuální držitele statusů Emerald, Sapphire a Ruby a také rozšíří portfolio destinací aliance oneworld.

Spolu s Fiji Airways se přidruženým členem aliance oneworld stane také odnož aerolinky Fiji Link provozující vnitrostátní lety po Fidži.

oneworld ovládne Oceánii

Vstup Fiji Airways přinese rozšíření destinací aliance oneworld celkem o 15 míst v Oceánii, zejména na souostrovích Fidži, Tuvalu, Tonga a Kiribati.

Zcela novými destinacemi oneworld se stanou tato letiště:

  • Fidži – Suva, Cicia, Kadavu, Koro, Labasa, Lakeba, Rotuma, Savusavu, Taveuni, Vanua Balavu, Vunisea
  • Kiribati – Kiritimati, Tarawa
  • Tonga – Vava'u
  • Tuvalu – Funafuti

Významnou přítomnost na ostrovech v Oceánii má také australská aerolinka Qantas, rovněž člen aliance oneworld.

Fiji Airways létají do dalších uzlů aliance oneworld, čímž výrazně zpříjemní cestování do regionu Oceánie z Evropy a Asie přes Hongkong s návazností na lety Cathay Pacific, Tokio Narita s návazností na Japan Airlines.

Z opačné strany světa posílí spojení Oceánie a Severní Ameriky především přes letiště Los Angeles a San Francisco s návazností na lety American Airlines.

Kompletní mapu destinací Fiji Airways zobrazíte na této stránce fijiairways.com/route-map.

Fiji Airways adoptují věrnostní program AAdvantage

Spolu se vstupem do aliance zároveň Fiji Airways zároveň ukončí svůj vlastní věrnostní program Tabua Club a kompletně adoptují AAdvantage, věrnostní klub American Airlines.

Tato změna umožní současným držitelům elitních statusů AAdvantage shodné výhody při cestování s Fiji Airways jako s American Airlines.

Tyto výhody obsahují například bezplatná, zavazadla navíc, prioritní nástup, preferovaná sedadla nebo rozšířenou možnost sbírání mil.

Kolik dostanu mil?

Jste již členy věrnostního programu některé z aerolinek aliance oneworld? V tom případě budete sbírat míle i při cestování s Fiji Airways.

Níže uvádíme přehled tarifních tříd Fiji Airways a kolik mil za let v konkrétní třídě dostanete do jednotlivých věrnostních programů.

Věrnostní program Letenka v tarifu Základní míle
Alaska Airlines
(Mileage Plan)
J, C, D, I
Z
B, G, H, L, M, O, K, Q,
S, V, W
N, R, T
225%
200%
100%
 
50%
American Airlines + Fiji Airways
(AAdvantage)
J, C, D, I
Y, Z
B, H, L
K, M, O, Q, S, W
G, V, N, T
125%
100%
75%
50%
35%
Qantas Frequent Flyer Všechny tarifní třídy Na základě zóny

Přehled budeme postupně aktualizovat, protože proces implementace využívání mil partnerskými aerolinkami bude trvat až 12 měsíců.

naposledy aktualizováno 02. 07. 2024

1 komentář

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.